Beauty

Yksinkertaista luksusta: vuosikertaruusuvesi

Beauty | 16.10.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Urang

Korealaisen Urangin ruusuvesi on ruusuvesien aatelia, jota valmistetaan vain yksi erä vuodessa, heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista ruusun terälehdistä.

Voiko olla legendaarisempaa raaka-ainetta kosmetiikassa kuin ruusuvesi? Ruusu on kasvanut maapallolla yli 35 miljoonaa vuotta, se on ollut läsnä kaikkina aikakausina eri kulttuureissa, sitä on palvottu ja siitä on kirjoitettu: mm. Kiinan keisarillisessa kirjastossa oli jo 2500 vuotta sitten yli 600 kirjaa, joissa käsiteltiin ruusua. Näin kerrotaan 90-luvulla julkaistussa Hoitavat tuoksut aromaterapiaoppaassa, joka on itselleni rakkain aromaterapikirja. Löysin sen vuosia sitten jostain nettidivarista ja se on yksi kirjahyllyni kalleimmista aarteista.

Korealainen Urang, yksi lempisarjoistani jollei jopa tällä hetkellä ihan ykkönen, perustuu aromaterapiaan. Damaskonruusujen terälehdistä tislattu ruusuvesi on yksi Urangin tärkeimmistä raaka-aineista: sitä löytyy mm. Rose Repair Essence tehotiivisteestä, Rose Ceramide Cream kosteusvoiteesta ja Rose x Hibiscus Mask sheet maskista. Ruusuveden tuoksu on huumaava ja ylellinen, sillä se on sopivan hento ja raikas, ei lainkaan tunkkainen, mitä liian voimakas ruusun tuoksu voi myös olla, jolloin siitä saa lähinnä päänsäryn. Ruusuvesi sopii hyvin ohuen, kuivan, punoittavan, couperosa-ihon ja ikääntyvän ihon hoitoon.

Maailman laadukkain ja kallein ruusuabsoluutti (damaskonruusun eteerinen öljy, ruusuotto) ja sen tislauksen sivutuotteena syntyvä ruusuvesi tulevat Bulgariasta. Siinä missä vaikkapa maailman paras arganöljy on kotoisin Marokkosta, on Bulgaria parhaan ruusuöljyn kotimaa. Urangin luomulaatuinen ruusuvesi valmistetaan Bulgariassa vain kerran vuodessa heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista ruusun terälehdistä. Kun vuosikertaruusuvesi myydään loppuun, saa uutta odotella seuraavaan vuoteen. Siksi Urangin ruusuvesi onkin ollut jo pitkään loppu ja tämän hetkinen maailman tilanne vielä hidasti vuoden 2020 vuosikerran saamista myyntiin. Mutta nyt se on vihdoin täällä uudessa ulkoasussaan teemalla ”Hope and happiness”, mitä pullon kyljessä vapaasti ruusutarhassa lentelevät perhoset symboloivat. Ruusun tuoksun sanotaan lievittävän masennusta ja sydänsuruja, kohottavan mielialaa ja auttavan suhtautumaan vastoinkäymisiin kevyemmin. Taidamme kaivata tällaista energiaa juuri nyt.

Ruusuvesi muodostaa yhdessä laadukkaan kasvoöljyn kanssa täydellisen kahden tuotteen ihonhoitorutiinin. Kerrostamalla ruusuvettä ja kasvoöljyä iholle vuorotellen muutaman kerroksen, ei tarvitse välttämättä lainkaan muita tuotteita kuten seerumia tai kosteusvoidetta. Tein tänään Instastooreihini simppelin demon tästä minimalistisesta ihonhoitorutiinista, käyhän nappaamassa vinkit talteen – samasta videosarjasta löytyy myös turvotusta poistava gua sha hieronta. Idea on siis se, että kasvoille ja kaulalle suihkutetaan ensin ruusuvettä ja se taputellaan kevyesti ihoon, mutta jätetään iho silti aavistuksen kosteaksi. Sen päälle sivellään noin kaksi tippaa kasvoöljyä, jonka jälkeen toistetaan jälleen ruusuvesikäsittely ja kerrostetaan jälleen öljyä. Tämän voi toistaa niin monta kertaa kuin on tarpeen, mutta kolme kerrosta molempia on hyvä yleisohje. Öljy imeytyy paremmin kosteutettuun ihoon ja se sitoo veden ihoon.

Urangin valikoimassa on kolme aivan taivaallista kasvoöljyä: Vitamin Oil Serum, Glow Oil Serum ja Brightening Oil Serum. Oma suosikkini on Vitamin Oil Serum, joka sopii ryppyjen ja veltostuneen ihon hoitoon sen sisältämän frankinsensin, mirhan ja ruusupuun eteerisen öljyn ansiosta. Huomautettakoon, että ruusupuu on eri asia kuin ruusuöljy, jota tuote myöskin sisältää.

Glow Oil Serum on puolestaan erinomainen samealle sekaiholle. Se sisältää mandariinin, nerolin ja kamomillan eteerisiä öljyjä, jotka kirkastavat ja pehmittävät ihoa. Huumaavan sinisen värisen Brightening Oil Serum hyvä valinta punoittavalle ja ärtyneelle iholle, sillä se sisältää bisabololia ja sinistä kamomillaa, jotka tunnetaan tulehdusta rauhoittavista vaikutuksista.

Jos siis haluaa luoda itselleen ns. kustannustehokkaan ihonhoitorutiinin, näillä kahdella tuotteella pärjää mainiosti – toki puhdistusaine on vielä välttämätön lisä ja Urangin Natural Cleansing Oil onkin täydellinen valinta siihen, sillä se poistaa todella tehokkaasti meikkivoiteen ja vedenkestävän ripsivärin, huuhtoutuu helposti pois iholta eikä kuivata ihoa tai jätä ihon pinnalle öljykelmua.

Mikäli kaipaa hifistelyä, Rose Repair Essence tehotiiviste yhdessä Pink Everlasting Ampoule seerumin kanssa tuo ihonhoitorutiiniin ekstratehoja: lisää kosteutusta, siloitusta, napakkuutta ja kuulautta. Järjetys on silloin tämä: ensin ruusuvesi, sitten Rose tehotiiviste, tämän jälkeen seerumi ja lopuksi kasvoöljy.

Tänä viikonloppuna tulee täyteen tasan vuosi siitä, kun Urang lanseerattiin Suomessa viime vuoden I Love Me -messuilla. Olen ehtinyt kuluneen vuoden aikana rakastua sarjaan juurta jaksain. Harvassa ovat tällaiset sarjat, missä jokainen tuote on täydellinen ja hintakin on kohdallaan. Löydät kaikki vuoden aikana Urangista kirjoittamani postaukset täältä.

Mikä on sinun suosikkituotteesi Urangilta?

Urang-kampanja Joliessa

Joliessa on parhaillaan käynnissä Urang-kampanja, jossa sarjan kaikki tuotteet ovat 20 % alennuksessa 25.10.2020 saakka. Nyt sinulla on siis loistava tilaisuus tutustua tähän upeaan sarjaan edullisemmin. Ostoksille pääset tästä.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,