Beauty

Luksusta säärille

Beauty | 27.5.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Sääriöljyt ja gua sha ovat tehokas itsehoitometodi kehon jännityksien ja tukoksien avaamiseen.

Gua sha on vienyt itsehoitometodini aivan uudelle tasolle ja tuonut niihin sellaista tehokkuutta, mitä piti ennen hakea hierojan ja osteopaatin pöydältä. Gua shan löydettyäni ei ole tarvinnut enää tuskailla, jos en saa heti hoitoaikaa, koska voin hoitaa itse itseäni. Juuri siihen kiinalaisesta lääketieteestä peräisin oleva gua sha onkin alunperin ollut tarkoitettu – itsehoitoon. Sillä voi hoitaa muun muassa lihaskipuja ja jännityksiä, erilaisia kolotuksia, vilustumisia ja migreeniä. Kasvojen hoitoon tarkoitettu kosmeettinen gua sha on puolestaan modernimpi menetelmä, jota ovat vieneet eteenpäin nimenomaan kauneudenhoidon ammattilaiset.

Yin Your Skin® konseptini on verkkovalmennus, jonka lanseeraan elokuussa. Se on kuitenkin paljon enemmän kuin tavallinen verkkovalmennus, mieluummin puhuisin kokonaisvaltaisesta hyvinvointielämyksestä, jossa kohtaavat ikiaikaisten traditioiden viisaus ja modernit kauneudenhoitomenetelmät. Yin Your Skin® on transformatiivinen matka itseen, hyvinvoinnin alkulähteille. Liity Yin Your Skin® uutiskirjeen tilaajaksi, niin saat ensimmäisenä lisätietoa konseptista sekä ilmoituksen, kun rekisteröityminen kurssille on auki. Lisäksi saat lähes 300 sivuisen Aidosti kauniin englanninkielisen Genuine Beauty Book e-kirjan ilmaiseksi.

Yin Your Skiniä® suunnitellessani tuntui luonnolliselta tuoda myyntiin myös hyvä valikoima parhaita gua sha välineitä, joita olen testannut erittäin laajan kirjon. Välineet tulevat myyntiin kesäkuussa – paljastan jälleenmyyjät ja tarkan ajankohdan pian, uutiskirjeen tilaajat kuulevat siitäkin ensimmäisenä.

Yksi ihanimmista päivittäisistä rituaaleistani on gua sha, jonka teen vartalolleni joko aamulla tai illalla, riippuen siitä milloin käyn suihkussa. Valitsen hoidettavan alueen sen mukaan, missä tuntuu jännityksiä tai tukoksia. Yleensä keskityn erityisesti säärien ja reisien hoitoon, sillä niiden faskiat eli sidekudoskalvot tuppaavat olemaan itselläni jumissa. Hoidan usein myös jalkapöydät ja jalkapohjat.

Gua sha vilkastuttaa tehokkaasti hoidettavan alueen verenkiertoa ja nestekiertoa. Se avaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa sekä parantaa qin virtausta meridiaaneissa. Vain muutaman minuutin nopean hoidon jälkeen olo on selkeästi virkistynyt ja elinvoimaisempi ja hoidettavien alueiden jännityksen tuntuvat avautuneen.

Parhaat tulokset saa, kun tekee ensin iholle kuivaharjauksen ja sitten gua shan. Kuivaharjaus kannattaa tehdä ennen suihkua, löydät vinkit kuivaharjaukseen tästä postauksesta, missä vinkkaan myös todella laadukkaasta vartaloharjasta.

Kuivaharjauksen jälkeen iho kannattaa kosteuttaa ohuella vartalovoiteella, mielellään hajusteettomalla. Loistavia hajusteettomia vartalovoiteita ovat Dr. Hauschkan Med vartalovoide ja YA Naturaen vartalovoi.

Vartalovoiteen jälkeen hoidettavalle alueelle levitetään vartaloöljy. Minä käytän säärille verenkiertoa ja lymfakiertoa vilkastuttavaa öljyä, joka auttaa lihaksia palautumaan urheilun jälkeen sekä virkistää. Olen aivan rakastunut Liinun Organic Beautysta tilaamaani In Fioren Firmante sääriöljyyn, joka on todella luksus hintaansa myöten, mutta ehdottomasti sen arvoinen, luonnonlääkintää luksuspullossa. Öljy sisältää punahatun, fenkolin, sinimailasen, voikukan ja hevoskastanjan uutteita, jotka tehostavat verenkiertoa ja napakoittavat ihoa. Sypressi- ja mustakuusiuutteet stimuloivat lymfanesteiden virtausta, jolloin kuona-aineet ja turvotus pääsevät poistumaan kehosta. Säännöllisesti käytettynä ja yhdistettynä kuivaharjaukseen sekä gua shaan tulokset näkyvät selluliitin ja verkkomaisten pintaverisuonten vähenemisenä. Lisäksi öljy virkistää raskaita ja väsyneitä jalkoja.

Edullisempi vaihtoehto In Fioren luksusööljylle on mintun ja sitruunan tuoksuinen Dr. Hauschkan koivu-arnikki vartaloöljy. Se virkistää väsyneitä lihaksia ja niveliä sekä rentouttaa jännittyneitä lihaksia. Koivunlehden ja arnikin uutteet aktivoivat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa samalla kun takiaisen juuri ja nokkonen vahvistaa ihoa. 

Jos haluat maksimoida luksushemmottelun ja virkistävän vaikutuksen, suosittelen kylpyä Dr. Hauschkan Salvia kylpyöljyllä, joka on taivaallisen tuoksuinen! Vaikka et omistaisi kylpyammetta, voit aivan hyvin käyttää öljyä jalkakylpyyn. Kun lisäät joukkoon vielä epsom-suolaa niin koivet hyrisevät onnesta!

Gua sha lastalla tehdään hoidettavalle alueelle pitkiä, voimakkaita vetoja, suunta on ylhäältä alaspäin. Liikkeet voi toistaa 10-15 kertaa. Voit hoitaa esimerkiksi pakaran alueet, joissa on tyypillisesti runsaasti jännityksiä. Tee liikkeet alas- ja ulospäin. Hoida sitten reisien ja pohkeiden sisäsyrjät ylhäältä alaspäin ja sitten ulkosyrjät. Lopuksi kannattaa vielä hoitaa jalkapöydät metatarsaalien välistä kohti varpaita ja jalkapohjat kantapäästä kohti varpaita.

Gua shasta on luvassa paljon tietoa, juttuja ja videoita blogiin sekä Instan puolelle. Teen menetelmää aktiivisesti itselleni, teen kosmeettista gua shaa mahdollisuuksien mukaan ystävilleni sekä opiskelen menetelmää parhaillaankin lisää. Syksystä alkaen teen myös hoitoja asiakkaille Suomessa käydessäni.

Oletko kokeillut gua shaa vartalolle?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,