Body & Mind

High-end ravintolisät

Body & Mind | 29.5.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Shift, postaus sisältää alekoodin & arvonnan

Hyvinvointini kulmakivet ovat jooga, meditaatio ja liikunta, puhdas ja luonnollinen, kehotyypilleni sopiva ruokavalio, riittävä uni ja palautuminen sekä tasapaino työn ja muun elämän välillä.

Hyvinvoinnin optimoiminen on minulle paitsi intohimo, myös elämäntapa ja työ. En syty mistään muusta yhtä paljon kuin siitä, että saan opiskella jatkuvasti lisää hyvinvoinnin työkaluja ja jakaa oppimaani eteenpäin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana työkaluja onkin kertynyt melkoinen pakillinen, mutta opittavaa riittää vielä yllin kyllin.

Puhdas ja luonnollinen ruokavalio on sairauksien ehkäisyssä minulle avainasemassa. Ruokavaliolla on lisäksi tärkeä merkitys sille, että pääsen flow-tilaan ja ajatukseni pysyy kirkkaana, muuten en jaksa keskittyä mihinkään pitkäjänteisesti.

Miellän ruoaksi myös erilaiset yrtit ja mausteet, joko tuoreena, kuivattuina tai uutettuina. Yrtit ja mausteet sisältävät runsaasti fytoravinteita, joilla on erilaisia terveysvaikutuksia. Itse pidän yrtttejä ja mausteita luonnon omina lääkkeinä, joilla voin tuoda lisäboostia hyvinvointiini sekä tukea terveyttäni.

Tarvitaanko ravintolisiä?

Periaatteeni on, että mikroravinteet tulee saada aidossa muodossa eli ruoasta, ja jos käytän lisäravinteita, ne tulee olla luonnollisia ja mahdollisimman laadukkaita. Käytän säännöllisesti sellaisia ravintolisiä, joita on mahdotonta saada tarpeeksi ruoasta. Lisäksi käytän joitakin ravintolisiä kuureina tarpeen mukaan. On hyvä tiedostaa, että maaperän köyhtymisen vuoksi ruoka ei ole nykyisin ravintoarvoiltaan samanlaista kuin ennen ja nopea elämänrytmimme, stressi sekä erilaisille älylaitteille ja säteilyille altistuminen on tuonut mukanaan aivan uudenlaisia terveyshaasteita, jotka häiritsevät ravintoaineiden imeytymistä. Siksi ravintolisien järkevällä käytöllä on paikkansa.

Monia yrttejä ja mausteita käytetään nykyään ravintolisiksi luokitelluissa tuotteissa, koska ne ovat esimerkiksi kapseleina helppokäyttöisiä. Jotkin yrtit myös maistuvat niin karmaisevalle ettei niistä mielellään valmista omia keitoksia. Toisaalta kurkumalatet, adaptogeeneillä höystetyt kuumat juomat ja erilaiset noitaliemet ovat hyvinvointipiireissä suosittuja, mutta aina sellaiseen ei ole aikaa. Yrttivalmisteiden lisäksi nykyisin on saatavilla myös synergisiä ravintolisä-komboja, joissa on käytetty sekä yrttejä että mikroravinteita eli vitamiineja ja mineraaleja.

Shift – high-end ravintolisämerkki Norjasta

Uusin tuttavuus synergisten ja laadukkaiden ravintolisien saralla on norjalainen Shift, jonka ravintolisät ovat korkealaatuisia, hyvin imeytyviä, tehokkaita ja täysin luonnollisia. Entsyymejä lukuun ottamatta ne ovat myös vegaanisia. Tuotteet suunnitellaan ja kehitellään yhdessä alan johtavien asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa Norjassa. Shift ostaa raaka-aineet suoraan tuottajilta, koska se haluaa varmistua niiden korkeasta laadusta. Shift on Norjassa yksi myydyimmistä ravintolisämerkeistä.

Shiftin valikoimasta löytyy tällä hetkellä kahdeksan tuotetta. Sain testiin koko tuoterepertuaarin, joista otin käyttöön itselleni tällä hetkellä oleellisimmat tuotteet, jotka ovat: SuperNatural-C, SuperZym ja SuperSleep.

SuperNatural-C:n valitsin sen vuoksi, että C-vitamiinia tarvitaan mm. raudan kuljettamiseen. C-vitamiinia ei kuitenkaan kannata koskaan syödä synteettisenä ja Shiftin SuperC onkin amlamarjajauhetta.

SuperZym on puolestaan laajakirjoinen ruoansulatusentsyymi. Entsyymit ovat itselläni käytössä oikeastaan jatkuvasti, sillä ne auttavat ehkäisemään refluksi- ja närästysoireita sekä pilkkomaan rasvaa, jota syön ketogeenisellä ruokavaliolla paljon.

SuperSleepiä halusin puolestaan kokeilla sen vuoksi, että keväisin lisääntynyt valon määrä aiheuttaa minulle helposti haasteita nukahtamisen kanssa ja lisäksi tämä kevät on ollut monelta osin niin haastava, että haluan tukea kaikin mahdollisin keinoin hyvää unta.

SuperNatural-C

SuperNatural-C:n sisältämä amla-marja näyttää aivan karviaismarjalle ja sille se onkin sukua. Amla on erityisesti ayurvedassa käytetty kasvi niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Olen luottanut amlaan C-vitamiinin lähteenä jo vuosia, sillä se sisältää ylivoimaisen määrän C-vitamiinia luonnollisessa muodossa. Yksi tabletti sisältää 200 mg C-vitamiinia, joten yksi tabletti päivässä riittää mainiosti.

Vaikka C-vitamiinia saa helposti myös ruoasta, käytän sitä säännöllisesti ravintolisänä, koska se edistää kalsiumin ja raudan imeytymistä. Olen lukenut jonkun verran raudanpuuteanemiasta ja yksi mielenkiintoinen näkökulma matalille rauta-arvoille onkin se, ettei rauta pääse kulkemaan elimistössä vapaasti. C-vitamiini on myös välttämätön B12-vitamiinin ja foolihapon imeytymiselle ja lisäksi kudokset tarvitsevat C-vitamiinia kollageenin muodostamiseen, jota tarvitaan verisuonten, luiden, hampaiden ja sidekudosten ylläpitämiseen vahvana.

SuperZym laajakirjoinen entsyymi

Entsyymit ovat Shiftin valikoimasta ainoita tuotteita, jotka eivät ole vegaanisia, sillä niiden perustana on ravintohiivasta saadut entsyymit sekä maidon ja gluteenin pilkontaan erikoistuneessa SuperZym Milk & Glutenissa maitoproteiinista saadut entsyymit. Minä valitsin laajakirjoisen entsyymivalmisteen, koska en syö gluteenia ja maidon pilkkomisessa minulla on ei ole ongelmia.

Itse en edes koe entsyymejä varsinaiseksi ravintolisäksi, vaan kehon välttämättömiksi pikkuapureiksi, joita ilman mistään ei tule mitään. Entsyymejäkin saa toki ruoasta, mutta valitettavasti ne tuhoutuvat kuumentamisessa. Entsyymit parantavat ruoansulatusta ja normalisoivat vatsan sekä suoliston toimintaa – kaikkien, jotka kärsivät vatsan turvotuksesta ja ruoansulatusoireista syömisen jälkeen kannattaisikin ottaa käyttöön entsyymit. Lisäksi entsyymit edistävät ravintoaineiden imeytymistä suoraan ruoasta ja vaikuttavat vatsaongelmien syihin, eivät pelkästään oireisiin.

Miksi entsyymejä tarvitaan?

– Vatsan hyvinvointiin, koska ne auttavat sulattamaan ruoan proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja
– Ehkäisevät turvotusta ja ilman muodostumista vatsaan, koska ne auttavat sulattamaan ruoan kunnolla ja vähentävät ruoansulatusjärjestelmän kaasujen määrää
– Ehkäisevät närästystä  ja normalisoivat mahan happamuutta, koska aktiivisten entsyymien määrä lisääntyy ruoansulatusjärjestelmässä, mikä tasapainottaa mahan happamuutta
– Ovat hyödyllisiä suolistoflooralle, koska ne ylläpitävät hyvää suolistoflooraa poistamalla suolistosta vahingollisia bakteereja
– Nostavat energiatasoja; entsyymit edistävät ravintoaineiden imeytymistä, ja antavat  lisäenergiaa ja vireyttä, koska ruoka sulaa tehokkaasti pienemmällä energiankulutuksella.

Olen käyttänyt myös entsyymejä säännöllisesti viimeiset kymmenen vuotta ja niistä on ollut itselleni merkittävä apu. Ketogeenisellä ruokavaliolla olen käyttänyt erityisesti lipaasia, jota tarvitaan rasvan pilkkoutumiseen. Shiftin laajakirjoisessa entsyymivalmisteessa on mukana myös lipaasia, mutta se sisältää myös neljän entsyymin yhdistelmän proteiinin pilkkomiseen sekä seitsemän entsyymiä, jotka hajottavat kuitua, tärkkelystä ja hiilihydraatteja. SuperZym on toiminut itselläni loistavasti.

SuperSleep

SuperSleepin kehittämiseen on tehty paljon tutkimustyötä, sillä valmisteeseen haluttiin löytää parhaimmat mahdolliset yrtit, joilla on tutkitusti vaikutuksia hyvään uneen.

Minä kärsin vain harvoin nukahtamisvaikeuksista, mutta valoisuus, meteli ja poikkeuksellisen voimakas stressi vaikuttavat itselläni uneen eniten. Stressin täytyy yleensä olla sitä luokkaa, että menen pois tolaltani ennen kuin se vaikuttaa nukahtamiseeni, mutta valo ja meteli riittävät pienissäkin määrin valvottamaan minua vaikka läpi yön.

Halusin kokeilla SuperSleepiä juuri lisääntyneen valon vuoksi. Ja kuten sanottua, kevät on ollut työntäyteinen ja haluan maksimoida uneni laadun, koska syvä uni ja palautuminen nukkumisen aikana ovat aivan välttämätön asia keskittymiskyvylle, luovuudelle, mielialalle ja jaksamiselle.

SuperSleepin kehittämisessä tavoitteena on ollut tuote, joka auttaa sekä nukahtamaan että antaa syvemmän, pidemmän ja rauhallisemman unen. Tuote sisältää reishi eli lakkakääpä-sientä sekä sahramia ja melissaa, joista jokaisen tiedetään voivan auttaa unettomuuteen eri tavoin, mutta niiden yhteisvaikutus on vieläkin tehokkaampi.

Tässä hieman lisätietoa SuperSleepin sisältämistä yrteistä:

Sahrami

Sahramin teho perustuu sen sisältämiin aktiiviaineisiin, krokiiniin ja safranaaliin. Shiftin käyttämälle sahramiuutteelle on haettu patenttia EU:ssa ja sille on tehty aiemmin kaksoissokkotutkimus. Tutkimukseen osallistujat, jotka saivat aktiiviaineitta saman verran kuin SuperSleep sisältää, kertoivat unen laadun parantuneen merkittävästi, nukahtaneensa nopeammin ja olon olleen aamulla levännyt.

Reishi

Lakkakääpä on erityisesti Kiinassa ja Japanissa lääkinnällisten sienten todellinen kuningatar ja siellä päin maailmaa se onkin yksi kansanlääkinnän arvostetuimmista sienistä, josta on käyttökokemusta yli 4000 vuotta. Reishi on adaptogeeninen sieni, joka tasapainottaa kehon toimintoja: se voi tuoda elinvoimaa tai rauhoittaa, riippuen siitä mitä keho tarvitsee. Reishi on tehokas varsinkin stressiin, unettomuuteen ja hormonitoiminnan tasapainottamiseen.

Melissa

Sitruunamelissa on ikivanha lääkekasvi, joka on käytetty perinteisesti kansanlääkinnässä rauhoittavana aineena sekä erilaisiin vatsavaivoihin. Se tunnetaan nykyisin parhaiten rentouttavana ja vahvistavana aineena, joka voi ehkäistä ahdistusta, lievää masennusta, levottomuutta, ärtyneisyyttä ja unettomuutta.

Sitruunamelissasta ja unesta on tehty useita tutkimuksia, mutta pääasiassa sitä on tutkittu yhdessä muiden yrttien kanssa. Oletuksena pidetään, että se vaikuttaa unen laatua parantavasti rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta ja sen vaikutukset ovat parhaimmillaan muiden yrttien kanssa.

SuperSleepiä otetaan 1-2 tablettia 30-60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa yhdessä pienen ruokamäärän kanssa, jolloin vaikuttavat aineet imeytyvät parhaiten. SuperSleepin voi yhdistää loistavasti SuperMagnesiumiin, joka rentouttaa ja ehkäisee kramppeja, sekä esimerkiksi kupilliseen reishi- tai kamomillateetä.

Yrttivalmisteista on hyvä muistaa, että ne eivät toimi kuin nukahtamislääkkeet, vaan ovat tukena siinä. Siksi nukahtamista täytyy tukea muillakin keinoilla, jos nukahtamisessa on ongelmia ja haluaa pysyä erossa lääkkeistä. Älylaitteita ei kannata käyttää ainakaan tuntiin ennen nukkumaanmenoa ja sinisen valon määrää on hyvä rajoittaa muistakin lähteistä. Isot ateriat häiritsevät myös usein nukahtamista sekä tietenkin fyysinen rasitus, josta ei palauduta. Siksi onkin tärkeää rakentaa itselleen toimiva iltarutiini, joka edistää nukahtamista ja laadukasta unta. Minun rutiiniin kuuluu kylvyt, ihonhoito ja vartalonhoito, gua sha ja kupillinen rauhoittavaa yrttiteetä.

Helsingin visiitilläni minulla oli aluksi pahojakin vaikeuksia saada unta, sillä valon määrä iltaisin oli huomattavasti runsaampaa kuin Lontoossa eikä Helsingin kodissani ole pimentäviä verhoja. Pari ensimmäistä yötä menikin aivan harakoille SuperSleepistä huolimatta, mutta pikkuhiljaa aloin tottua valoon ja nukahtamaan nopeammin. Sen sijaan olen nukkunut Ouran mukaan hieman normaalia enemmän syvää unta öinä, jolloin olen ottanut SuperSleepiä sekä herännyt aamulla levänneempänä, joka on tukenut koko päivän hyvää keskittymiskykyä. Jotain vaikutusta sillä siis selkeästi on.

Minun kokemukseni Shiftistä ovat siis tähän mennessä hyviä ja aion kokeilla muitakin saamiani tuotteita, kun niille ilmaantuu tarvetta. Shiftin ravintolisät ovat myynnissä Ruohonjuuressa, Aitokaupassa sekä Life-myymälöissä. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 17,95-28,90 €, joten ne ovat varsin kohtuuhintaisia.

Arvonta

Saan arpoa teidän kesken kolme tuotepakettia, joissa on kussakin kolme Shift-tuotetta, aika hyvä palkinto etten sanoisi! Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksissa mitkä kolme tuotetta Shiftiltä olisi tarpeen sinulle juuri tällä hetkellä. Pääset tutustumaan kaikkiin tuotteisiin täällä. Osallistumisaikaa on 3.6.2019 asti.

Alekoodi

Saat 20 % alennuksen kaikista Shiftin normaalihintaisista tuotteista Ruohonjuuren myymälöistä sekä verkkokaupasta koodilla SHIFTKATJA. Alennus on voimassa 15.6.2019 asti. Jos hyödynnät alennuksen myymälässä, ota kuvakaappaus tästä postauksesta ja näytä se kassalla, jotta myyjä tietää varmasti, mistä kampanjasta on kyse.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Body & Mind

75 kommenttia artikkeliin “High-end ravintolisät”

 1. Anne

  Minuakin kiinnostaisi SuperZym ja SuperSleep ja näiden lisäksi vielä SuperCalm, kun tää stressin määrä tuntuu olevan vakio. Mukana kilpailussa siis!

 2. Mari Vee

  SuperCalm olisi aivan ehdoton tähän elämäntilanteeseen. Toisena valintana SuperDefence ja kolmanneksi SuperMagnesium.

 3. Sanni k

  Tähän hetkeen tarvisin ehdottomasti superCalmin ja superSleepin. Entsyymit kiinnostaa joten kolmanneksi valkkaisin superZymin

 4. Janna

  SupernaturalC anemian takia, SuperZym, entyymeille on todella käyttöä. SuperSleep tulisi miehelle nukahtamisvaikeuksien tueksi.

 5. Sara

  Eniten kiinnostaa SuperNatural-C ja Superiron, jota viime talvena testasinkin ja tykkäsin! Kolmanneksi ottaisin varmaan SuperCalmin. 🙂

 6. Anna Hoo

  Itseä kiinnostaisi Super Iron, Supernatural C ja Super Magnesium. Kaikki tulisi tarpeeseen rasitusvammoista toipuessa.

 7. Margis

  Vaikuttaa tosi hyviltä tuotteilta! Itsellä ongelmia rautavarastojen ja stressin kanssa, joten siksi SuperIron ja SuperCalm. Lisäksi muistelen että magnesium tepsii mm. suonenvetoihin, joten sen haluisin testiin myös! ✨

 8. Tini

  Kiitos mielenkiintoisesta jutusta, olenkin kaivannut vaihtoehtoja luonnonmukaisiin ravintolisiin synteettisten sijaan Juurikin nuo kaikki kolme mainitsemaasi olisi tarpeen! Olen vuosia kärsinyt ruuansulatukseen liittyvistä vaivoista(ärtyväsuoli), jota ruokavalion eri variaatioilla olen yrittänyt tasoittaa. Vatsansuojalääkkeitäkin olen syönyt jo 12 vuotta refluksiin, jonka vuoksi pelkään että ravinnosta ei pääse imeytymään läheskään tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita… Jatkuva väsymys tuntuu vaivaavan, ihokin reagoi jo vatsan huonoon tasapainoon ollen samea ja epäpuhtauksia on alkanut ilmaantumaan yhä enemmän. Unen laatu on heikentynyttä stressikausina, ja nukahtaminen tuntuu hankalalta. Josko oikeilla ravintolisillä saisi apua joihinkin vaivoihin ja vähän boostia arkeen

 9. Noora

  Tässä mun valinnat: Shift SuperCalm (sisäiseen levottomuuteen), Shift SuperZym (vatsan hyvinvointiin ja tuomaan lisäenergiaa) ja Shift SuperDefence (selättämään jatkuva pikkuflunssa).

 10. Laura

  Minua kiinnostaisi kokeilla erityisesti SuperSleepiä, sillä olen kärsinyt univaikeuksista koko ikäni, mutta en ole koskaan suostunut ottamaan lääkkeitä avuksi (muita kuin luonnollista melatoniinia). Lisäksi SuperCalm kiinnostaisi haastavan elämäntilanteen aiheuttaman stressin hoitoon, sekä SuperDefence, sillä stressi aiheuttaa myös vastustuskyvyn heikkenemistä, enkä enää yhtäkään flunssaa halua sairastaa!

 11. Katariina

  Valintani olisivat SuperSleep, SuperIron ja Supernatural-C. Nukahtamisen kanssa on jo pitkään ollut ongelmia, ja rauta-arvot on alhaalla..

 12. Katariina

  SuperSleep, SuperIron ja Supernatural-C. Nukahtamisen kanssa on ollut jo pitkään ongelmia ja rauta-arvot on alhaalla..

 13. Annika

  Ainakin SuperSleep, Ruohonjuuresta sai kerran näytepakkauksia ja koin tämän oikeasti toimivaksi! Lisäksi SuperZym ja SuperIron kiinnostelee myös.

 14. Riitta

  Katkeilevan unen vuoksi valitsisin SuperSleepin, työpaikan sisäilmaongelmien ja väsymykseen valitsidin SuperDefencen js kolmanneksi Supernatural C mm.säännöllisesti B12 vitamiinin paremman imeytymisen vuoksi.

 15. Suvi

  Hyvin herkästi stressaavana ehdottomasti SuperCalm ja SuperNatural-C, entsyymit närästysoireiden helpotukseen eli SuperZym. Kuullostavat kyllä hyville!

 16. Iida

  Olen todella huono kokeilemaan lisäravinteita, koska en osaa arvioida mikä oikeasti on sisällöltään toimivaa. Näistä mieluusti ottaisin kokeiluun SuperNatural-C, SuperZym laajakirjoinen ja SuperDefence tuotteet. Ne sopisivat parhaiten suojaamaan työpaikalla leijuvia pöpöjä vastaan.

 17. Ulpu

  No aivan ehdottomat olisivat nuo molemmat SuperZymit ja SuperCalm. Joku luonnollinen entsyymivalmiste on ollut mietinnässä, katotaan tärppäiskö nyt.

 18. Mari

  Calm, sleep & magnesium. Kilpirauhasen liikatoiminta on aiheuttanut haasteita. Sitruunamelissan käytöstä on todettu olevan hyötyä kyseisen sairauden hoidossa. Toiveissa onkin synteettisestä lääkityksestä luopuminen, ja tervehtymisen tukeminen ravinnon ja ravintolisien avulla.Tehokas ja luonnollinen magnesium kiinnostaa myös, sillä käytän magnesiumia joka tapauksessa säännöllisesti.

 19. Maija

  Supersleep herätti heti kiinnostukseni, sillä olen kärsinyt unetttomuudesta jo kymmenen vuotta ja välillä tuntuu, effö kaikki on kokeiltu lisäravinteiden, joogan ja meditaation saralta. Mutta nytpä tuli uusia juttuja, kuten sahrami, josta en tässä yhteydessä ollu vielä kuullutkaan.

 20. Marleeanni

  Kiinnostaisi tietenkin supersleep ja calm, sillä ollaan miehen kanssa molemmat tosi stressaantuneita töiden takia ja näistä olisi varmasti apu. Superzymit kiinnostaa, koska en ole ennen vastaavia kokeillut! 🙂

 21. Karoliina

  Zym, Iron ja naturalC olisivat sellaisia tuotteita, joita haluaisin testata ensimmäiseksi! Kaikki kuulostavat kyllä sellaisilta, joita tekisi mieli testata.

 22. Siina

  Haluaisin kokeilla SuperZym (koska ketogeeninen), SuperSleep (koska Firstbeatin mukaan palauttavan unen saantini on heikkoa) ja SuperCalm (em. syystä myös).

 23. Tiinatuulia

  Täällä oman arjen on pysäyttänyt kehon stressi/tulehdustila, josta palautumisen kanssa on kamppailtu jo kuukausi… Etsin juuri ravintolisiä tämän taistelun voittamiseen, joten olisi ilo kokeilla superzymiä, supercalmia ja supermagnesiumia 🙂

 24. Tarja

  Minua kiinnostavat eniten SuperMagnesium lihasten rentouttamiseen, SuperCalm stressin oireiden lievittämiseen ja SuperZym vatsan toiminnan tasapainottamiseen. Mielenkiintoisia tuotteita ovat kyllä kaikki.

 25. Heidi

  Rauta ja magnesium ehdottomasti, sitten olisi vaikea valita entyymien ja c-vitamiinien välillä. Entsyymit on mulle uusi juttu, joten ehkä valitsisin sieltä ne laajakirjoiset.

 26. Mari

  Kiitos vinkeistä. Nyt kun olen alkanut seuraamaan unen laatua, niin heikolta näyttää, eli kokeiluun ilman muuta SuperSleep ja Mg sekä sitten kolmanneksi vois ottaa SuperCalmin

 27. Supersleepiä olen kokeillut, oli tosi hyvä ja toimi. Ottaisin mielelläni uudelleen. SuperZym kiinnostaisi, koska en ole entsyymejä paljon kokeillutkaan. Kirjoituksesi perusteella olisi hyvä kokeilla mitä vaikutuksia toisi. Kolmas olisi magnesium. Oma on kohta loppu ja olen kokenut sen hyvänä, mutta voisin kokeilla muun tuottajan magnesiumia. Kaikista lisistä ehkä se oikeasti tarpeellisin minulle.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>