Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: putsarimerkin syrjähyppy

Inken purkkinurkka | 5.12.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke pysyy järkkymättä mielipiteissään – kunnes sitten muuttaa niitä.

Moni ehkä muistaakin, kun hieman reilu vuosi sitten Purkkinurkassa testailtiin putsaribrändi Holifrogin tuotteita. Tuotevalinnat eivät tuolloin ehkä osuneet ihan nappiin, mutta sarjasta – ja etenkin ajatuksesta sen takana – jäi kuitenkin hyvä fiilis. Sarjassa kun ei ollut mitään muuta kuin putsareita – ja putsarin painotettiin olevan nimenomaan osa ihonhoitoa. Eli karkeasti pelkistettynä: usein kai ajatellaan, että puhdistus hoitaa pohjatyöt, hoitotuotteet sitten hoitavat. Holifrog puolestaan ajattelee, että erilaisilla putsareilla ja osuvilla putsarivalinnoilla ihoa voidaan myös hoitaa. Ja tämänhän minä allekirjoitan!

Ehkäpä Holifrog ei tuolloinkaan varsinaisesti vannonut, etteivätkö he monivaikutteisista putsareistaan huolimatta käyttäisi iholle muitakin hoitotuotteita, vaikkeivät niitä tarjoilletkaan, mutta jos uutuuslanseerauksesta voi jotain päätellä, niin kenties hieman ovat näkemykset laajentuneet silläkin suunnalla. Putsaribrändi nimittäin lanseerasi ensimmäisen tuotteensa, joka ei ole putsari – ja onneksi lanseerasi!

Uutuus kantaa nimeä Galilee ja sen tuotekuvauksen kohdalla lukee Antioxidant Dewy Drop. Kuten pipettipullosta voineekin jo päätellä, kyseessä on jonkinlainen seerumi.. Mutta kun tuotetta nappaa pullosta pipettiin, ainakin minä yllätyin, kun neste olikin odottamani kirkkaan tipan sijaan valkean läpikuultavaa ja voidemaista. Seerumivoide? Voideseerumi? Water Cream? Liruvoide?

No, oli mikä oli, tuote on suunniteltu erityisesti lasi-ihon tavoittelijoille ja se lupaa lopputulokseksi kuultoa ja heleyttä. Tämän tuo voide-seerumi-hybridi aikoo tehdä korjaamalla ihon kosteustasapainoa sekä lukitsemalla kosteutta ihoon.

Cocktailissa on mukana kosteuttavien ainesosien lisäksi antioksidantteja ja ravitsevia öljyjä – tarkemmin sanottuna muun muassa kosteuttavaa aloe veraa, ravitsevia marula-, jojoba- ja aprikoosinsiemenöljyjä, ihoon sukkelasti sujahtavaa ja solujen uudistumista jouduttavaa skvalaania sekä ikääntymisen merkkejä ehkäisevää ubikinonia. TV-shop-tyyliin voitaisiin jälleen todeta, että eikä siinä vielä kaikki, tuotteesta kun löytyy lisäksi erilaisia happoja, kuten esimerkiksi kuolleita ihosoluja hätistelevä ja ärtymystä rauhoittelevaa atselaiinihappoa sekä ihon ikääntymistä vastaan kamppailevaa alfalipoiinihappoa.

Seerumia voi käyttää joko seerumina tai ohuena voiteena – tai sitten korvata sillä molemmat, mistä nyt kukin sattuu tykkäämään. Tuotetta voi hyvin käyttää iltaisin, mutta aivan erityisesti tykkään tästä meikin alla, sillä sen koostumus on suunniteltu kivan silikonimaiseksi (mutta luonnonkosmetiikan ainesosin!), eli hieman liukkaan ja siloisen pinnan jättäväksi. Tuotteessa on melko mieto, raikas tuoksu – ja jos nyt ette omin silmin jo näe, niin sen purkkikin on söpösistä söpösin!

Ja kuulkaa: vaikka ensireaktioni putsaribrändin seerumiin oli pitkälti ”senkin takinkääntäjät”, niin tässä kohta jo liki puoli pulloa testailtuani olen vakaasti sitä mieltä, että takkia kannattaa itse kunkin kääntää ihan huoletta, jos lopputulokset ovat näinkin toimivia. Jos nyt vielä muistellaan vuoden takaista putsaritestausta merkin valikoimista, niin tässähän kävi nyt niin, että mielestäni putsaribrändin vahvin tuote ei ole putsari laisinkaan.

Tästäkin saa olla eri mieltä, mutta minun on vaikeaa nähdä, että tätä tuotetta kukaan voisi vihata: tällainen koostumus sopii todella monenlaiselle ihotyypille ja tasapainottavana moniottelijana se jeesailee monenlaisten ihopulmien ja -tarpeiden tyydyttämisessä.

Tämän putelin tiristelen siis ehdottomasti tyhjäksi aina sinne viimeiseen pisaraan asti ja kirjoitanpa nyt tähän vielä pienen, tai oikeastaan suuren vetoomuksen: voisiko tästä tuotteesta tuoda markkinoille myös jättikokoisen pakkauksen? Uskoisin nimittäin, että tällainen monipuolinen kosteuspommi saattaisi erityisesti tähän vuodenaikaan ja näillä leveysasteilla muodostua kovaksikin myyntihitiksi… Mutta minä nyt olen vähän tällaista läträäjäsorttia, tällaisella 30 millin pullollakin pärjää varmasti pahimman talven yli, jos ei hirmuisesti hölvää eikä edes yritä korvata tällä kaikkia voiteitaan.

Toistaiseksi ei Holifrogin tuotteita taida vielä Suomesta saada, mutta mm. Content Beautyn valikoimista tätä seerumia ja sarjan erilaisia, varsin kekseliäitä putsareita kyllä löytyy.

Tarinan opetus?
Takinkääntö sallittua – ihon kosteutus suotavaa.

Avainsanat: ,