Beauty

Kaakaomousserusketus

Beauty | 7.4.2017 | Katja Kokko

Yhteistyössä Miraz

Muistattekos, että olen kertonut valitsevani itseruskettavan mieluiten emulsiona? Kaikenlaiset pakkaus- ja koostumusinnovaatiot tällä saralla tuntuvat mielestäni käytössä perinteistä emulsiota hankalammilta, vaikkakin mielenkiintoisilta kokeilla. Poikkeuksen on tehnyt Eco by Sonyan Face Tan Water, itseruskettava kasvovesi, jota ensimmäisen kokeiltuani aloin käyttämään itseruskettavaa kasvoille uudelleen. On suorastaan puhdasta neroutta valmistaa tuote kasvovetenä, sillä se ei tuki ihoa tippaakaan ja imeytyy välittömästi. Lopputuloskin on niin luonnollinen, että kasvot näyttävät vain elinvoimaisemmilta (sävyä voi syventää asteittain).

Nyt saan ensimmäistä kertaa elämässäni muuttaa puhtaasti mielipidettäni myös vartalon itseruskettavista. Eco by Sonya lanseerasi tänä keväänä itseruskettavan vaahdon, Cacao Firming Moussen. Voinette toki arvata, etten mitenkään hyppinyt riemusta ilmaan kuullessani uutuudesta, sillä olen joka ikinen kerta palannut käyttämään perinteisiä emulsioita kokeiltuani jotain uutta innovaatiota. Tällä kertaa olin kuitenkin myyty aivan kertalaakista. En nimittäin tajunnut, kuin vasta ensimmäistä kertaa vaahtoa levittäessäni, että tottakai kyseessä on käytännössä täysin nestemäinen ja öljytön tuote!

Cacao Firming Mousse on niin sanottu suoravaahto. Se on täysin nestemäistä, eikä sisällä lainkaan öljyjä. Tuote tulee pullosta ulos kuohkeana vaahtona pakkausmekanismin sekä pinta-aktiivisten aineiden ansiosta. Yksinkertaisesti sanottuna vaahto on aivan unelma levittää, se kuivuu hetkessä, eikä jätä iholle minkäänlaista pintaa, joten sen kanssa voi mennä huoletta nukkumaan valkoisiinkin lakanoihin ilman pelkoa vuodevaatteiden tahriintumisesta. Emulsioissa on puolestaan se huono puoli, että ne tuntuvat aina jäävän pikkuisen öljyiseksi iholle ja tahrivat lakanat. Olisi tottakai fiksua käydä suihkussa ennen peiton alle pujahtamista, mutta levitän itseruskettavan yleensä juuri ennen nukkumaanmenoa.

Uudella vaahdolla väristä tuli erittäin tasainen ja melko intensiivinen yhdellä levityskerralla. Ainoastaan jalkapöytiin en saanut häivytettyä sitä aivan täydellisesti, mutta muuten sääret näyttivät siltä, kuin olisin viettänyt viikon paratiisirannalla loikoillen. Intensiivinen sävy ei kuitenkaan ole epäluonnollinen tai överi. Sävyn muodostumisessa kestää 1-4 tuntia ja sen voi keskeyttää käymällä suihkussa, jolloin sävystä saa vaaleamman, joten se sopii myös omaakin hipiääni vaaleammalle.

Kuvista ylin on otettu ennen ja alin jälkeen itseruskettavan.

Ennen itseruskettavan levittämistä erityisesti sääriin, iho tulee kuoria huolellisesti. Tehokkain tapa siihen on kuivaharjaus, jolloin pölisevän ja kuolleen ihosolukon saa varmasti poistettua. Eco by Sonyalta löytyy aivan loistava kuorintakinnas, joka on oma lempparini kasvikuiduista valmistetun materiaalinsa ja sopivan karheuden vuoksi. Kuivaharjaus kannattaa tehdä koko vartalon iholle säännöllisesti kerran viikossa, jolloin iho pysyy ihanan sileänä ja kuultavana.

Cacao Firming Mousse on valmistettu aloe vera -mehuun ja hamamelisveteen. Itseruskettava aine on luonnollinen dihydroksiasetoni. Luomukahviuute sekä inkiväärin, mandariinin ja veriappelsiinin eteeriset öljyt vilkastuttavat nestekiertoa ja auttavat selluliitin hoidossa. Vaahdon kaunis maitokahvin väri on peräisin luomukaakaojauheesta ja luonnollisesta karamelliväristä. DHA tuoksuu tuotteessa kevyesti, mutta ei yhtä paljon, kuin merkin itseruskettavissa emulsioissa.

Yllä kuva kasvoistani Face Tan Waterilla, täysin ilman meikkiä (ripset on taivutettu, mutta niissä ei ole ripsiväriä). Kuten kuvasta näkee, yhdellä levityskerralla ei tule voimakasta sävyä, vaan ainoastaan kaunis ja terve hehku. Tuotteen hoitavat aineet ovat uudistava aloe vera -mehu, kosteuttava hyaluronihappo sekä talineritystä tasapainottavat geraniumin ja appelsiinin eteeriset öljyt.

Eco by Sonyan tuotteet ovat myynnissä maahantuojan omassa verkkokaupassa, luonnonkosmetiikan erikoisliikkeissä, Ruohonjuurissa sekä Sokoksissa. Viikonloppuna pääset tutustumaan tuotteisiin myös Luonnonkaunis-messuilla.

Joko olette ehtineet tutustua kaakaomousseen? Entä oletteko kokeilleen itseruskettavaa kasvovettä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,