Beauty

Yömaskit

Beauty | 18.1.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Olen aina ollut hyvin varovainen kosteuttavien naamioiden käyttäjä, sillä ihoni ollut aikoinaan täynnä tukkeumia jonka vuoksi voidemainen kosteusnaamio ole tullut kysymykseenkään. Tätä nykyä ihoni on ollut uskomattoman hyvässä kunnossa ja taidan jo uskaltaa sanoa ettei se enää tukkeudu helposti, kuten sillä oli vielä vuosi sitten tapana tehdä vaikka pahimmat epäpuhtaudet ovatkin olleet takana jo useita vuosia sitten.

Pakkanen vaikuttaa ihon kosteuspitoisuuteen välittömästi, sillä mitä kylmempi ilma on, sitä enemmän ihosta haihtuu kosteutta. Viime sunnuntaina oli tämän talven mittakaavalla kunnon pakkaspäivä ja pirtsakassa ilmassa tuli ulkoiltua muutama tunti, sillä pakkasella ilma on ihanan raikasta ja piristävää. Illalla ihoni oli kuiva kuin Saharan autiomaa ja kasvojen iho tuntui suorastaan liian pieneltä. Päätin ottaa käyttöön järeät aseet: kosteusnaamiot.

Tein ensin lempeän puhdistuksen kasvoille May Lindstromin Pendulum Potion puhdistusöljyllä ja musliiniliinalla minimoidakseni veden sekä pinta-aktiivisten aineiden (eli pesevien aineiden) käytön, jotka voivat kuivattaa ihoa entisestään. Puhdistuksen jälkeen taputtelin iholle muutaman kerroksen Tata Harperin Hydrating Floral Essence kasvovettä. Silmänympärykset kosteutin Naturativin Eco Ampulli nro. 5:llä, joka on silmänympärysiholle tarkoitettu ohuen ohut ja superkosteuttava seerumi. Kasvoille ja kaulalle levitin puolestaan Naturativin Eco Ampulli 1:sen, joka on sarjan hyaluronihapposeerumi. Seerumin päälle imeytin Bybi Beautyn Supercharge Serumia. Valitsin Bybin öljyseerumin, koska se on skvalaani-pohjainen ja imeytyy ihoon todella hyvin. Koko pointti oli siis kosteuttaa ja ravita ihoa mahdollisimman hyvin imeytyvillä tuotteilla ja levittää lopuksi iholle naamio yöksi, joka sitoo kosteuttaa ihoon ja tuo iholle ekstrakosteutta sekä joustavuutta.

Silmänympärysiholle sekä huulille levitin Tata Harperin Supernatural Collectionin Boosted Eye Contour Mask silmänympärysnaamion ja kasvoille sekä kaulalle valitsin Kahinan Moisture Maskin.

Tatan naamio on koostumukseltaan todella tanakkaa, jonka vuoksi sitä riittää hyvin ohut kerros ja sen alle kannattaa levittää jokin kosteuttava tuote, sillä naamio on vedetön. Se on omiaan todella rutikuiville, väsyneille, tummille ja ryppyisille silmänalusille sekä kuiville huulille. Naamion huikeista raaka-aineista mainittakoon ainakin merilevä ja taateli, joissa on runsaasti antioksidantteja sekä tattari, joka kiinteyttää ja siloittaa juonteita. Tyrniöljy ja cameliaöljy sisältävät runsaasti ravitsevia rasvahappoja ja uudistavat ihoa. Naamio toimi juuri toivotulla tavalla ja silmänympärysihoni tuntui heti seuraavana aamuna joustavammalta. Koska pakkaset jatkuivat edelleen, aloin käyttämään naamiota myös päivisin ulkona huulillani ja wau – tämän jälkeen ei ole ollut huulirasvalle tarvetta!

Rakastuin Kahinan Moisture Maskiin jo ensimmäisen kerran tuotetta kokeiltuani. Sen silkkinen koostumus on uskomaton ja väitän, että kosteuttavan tehon voi tuntea pelkästään skinfeelin perusteella. Naamio suorastaan pursuaa kosteutta ja sen tuoksukin on ihanan kostea! Naamio sisältääkin kunnon tujauksen xylitoli-yhdisteitä, jotka sitovat tehokkaasti kosteutta ihoon ja parantavat ihon kosteuspitoisuutta. Argan- ja kaktusviikunaöljy sekä sheavoi puolestaan ravitsevat ja pehmittävät ihoa ja lukitsevat kosteuden ihoon. Naamio on koostumukseltaan ohut, mutta jännällä tavalla ”tiivis” ja pelkästään sen levittäminen iholle on nautinto. Sivelin naamiota kasvoille ja kaulalle muutaman kerroksen ja hieroin sen lopuksi ihoon. Tämä kombo toimi loistavasti ja iho oli aamulla upean näköinen! Ihanan täyteläinen ja tasainen. Aamulla pyyhin ihon huolellisesti kasvovedellä ja levitin iholle saman tuotekombon naamioita lukuun ottamatta.

Toistin saman naamiokäsittelyn vielä seuraavana iltana ja nyt loppuviikon olen saanut nauttia ihosta, jota ei kiristä. Tatan naamiota käytän edelleen huulille päivittäin, mutta seuraava kosteusnaamiokäsittely kasvoille lienee tarpeen vasta viikonloppuna tai ensi viikon alussa.

Tämän viikon päättää vielä vinkit talvi-ihon hoitoon, joten pysykäähän kuulolla.

Mitä teidän ihot ovat tuumineet, kun talvi vihdoin saapui?

Muistuttelen vielä tällä hetkellä voimassa olevista alennuksista: saat kaikista Bybi Beautyn tuotteista 15 % alennusta koodilla BYBI18 28.2.2018 asti House of Organicista.

Naturelle puolestaan tarjoaa 15 % alennuksen verkkokaupastaan ja kivijalkamyymälästä 31.1.2018 asti koodilla KATJA15. Etu ei koske Nuori-, Kypris-, Mahalo- ja Vintner’s Daughter -tuotesarjoja eikä lahjakortteja.

Tutustu syvällisemmin Bybi Beautyn tuotteisiin tästä postauksesta.

Lisää Naturativin tuotteista voit lukea tästä postauksesta.

Kahinan kosteuttavasta naamiosta olen kirjoittanut aiemmin tässä postauksessa.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,