Beauty

Vuoden 2018 (kauneus)ennustukset ja -uutiset

Beauty | 2.1.2018 | Katja Kokko

Tätä vuotta on ehditty elämään jo 24 tuntia ja tämän postauksen oli tarkoitus ilmestyä viime vuoden puolella, mutta koska loma ja hirveän kiireiset päivät auringossa loikoillen, dekkaria lukien ja merivedessä pulikoiden, ehdin kirjoittaa tämän vasta nyt.

Ensin se tärkein:

KIITOS. Kiitos koko sydämestäni joka ikiselle teistä, jotka vierailette blogissani päivittäin, viikottain tai satunnaisesti. Silmät olivat pudota päästäni, kun asetin juuri Google Analyticsiin päivämääriksi viime vuoden ja numerot kertoivat, että teitä lukijoita oli viime vuonna yli 310 000 ja olette lukeneet kirjoituksiani yli 2 700 000 kertaa. Saanen pyöristää lukua hieman ylöspäin ja todeta, että sehän on melkein kolme miljoonaa sivulatausta!

Nykyisin ihmiset ovat niin kiireisiä, että blogeja tunnutaan kommentoivan vähemmän kuin ennen. Siksi olenkin todella iloinen ja kiitollinen kuinka ahkerasti kommentoitte blogissani, jaatte kokemuksia tuotteista (mistä on hyötyä muille lukijoille), esitätte kysymyksiä ja jätätte toiveita. Blogin tekeminen on oikeasti aika yksinäistä puuhaa, joten sisälläni läikähtää joka kerta iloisesti, kun joku on jaksanut kirjoittaa kommentin. Kiitos, olette minulle valtavan tärkeitä ja viime päivinä olen saanut lukea ihania kommenttejanne tippa linssissä!

Blogitiimi kasvoi viime vuonna kolmella uudella jäsenellä, ensin Inkellä, jonka purkkinurkasta löytyy kummallisimmat purnukkalöydöt (myös Suomen rajojen ulkopuolelta) ja kauneusilmiöt huumorilla höystettynä. Loppuvuodesta joukkoon liittyi Mariela Sarkima, joka tuli paikkaamaan hihhulin mentävää aukkoa blogissa (mutta saamme varmasti lukea Marielalta myös kauneusjuttujakin jossain vaiheessa) sekä juuri ennen vuoden vaihdetta comebackin teki Kirsi Halla-Seppälä, joka jatkaa kerran kuukaudessa uudenkuun ajankuvan kirjoittamista. Kenties tänä vuonna saamme blogiin vielä lisää vahvistuksia? Se jää nähtäväksi, kun vuosi saadaan kunnolla käyntiin!

Saittini on palvellut nykyisellä ulkoasullaan nyt puolitoista vuotta, mutta se alkaa olla jo aikansa elänyt. Yksi suurimmista muutoksista tänä vuonna tuleekin olemaan sivuston myllääminen uuteen uskoon ja uuden ulkoasun lanseeraminen syksyllä 2018. Minulla on huippuhyvä ja innostunut graafikko, jonka kanssa fiilistelemme tällä hetkellä sellaisia teemoja kuin Afrikka, Meksiko, värit, yltäkylläisyys… saapa nähdä miltä uusi saitti tulee näyttämään, mutta voin vannoa, että luvassa ei todellakaan ole mustavalkoisuutta ja minimalismia, vaan ennemminkin jotain todella kreisiä!

Blogin ulkopuolella kulkee vahvasti mukana minulle se kaikista tärkein asia: jooga. Joogakurssini jatkuvat edelleen astangajoogalla ja yin joogalla ja syyskuussa pidämme uimavalmentajani Laura Mannisen kanssa jooga- ja uintileirin Sisiliassa. Sinne voivat osallistua kaiken tasoiset joogit ja uimarit täysin ensikertalaisista lähtien. Täällä Teneriffalla ollessani julkaisin myös ensimmäiset joogavideoni Instaan, jonka piti alun perin olla vain pieni kokeilu huvin vuoksi, mutta tajusinkin sen myötä, että asia, joka on minulle rakkain, näkyy blogissa ja somessani vähiten, vaikka ohjaan tai harjoittelen joogaa päivittäin ja rakastan jakaa sitä oppilailleni. Sainkin inspiraation jakaa palasia omasta harjoituksestani normaalin ihmisen joogana, koska olen todella kaukana niistä voimistelutaustaisista täydellisistä superjoogeista, mitä Instagram on pullollaan – harjoituksessani ei ole mitään ihmeellistä Instajoogeihin verrattuna.

Minulla on kaksi joogatavoitetta tälle vuodelle: aion oppia laskemaan astangajoogan ensimmäisen asentosarjan vinyasat täsmällisesti sanskritin kielellä (lue tämä postaus astangajoogasta, niin sinulle selviää mitä vinyasa tarkoittaa) sekä oppia tekemään pincha mayurasana ilman avustusta. Asanoiden suhteen itselläni ei ole koskaan ollut mitään tavoitteita, mutta pinchassa joudun kohtaamaan pelkoni ylösalaisia asentoja kohtaan sekä haastamaan itseluottamukseni. Mielenkiintoisinta on se, että kyseinen asana tuntuu suorastaan räjäyttävän rintakehäni auki ja sen vaikutukset tuntuvat uskomattoman hyvältä, joten aion haastaa itseni uskaltamaan luottaa omaan voimaani.

Olen kertonut teille haaveilevani kodista Etelä-Euroopassa. Askartelin loppuvuodesta aarrekartan, joka kappasta kummaa täyttyi puoliksi vanhoista kivitaloista, jotka minun silmääni sijaitsevat joko Italiassa tai jossain päin Etelä-Eurooppaa. Ennen kuin huomasinkaan tajusin, että olen lähdössä toukokuussa ratsastusmatkalle Portugaliin, kesäkuussa joogaintensiiville Etelä-Italiaan ja syyskuussa meillä on oma joogaleiri Sisiliassa. Toivon, että tämä vuosi vie minut lähemmäksi tuota unelmaani!

Lopuksi vuoden 2018 kauneusennustukset!

Kauneusmeedionne kanavoi teille seuraavaa informaatiota:

– Mummola-staili on uusi musta ja kotimainen Frantsila kokee hillittömän hypen (voit lukea ensimmäiset suositukseni sarjasta täältä)

– Essence-hoitonesteiden suosio räjähtää niin, että yhä useampi sarja lanseeraa oman versionsa tuosta ”paksusta kasvovedestä”

– Korealaisesta ihonhoidosta eli K-Beautysta puhuvat kaikki ja Whamisa tuleekin olemaan koko vuoden kuumin ihonhoitosarja

– Kukaan ei enää kyseenalaista kasvoveden tärkeyttä (kannattaa vaikka lukea tämä postaus niin ymmärtää miksi)

Upeaa uutta vuotta kaikille! Muistakaa unelmoida paljon ja isosti. Lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Uskokaa unelmiinne ja muistakaa, että niiden toteuttamiseen kuuluu olennaisena osana myös synkät hetket, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö unelma voisi toteutua. Tarvitaan kärsivällisyyttä, selkeä visio ja sydämestä lähtöisin olevaa puhdasta halua sen toteuttamiseen!

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

20 kommenttia artikkeliin “Vuoden 2018 (kauneus)ennustukset ja -uutiset”

 1. Ulpu

  Blogin uudistussuunnitelmat kuulostavat hyvältä, vaikka ei tässä selkeän yksinkertaisessakaan tyylissä vikaa ole. Mä oon aina tykännyt tästä sun fontista erityisesti.

  Ja muutenkin suunnitelmasi kuulostavat mielenkiintoisilta. Portugaliin mäkin voisin lähteä. 🙂

  Onnellista ja antoisaa uutta vuotta ja kiitos kaikesta tiedosta ja inspiksestä mitä jaat niin innostuneella ja suurella palolla. Teet hienoa työtä. <3

  • Tämä fonttihan mulla on ollutkin käytössä vuodesta 2014 ja bannerin fontti tulee kirjastani 🙂 Mielenkiinnolla odotan, mitä graafikko ehdottaa uudelle saitille 🙂 Kiitos Ulpu kun olet uskollinen lukija ja ahkera kommentoija, kiva myös aina törmätä sinuun messuilla ym. tapahtumissa 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

 2. Mari Vee

  Upeaa vuotta 2018 sinullekin! Ihanilta suunnitelmasi kuulostavat. Omat haaveeni ja unelmani kulminoituvat luontoon ja siitä nauttimiseen. Eli kotimaan matkailu luonnonpuistoissa, metsissä jne on tavoite. Luonnon rauha kun saa ihmeitä aikaan. Myös uuden opiskelu-urakan aloittaminen vie lähemmäksi unelmia ja pois kaupungin sykkeestä. Ratsastus tuli takaisin elämääni jo viime vuonna. Tai oikeastaan lähdin ihan alusta kun aikaa on kulunut jo 25 vuotta! Mutta rakkaus hevosiin ja eläimiin muutenkin on pysynyt aina. Muutenkin eläinten kanssa touhuaminen enemmänkin olisi mahtavaa!

  Hienoa, että Frantsila saa tulevana vuonna tilaa. Olen käyttänyt Frantsilan joitain tuotteita jo yli 10 vuotta ainakin! Näitä ovat mm yrttiteet ja yrttiuutteet. Tuutu- ja Detox-tee ja Ystävyyden yrttitee ovat vakiona kaapissa mutta muitakin teitä käytän. Yrttiuutteistakin käytössä ollut monia eri tarpeiden mukaan. Myös Ojan isännän linimentti, terva-pihkasalva ja maailman paras tiikerisalva olleet käytössä jo monia vuosia. Frantsilan tiikerisalva sopii parhaiten siitä syystä että se ei kuumene iholla liian polttavaksi kuten joillain tiikerisalvoilla on tapana.

  Lisäksi suihkugeeliä, vartalovoiteita ja muutakin kosmetiikkaa ollut käytössä useita vuosia muiden sarjojen rinnalla. Vähemmän kasvojen tuotteita, mutta niistäkin naamio ja kuorinta kokeiltu vuosia sitten. Nyt voisi kokeilla mm seerumia jne.

  Myös lahjaksi saamani Koivu-Turve hoitoaine ja shampoo sopivat kuontalolleni hyvin.

  Toki käytän edelleen löytämiäni kosmetiikkahelmiä, mutta on hienoa käyttää välillä toimivaa kotimaista kosmetiikkaa.

  Nytkin on frantsilan paketti matkalla kotiin, jossa teetä, detox-tippoja, vartalovoide jne.

  Uudistuksia tulossa paljon tänä vuonna siis tännekin! Arkajalkana vähän pelottaa, mutta toivon pehmeää vastaanottoa tulevalta.

  • Oi ihanaa Mari kuulla, että sinäkin ratsastat! Vaikka olen vielä täällä Tabaiban lämmössä niin odotan jo perjantain ratsastustuntia <3 Eläimet on niin parhautta! Mulla on puolestaan ollut Frantsilan Lohikäärme-salva käytössä vuosia sitten! Viimeisin hankinta oli Pitta-öljy, joka on ihana sekin, vaikka saisikin tuoksua mielestäni enemmän 🙂 Sisäiset tuotteet kiinnostavat erityisesti, sekä sarjan kuorinnat ja naamiot. Ihanaa uutta vuotta sinulle ja kiva kuulla, että muutosta on luvassa. Pieni pelon tunne on merkki siitä, että haastaa itseään 🙂

 3. Jennie

  Vuoden vaihde on ihan mahtava inventaario hetki ja kiva katsella taakse päin etäämmältä. Mun viime vuosi selkeytti omaa yrittäjän tietä, karsin (uskalsin) pois sitä mikä ei toimi ja panostin taiteen tekemiseen, pidin 2 taidenäyttelyä ja myin monen monta teosta, ihan mahtava alku sille tielle. Lähden tähän vuoteen inspiroituneena ja pää täynnä ideoita. Tää blogi on super ja tuntuu että mihin kaikkeen se vielä kasvaa!.. ja itsen hemmottelu luonnonkosmetiikalla on henkireikä, en ymmärrä miten mun tyyppinen ihminen voi olla näin fanaattisen kiinnostunut purkeista, niiden sisällöstä ja testaamisesta. Se on vielä mysteeri, joka ehkä joskus aukeaa mahtavaa vuotta meille kaikille, toteutukoon unelmat!

  • Kuulostaa ihanalta myös sinun viime vuosi, kuin myös tämän vuoden aloituksen energiat! Ja kiitos, unelmia on paljon blogin suhteen, mutta aika tehokkaasti sitä on itse on monien toteutumisen edessä, mutta tälle vuodelle toivon selkeyttä ja tiettyjen unelmien konkreettista edistämistä!

 4. Onnea! Mahtava juttu aina kun joku menestyy ja olet omasi täysin ansainnut. Kiitos informatiivisista teksteistä, jotka ovat omatkin ihonhoitorutiini laittaneet uusiksi

  Ja iso kiitos loppukaneetista. Say no more. Joskus se on vain hyvä kuulla/ lukea.

 5. Sannuli

  Hei! Tykkään tosi paljon blogistasi, mutta yksi asia ärsyttää lukiessa: yläpalkki on koko ajan näkyvissä, kun sivua lärää alaspäin ja se peittää pieninäyttöisellä koneella lukiessa liikaa pinta-alaa, jolloin blogiteksti näkyy turhan kapeana alueena näytöllä. Eli sellainen toive uuteen ulkoasuun, että yläpalkki menisi piiloon, kun selaa sivua alaspäin.

 6. Rakastan että kasvoveden tärkeys nousee, sillä olen ollut vuosia essence fanaatikko ja haluaisin saada mainstream merkeiltä esim. Estee Lauderin versiota täältä Suomesta. Ylipäätään paksut kasvovedet on kuivalle iholle pelastus.

  Blogisi on Katja ihana ja odotan aina innolla mitä inboxiin sujahtaa tekstiesi osalta. Tykkään ettei leipis ole hirveää pränttiä ja ujutat teksteihisi paljon asiaa, joka palvelee myös meitä ”kauneusnörttejä”. 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

  xx Laura / Laurantaina Beauty Blog

 7. SannaK

  Hitsi, Frantsila! Tuotemerkki oli jo jäänyt multa melkein unohduksiin, tuttu kyllä ajoilta, jolloin aloitin luonnonkosmetiikan käytön. Jotenkin olen mieltänyt sen vähän vanhanaikaiseksi sarjaksi, etenkin voiteiden osalta, vaikken ole niitä edes kokeillut! Odottelenkin mielenkiinnolla sun lisähypetystä tästä kotimaisesta sarjasta!

  Huomasin muuten Avrilin lanseeraaneen vedenkestävän ripsarin. Aika loistava keksintö näihin Etelä-Suomen talvikeleihin jos se toimii! Voisiko tuollainen olla tuleva luonnonkosmetiikkatrendi myös?

  Ja täälläkin yks heppahullu, joka tykkää aina lukea juttuja aiheeseen liittyen. Esteettisenä ihmisenä graafisen ilmeen muutokset kiinnostavat aina! Pidät kyllä parasta luonnonkosmetiikkaa käsittelevää blogia, ammattitaitosi on vakuuttavaa! Elämyksellistä vuotta 2018!

  • Jopas jotakin, pitää tutkia Avrilin ripsarin inciä, koska vedenkestävän ei pitäisi olla luonnokosmetiikassa mahdollista… mutta tutkitaan asiaa! Ihanaa uutta vuotta ja kiitos, että luet blogia <3

   • Ulpu

    Greendealissa näyttäisi olevan tai tulossa tuo vedenkestävä ripsari. Mielenkiintoista… https://www.greendeal.fi/avril-ripsivari-vedenkestava-waterproof-mascara

    Hordeum vulgare stem water*, beeswax*, pentylene glycol, glyceryl stearate, butylene glycol, acacia senegal gum, glyceryl behenate, pullulan, palmitic acid, stearic acid, copernicia cerifera cera*, glycerin, oleic/linoleic/linolenic polyglycerides, hydrogenated olive oil stearyl esters, oryza sativa cera, glycerin*, euterphe oleracea*, aqua, sorbitol, trehalose, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate.
    May contain +/- : CI77491, CI77492, CI77499

 8. tiita

  Hahaa! Olen hitusen jo tuijotellut Frantsilaa sillä silmällä, mutten tunnetusti osta mitään kosmetiikkaa ellei se ole saanut ”Katja Kokko -sertifikaattia” 😀 Jään innolla odottamaan!

  Haluaisitko muuten kertoa, onko kirkasvalolamppu auttanut virkeystasojen kanssa vaikka juuri onneksesi saitkin mielettömän valopläjäyksen Kanarialla?

  • 😀 melkoinen kunnia! Ja kyllä, kirkasvalolamppu auttaa! En pysty enää olemaan ilman, niin vähän ollut valoa tänä talvena, kun ulkona on koko ajan harmaata!

 9. Nea

  ”Uskokaa unelmiinne ja muistakaa, että niiden toteuttamiseen kuuluu olennaisena osana myös synkät hetket, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö unelma voisi toteutua.”

  KIITOS tästä. Kaiken tämän äärellä oli hyvä lukea nämä sanat 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>