Beauty

Kollageenihurahdus

Beauty | 6.4.2017 | Katja Kokko

Olimme pari viikkoa sitten kuvaamassa Essen testiryhmäläisiä Natural Goods Companyn Salon & Shopissa Museokadulla. Kuvausten välissä oli tutkailin tuotevalikoimaa ja bongasin hyllystä Skin Collagenin, sisäisesti nautittavan kollageenipeptidivalmisteen.  Kyselin mielenkiinnosta Natural Goods Companyn Minnalta ja kosmetologilta Johannalta tuotteesta. Molemmat tuntuivat vannovan sen nimeen, kuulemma leukalinjakin on alkanut kiinteytyä sen ansiosta. Itselläni ei ole tarvetta leukalinjan kiinteytykseen vielä vuosiin, mutta tietäen kollageenin merkityksen ihon kunnolle, tuote alkoi kiinnostamaan.

Kollageenin tuotanto hidastuu 30 vuotiaasta lähtien noin prosentilla vuodessa ja 50 ikävuoteen mennessä kollageenin määrä naisilla on vähentynyt 50 prosenttia. Kollageeni on elimistön tukiproteiini ja muodostaa ihon kokonaismassasta noin 80 %. Se pitää ihon kimmoisana ja vaikuttaa ihoon kykyyn sitoa kosteutta. Tämän tiedon valossa pieni kollageenibuustaus sisäisesti ei varmasti tee pahaa. Hetken aikaa naisten hehkutusta kuunneltuani oli pakko napata yksi purnukka itselleni ja yksi äidilleni. Jos omassa ihossani en näkisi merkittäviä muutoksia, saattaisi äidin iholla tulla näkyviä tuloksia, joten pistin kollageenipurnukan hänelle postiin ja vaadin sen käytöstä ennen ja jälkeen -kuvat.

Skin Collagen jauhetta nautitaan veteen sekoitettuna 5 g päivässä (se ei maistu miltään). Se vaikuttaa erityisesti ihon syvemmissä kerroksissa ja saa ihon näyttämään nuoremmalta ja elinvoimaisemmalta. Lisäksi se parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja lisää sen kimmoisuutta. Ihon lisäksi se vahvistaa myös hiusten ja kynsien rakennetta.

En löytänyt tuotetta Natural Goods Companyn verkkokaupasta, mutta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyneestä SuperLemon verkkokaupasta sitä löytyy, jossa tuotteesta on kerrottu hyvin kattavasti lisää. Skin Collagen on pakattu tummaan UV-säteilyä läpäisemättömään miron-lasiin ja yksi pakkaus kestää päivittäin käytettynä kaksi viikkoa. Ehdin jo huolestua, etten halua kyllä tuohon tahtiin kuluttaa jykeviä lasipakkauksia, mutta onneksi tuotteelle on saatavilla täyttöpakkaus pussissa. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suositellaan 12 viikon yhtäjaksoista käyttöä ja ajattelinkin suorittaa ihmiskokeen ja käyttää tuotetta ainakin kesään asti.

Onko teillä kokemusta Skin Collagenista?

EDIT: En huomannut selvittää, mistä tuote on valmistettu eikä sitä lue purkin kyljessä. Laitoin viestin valmistajalle ja sain vastauksen, että tuote on nautaperäinen. Kollageenit ovat yleensä nauta- tai kalaperäisiä. Skin Collagen on nautaperäinen.

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , ,