Beauty

Panosta & pihistä: yönaamiot vertailussa

Beauty | 16.4.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Yönaamio – markkinointikikka vai oikeasti hyödyllinen tuotekeksintö?

Mitä korealaiset edellä, sitä muu maailma perässä: K-beauty trendin myötä suomalaisillekin luonnonkosmetiikkamarkkinoille on valunut uusi tuotekategoria; yönaamiot (sleeping pack tai sleeping mask). Mistäs tässä nyt sitten on kyse?

Ensimmäisenä tulee mieleen, että mennään illalla nukkumaan paksu naamiokerros naamalla, josta suurin osa pyyhkiytyy yön aikana tyynyliinaan. Yönaamio on korealaisten tuoteinnovaattoreiden keksimä astetta tehokkaampi versio yövoiteesta, joka poikkeaa perinteisestä yövoiteesta esimerkiksi koostumukseltaan. Monet korealaiset yönaamiot ovat koostumukseltaan geelimäisiä, mutta myös voidemaisia versioita on saatavilla. Koostumus voi olla ohut tai täyteläinen ja vaikutuksia löytyy puhdistavasta kiinteyttävään ja kirkastavaan.

Yönaamio on tehotuote, jota on tarkoitus käyttää 2-3 kertaa viikossa. Se levitetään iholle ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena eikä sen lisäksi käytetä erikseen yövoidetta. Yönaamiota sivellään iholle ohut kerros (noin herneen kokoinen nokare) aivan kuten tavallista yövoidetta. Aamulla iho puhdistetaan tavalliseen tapaan misellivedellä tuotteen rippeistä, jotka eivät ole imeytyneet yön aikana.

Jos ihonhoitotuotteiden oikea järjestys askarruttaa, löydät vastauksen siihen ja kaikkiin ihonhoidon perusasioihin Kuulaan kaunis kirjastani.

Koreassa ”beauty sleep” tuotekategoria on valtavan suuri. Iho uusiutuu parhaiten levossa ja varmasti jokainen meistä onkin todennut, että hyvin nukuttujen yöunien jälkeen iho näyttää hehkeämmältä aamulla. Solujen uusiutuminen on vilkkainta klo 22-04 ja aktiivisten aineiden imeytyminen on tehokkainta yhden ja kolmen välillä. Tämän vuoksi ei ole ihme, että korealaiset ovat kehitelleet mitä erikoisempia tehotuotteita yökäyttöön, sillä yöllä tehoaineista on eniten hyötyä, kun taaskin aamulla ihon suojamekanismit aktivoituvat ja silloin keskitytään enemmän suojaaviin tuotteisiin.

Toistaiseksi en ole törmännyt Suomessa korealaiseen sarjaan, jolta löytyisi luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää yönaamiota. Sen sijaan Madaran pikkosiskobrändi Mossalta löytyy energisoiva ja kirkastava yönaamio ja Edible Beautylta puolestaan puhdistava yönaamio. Tein viikonloppuna vertailun näistä kahdesta tuotteesta.

Panosta: Edible Beauty Sleeping Beauty Purifying Mousse, 45 €

Pelkästään vaaleanpunainen ja ruusuntuoksuinen moussemainen koostumus tekevät tästä tuotteesta herkullisen. Raaka-aineissa kiinnostukseni herättivät kuitenkin ensisijaisesti vaaleanpunainen savi ja zeoliitti, jotka puhdistavat iholta liiallista talia, rauhoittavat, tasoittavat ja siloittavat ihoa. Australialainen teepuuöljy kirkastaa ihoa, ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä ja rauhoittaa tulehduksia. Meloninsiemen-, ja passionhedelmänsiemenöljyt ravitsevat ihoa, hillitsevät tulehduksia ja pehmittävät ihoa. Aloe vera kosteuttaa ja uudistaa ihoa.

Naamio on miellyttävän ohutta eikä tuki ihoa. Instaseuraajani näkivätkin viikonloppuna stooreissani ”I woke up like this”-kuvan; iho oli todella sileä, tasainen ja kuulas. Epäpuhtauksia ei itselläni juuri nyt ollut, mutta pelkästään tuotteen tuoman tasaisuuden ja heleyden perusteella uskon naamion rauhoittavan epäpuhdasta ihoa – ja mikäli on uskominen Naturellen verkkokaupan tuotearvosteluita, joissa naamio on saanut osakseen pelkkää ylistystä. Liityn tähän ylityskuoroon!

Alekoodini Naturelleen on voimassa vielä 30.4.2019 asti, eli koodilla FOX15 saat 15 % alennuksen Naturellen kaikista sarjoista, paitsi Nuori, Kypris, Mahalo, Okoko, Lebon, Vintner’s Daughter tai Herbalore NYC.

Pihistä: Mossa Energy Boost Multi-Use Mask & Night Cream, 18,90 €

Mossan versio yönaamiosta sisältää tyrniä, pihlajaa, kvitteniä, kurpitsansiemenuutetta, valkoherukkaa, lakkaa, vadelmaa ja karpaloa sekä hyaluronihappoa. Loistava kattaus luonnollisia hedelmähappoja, entsyymejä ja antioksidantteja sisältäviä uutteita, jotka kirkastavat ja elävöittävät sameaa ja väsynyttä ihoa.

Tehoaineet ovat loistavat, mutta raaka-aineluettelosta päätellen pitoisuudet ovat erittäin matalat ja mitään todellista tuhkimo-elämystä naamio ei omalla ihollani saanut aikaan verrattuna Edible Beautyyn, vaikka iho olikin aamulla tasainen ja kaunis. Leukaani nousi yön aikana pienen pieni valkopää, joka oli vain pyyhkäistävissä aamulla pois iholta, mutta sanoisin varmuuden vuoksi etten suosittele tuotetta herkästi tukkeutuvalle iholle.

Mossan versiossa pidin enemmän tuoksusta. Olen huomannut viime aikoina, että damaskuksen ruusun eteerinen öljy aiheuttaa suurina pitoisuuksina minulle pääkipua tai fyysisesti epämiellyttävää oloa ja Ediblen naamiossa tuoksu on itselleni hieman liian voimakas.

Kevätaurinko houkuttelee tarttumaan juuri nyt ruusukultaisena hohtavaan Kuulaan kauniiseen. Löydät kirjasta lisää tietoa korealaisesta kosmetiikasta, ohjeet kiinteyttävään ja kirkastavaan kasvohierontaan ja kaikki perusasiat, mitä ihonhoidosta tarvitsee tietää. Kirja on helppolukuinen ja ajaton, voit palata sen vinkkeihin yhä uudelleen vielä vuosienkin päästä.

Oletko kokeillut jompaa kumpaa yönaamiota? Mikä on suosikkisi?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet on saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , , , ,