Beauty

Yin Your Skin® kasvoöljy

Beauty | 18.10.2020 | Katja Kokko

Yin Your Skin® tuoteperhe laajenee kasvoöljyllä, jota on saatavilla tuhannen kappaleen rajoitettu erä.

Yin Your Skin® uutiskirjeen tilaajille tämä postaus ei sisällä uutta tietoa ja myös Instagramissa minua seuraavat ovat jo tietoisia Yin Your Skin® tuoteperheen uudesta tulokkaasta, nimittäin Yin Your Skin® kasvoöljystä, joka tulee myyntiin nyt alkavalla viikolla. Tuotetta on valmistettu 1000 kappaleen rajoitettu erä, joten kannattaa toimia nopeasti, jos haluat saada tuotteen omaksesi.

Kerron vihdoin tuotteesta nyt myös täällä blogissa – varmaan ruudun sillä puolen on niitäkin lukijoita, jotka eivät käytä Instagramia tai tilaa uutiskirjettä.

Minulta on vuosien ajan kyselty omaa ihonhoitosarjaa ja tuotteita, mutta olen aina sanonut, että en ryhdy moiseen hommaan yksin, sillä tiedän erittäin hyvin, mitä ihonhoitosarjan rakentaminen vaatii ja olen yhden vakavan loppuunpalamisen läpi käytyäni luvannut itselleni, etten uhraa enää koskaan terveyttäni ja hyvinvointiani yhdenkään työprojektin vuoksi. Yin Your Skin® on alusta saakka ollut itselleni jotain, jota olen toteuttanut täysin sydämestäni käsin. Olen suhtautunut siihen koko ajan niin, etten yhtään tiedä mihin se johtaa, mitä siitä seuraa, kiinnostaako se ketään tai ostaako sitä kukaan. Ja että sillä ei ole väliäkään. Olen kuitenkin tiennyt ja tiedän sisimmässäni, että se on jotain mitä minun pitää tehdä. Tavoitteeni eivät ole korkealla sen kanssa, vaan se on itselleni juttu, jonka haluan antaa elää ja hengittää vapaasti. Se kantaa juuri sinne mihin on tarkoitus ja kasvaa ja kehittyy omaan tahtiinsa. Tärkein lupaus itselleni on, ettei se saa koskaan alkaa syödä hyvinvointiani ja aiheuttaa minulle kohtuutonta stressiä tai unettomia öitä. Varmaan huono bisnesstrategia jonkun mielestä, mutta itselleni varsin toimiva.

Kasvoöljy on kokonaisuuteen luonnollinen jatkumo, mutta kuten mainitsin, sitä on valmistettu vain 1000 kappaletta. En ole kiinnittynyt sen jatkoon millään tavalla, mutta juuri nyt tuntui oikealta toteuttaa tämä idea. Tehdäänpä siis katsaus tähän uutuuteen, joka onkin ensimmäinen koskaan lanseeraamani ihonhoitotuote!

Kasvoöljy sai nimekseen SILEÄ, koska se kuvastaa täydellisesti tuotteen silkin sileää koostumusta, joka tuntuu iholla taivaallisella ja viittaa lisäksi tuotteen tuomaan fiilikseen, joka hivelee kaikkia aisteja. Aromaterapian suurena ystävänä minulle oli itsestäänselvyys, että tuote sisältää eteerisiä öljyjä. Ne ovat yksi luonnonkosmetiikan kulmakivi, sillä eteeriset öljyt vaikuttavat tuoksun kautta mieleen, mutta lisäksi niillä on biologiset, ihoa hoitavat ominaisuudet. Eteerinen öljy sisältää kasvin koko olemuksen, joka on täydellisen harmoninen kokonaisuus sellaisenaan. Siksi kaikista omimmassa ihonhoitofilosofiassani tuotteet eivät sisällä hajustekomponentteja, jotka on erotettu tuosta harmonisesta, luonnossa sellaisenaan esiintyvästä kokonaisuudesta. 

SILEÄn raaka-aineet

SILEÄ sisältää ihonhoitofilosofiani mukaisesti ainoastaan kokonaisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Valitsin sen tärkeimmäksi pohjaöljyksi luomuviljellyn chiansiemenöljyn, koska se sisältää optimaalisessa suhteessa iholle tärkeitä omega-rasvahappoja (3, 6 & 9), joiden ansiosta se on ihanteellinen pehmittämään kuivaa ja karheaa ihoa, ryppyjä ja auringosta vanhentunutta ihoa. Lisäksi se on erinomainen raaka-aine ikääntyvälle iholle ja ihon ennenaikaisen ikääntymisen merkkien hoitoon, jotka ovat elintavoista, stressistä ja kehon hiljaisesta tulehduksesta johtuvia. Lisäksi chiansiemenöljystä tekee ylivoimaisen sen uskomattoman sileä koostumus, jota yleensä tavoitellaan synteettisillä aineilla, kuten silikoneilla.

Chiansiemenöljyn rinnalle valitsin luomulaatuisen viinirypäleensiemenöljyn, joka lukeutuu myös kaikkien aikojen lempiraaka-aineisiini. Se on viini- ja mehuteollisuuden sivuvirtaraaka-aine, jonka vuoksi se on ekologinen valinta. Viinirypäleensiemenöljy sisältää omegoiden lisäksi resveratrolia ja E-vitamiinia. Se ehkäisee ihon kuivumista, uudistaa ihoa ja suojaa vapailta radikaaleilta eli ihoa ennenaikaisesti vanhentavilta vaikutuksilta. Jotain suomalaistakin öljyssä on, nimittäin puolukansiemenöljyä, villiä tietenkin. Puolukansiemenöljy on huippuaine ryppyjen, pigmenttiläiskien, ihottuman ja kuivan ihon hoitoon, sillä se sisältää runsaasti E-vitamiinia ja mineraaleja.

Viimeisen silauksensa SILEÄ saa unikonsiemenöljystä. Tämä on ainoa tuotteen sisältämä ei luomu kasviöljy, johon syynä on se, että luomuviljellyn unikonsiemenöljyn minimitilausmäärä on liian suuri vain tuhannen tuotteen valmistamiseen. Öljy tulee jakelijalta Euroopasta, joka on erittäin tunnettu vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista. Valitsin unikonsiemenöljyn mukaan sen todella upean samettisen koostumuksen vuoksi, joka tuntuu kuin täyteläiseltä silikonilta. Upean koostumuksensa lisäksi unikonsiemenöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, antioksidantteja ja mineraaleja, kuten E-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia ja kaliumia. Ne auttavat mm. kuivan ihon, ihottumien ja ryppyjen hoidossa. Unikonsiemenöljy yhdessä chian kanssa tekee SILEÄn koostumuksesta optimaalisen kosmeettiseen gua shaan, jonka ansiosta nautinnollisessa ihotuntumassa on ihana viipyillä.

Eteeriset öljyt

Minulle on ollut aina selvää, että jos ja kun alan luomaan omia ihonhoitotuotteita, ne eivät sisällä eristettyjä hajustekomponentteja. Luonnonkosmetiikassa käytetään paljon hajusteita, jotka ovat kokonaisista eteerisistä öljyistä eristettyjä yksittäisiä komponentteja. Niitä yhdistelemällä saadaan luotua erilaisia tuoksuyhdistelmiä, joista kuluttajat yleensä kommentoivat, ettei tuoksua tunnista luonnonkosmetiikaksi. Vaikka tuoksu olisikin ihana, tällöin menetetään kokonaisen eteerisen öljyn aromaterapeuttinen ja ihoa hoitava vaikutus. Ihonhoitofilosofiassani hyvässä tuotteessa ei ole mitään ihon tai tuotteen toimivuuden kannalta turhaa ja ylimääräistä. Turhaksi näen esimerkiksi tällaiset edellä mainitut hajusteet. Toisaalta kosteusvoiteen sisältämä säilöntäaine ja emulgaattori ovat ihon kannalta turhia aineita, mutta vettä sisältävissä tuotteissa pakollisia, jotta emulsion sisältämä vesi ja öljy liukenee toisiinsa eikä tuote pilaannu. Jokaisen raaka-aineen täytyy siis olla perusteltu valinta.

SILEÄ sisältää kolmea eteeristä öljyä. Niistä tunnistettavin on marokkolainen kamomilla eli blue tansyTanacetum annuum. Se on väriltään indigonsinistä sisältämänsä atsuleenin ansiosta, joka rauhoittaa tehokkaasti ihoa. Unikonsiemenöljyn lisäksi SILEÄn sisältämä blue tansy ei myöskään ole luomuviljelty, syynä myöskin liian suuri minimitilausmäärä tuhannen kappaleen valmistamiseen. Blue tansyn tuoksu on kerrassaan huumaava, jopa hieman parfyymimainen. Myös kamomillasaunio (saksalainen kamomilla, Matricaria recutita) on väriltään sinistä ja tuoksu on samankaltainen, mutta ei mielestäni yhtä ihana kuin blue tansyssa. Vaikutukset ovat kuitenkin lähellä toisiaan. Löysin 20 vuoden takaa eteerisistä öljyistä kosmetologikoulussa 17-vuotiaana tekemäni koulutyön, johon olin valinnut minun öljyni. Joukossa on myös sininen kamomilla, olen kirjoittanut siitä näin:

Blue tansyn lisäksi SILEÄssä on luomulaatuista ruusugeraniumin (Pelargonium graveolens) eteeristä öljyä. Rakastan geraniumin eli kurjenpolven eteerisiä öljyjä. Tuoksusssa on jotain maadoittavaa, joka auttaa minua keskittymään. Geranium on myös ihonhoidollisilta vaikutuksiltaan huikea, sillä se napakoittaa ja uudistaa ihoa sekä tasapainottaa talineritystä.

Kolmatta valintaani, luomuviljeltyä immortellea eli italianolkikukkaa (Helichrysum italicum) ei tuoksusta juurikaan erota, sillä se on tuoksultaan hyvin mieto. Immortelle on kuitenkin ihonhoidollisilta vaikutuksiltaan eteeristen öljyjen aatelistoa. Se tasoittaa ihon väriä ja vähentää punoitusta sekä uudistaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Immortellesta käytetään nimitystä ”everlasting”, sillä kasvi voi selvitä jopa kuukausia ilman vettä. Immortellea voi bongata monista laadukkaista ihonhoitotuotteista, jotka on tarkoitettu ikääntyvälle iholle sekä herkälle, kuivalle ja ohuelle iholle, joka rypistyy helposti. Aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan immortelle lisää elinvoimaa. Vaikka tuoksu on hienostuneen kevyt, vaikutukset ovat tehokkaat.

Kenelle SILEÄ sopii?

SILEÄ sopii kaikille ihotyypeille ja se on tarkoitettu käytettäväksi aamuin illoin. Se on koostumuksensa ansiosta täydellinen öljy kosmeettiseen gua shaan. Saan usein kysymyksiä, mikä olisi hyvä öljy gua shaan. Totuushan on, että mikä tahansa öljy kelpaa siihen, koska sen tarkoitus on toimia liukasteena iholla. SILEÄ on öljy, joka toimii täydellisesti gua shassa, mutta se on ennen kaikkea päivittäinen ihonhoidon must have -tuote, joka silottaa, uudistaa, rauhoittaa ja kirkastaa ihoa. Öljy tasapainottaa talineritystä eikä tuki ihohuokosia, joten se sopii myös rasvoittuvalle ja helposti tukkeutuvalle iholle. Tuote on pakattu mustaan miron-lasiin, joka parantaa tuotteen säilyvyyttä ja suojaa sitä valolta. Pullon voi kierrättää lasinkeräyksessä. 

SILEÄ on valmistettu Suomessa.

SILEÄä on valmistettu rajoitettu tuhannen kappaleen erä ja sen OVH on 59,90 €. Tuote tulee myyntiin alkavalla viikolla, joten toimi nopeasti, jotta ehdit saada omasi! SILEÄ on saatavilla ainakin seuraavilta jälleenmyyjiltä: Jolie, Ruohonjuuri, TwistBe, House of Organic, Biodelly ja My Day Spa.

SILEÄn viralliset tuotekuvaukset ovat tulevan viikon lopussa, joten siksi tämän jutun kuvituksessa on käytetty aitoja kännykkäräpsyjä tehtaalta sekä tuotteen 3D kuvaa.

Toivottavasti SILEÄ löytää tiensä peilikaappiisi ja tuo nautintoa ihonhoitorutiineihisi! Olen erittäin kiitollinen, jos haluat jakaa kokemuksesi öljystä, jos päädyt sen hankkimaan!

Ps. Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha verkkokurssi tulee myyntiin marraskuun alussa! Kerron kurssista pian lisää, joten pysyhän kuulolla. Yin Your Skin® uutiskirjeen tilaajana et missaa uusia tuulia ja muita oleellisia juttuja, voit liittyä kirjeen tilaajaksi täältä skrollaamalla sivun alareunaan. En spämmäile turhaa, vaan lähetän kirjeen vain silloin, kun on oikeasti jotain tiedotettavaa tai tärkeää asiaa.

Avainsanat: , , , , , , , , ,