Beauty

Universaali Urang

Beauty | 2.12.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Urang, postaus sisältää tarjouksen

Korealaisessa ihonhoidossa ei ole kyse turhilla purkeilla lotraamisesta tai täydellisen ihon neuroottisesta tavoittelusta, vaan ihonhoidon perusasioiden ja tekniikoiden ymmärtämisestä sekä aidosti toimivista tuotteista.

Viimeksi kirjoitin Urangin tiimoilta minimalistisesta ihonhoitorutiinista. Olen painottanut viime aikoina ihonhoidosta puhuessani kolmea tärkeintä ihonhoitotuotetta, joiden lisäksi ei välttämättä tarvita muita tuotteita. Kolme tärkeintä tuotetta ovat siis puhdistusöljy, hoitoneste tai kasvovesi ja kasvoöljy. Puhun niiden tärkeydestä, koska ne muodostavat pohjan toimivalle ihonhoitorutiinille. Moni pärjää osan vuodesta tällaisella minimalistisella ihonhoitorutiinilla, mutta ulkoiset tekijät, kuten sääolosuhteiden muutos, vaikuttaa suuresti ihon tarpeisiin. Yleensä haasteet alkavat loppusyksyllä ja jatkuvat kevääseen asti. Tällöin rutiini on tarpeen tarkastaa ja mahdollisesti täydentää sitä.

Miksi korealainen ihonhoitorutiini?

Viime aikoina on mielestäni ollut havaittavissa, että korealaista ihonhoitorutiinia on alettu parjata turhilla purkeilla lotraamisesta. Osalla varmasti meneekin överiksi niin purkkien määrässä kuin myös täydellisen ihon tavoittelussa, mutta kyse on silloin siitä, ettei ymmärretä ihon todellisia tarpeita ja erilaisten tuotteiden merkitystä. Kun itse kiinnostuin korealaisesta ja japanilaisesta ihonhoidosta esikoiskirjaani Aidosti kaunis kirjoittaessani, en edes tiennyt, että monelle korealaiselle ihonhoitosarjalle on tyypillistä värikkäät ja hulluttelevat ulkoasut, tai että erilaisilla puteleilla lotrataan mielin määrin. Tällä ei ole mitään tekemistä korealaisen kauneudenhoitoperinteen kanssa, jolla on pitkä historia: ihoa ja kauneudenhoitoa on vaalittu Koreassa kautta aikojen.

Syy, miksi itse kiinnostuin korealaisesta ihonhoidosta ja miksi se yhä tänä päivänä kiinnostaa itseäni, on korealaisten ymmärrys ihonhoidosta, erityisesti kosteutuksen tärkeydestä ja sen optimoimiseen liittyvistä nikseistä. Kuinka monet kerrat olenkaan lähtenyt kasvohoidosta naama kiristäen, kun ihoa ei ole nesteytetty tarpeeksi ja olen saanut kosteuttaa sen kotona uudelleen? Yleisin ilmiö, mihin törmään myöskin asiakkaiden keskuudessa on pintakuiva iho; kasvot pestään liian voimakkaalla puhdistusaineella ja kasvovettä ei käytetä tai sitä käytetään liian vähän. Toinen syy on tuotekehitys: hyvät raaka-aineet ja aidosti toimivat tuotteet. Sarjakuvahahmoja muistuttavia K-Beauty puteleita ei tähän päivään mennessä ole minun ihonhoitoarsenaalistani löytynyt ja tuskin tulee löytymäänkään.

Kuulaan kaunis -kirjani on ajaton teos ihonhoidosta. Se käy läpi korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheet ja kertoo, miten tutkit tuotteiden raaka-ainelistoja ja valitset oikeat tuotteet juuri sinun ihollesi. Kirja sisältää kaiken sen tiedon, mitä tarvitset ulkoisesta ihonhoidosta.

Universaali Urang

Tämän pienen alustuksen jälkeen: tällä kertaa on luvassa korealainen ihonhoitorutiini pitkän kaavan mukaan. Tämä rutiini ei ole minkään sortin ihonhoitotrendien mukainen eikä se tule menemään koskaan pois muodista.

Korealainen, aromaterapiaan pohjatuva Urang on todellinen timantti ja ehdottomasti yksi luottosarjani. Käytän Urangia kaikille asiakkailleni Yin Your Skin® gua sha kasvohoidoissa. Teen jokaiselle asiakkaalle lähes samanlaisen rutiinin eikä vastaan ole tullut yhtäkään asiakasta, jolle tuotteet eivät sopisi. Hyvää palautetta tuotteista on sadellut myös paljon Instagramini inboxiin.

Harvoin törmää sarjoihin, jotka ovat läpikotaisin silkkaa timanttia, mutta Urangin kohdalla näin todellakin on. Enkä tarkoita pelkästään loistavia tuotteita, vaan koko brändiä, sen taustaa ja perustajaa Jina Leetä. Urang henkii ajattomuutta, laatua ja harkitsevaisuutta. Jina on rakentanut brändiä pieteetillä, jota arvostan suuresti ja hänet tavattuani voin sanoa, että tavoitan sarjasta Jinan energian.

Harvoin myöskään törmää yhtä universaaliin sarjaan kuin Urang, joka tuntuu sopivan melkein kaikille ja jonka tuotteet tekevätkin vähän kaikkea. Tietenkin on aina myös niitä, joille jokin tuote ei sovi tai jonka iho tarvitsee jotain muuta, mutta voin silti suositella tätä ihonhoitorutiinia kaikille ihotyypeille ja ihon epätasapainotiloista myös atopialle, couperosalle ja pigmenttiläiskille. Aknen ja rosacean kohdalla täytyy huomioida niiden aste. Olen tehnyt molemmille ihoille kasvohoidon Urangilla ja se sopi niille aivan täydellisesti. Kyseessä ei kuitenkaan ollut tulehtunut akne eikä tulehtunut rosacea, jolla esiintyy näppyjä. Tällöin kääntyisin jonkun toisen sarjan puoleen. Lisäksi Urang on aivan omiaan ryppyjen ja veltostuneen ihon hoidossa.

Ihonhoitorutiini pitkän kaavan mukaan a’la Urang

Tämä ihonhoitorutiini sopii normaalille, kuivalle, seka- ja rasvaiselle iholle sekä ryppyjen ja veltostuneen ihon hoitoon. Rutiini syväpuhdistaa, kirkastaa, kosteuttaa tehokkaasti, pehmentää ihoa, silottaa ryppyjä ja napakoittaa veltostunutta ihoa. Ihosta tulee kuulas ja tasapainoisen näköinen. Rutiini sopii myös atopialle, couperosalle, pigmenttiläiskille sekä harkiten lievälle aknelle ja rosacealle.

1. Puhdistusrituaali

Valtaosa teistä on kuullut nämä sanat ennenkin: ihon puhdistus on enemmän kuin vain ihon puhdistusta, joka tulee suorittaa hutaisten suihkussa. STOP. Pysähdy hetkeksi ennen kuin aloitat puhdistuksen. Muistuta itseäsi, että nyt on aika hoitaa itseäsi. Suurinta elintäsi, joka pitää sinut kasassa ja suojaa sinua joka ikinen hetki. Käytännön näkökulmasta katsottuna ihon puhdistus on jo ihonhoitoa (moni tuntuu ajattelevan, että ihonhoito alkaa vasta puhdistuksen jälkeen).

Valitse puhdistukseen puhdistusöljy. Levitä se kuivalle iholle; kasvoille ja kaulalle, mielellään myös dekolteelle. Annostele öljyä niin paljon, että se liukuu iholla vaivattomasti. Hiero öljyä iholla vähintään minuutti, mielellään kaksi. Näin se irrottaa tehokkaasti meikin ja iholle päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet (kyllä, iho tulee puhdistaa vaikka ei käyttäisi meikkiä ja öljypuhdistus on silloinkin paras).

Hieronta lämmittää ihoa, vilkastuttaa verenkiertoa, notkistaa soluväliainetta, joka parantaa solujen aineenvaihduntaa sekä rentouttaa jännityksiä sidekudoksissa. Eli hieronta vaikuttaa suoraan ihon toimintoihin, mutta lisäksi se valmistelee ihoa myös vastaanottamaan hoitotuotteet, jolloin ne imeytyvät paremmin.

Sain kunnian olla mukana valitsemassa Trendiin vuoden parhaimpia luonnonkosmetiikkatuotteita yhdessä meikkaaja Eevis Liedeksen kanssa. Valitsimme parhaaksi puhdistusaineeksi yksimielisesti Urangin puhdistusöljyn, joka on koostumukseltaan samettinen, ei kirvele silmiä ja huuhtoutuu vedellä vaivattomasti pois.

2. Syväpuhdistava naamio

Kuivaihoinen voi skipata tämän vaiheen rutiinista. Seka- ja rasvaiselle iholle tämä sopii 1-2 kertaa viikossa, muille noin joka toinen viikko tai tarpeen mukaan silloin, kun iho kaipaa syväpuhdistusta (esimerkiksi altistuttuaan ilmansaasteille) tai kirkastusta.

Urangin kirkastava naamio sisältää savea, joka kirkastaa ja tasapainottaa ihoa sekä sisältää runsaasti mineraaleja. Lisäksi naamiossa on B3-vitamiinia, joka kirkastaa ja rauhoittaa ihoa sekä vähentää punoitusta. Bisabolol, atsuleeni ja allantoiiini rauhoittavat ja pehmittävät ihoa. Antioksidanttipitoinen kameliankukkauute neutraloi vapaita radikaaleja, silottaa ihoa, suojaa kollageenia ja kirkastaa ihoa. Naamiossa on myös pehmeitä jojobarakeita, joita voi halutessaan hyödyntää hieromalla naamiota iholla saadakseen lempeän mekaanisesti syväpuhdistavan vaikutuksen. Naamion voi kuitenkin myös levittää iholle siveltimellä hieromatta, jolloin mekaanista vaikutusta ei synny. Jojobarakeet ovat niin pehmeitä, että ne eivät raavi ihoa mekaanisesti. Mielestäni ne tuovat iholle ennemminkin hierovan vaikutuksen.

Levitä naamio kasvoille ja kaulalle, anna vaikuttaa noin 10 minuuttia ja huuhtele sitten vedellä tai puhdista naamio iholta kostealla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä. Jos syväpuhdistavaa vaikutusta haluaa tehostaa, levitä naamiota ensin iholle ohut kerros ja pyörittele jojobarakeita iholla. Levitä tämän jälkeen naamiota vielä toinen kerros ja anna sitten vaikuttaa noin 10 minuuttia.

3. Kasvovesi

Lähes poikkeuksetta jokaisen iho kaipaa kylmänä vuodenaikana kosteutusta reilulla kädellä. Ihon ylimmän kerroksen, eli epidermiksen sarveiskerroksen optimaali kosteuspitoisuus on noin 13 %. Ulkoiset olosuhteet, stressi sekä ihon suojabarriäärin heikkeneminen lisäävät kosteudenhaihtumista, jolloin ihon pinta kuivuu. Kun epidermis on riittävän kostea, iho on täyteläinen, kuulas ja pehmeä. Jos siitä puolestaan puuttuu kosteutta, iho on karhea, sen vastustuskyky heikkenee, herkkyydet lisääntyvät ja iho rypistyy.

Epidermiksen kosteuspitoisuuden aleneminen vaikuttaa myös sen alla olevaan dermikseen, jonka kosteuspitoisuus on puolestaan 70 %. Se on ihon tukikerros, joka tuo iholle elastisuuden, täyteläisyyden, lujuuden ja kimmoisuuden. Epidermiksen yksi tehtävä on suojata dermistä ja sen kosteuspitoisuutta. Iän myötä epidermis ei saa enää kosteutta dermiksen kautta yhtä tehokkaasti, jonka vuoksi ulkoisen kosteutuksen tarve lisääntyy entisestään.

Kosteus on siis hyvinvoivan ja terveen ihon perusta, ja sitä iho saa vesipitoisista tuotteista, joista tärkein on kasvovesi tai hoitoneste. Urang on erottanut kasvoveden ja hoitonesteen toisistaan ja olen todennut tämän erittäin tehokkaaksi tavaksi optimoida ihon kosteutus.

Suihkuttele ensin Urangin kasvovettä kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Imeytä kasvovesi sitten iholle käsin taputellen. Toista käsittely 3-7 kertaa, kunnes iho tuntuu pehmeältä ja joustavalta. Urangin kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille ja se sisältää pehmittävää appelsiininkukkavettä, rauhoittavaa kamomillaa sekä kosteuttavia betaiinia ja glyseriiniä.

4. Hoitotiiviste

Kasvoveden jälkeen Urangin rutiiniin kuuluu True Rose Repair Essence, jota voi kutsua hoitonesteeksi, hoito- tai tehotiivisteeksi tai jonkinlaiseksi esiseerumiksi. Se ei ole varsinainen seerumi, vaan ennemminkin paksuntajalla täyteläiseksi formuloitu hoitoneste.

Hoitotiiviste sisältää runsaasti kosteuttavaa, kirkastavaa ja punoitusta vähentävää ruusuvettä, kosteuttavaa glyseriiniä ja betaiinia, tukkoisuutta avaavaa paju-uutetta, kirkastavaa pioninjuuriuutetta ja vihreän teen uutetta, rauhoittavaa ja kirkastavaa lakritsinjuurta sekä rauhoittavaa ja ihoa uudistavaa gotu kolaa.

Oman, runsaan, kokemukseni mukaan tämä tuote tuo viimeisen silauksen kosteutukselle yhdistettynä Urangin kasvoveteen. Kyllä pelkkä kasvovesikin kosteuttaa, mutta tämä kosteuttaa. Vaikka tämä tuokin yhden putelin lisää rutiiniin, eron kyllä huomaa ihossa.

5. Seerumi

Seerumi on täydentävä hoitotuote, jota ei ole välttämättä tarpeen käyttää vuoden ympäri. Toki sitä voi ja saa käyttää myös päivittäin, eli ihon tarpeet huomioiden. Itse käytän seerumeita silloin, kun se tuntuu olevan tarpeen, en siis lainkaan jatkuvasti. Pintakuivalle iholle seerumi on erinomainen tehotuote, samoin samealle, punoittavalle (couperosa) ja napakkuutta kaipaavalle iholle.

Urangin Pink Everlasting Ampoule on pitänyt järkähtämättömästi paikkaansa ykkösseeruminani jo vuoden päivät, täysin ansaitusti. Eikä näköpiirissä näy mitään, mikä sen tulisi syrjäyttämään.

Tämä seerumi sisältää huikean määrän immortelle- eli italianolkikukkavettä, joka rauhoittaa ja uudistaa ihoa. Se on loistava arpien hoitoon, herkälle ja oikuttelevalle iholle sekä ryppyjen ja veltostuneen ihon hoitoon. Samankaltaisia vaikutuksia löytyy myös gotu kolalta, mitä seerumi myös pitää sisällään. Gotu kola on siitä huippua, että se on todella universaali raaka-aine, jolla on loistavia vaikutuksia ikääntymisen merkkeihin kuin laajalle kirjolle erilaisia iho-ongelmia. Lisäksi seerumi sisältää kollageenia, joka vahvistaa, kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa.

Rakastan tämän seerumin täyteläisen geelimäistä koostumusta, joka ei jätä ihoa tahmeaksi tai rullaa ihon pinnalla. Kasvohoidoissa tämä tuntuu aina olevan se ihmetuote, joka rauhoittaa punoittavan ihon ja jonka jäljiltä iho on aivan supersileä ja kuulas.

6. Kasvoöljy

Rasvaa tarvitaan, jotta kosteus pysyy ihossa. Lisäksi sitä tarvitaan paikkaamaan puhdistuksen yhteydessä väkisinkin pois pestyä talia. Kylmäpuristettujen kasviöljyjen sisältämät välttämättömät rasvahapot ovat solukalvojen rakenneosia ja ne vahvistavat ihon suojabarriääriä sekä rauhoittavat ihoa. Keho ei valmista välttämättömiä rasvahappoja itse, jonka vuoksi niitä tarvitaan ulkoapäin.

Laadukas kasvoöljy hoitaa, pehmittää ja suojaa ihoa. Urangin valikoimassa on kolme erilaista kasvoöljyä:

Vitamin Oil Serum sopii ryppyjen ja veltostuneen ihon hoitoon. Se sisältää frankinsensin, mirhan ja ruusupuun eteerisen öljyjä jojoba- ja ruusunmarjaöljypohjassa. Öljy kirkastaa, silottaa ja kiinteyttää ihoa.

Glow Oil Serum sopii hyvin samealle, kuivalle ja herkälle iholle. Se sisältää mandariinin, nerolin ja kamomillan eteerisiä öljyjä, jotka kirkastavat ja pehmittävät ihoa. Pohjan muodostavat auringonkukkaöljy, jojobaöljy ja manteliöljy.

Brightening Oil Serum sopii parhaiten punoittavalle ja ärtyneelle iholle, arpien hoitoon sekä herkälle aknelle, sillä se sisältää bisabololia ja sinistä kamomillaa, jotka tunnetaan tulehdusta rauhoittavista vaikutuksista. Teepensaansiemenöljy on tehokas mm. arpien hoidossa ja lisäksi se kirkastaa ihoa.

Balmien ystäville: Urangin S.O.S. Multibalm sopii tehotuotteeksi rypyille, huulille ja kaikille kuiville halkeileville iho-alueille. Balmi sisältää tamanuöljyä ja kehäkukkaöljyä, jotka ovat loistavia tehoaineita herkälle ja vaurioituneelle iholle.

Kahden Urangin tuotteen ostaja saa lahjaksi Joliesta 14 ml kokoisen Vitamin Oil Serumin 10.12.2020 asti.

7. Kosteusvoide

Jos ihonhoitorutiinissa on panostanut kaikkiin edellä mainittuihin kohtiin, ei kosteusvoide ole aina tarpeen. Esimerkiksi rasvainen iho voi skipata tämän kohdan, jos on noudattanut kaikkia edellisiä. Kuivalle, couperoottiselle ja ikääntyvälle iholle hyvä voide sen sijaan on tarpeen varsinkin talvella, koska se jatkaa ihon kosteuttamista sekä suojaa ja vahvistaa ihoa.

Jos mietit, miksi kosteusvoide tulee tässä rutiinissa vasta viimeisenä, se johtuu Urangin kosteusvoiteen koostumuksesta, joka on sen verran täyteläinen, että itse levittäisin ne näin päin. Ei ole kuitenkaan väärin tehdä päinvastaisessa järjestyksessä. Yleensä teen itse kasvoöljyn levityksen jälkeen gua sha hieronnan ja levitän tilkan kosteusvoidetta iholle gua shan jälkeen.

Urangin Rose Ceramice Cream vastaa vaativan kosmetiikkakäyttäjän tarpeisiin ylellisen koostumuksensa ansiosta. Samettisen täyteläinen voide sisältää kosteuttavaa ja kirkastavaa ruusuvettä sekä ruusun eteeristä öljyä, ihoa vahvistavia keramideja, kirkastavaa lootusuutetta ja kosteuttavaa, fermentoitua Saccharomyces-uutetta.

Rose Ceramide Cream sopii yövoiteeksi, mutta myös päivävoiteeksi meikin alle. Erityisesti kylminä ja viimaisina päivinä se on loistava meikinalusvoide, mutta tällöin kannattaa sipaista poskipäihin myös S.O.S. Multibalmia.

Toivottavasti tämä postaus toimi hyvänä muistutuksena siitä, että korealaisessa ihonhoidossa on kyse ensisijaisesti ihonhoidon perusasioiden ymmärtämisestä – sekä tietenkin aidosti toimivista tuotteista!

K-Beauty Super Sale Joliessa 2.12.-10.12.2020

Joliessa on meneillään K-Beauty Super Sale 10.12. asti. Kaikki Urangin tuotteet ovat 25 % alennuksessa ja lisäksi tarjolla erä Whamisaa vanhoissa pakkauksissa -50 %. Kahden Urangin tuotteen ostaja saa lisäksi lahjaksi 14 ml kokoisen Vitamin Oil Serumin. Ostoksille pääset tästä.

Onko sinulla kysyttävää Urangin tuotteista ja korealaisesta ihonhoidosta? Laita kysymyksesi kommenttiboksiin!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,