Beauty

Kesä iholla

Beauty | 26.5.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Kun on kulkenut pitkiin housuihin verhoutuneena viimeiset yhdeksän kuukautta, säärten paljastaminen ulkomaailmalle tuntuu vähintäänkin alastomalta.

Vaikka kuinka kuivaharjaan, kuorin ja kosteutan sekä öljyän vartaloni ihon säännöllisesti ja säärikarvanikin on laseroitu, tunnen silti oloni alastomaksi pukeutuessani ensimmäistä kertaa keväällä sääret paljastaviin housuihin tai hameisiin, puhumattakaan siitä, että helma nousee polvien yläpuolelle.

Vajaamittaisten housujen kausi jäi tänä keväänä kokonaan välistä ja siirryin suoraan shortsikauteen, sillä olemme parhaillaan Istanbulissa, mistä matka jatkuu tänään Etelä-Turkkiin, Bodrumiin. Lämpömittari huitelee kolmessakympissä, joten pukeutuminen on sen mukaista – kunnon shokkihoitoa vitivalkoisille kanankoiville!

Välttääkseni suurimman shokin valmistauduin reissuun Zuiin itseruskettavilla tuotteilla, joista kirjoitin aiemmin keväällä. Zuiin valikoimasta löytyy kaikki tarvittavat tuotteet ja härpäkkeet, mitä täydellisen tasainen ja luonnollinen purkkirusketus ja sen ylläpitäminen vaatii.

Olipa oman ihon lähtötilanne mikä tahansa valkoisista broilerinkoivista maitosuklaaseen, Zuiilta löytyy kaikille sopivat sävyt. Jos missasit aiemman postaukseni tuotteista, suosittelen lukaisemaan sen uudelleen, sillä löydät postauksesta selkeät ennen ja jälkeen kuvat sekä tarkemman esittelyn tuotteista ja niiden ominaisuuksista.

Muutamaa päivää ennen reissuun lähtöä levitin sääriin yhden kerran Zuiin itseruskettavaa vaahtoa, josta käytän sävyä Dark. Yhdellä kerralla väristä tuli sellainen kuin sääret olisivat saaneet muutaman päivän aurinkoa. Zuiin itseruskettavissa vaahdoissa on väri, joka helpottaa tuotteen levittämistä tasaisesti iholle. Instant-sävy on myös pelastus tilanteissa, missä ei ole aikaa odotella itseruskettavan aineen vaikuttamista.

Iho kannattaa aina puhdistaa ja kuoria huolellisesti ennen tuotteen levittämistä, sillä itseruskettava sävy kehittyy voimakkaammin paksuihin ja kuiviin kohtiin ihossa, eli jos iholla on paljon kuollutta ja hilseilevää ihosolukkoa, väristä tulee helposti epätasainen. Zuiin itseruskettavien valikoimassa on loistava vartalokuorinta, suihkugeeli ja pesukinnas ihon puhdistamiseen ja kuorimiseen.

Itseruskettavan aineen levittämiseen Zuiilta löytyy puolestaan oma levityskinnas, jonka ansiosta tuotteen levitys on suorastaan lastenleikkiä verrattuna vielä muutaman vuoden takaisiin tuotteisiin – ennen levittämisen jälkeen sai hinkata käsiä kynsiharjalla, jotta aineen sai varmasti puhdistettua kunnolla etteivät kädet muuttuisi oranssiksi, mutta nyt käsiä ei tarvitse edes pestä kintaan ansiosta.

Jatkoin sävyn syventämistä Zuiin asteittain itseruskettavalla vartalovoiteella, jota käytin kahtena iltana peräkkäin. Tämä voide sopii hyvin käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa kevyen sävyn ylläpitämiseksi.

Reissuun pakkasin puolestaan mukaan Zuiin rusketusta pidentävän kuivaöljyn vartalolle. Kerroinkin edellisessä postauksessa, että tuote ei ole varsinaisesti kuivaöljyä, vaan ennemminkin vesimäisen ohutta, suihkutettavaa kosteusvoidetta. Se kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti ja imeytyy nopeasti – täydellinen vartalon kosteuttaja ja ihoa vähitellen ruskettava tuote yhdessä putelissa.

Zuiin asteittain ruskettavat tuotteet voi huoletta levittää paljain kätösin, mutta kädet kannattaa pestä huolellisesti levittämisen jälkeen.

Reissukosmetiikkani kasvojenhoito-osastolta löytyy puolestaan Zuiin asteittain itseruskettava kasvovesi ja kosteusvoide, jotka ovat hoitavilta ominaisuuksiltaan niin loistavat ettei tehokkuudesta tarvitse tinkiä. En siis pakannut matkalle mukaan lainkaan tavallista kasvovettä tai kosteusvoidetta. Zuiin kasvovesi on vieläpä koostumukseltaan ihanan paksua, joten se on aivan täydellinen kesäkasvovesi/hoitoneste.

Sain edellisen postauksen yhteydessä paljon kysymyksiä millä kasvotuotteet kannattaisi levittää. Vastaus on näidenkin tuotteiden kohdalla, että ihan paljain kätösin, sillä sävystä ei ole mitenkään mahdollista saada epätasaista, vaikka oma iho olisi kuinka vaalea.

Vähennän kesäisin radikaalisti meikin käyttöä enkä käytä esimerkiksi meikkivoidetta yleensä lainkaan, kun iho alkaa päivettyä. Tykkään kuitenkin korostaa päivetystä ja lämmittää ihoa bronzing-tuotteilla. Zuiin Flora Luminising Creme on luottotuotteeni jo viime kesältä. Se on täydellisen kauniin kinuskisen sävyn tuova hohdevoide, jota voi käyttää monilla eri tavoilla, kuten sekoittaa kosteusvoiteeseen tai meikkivoiteeseen. Lisäksi sitä voi käyttää meikkivoiteen alla tuomaan lämpöä ja hehkua meikkipohjaan tai aivan sellaisenaan kevyesti koko kasvoille sekä korostukseksi kasvojen korkeimpiin kohtiin.

Jos käytän varjostuksia talvella, teen ne aina mattapintaisella tuotteella, mutta rusketuksen korostamisessa kesällä saa olla hieman kuultoa. Zuiin aurinkopuutereista Jupiter on matta ja Sun kuultava. Edellisessä postauksessa käytin kasvojen muotoiluun Jupiteria, mutta nyt vaihdoin sen kesäversioon eli Suniin.

Kiitos Zuiin itseruskettavien, reissuun oli mukavampi lähteä pienellä päivetyksen varaslähdöllä. Kun shortsikausi on tässä nyt jo aloitettu niin huomenna onkin sitten aika siirtyä bikineihin. Samalla aion korkata myös avovesikauden, sillä Bodrum on tunnettu kristallinkirkkaista vesistään.

Oletteko te käyttäneet itseruskettavia tänä keväänä? Mikä on lempi-itseruskettava tuotteesi?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,