Beauty

Kjaer Weisin valoöljy

Beauty | 5.4.2017 | Katja Kokko

Muutama kuukausi sitten maailman tyylikkäimmän meikkisarjan Instagramiin pamahti kuva uudesta tuotteesta, joka ei ole jäänyt purnukkamaailman valokeilasta pimentoon. Kjaer Weis lanseerasi helmikuussa ensimmäisen ihonhoitotuotteensa, The Beautiful Oilin, joka oli myynnissä yksinoikeudella ainoastaan Net-A-Porterissa rajoitetun ajan. Tuote myytiin hetkessä loppuun.

Kauneusöljyn pakkaus oli niin mykistävä, että hetken sai henkeään haukkoa sitä tuijotellessa. Olin haltioitunut. Ajattelin, että sisällön on pakko olla yhtä timanttinen, kuin upea ulkoasu lupaa – ja vähempää en olisi osannut edes odottaa. Kun sitten surffasin Net-A-Porteriin tutkimaan tuotteen raaka-aineluetteloa, olin rehellisesti sanoen pettynyt. Laadukkaat luomuöljyt juu, ja vieläpä ensimmäisenä luettelossa lempiöljyni ruusunmarja, mutta olisin odottanut jotain hieman erikoisempaa ottaen huomioon, millainen visionääri sarjan perustaja Kirsten Kjaer Weis on.

Pohjaöljyinä toimivien ruusunmarjan-, oliivi-, manteli- ja jojobaöljyn lisäksi tuotteesta löytyi kaksi aktiivista ainetta, kiinalaisen jamssin juuren uutetta sekä parakrassinkukkauutetta. Ja raaka-aineluettelon loppupäässä komeili vielä esteriöljy Caprylic/Capric Triglyceride. Mitä sekin siellä tekee, varsinainen turhake, ajattelin. Tuoksukaan ei ollut kummoinen, eikä siihen oltu hyödynnetty kokonaisia eteerisiä öljyjä (tuoksu on kuitenkin täysin luonnollinen ja peräisin eteeristen öljyjen komponenteista). Tästäkö pitäisi maksaa 200 euroa? Hienosta pakkauksesta? Olin niin karvaasti pettynyt, että päätin olla hankkimatta koko tuotetta.

Tuotteen saavuttua Jolieen sain sen kuitenkin testiin. Kerroin Emmille etten ole oikein vakuuttunut siitä raaka-aineiden perusteella. Otin tuotteen testiin ja aloitin siihen tutustumisen. Mietin pitkään, haluanko edes kirjoittaa koko tuotteesta, jos en voi sanoa siitä mitään hyvää. Sain kyselyitä sekä sähköpostiin, kommentteihin että Instagramiin, olenko jo testannut öljyä ja miten vertaisin sitä Vintner’s Daughteriin, toiseen samanhintaiseen öljyyn. Tuotteita ei voi kuitenkaan verrata keskenään, sillä ne ovat täysin erilaiset, se oli aivan selvää jo raaka-aineluettelon perusteella. Ja onhan Kjaer Weisin öljy yli tuplat Vintnerin koosta (KW:n öljy 65 ml ja Vintner 30 ml). Vintner’s Daughter on erittäin runsaasti aktiivisia aineita sisältävä tehotuote, kun taas Kjaer Weisin öljy on jotain ihan muuta, en vain oikein itsekään tiennyt mitä.

Kauneusöljyjen Rolls-Royce nökötti top shelfilläni ja testailin tuotetta pikkuhiljaa. Raaka-aineiden perusteella valitsin sen päiväkäyttöön, sillä Caprylic/Capric Triglyceride tekee tuotteeseen sileän tuntuman, joka toimii hyvin meikin alla. Analysoin tuotetta perusteellisesti ystävälleni Kirsikalle useassakin puhelinkeskustelussa ja pähkäilin kuumeisesti, kirjoittaisinko tuotteesta vai en.

Vähitellen aloin toipua pettymyksestäni ja päästä sisälle tuotteeseen. Olin pannut merkille, että kasvot näyttivät jotenkin erityisen kosteilta, kun öljyn levitti iholle. Tokihan öljyistä jääkin kostean näköinen pinta, mutta Kjaerin öljyllä kosteus oli erilainen, todella kaunis. Meikki levittyi sen päälle unelmaisen hyvin ja millä tahansa meikkivoiteella sai freesimmän näköisen lopputuloksen, kun iholle levitti ensin muutaman tipan öljyä. Totesin, että tuote toimii täydellisesti yhteen Kjaer Weisin oman meikkivoiteen kanssa, joka on tunnettu tanakasta koostumuksestaan. Öljyn kanssa levittyvyys ja lopputulos olivat aivan toista luokkaa. Myös voidemaisten poskipunien levitys oli miellyttävämpää. Sain ahaa-elämyksen! Tämähän ei suinkaan ole pelkkä ihonhoitotuote, vaan täydellinen meikinpohjustaja ja ihon freesiyttäjä. Tämän oivalluksen tehtyäni aloin suhtautua tuotteeseen eri tavalla, annoin anteeksi ettei kyseessä ollutkaan superaktiivinen tehotuote. Joskin pari sanaa on sanottava edellä mainituista aktiivisista aineista, kiinalaisesta jamssista ja parakrassista.

Kiinalainen jamssi on tuhansia vuosia vanha lääkekasvi. Rudolf Steiner perehtyi tutkimaan kasvin toimintoja jo 20-luvun alussa ja uskoi, että sen valkoiset juuret varastoivat merkittävän paljon eteeristä valoa, joka olisi siirrettävissä ihmisille tukemaan heidän fyysistä sekä henkistä terveyttään. Biodynaamisesti viljellyn kasvin uute tuo iholle kirjaimellisesti valoa ja siksi tuotetta kutsutaan valoöljyksi. Tuote ei siis heijasta valoa, eikä kimalla, vaan ainoastaan valaisee kasvot freesillä tavalla. Toinen aktiivinen aine, parakrassinkukkauute, on puolestaan tehokas anti-age raaka-aine. Se toimii kuin luonnollinen botox-pistos rentouttaen lihaksia ja auttaen siloittamaan juonteita. Lisäksi se stimuloi kollageenin tuotantoa tehden ihosta kiinteämmän ja tasaisemman.

Nyt kun aikaa kulunut, valoöljystä on tullut kaveri ja tykkään siitä. Minulle se on ensisijaisesti meikin alla käytettävä pikakaunistaja ja tuhkimotuote. Tuote on kallis, mutta ei niin kallis, kuin pelkkä hintalappu antaa ymmärtää, sillä pakkaus on yli tuplakokoinen normaaliin kasvoöljypulloon verrattuna. On tietenkin selvää, että suuri osa hinnasta muodostuu myös ylellisestä pakkauksesta, mutta onneksi Kjaerille tuttuun tapaan, tuotteesta on saatavilla myös hieman edullisempi täyttöpakkaus. Ja ainakin minun on se myönnettävä (tämä tulee tuskin kenellekään yllätyksenä), että rakastan kauniita kosmetiikkapurnukoita. Rajansa kuitenkin kaikella, aivan mistä tahansa en suostuisi maksamaan, mutta valoöljyn kohdalla olemme lopulta sujut, niin sisällössä kuin hinnassakin.

Oletteko jo kokeilleet valoöljyä?

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tuote saatu maahantuojalta

Avainsanat: , , ,