Beauty

Viikon purkki: Sunday Riley Juno Hydroactive Cellular Face Oil

Beauty | 28.3.2018 | Katja Kokko

Tällä kertaa viikon purkissa on luvassa jotain ennennäkemätöntä, nimittäin EI luonnonkosmetiikkasarjan luonnonkosmetiikkatuote! Lempipuuhaani lentokentillä on kiertää tax freen kosmetiikkahyllyjä ja bongailla selektiivisiltä synteettisiltä sarjoilta luonnollisia tuotteita – käytännössä ne ovat aina ihoöljyjä. Minulla on salainen fetissi erityisesti kahteen ei luonnonkosmetiikkamerkkiin: Sisleyn ja Sunday Rileyn tuotteisiin. Niissä vetoaa erityisesti pakkausten ulkoasu: kiinnostavat fontit, värit sekä ajaton ja elegantti ilme, joka muistuttaa minua kosmetologiopinnoista ja hoitolasarjojen pakkausdesignista. Tosin jos tuotteet laitetaan rinnakkain vaikkapa Kypriksen, Patykan ja Absolutionin kaltaisten upeiden pakkausten kanssa, niin joudun kyllä miettimään, että niin mikä näissä ei luonnonkosmetiikkasarjoissa nyt vetosikaan, mutta joku niissä vain on. Lisäksi innovatiivisten tuotteiden tehoaineet ovat kiinnostavia. Valitettavasti 99 % tuotteista on kuitenkin sellaisia, joita en iholleni halua levittää, mutta esimerkiksi Sunday Rileyn valikoimasta löytyy kaksi kasvoöljyä, joiden raaka-aineet ovat täysin luonnollisia. Siispä toteutin fetissini pari kuukautta takaperin ja tilasin Cult Beautysta Sunday Rileyn Juno kasvoöljyn.

Viikon purkki on Sunday Riley Juno Hydroactive Cellular Face Oil:

Kohderyhmä: trenditietoiset selektiivisen kosmetiikan käyttäjät ja kulttituotteiden metsästäjät aka purkkihullut.

Mille ihotyypille sopii: kaikille ihotyypeille.

Miten markkinoidaan: superfoodina iholle, uudistavana ja kirkastavana tehobuustina.

Mitä sisältää: Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Vaccinium Corymbosum (Blueberry) Seed Oil, Rubus Idaeaus (Red Raspberry) Seed Oil, Vitis Vinifera (Chardonnay Grape) Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Kernel Oil, Tocopherol (Vitamin E)

Tuote sisältää pelkästään kylmäpuristettuja kasviöljyjä sekä E-vitamiinia, joka auttaa tuotetta säilymään. Öljypohjaisissa tuotteissa ei ole samanlaista riskiä pilaantumiselle ja haitallisille mikrobeille kuin vesipohjaissa tuotteissa ja emulsioissa, siksi varsinaisia säilöntäaineita ei tarvita. Tuote sisältää todella hyvin valitun cocktailin öljyjä. Incissä ensimmäisenä oleva valkohilpansiemenöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia tehden siitä erinomaisen ikääntymisen merkkien, arpien ja pigmenttiläiskien hoitoon. Parsakaalinsiemenöljy on erinomainen ihon pehmittäjä ja marjansiemenöljyissä (karhunvatukka, karpalo ja vadelma) on runsaasti omega-rasvahappoja sekä antioksidantteja, etenkin A- ja E-vitamiineja. Viinirypäleensiemenöljyssä on runsaasti linolihappoa ja resveratrolia (tehokas antioksidantti), porkkanansiemenöljyssä betakaroteenia ja mustakuminansiemenöljy on tehokas tulehduksien ja ihoärsytysten hoidossa. Todennäköisesti öljyt eivät ole luomulaatuisia, koska sitä ei erikseen mainita (luulisi, että mainitaan jos olisivat, koska sen verran ovat kalliimpia).

Tuoksu: tuotteessa ei ole hajusteita eikä eteerisiä öljyjä, joten tuoksu ei ole kummoinen; luonnollinen kylmäpuristettujen öljyjen tuoksu, joka ei siis ole mikään tuoksuelämys, mutta ei myöskään luotaan työntävä.

Arvio tuotteesta: jos olisin tehnyt arvion kuukausi takaperin, olisin todennäköisesti aloittanut valitusvirren eteeristen öljyjen puuttumisesta, koska rakastan niitä aromaterapeuttisten vaikutusten vuoksi. Top shelfilläni on välillä ollut tunkua ihoöljyistä ja olenkin koittanut käyttää niitä ahkerasti pois. Tällä hetkellä olenkin tilanteessa, missä hyllyltä löytyy tasan kolme öljyä: Junon lisäksi Kjaer Weisin kasvoöljyjen Porsche, eli kuuluisa valoöljy sekä Bybi Beautyn Supercharge Serum. Normaalisti lotraisin tietenkin Bybillä, koska se tuoksuu ihanalle. Mutta syytettäköön nyt Whamisaa ja 100% Purea, joissa eteeriset öljyt eivät tuoksu voimakkaasti, olenkin yhtäkkiä tykästynyt näihin hajuttomiin ja mauttomiin öljyihin ja huomaan lotraavani antaumuksella Sundayn Junolla ja Kjaerin valoöljyllä! Pieni paasto eteerisistä öljyistä tekee myöskin oikein hyvää, koska se vähentää kemikaalikuormitusta kropassa – siis myös luonnon kemikaalien. Joten tämän hetkisessä mielenhäiriössäni olen rakastunut myös hajuttomaan Junoon.

Oman arvionsa ansaitseekin sitten tämä pakkaus! Tarkkasilmäisimmät bongasivatkin varmasti kauniisti liukuvärjätyn lasipullon, ah se on niin ihana! Kaikki Sunday Rileyn kasvoöljyt ovat ihanasti liukuvärjättyjä – tekniikka ei kenties (?!) täytä luonnonkosmetiikan pakkauskriiteerejä (ja jos täyttää niin mikäli joskus hamassa tulevaisuudessa minulla on ihonhoitosarja, sen kasvoöljypullot ovat taatusti liukuvärjättyjä!). Voin onneksi uusiokäyttää pullon omiin öljycocktaileihin sen loputtua.

Arvosana asteikolla 1-10: 9

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 8, pohdin pitkään olisiko tämä täyden kympin arvoinen, sillä ei tämä öljykombo mistään halvimmasta päästä ole. Jos tietäisin öljyjen olevan luomua, todennäköisesti arvosana olisi lähellä kymppiä.

Käytätkö koko purkin loppuun: kyllä vain!

Ostaisitko uudestaan: tämä oli todella ihana kokeilu ja huolimatta siitä, että pidän tuotteesta paljon, jäi tämä puteli varmasti ainoaksi, koska tuen mieluummin aitoja luonnonkosmetiikkabrändejä.

Mistä voi ostaa:

Cult Beauty, 35 £/15ml ja 70 £/30 ml

Net-A-Porter, 35 ml/80 €

Oletteko kokeilleet Sunday Rileyn tuotteita? Entä onko teillä jotain salaisia tai ei niin salaisia suosikkeja synteettisestä kosmetiikasta?

Löydät kaikki viikon purkki -postaukset täältä.

Avainsanat: , ,