Beauty

Luonnollinen ja tasainen purkkirusketus

Beauty | 18.4.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Kevätaurinko inspiroi ottamaan varaslähdön päivetykseen purkista. Zuiin uusien itseruskettavien ansiosta purkkirusketus ei ole koskaan ollut yhtä helppoa!

Joka vuosi tähän vuodenaikaan alkaa kiinnostamaan pieni varaslähtö päivetykseen. Tämän on pakko liittyä radikaalisti lisääntyneeseen auringonvalon määrään ja kevään energiaan, jossa on vahvasti läsnä tunnelma, että kaikelle vanhalle ja aikansa eläneelle annetaan kyytiä ja synnytään uudelleen. Ajan hengen mukainen teema on värikkyys, lämpö ja raikkaus.

Ammattilaismeikkisarja Zuii on laajentanut tänä keväänä tuotevalikoimaansa lanseeraamalla kattavan Tan & Treat itseruskettavien tuotteiden linjan, joka sisältää kaikki tarvittavat tuotteet täydellisen luonnollisen ja tasaisen purkkirusketuksen luomiseen kasvoille ja vartalolle. Tuotekategoriaa täydentävät Bronze ’n’ Glow pronssinhohtoiset korostustuotteet, joilla saa korostettua päivetystä ja lämmitettyä ihon sävyä luonnollisesti. Zuii on ollut vuosikausia edelläkävijä laadukkaissa luonnonkosmetiikkameikeissä ja näiden uutuuksien myötä nyt myös itseruskettavissa – tuotteet nostavat itseruskettavat täysin uudelle tasolle, sillä itseruskettavan käyttö ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Uusista itseruskettavista löytyy kattava sävyvalikoima, jonka ansiosta vaaleimmankaan ihon ei tarvitse pelätä liian voimakasta tai epäluonnollista lopputulosta, mutta myös tummalle iholle löytyy sopiva sävy. Itseruskettavan sävyn luovat ainesosat ovat dihydroksiasetoni ja erytruloosi, jotka ovat luonnollisia, kasveissa sekä ihmisessä esiintyviä sokerimolekyylejä. Niille ominaista on epämiellyttävä tuoksu, mutta Zuiin tuotteista tuoksua ei erota juuri lainkaan. Tuotteet sisältävät myös runsaasti ihoa hoitavia aineita, kuten bambumehua ja raakakaakaota sekä todellisena yllätyksenä Pohjoismaissa tunnettuja kasveja, kuten jäkälää, sammalta ja saniaista. Tuotteet ovat kertakaikkiaan niin kiinnostavia ja toisiaan täydentäviä, että eiköhän tehdä niihin tarkempi katsaus ja samalla saat myös step by step ohjeet tasaisen purkkirusketuksen luomiseksi.

Vartalo

Step 1: puhdista ja kuori

Tasaisen rusketuksen luomiseksi kaiken a ja o on puhdistaa iho huolellisesti ihonhoitotuotteista ja kuolleesta ihosolukosta. Itseruskettava väri tarraa helposti kiinni kuiviin, karheisiin ja paksuihin kohtiin ihossa, jonka vuoksi huolellinen pohjatyö on erittäin tärkeää.

Pese ensin iho huolellisesti Zuiin Moisturising Body Washilla, jossa on mieltä virkistävä bambun, sitruunan ja greipin tuoksu. Voit käyttää apuna pesukinnasta tehostaaksesi syväpuhdistavaa vaikutusta. Kuori iho tämän jälkeen Hydrating Body Polish kuorintavoiteella, joka on sarjassamme täydellinen vartalokuorinta: kuorivat Himalajan suolakiteet ovat täydellisen kokoisia tehden kuorinnasta erittäin tehokkaan ja tuote sisältää ihoa pehmittävää auringonkukka- ja manteliöljyä, mutta se huuhtoutuu iholta täydellisesti pois jättäen ihon sileäksi ja pehmeäksi.

Step 2: valitse sopiva sävy ja levitä itseruskettava aine iholle

Zuiin itseruskettavat ovat vaahtoja ja värivaihtoehtoja on neljä: Light, Medium, Dark ja Ultra Dark. Se mikä erottaa nämä itseruskettavat perinteisistä on niiden tuoma instant-sävy. Tuotteet siis tuovat iholle välittömästi sävyn vähän kuin sävyttävän kosteusvoiteen tapaan, joka huuhtoutuu pois iholta ja lisäksi ne synnyttävät itseruskettavan sävyn noin kahden tunnin aikana.

Instant-sävyä ei kannata pelätä: se ei värjää vaatteita eikä valkoisia lakanoita, kun aine on imeytynyt täysin. Itseruskettavissa aineissa vannon nykyään vaahtojen nimeen juuri sen vuoksi, että ne eivät tahraa tekstiilejä ja väristä tulee tasainen öljyttömyyden ja nopean imeytyvyyden ansiosta. Aineen levittäminen tasaisesti on myöskin naurettavan helppoa levityskintaalla, jonka ansiosta ei tarvitse huolehtia, että väri tarttuisi vahingossa käsiin.

Valitse itsellesi sopiva sävy. Jos arkailet värin kanssa, aloita vaaleimmasta, sillä sävyä on aina mahdollista voimistaa levittämällä tuote iholle 2-3 päivänä peräkkäin. Itse otin tietoisen riskin valitsemalla suoraan sävyn Dark, koska halusin tietää kuinka tumma sävystä tulisi vaalealle iholleni, jolla on kuitenkin edelleen selkeät rusketusrajat joulukuiselta Intian matkalta, eli en ole tällä hetkellä vaaleimmillani.

Vaikka väri näytti purkista pursotettaessa todella tummalta, aine levittyi uskomattoman tasaisesti pesukintaalla (värin levittämiseen on myös oma levityskinnas, joka on pehmeämpi ja sileämpi kuin pesukinnas). Tässä näet ennen ja jälkeen kuvat sääristäni ennen tuotteen levittämistä ja jälkeen. Sävy on todella kaunis – kuvasta puuttuu vain se ihana kesämekko ja sandaalit!

Annoin aineen vaikuttaa yön ajan ja aamulla pesin suihkussa pois tuotteen tuoman instant-sävyn, eli lopullinen ja varsinainen itseruskettava tulos oli siis vaaleampi (kuva alla). Vaikka valitsin tumman sävyn, kuvasta näkyy miten uskomattoman tasainen ja luonnollinen lopputulos on, mutta ero on kuitenkin todella selkeä lähtötilanteeseen verrattuna. Sääret näyttävät siltä, kuin olisin ollut viikon etelänlomalla ja olin tyytyväinen siihen, että väristä tuli juuri sopiva vain yhdellä levityskerralla.

Step 3: ylläpidä rusketusta

Itseruskettavaa vaahtoa voi käyttää peräkkäisinä päivinä niin monta kertaa, että pääsee haluttuun lopputulokseen. Sävy kestää iholla noin 7-10 päivää. Kestoa voi kuitenkin pidentää helposti vartalovoiteella tai kuivaöljyllä, jotka sisältävät myös itseruskettavia ainesosia, mutta huomattavasti pienemmän määrän kuin varsinainen itseruskettava tuote, eli ne ovat täydellisiä ylläpitämään sävyä luonnollisesti tai luomaan ruskettunut sävy asteittain.

Zuiin valikoimasta rusketukseen ylläpitämiseen löytyy Gradual Tan Body Lotion vartalovoide ja Dry Oil Tan Extender kuivaöljy, joita voi käyttää aivan tavallisen vartalovoiteen ja -öljyn sijasta.

Gradual Tan Body Lotion on koostumukseltaan ohutta – tässä on täydellinen vartalon ihon water cream. Voide sisältää bambumehua, kurkkua, kamomillaa ja rohtosalkoruusua, jotka kirkastavat, kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa, sekä ihoa pehmittäviä ja ravitsevia aurigonkukkaöljyä, kaakaovoita ja sheavoita. Voidetta voi käyttää tavallisen vartalovoiteen sijasta ylläpitämään itseruskettavaa sävyä tai halutessaan sillä voi myös luoda rusketuksen asteittain.

Dry Oil Tan Extender on puolestaan koostumukseltaan tavanomaisen kuivaöljyn sijasta suihkutettavaa kosteusvoidetta. Varmasti kaikki teistä eivät ole nähneet Instastoorejani parin kuukauden takaa, kun kokkailimme kemistiystäväni labrassa tuotteita ja valmistimme mm. suihkutettavan kosteusvoiteen. Myöhemmin oivalsin tuotteen olevan täydellinen vartalolle ja ajattelin sen olevan megaluokan innovaatio – paitsi että näköjään myös Zuii on keksinyt sen, mikä on aivan loistavaa. Perinteisestä kuivaöljystä jää nimittäin usein nimensä mukaisesti kuiva ja jopa kiristävä pinta iholle. Tämä on sen sijaan kevyt emulsio ja sisältää öljyjen lisäksi vettä bambumehun ja veden muodossa, mikä tekee tuotteesta huomattavasti miellyttävämmän ja tehokkaammin kosteuttavan. Tuote sisältää myös antioksidanttipitoista teepensaansiemenöljyä, kirkastavaa kurkku-uutetta ja ihoa korjaavaa ja rauhoittavaa kehäkukkaa.

Kasvot

Step 1: itseruskettava tuote

Kasvojen itseruskettavissa olen aina ollut todella kranttu, sillä en halua tinkiä ihonhoitotuotteiden tehokkuudesta. Zuiin Gradual Tan Face Water ja Gradual Tan Face Lotion yhdistävät ihonhoitotuotteiden tehokkuuden itseruskettaviin ainesosiin. Kutsuisinkin niitä ihonhoitotuotteiksi, joilla on itseruskettava vaikutus.

Molemmat tuotteet luovat rusketuksen asteittain tehden sen hyvin luonnollisesti eikä överiksi mennyttä lopputulosta tarvitse pelätä. Ennen ja jälkeen kuvissa olen käyttänyt kasvovettä ja kosteusvoidetta kolmena peräkkäisenä päivänä ja lopputulos näyttää vain siltä, kuin olisin saanut iholleni muutaman päivän aurinkoa.

Kasvoveden nimeän heti uudelleen hoitonesteeksi; se on koostumukseltaan paksua vettä ja hoitavilta ominaisuuksiltaan loistava. Tuote sisältää kirkastavaa ja pigmenttiläiskiä ehkäisevää kurkku-uutetta, rauhoittavaa ja kosteuttavaa rohtosalkoruusunjuurta sekä saniaisen, jäkälän ja sammaleen uutteita, jotka tuovat iholle pitkäkestoista kosteutta ja suojaavat ihoa ulkoisten haittatekijöiden aiheuttamilta soluvaurioilta.

Kosteusvoide on hoitavilta ainesosiltaan samanlainen kuin kasvovesi toki sillä erotuksella, että se sisältää ihoa ravitsevia, pehmittäviä ja iholle kosteutta sitovia öljyjä, kuten auringonkukkaöljyä, sheavoita ja kaakaovoita. Myös kosteusvoide on koostumukseltaan vesimäisen ohut, eli tehokkaasti ihoa nesteyttävä. Kumpikaan tuotteista ei tuki ihoa ja ne sopivat kaikille ihotyypeille.

Step 2: korosta päivetystä

Itseruskettavia tuotteita täydentää jo viime kesänä lanseeratut Bronze ’n’ Glow tuotteet, johon kuuluu kolme eri sävyistä puuteria varjostukseen ja korostukseen sekä viime kesän hitti; sävyttävä Luminising Creme hohdevoide. Näillä tuotteilla on tarkoitus korostaa päivetystä hillitysti tai tuoda kasvoille lämpöä ja hehkua.

Käytin viime kesän alussa Luminising Creme hohdevoidetta ensin sekoitettuna ohuen meikkivoiteen kanssa ja kun olin jo ruskettunut, käytin sitä sellaisenaan tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Voiteen tuoma pronssinen hohde on koukuttavan kaunis, sillä sävy ei ole liian voimakas ja hohtava pintakin on juuri sopivan hillitty. Kuvassa olen käyttänyt sen iholleni sellaisenaan ja päällä on ohut kerros Zuiin uutta meikkivoidetta, josta kirjoitan lisää parin viikon kuluttua.

Aurinkopuutereiden ja korostuspuuterin triosta löytyy puolestaan kaikki tarvittavat tuotteet kasvojen muotoiluun, lämmittämiseen ja päivetyksen korostamiseen. Sävy Jupiter on mattapintainen aurinkopuuteri, Sun on kevyesti kuultava aurinkopuuteri ja Moon kevyesti kuultava korostuspuuteri.

Kuvassa olen tehnyt kevyet varjostuksen poskikuoppiin Jupiterilla, joka tuo kasvoille lämmintä sävyä ja muotoilee kasvoja luonnollisesti. Lisäksi olen tuonut sillä lämpöä iholle hiusrajaan. Kulmaluulle, poskiluulle, amorinkaareen ja nenänvarteen olen sipaissut aavistuksen Moon korostuspuuteria. Lisäksi töpsäytin sitä lähes huomaamattomasti otsaan – tässä saa olla tarkkana, sillä övereiden mahdollisuus on suuri ja yleensä hohdetuotteita ei suositella otsalle, mutta minulla on omat meikkisääntöni. Poskipäille sipaisin kevyesti Zuiin legendaarista Melon-poskipunaa.

Tällä hetkellä jatkan itseruskettavien käyttöä Zuiin vartaloöljyllä ja -voiteella sekä kasvovedellä ja kosteusvoiteella. Seuraavan kerran on suunnitelmissa ottaa säärille kunnon purkkirusketus ensi kuun puolella ennen Instanbuliin ja Turkin Bodrumiin suuntautuvaa lomaa, mikä saattaa olla hyvinkin ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun vilautan paljaat sääret auringolle – jollei kesä saavu yhtä rytinällä kuin viime vuonna!

Oletteko jo kokeilleet Zuiin itseruskettavia?

Tuotekuvat Katja Kokko, ennen ja jälkeen kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Luonnollinen ja tasainen purkkirusketus”

 1. Päivi

  Hei! Kiitos postauksesta! Kovasti kiinnostaa nämä Zuiin kasvoille ja vartalolle tarkoitetut vaahdot ja voiteet. Kuulostavat todella hyviltä ja kokeilemisen arvoisista, mutta miten on tuoksun laita? Ovatko tuoksuttomia, ja jos eivät ole, onko tuoksu mielestäsi voimakas, mieto, metsäinen tai jokin muu?

 2. Lotta

  Kiitos kattavasta kuvauksesta. Oma kokemus vastaavien tuotteiden käytöstä on ollut että niin kropalle vaahto, kuin kasvoillekin tarkoitettu vesi kuivattavat ihoa aika paljon. Mikä näin 40+ ei ole mikään mukava lopputulos. Miten on näiden Zuiin tuotteiden laita?

 3. Hansu

  Hei Katja! Olenkin jo jonkin aikaa miettinyt hankkisinko näitä Zuii’n itseruskettavia tuotteita tulevaksi kesäksi. Miten olet tehnyt, kun laitat kasvoille itseruskettavat? Eli käytätkö samaan aikaan muita kasvojen hoitotuotteita vai ainoastaan laitat nämä Zuii’n kasvoveden ja -voiteen? Mietin myös, että ostaisin itse vain joko voiteen tai kasvoveden, niin kumpaa suosittelisit hankittavaksi?

  • Käytän myös muita kasvojenhoitotuotteita, mutta korvaan siis Zuiin kasvovedellä ja voiteella kasvoveden ja kosteusvoiteen. Normaalisti käytän siis sy-voiteen, seerumin ja öljyn. Jos pitäisi valita vain toinen, ottaisin Zuiin kasvovoiteen 🙂

 4. Elina

  Tulikin sopivaan hetkeen tämä kirjoitus. Todella nätti tulos! Atooppinen ihoni on aina punaisilla, kuivilla länteillä suihkun jälkeen (ja kiristää muulloinkin), joten en tiedä, saanko sitä ollenkaan ”itseruskettava”-kuntoon. Mietin tässä kohtaa jotain edullista tuotetta, jos homma jää kertakokeiluksi. En löytänyt ehdotuksia Cheap & Chic -osastolta – kannattaako suosiolla panostaa hinnassa (Zuii) tai luopua ajatuksesta. En asu Suomessa ja epäilen, että paikallinen hanavesi ärsyttää ihoani – joten mietin jonkunlaista filtteriä ratkaisuksi. Oletko tehnyt huomioita Lontoon vedestä?

  Hei ja KIITOS 🙂 En jaksa seurata blogeja, mutta tämä blogi on poikkeus. Tämä on kosmetiikkakonsulttini aina ostoksia tehdessä. Jaat todella arvokasta tietoa kuluttajille ja yhteistyöbrändeillesi olet kultakimpale. Puhuttiin myös kaverin kanssa, että kun sinulla tuntuu olevan noita erilaisia projektejakin, että siinä on supernainen!

  • Joo atooppisiin kohtiin väri kyllä tarraa helposti, mutta kannustan silti kokeilemaan vähintään asteittain ruskettavalla, koska väri on niin mielettömän luonnollinen. Melkein voisin vannoa, ettei voi tulla huonoa lopputulosta. Ja kyllä suosittelen Zuiita, en ole kokeillut edullisempia versioita, mutta luonnollinen lopputulos ja mieto tuoksu tekevät kyllä näistä ylivertaiset.

   Lontoon vesi on todellakin erilaista ja meillä on filtteri ostoslistalla. Olen huomannut eron vain siinä, että hiukset eivät meinaa puhdistua ja jäävät todella pehmeiksi, melkein liian pehmeiksi.

   Kiitos ihanasta palautteesta! Tuli tosi hyvä mieli tästä ❤️ Ja kiitos teidän ihanien lukijoiden, ilman teitä olisi melkoista yksinpuhelua tämä eikä varmaan mitään projektejakaan syntyisi

 5. Liina

  Hei,

  En tiedä onko tätä jo jossain kysytty, mutta miten vertaisit näitä Eco by Sonyan tuotteisiin? 🙂

  Mahtavat kuvat!!

  • Eco by Sonya on aivan loistava, rakastan merkin vaahtoa myös todella paljon. Mutta kyllä Zuii kiilaa silti edelle, myös näiden oheistuotteiden osalta! Ihana kuulla, että tykkäsit kuvista!

 6. Anni

  Moi Katja!
  Kiitos jälleen todella kattavasta postauksesta. Käännyn blogisi puoleen aina kun suunnittelen uusia ostoksia luonnonkosmetiikan saralla!

  Itseruskettavan kasvoveden päällä voi siis normaalisti käyttää päivävoidetta? Voiko voiteen levittää kasvoveden päälle suht nopeaan, vai tuleeko väristä epätasainen?

  Kiitos!

 7. Aurinko

  Olipa hyvä ja ajankohtainen kirjoitus. Kasvoille suositteletko tuota rusketusvaahtoa vai ainoastaan ruskettavaa kasvovettä ja voidetta?

 8. Elli A

  Hei!
  Kuinka tuon kasvoveden kanssa voi tietää onko se levitetty tasaisesti? Ja kysyisin myös samaa kuin edellinen kommentoija, eli voiko vaahtoja käyttää myös kasvoilla? 🙂

  Luin jostain vanhemmasta kirjoituksestasi jokin aika sitten, että mielestäsi aurinkosuojavoiteita ei kannata käyttää ellei oikeasti oleskele pitkään auringossa. En nyt löydä tuota kirjoitusta ja kohtaa googlettamalla, mutta jo silloin jäi mietityttämään miksi ei kannata käyttää? Olen itse aina tehnyt niin, eli käytän aurinkosuojaa voiteen muodossa vain kun oleskelen pitkään rannalla tai kun muulla tavoin suojautuminen ei onnistu. Esim. kaupunkilomalla paahtavassa auringossa käytän päähinettä ja pitkähihaista puseroa. Mutta en ole ennen lukenut mistään, että joku olisi sanonut ettei suojavoiteita kannata käyttää turhaan. Yleensä saa lukea juuri siitä, kuinka niitä pitäisi käyttää vuoden ympäri maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Eli mihin tuo kirjoitus perustui? Kiitos, jos ehdit vastata. 🙂

  • Kasvovettä on mahdotonta levittää epätasaisesti, koska lopputulos ei muuta ihon sävyä radikaalisti. Vaahtoa en laittaisi kasvoille.

   Aurinkosuojan turha käyttö on tarpeetonta kuormitusta iholle (ja nyt puhun vain fysikaalisista UV-filttereistä, kemialliset UV-filtterit pitäisi olla ehdottomasti pannassa joka tapauksessa). Jos vuoden joka ikinen päivä levittää mineraalisuojaa iholle, saa olla puhdistamisen kanssa todella huolellinen ettei aine ala kerrostua iholle. Toisekseen, UV-filtterit blokkaavat D-vitamiinin tuotannon. Auringon vanhentavat vaikutukset ovat totta, mikäli suorassa auringon paisteessa köllöttää tuntitolkulla, mutta en tiedä yhtäkään tapausta, missä iho olisi vanhentunut ennen aikaisesti kohtuullisen auringonpaisteessa oleskelun seurauksena, mikäli elämäntavat ovat terveelliset ja ihonhoitorutiinit kunnossa. Iho tulee siis suojata aurinkovoiteella, jos suorassa paahteessa oleskelee kauemmin kuin mikä on ihon pigmenttityypin oma suoja-aika. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet sisältävät lähes aina jonkin verran titaanidioksidia, joka on fysikaalinen UV-filtteri, joten jos käyttää ympäri vuoden meikkivoidetta, kevyen suojan saa jo siitä.

   • Elli A

    Kiitos vastauksesta! Itse käytän Alima Puren mineraalimeikkipohjaa, ja se tuntuu suojaavan myös jonkin verran. Luonnonkosmetiikan suojavoiteet on kieltämättä hankala pestä pois enkä muutenkaan pidä niiden tunnusta iholla. Siksi suosin vaatteiden ja päähineiden avulla suojautumista silloin kun se vain on mahdollista. 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>