Beauty

Luonnollinen ja tasainen purkkirusketus

Beauty | 18.4.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Kevätaurinko inspiroi ottamaan varaslähdön päivetykseen purkista. Zuiin uusien itseruskettavien ansiosta purkkirusketus ei ole koskaan ollut yhtä helppoa!

Joka vuosi tähän vuodenaikaan alkaa kiinnostamaan pieni varaslähtö päivetykseen. Tämän on pakko liittyä radikaalisti lisääntyneeseen auringonvalon määrään ja kevään energiaan, jossa on vahvasti läsnä tunnelma, että kaikelle vanhalle ja aikansa eläneelle annetaan kyytiä ja synnytään uudelleen. Ajan hengen mukainen teema on värikkyys, lämpö ja raikkaus.

Ammattilaismeikkisarja Zuii on laajentanut tänä keväänä tuotevalikoimaansa lanseeraamalla kattavan Tan & Treat itseruskettavien tuotteiden linjan, joka sisältää kaikki tarvittavat tuotteet täydellisen luonnollisen ja tasaisen purkkirusketuksen luomiseen kasvoille ja vartalolle. Tuotekategoriaa täydentävät Bronze ’n’ Glow pronssinhohtoiset korostustuotteet, joilla saa korostettua päivetystä ja lämmitettyä ihon sävyä luonnollisesti. Zuii on ollut vuosikausia edelläkävijä laadukkaissa luonnonkosmetiikkameikeissä ja näiden uutuuksien myötä nyt myös itseruskettavissa – tuotteet nostavat itseruskettavat täysin uudelle tasolle, sillä itseruskettavan käyttö ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Uusista itseruskettavista löytyy kattava sävyvalikoima, jonka ansiosta vaaleimmankaan ihon ei tarvitse pelätä liian voimakasta tai epäluonnollista lopputulosta, mutta myös tummalle iholle löytyy sopiva sävy. Itseruskettavan sävyn luovat ainesosat ovat dihydroksiasetoni ja erytruloosi, jotka ovat luonnollisia, kasveissa sekä ihmisessä esiintyviä sokerimolekyylejä. Niille ominaista on epämiellyttävä tuoksu, mutta Zuiin tuotteista tuoksua ei erota juuri lainkaan. Tuotteet sisältävät myös runsaasti ihoa hoitavia aineita, kuten bambumehua ja raakakaakaota sekä todellisena yllätyksenä Pohjoismaissa tunnettuja kasveja, kuten jäkälää, sammalta ja saniaista. Tuotteet ovat kertakaikkiaan niin kiinnostavia ja toisiaan täydentäviä, että eiköhän tehdä niihin tarkempi katsaus ja samalla saat myös step by step ohjeet tasaisen purkkirusketuksen luomiseksi.

Vartalo

Step 1: puhdista ja kuori

Tasaisen rusketuksen luomiseksi kaiken a ja o on puhdistaa iho huolellisesti ihonhoitotuotteista ja kuolleesta ihosolukosta. Itseruskettava väri tarraa helposti kiinni kuiviin, karheisiin ja paksuihin kohtiin ihossa, jonka vuoksi huolellinen pohjatyö on erittäin tärkeää.

Pese ensin iho huolellisesti Zuiin Moisturising Body Washilla, jossa on mieltä virkistävä bambun, sitruunan ja greipin tuoksu. Voit käyttää apuna pesukinnasta tehostaaksesi syväpuhdistavaa vaikutusta. Kuori iho tämän jälkeen Hydrating Body Polish kuorintavoiteella, joka on sarjassamme täydellinen vartalokuorinta: kuorivat Himalajan suolakiteet ovat täydellisen kokoisia tehden kuorinnasta erittäin tehokkaan ja tuote sisältää ihoa pehmittävää auringonkukka- ja manteliöljyä, mutta se huuhtoutuu iholta täydellisesti pois jättäen ihon sileäksi ja pehmeäksi.

Step 2: valitse sopiva sävy ja levitä itseruskettava aine iholle

Zuiin itseruskettavat ovat vaahtoja ja värivaihtoehtoja on neljä: Light, Medium, Dark ja Ultra Dark. Se mikä erottaa nämä itseruskettavat perinteisistä on niiden tuoma instant-sävy. Tuotteet siis tuovat iholle välittömästi sävyn vähän kuin sävyttävän kosteusvoiteen tapaan, joka huuhtoutuu pois iholta ja lisäksi ne synnyttävät itseruskettavan sävyn noin kahden tunnin aikana.

Instant-sävyä ei kannata pelätä: se ei värjää vaatteita eikä valkoisia lakanoita, kun aine on imeytynyt täysin. Itseruskettavissa aineissa vannon nykyään vaahtojen nimeen juuri sen vuoksi, että ne eivät tahraa tekstiilejä ja väristä tulee tasainen öljyttömyyden ja nopean imeytyvyyden ansiosta. Aineen levittäminen tasaisesti on myöskin naurettavan helppoa levityskintaalla, jonka ansiosta ei tarvitse huolehtia, että väri tarttuisi vahingossa käsiin.

Valitse itsellesi sopiva sävy. Jos arkailet värin kanssa, aloita vaaleimmasta, sillä sävyä on aina mahdollista voimistaa levittämällä tuote iholle 2-3 päivänä peräkkäin. Itse otin tietoisen riskin valitsemalla suoraan sävyn Dark, koska halusin tietää kuinka tumma sävystä tulisi vaalealle iholleni, jolla on kuitenkin edelleen selkeät rusketusrajat joulukuiselta Intian matkalta, eli en ole tällä hetkellä vaaleimmillani.

Vaikka väri näytti purkista pursotettaessa todella tummalta, aine levittyi uskomattoman tasaisesti pesukintaalla (värin levittämiseen on myös oma levityskinnas, joka on pehmeämpi ja sileämpi kuin pesukinnas). Tässä näet ennen ja jälkeen kuvat sääristäni ennen tuotteen levittämistä ja jälkeen. Sävy on todella kaunis – kuvasta puuttuu vain se ihana kesämekko ja sandaalit!

Annoin aineen vaikuttaa yön ajan ja aamulla pesin suihkussa pois tuotteen tuoman instant-sävyn, eli lopullinen ja varsinainen itseruskettava tulos oli siis vaaleampi (kuva alla). Vaikka valitsin tumman sävyn, kuvasta näkyy miten uskomattoman tasainen ja luonnollinen lopputulos on, mutta ero on kuitenkin todella selkeä lähtötilanteeseen verrattuna. Sääret näyttävät siltä, kuin olisin ollut viikon etelänlomalla ja olin tyytyväinen siihen, että väristä tuli juuri sopiva vain yhdellä levityskerralla.

Step 3: ylläpidä rusketusta

Itseruskettavaa vaahtoa voi käyttää peräkkäisinä päivinä niin monta kertaa, että pääsee haluttuun lopputulokseen. Sävy kestää iholla noin 7-10 päivää. Kestoa voi kuitenkin pidentää helposti vartalovoiteella tai kuivaöljyllä, jotka sisältävät myös itseruskettavia ainesosia, mutta huomattavasti pienemmän määrän kuin varsinainen itseruskettava tuote, eli ne ovat täydellisiä ylläpitämään sävyä luonnollisesti tai luomaan ruskettunut sävy asteittain.

Zuiin valikoimasta rusketukseen ylläpitämiseen löytyy Gradual Tan Body Lotion vartalovoide ja Dry Oil Tan Extender kuivaöljy, joita voi käyttää aivan tavallisen vartalovoiteen ja -öljyn sijasta.

Gradual Tan Body Lotion on koostumukseltaan ohutta – tässä on täydellinen vartalon ihon water cream. Voide sisältää bambumehua, kurkkua, kamomillaa ja rohtosalkoruusua, jotka kirkastavat, kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa, sekä ihoa pehmittäviä ja ravitsevia aurigonkukkaöljyä, kaakaovoita ja sheavoita. Voidetta voi käyttää tavallisen vartalovoiteen sijasta ylläpitämään itseruskettavaa sävyä tai halutessaan sillä voi myös luoda rusketuksen asteittain.

Dry Oil Tan Extender on puolestaan koostumukseltaan tavanomaisen kuivaöljyn sijasta suihkutettavaa kosteusvoidetta. Varmasti kaikki teistä eivät ole nähneet Instastoorejani parin kuukauden takaa, kun kokkailimme kemistiystäväni labrassa tuotteita ja valmistimme mm. suihkutettavan kosteusvoiteen. Myöhemmin oivalsin tuotteen olevan täydellinen vartalolle ja ajattelin sen olevan megaluokan innovaatio – paitsi että näköjään myös Zuii on keksinyt sen, mikä on aivan loistavaa. Perinteisestä kuivaöljystä jää nimittäin usein nimensä mukaisesti kuiva ja jopa kiristävä pinta iholle. Tämä on sen sijaan kevyt emulsio ja sisältää öljyjen lisäksi vettä bambumehun ja veden muodossa, mikä tekee tuotteesta huomattavasti miellyttävämmän ja tehokkaammin kosteuttavan. Tuote sisältää myös antioksidanttipitoista teepensaansiemenöljyä, kirkastavaa kurkku-uutetta ja ihoa korjaavaa ja rauhoittavaa kehäkukkaa.

Kasvot

Step 1: itseruskettava tuote

Kasvojen itseruskettavissa olen aina ollut todella kranttu, sillä en halua tinkiä ihonhoitotuotteiden tehokkuudesta. Zuiin Gradual Tan Face Water ja Gradual Tan Face Lotion yhdistävät ihonhoitotuotteiden tehokkuuden itseruskettaviin ainesosiin. Kutsuisinkin niitä ihonhoitotuotteiksi, joilla on itseruskettava vaikutus.

Molemmat tuotteet luovat rusketuksen asteittain tehden sen hyvin luonnollisesti eikä överiksi mennyttä lopputulosta tarvitse pelätä. Ennen ja jälkeen kuvissa olen käyttänyt kasvovettä ja kosteusvoidetta kolmena peräkkäisenä päivänä ja lopputulos näyttää vain siltä, kuin olisin saanut iholleni muutaman päivän aurinkoa.

Kasvoveden nimeän heti uudelleen hoitonesteeksi; se on koostumukseltaan paksua vettä ja hoitavilta ominaisuuksiltaan loistava. Tuote sisältää kirkastavaa ja pigmenttiläiskiä ehkäisevää kurkku-uutetta, rauhoittavaa ja kosteuttavaa rohtosalkoruusunjuurta sekä saniaisen, jäkälän ja sammaleen uutteita, jotka tuovat iholle pitkäkestoista kosteutta ja suojaavat ihoa ulkoisten haittatekijöiden aiheuttamilta soluvaurioilta.

Kosteusvoide on hoitavilta ainesosiltaan samanlainen kuin kasvovesi toki sillä erotuksella, että se sisältää ihoa ravitsevia, pehmittäviä ja iholle kosteutta sitovia öljyjä, kuten auringonkukkaöljyä, sheavoita ja kaakaovoita. Myös kosteusvoide on koostumukseltaan vesimäisen ohut, eli tehokkaasti ihoa nesteyttävä. Kumpikaan tuotteista ei tuki ihoa ja ne sopivat kaikille ihotyypeille.

Step 2: korosta päivetystä

Itseruskettavia tuotteita täydentää jo viime kesänä lanseeratut Bronze ’n’ Glow tuotteet, johon kuuluu kolme eri sävyistä puuteria varjostukseen ja korostukseen sekä viime kesän hitti; sävyttävä Luminising Creme hohdevoide. Näillä tuotteilla on tarkoitus korostaa päivetystä hillitysti tai tuoda kasvoille lämpöä ja hehkua.

Käytin viime kesän alussa Luminising Creme hohdevoidetta ensin sekoitettuna ohuen meikkivoiteen kanssa ja kun olin jo ruskettunut, käytin sitä sellaisenaan tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Voiteen tuoma pronssinen hohde on koukuttavan kaunis, sillä sävy ei ole liian voimakas ja hohtava pintakin on juuri sopivan hillitty. Kuvassa olen käyttänyt sen iholleni sellaisenaan ja päällä on ohut kerros Zuiin uutta meikkivoidetta, josta kirjoitan lisää parin viikon kuluttua.

Aurinkopuutereiden ja korostuspuuterin triosta löytyy puolestaan kaikki tarvittavat tuotteet kasvojen muotoiluun, lämmittämiseen ja päivetyksen korostamiseen. Sävy Jupiter on mattapintainen aurinkopuuteri, Sun on kevyesti kuultava aurinkopuuteri ja Moon kevyesti kuultava korostuspuuteri.

Kuvassa olen tehnyt kevyet varjostuksen poskikuoppiin Jupiterilla, joka tuo kasvoille lämmintä sävyä ja muotoilee kasvoja luonnollisesti. Lisäksi olen tuonut sillä lämpöä iholle hiusrajaan. Kulmaluulle, poskiluulle, amorinkaareen ja nenänvarteen olen sipaissut aavistuksen Moon korostuspuuteria. Lisäksi töpsäytin sitä lähes huomaamattomasti otsaan – tässä saa olla tarkkana, sillä övereiden mahdollisuus on suuri ja yleensä hohdetuotteita ei suositella otsalle, mutta minulla on omat meikkisääntöni. Poskipäille sipaisin kevyesti Zuiin legendaarista Melon-poskipunaa.

Tällä hetkellä jatkan itseruskettavien käyttöä Zuiin vartaloöljyllä ja -voiteella sekä kasvovedellä ja kosteusvoiteella. Seuraavan kerran on suunnitelmissa ottaa säärille kunnon purkkirusketus ensi kuun puolella ennen Instanbuliin ja Turkin Bodrumiin suuntautuvaa lomaa, mikä saattaa olla hyvinkin ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun vilautan paljaat sääret auringolle – jollei kesä saavu yhtä rytinällä kuin viime vuonna!

Oletteko jo kokeilleet Zuiin itseruskettavia?

Tuotekuvat Katja Kokko, ennen ja jälkeen kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , ,