Beauty

Luonnollista hiustenmuotoilua

Beauty | 12.8.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Miraz

Luonnollisia hiustenmuotoilutuotteita ei ole liioin tarjolla ja suurin osa niistä taitaa olla hinnaltaankin kalliimman puolella. Siispä onkin ilo esitellä teille tanskalaisen hiustenhoitosarja Uniquen muotoilutuotteet, jotka ovat mukavan hintaisia vaikka eivät ihan markettiosastolle menekään. Kaiken lisäksi Uniquen pakkaukset ovat kauniita, joten nämä toivottaa ilolla tervetulleeksi kylppäriinsä.

Olen aiemmin kirjoittanut Uniquen hiusöljyistä, joihin tykästyin niiden kuivaöljymäisen koostumuksen vuoksi, sillä sen ansiosta öljyt eivät tee hiuksista rasvassa uitetun näköisiä. Jos siis kaipaat kutreillesi kiiltoa ja kuiville sekä karheille latvoille siloitusta, suosittelen tutustumaan näihin öljyihin, joista kertova postaus löytyy täältä.

Minulla on ollut kesän ajan testattavana Uniquen muotoilutuotesetti, johon kuului hajusteeton hiuslakka (!!), suolasuihke, muotoiluvoide kiharoille hiuksille ja hiustenhoitotuotteiden puolelta hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Muotoilutuotteisiin kuuluu myös kaksi muotovaahtoa; tuuheuttava sekä voimakkaan pidon tuova, mutta nämä eivät tällä kertaa olleet sisältyneet testijoukkoon – joskin olen kokeillut tuuheuttavan muotovaahdon jo tuolloin hiusöljyjen kanssa eikä siitä ole kuin hyvää sanottavaa.

Suhtaudun hiuksiin jätettäviin hoitoaineisiin varauksella, sillä monet niistä tuppaavat tekemään kuontalosta liimaletin ja annostelussa saa olla todella tarkkana. Uniquen versio on kuitenkin suihkutettava eikä tahmaa hiuksia. Se on vähän kuin hiusten oma hoitoneste. Hoitoaine vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia, mutta syy miksi se oli mukana muotoilutuotesetissäni, on sen lämmöltä suojaava vaikutus. Suihke sisältää vehnäproteiinia, joka vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia sekä kosteuttavaa aloe veraa. Kasviöljyistä valmistetut esteriöljyt pehmentävät hiuksia ja tekevät niistä helpommin kammattavat.

Vilkaisu inci-listaan kertoo, että tuote sisältää runsaasti muokattuja aineita aitojen kasviöljyjen sijasta. Ihonhoitotuotteissa tämä ei menisi meikäläisen seulan läpi, mutta jos muistatte, niin olen ennenkin kirjoittanut siitä, että hiustenhoito- ja muotoilutuotteissa on turha tavoitella täyttä luomua, koska tuotteiden täytyy toimia teknisesti hyvin. Jos esimerkiksi hoitoaine sisältää kokonaisia aitoja kasviöljyjä, se lähmää hiukset helposti. Tämän vuoksi kasviöljyistä hajottamalla valmistetut esteriöljyt ovat parempia, koska niiden koostumus on huomattavasti ohuempi.

Uniquen jätettävä hoitosuihke on erinomainen ylläpitämään hiusten kuntoa ja kiiltoa. Nykyisin käyn itse kampaajalla vain kaksi kertaa vuodessa, koska kasvatan hiuksiani, joten sen vuoksi on entistä tärkeämpää pitää huolta hiusten kunnosta leikkauksien välissä.

Hajusteeton hiuslakka on taatusti monen kaipaama tuote. Hiuslakkaa voi käyttää kuiviin hiuksiin kampauksen kiinnittämiseen tai kosteisiin hiuksiin tuomaan rakennetta ja pysyvyyttä. Olen käyttänyt tuotetta molemmilla tavoilla ja hyvin toimi! Kosteisiin hiuksiin suihkutan sen kauttaaltaan kevyesti ja föönaan hiukset kuivaksi, jolloin saan hiuksista tuuheat ja ilmavat. Kuiviin hiuksiin olen puolestaan käyttänyt sitä pitämään vauvahaituvat ja sojottavat suortuvat kurissa pitäessäni hiuksia kiinni. Tuote ei tosiaankaan tuoksu millekään, joten kannattaa vinkata tästä myös ystävälle, joka on herkkä tai allerginen hajusteille.

Luonnonkosmetiikan hiuslakkojen kanssa on muistettava, että ne ovat ns. märkälakkoja aerosolittomuuden vuoksi, joten ne eivät toimi aivan samalla tavalla kuin synteettiset hiuslakat. Varsinkin kampausten kiinnittämisen kanssa saa olla tarkkana, sillä kampausta ei voi enää hirveästi muotoilla lakan suihkuttamisen jälkeen. Jos sille on tarvetta, kannattaa tehdä niin, että aloittaa kampauksen kiinnittämisen vähitellen suihkuttamalla lakkaa ensin sormiin ja sitten muotoilemalla suortuvat. Lakkaa ei myöskään kannata suihkuttaa liian läheltä, jotta se ei kastele kampausta liian kosteaksi. Märkälakkojen pito ei myöskään voi olla yhtä voimakas kuin synteettisillä aerosolilakoilla, mutta luonnolliseksi hiuslakaksi Uniquen hajusteeton lakka on todella pitävä.

Suolasuihke on huolettoman surffitukan must tuote, joka tuo hiuksiin karheaa tekstuuria ja keskivahvaa pitoa. Meikäläisen hiustyylihän on aika kaukana surffitukasta, vaikka itse asiassa pitkät suortuvani ovat alkaneet hieman kihartua niskasta (äidilläni on käsittämättömän upeat ja paksut kiharat hiukset, mutta ilmeisesti minä olen perinyt tuosta kiharuuden asteesta vain päävaivaa aiheuttavan osuuden). Loivat ja huolettomat laineet kuuluvat surffitukkalookiin ja hiukset saavat olla merivedessä uitetun näköiset. Suolasuihke on tähän täydellinen tuote, mutta itse olen käyttänyt sitä enemmän hiuslakan tavoin ja pito on omiin tarpeisiin riittävä. Hiuslakkaan verrattuna se tuo selkeästi enemmän karheutta juurikin suolan ansiosta, kun sitä käyttää kuiviin hiuksiin. Kosteisiin hiuksiin käytettynä suolasuihke tuo enemmän rakennetta, mutta ei jätä hiuksia karheaksi. Suihkeella voi myös elvyttää surffitukkalookia päivän aikana. Tuote tuoksuu villikukilta, mutta tuoksu ei ole voimakas eikä pistävä.

Muotoiluvoide kiharoille hiuksille on hiuslakan tavoin hajusteeton. Tuotteen nimen ei kannata antaa hämätä, sillä se on paljon monikäyttöisempi kuin mitä nimen perusteella voisi päätellä. Kiharoille hiuksille se on suunniteltu korostamaan kiharoita, poistamaan pörröisyyttä sekä tekemään kiharoista pehmeät ja kuohkeat. Käkkäräpään kannattaa levittää voidetta hiusten juuresta aina latvaan saakka. Minä en toistaiseksi halua edes yrittää korostaa niitä kahta orastavasti kihartuvaa niskavillaani, mutta kaikki tuotteet, joilla saan siloitettua hevosenjouhta muistuttavaa kuontaloani ovat tervetulleita. Toisaalta sitäkin enemmän päänvaivaa aiheuttavat kuivuvat ja haaroittuvat hiusten latvat. Kaksihaaraiset pysyisivät toki kurissa, jos hiuksia leikkaisi useammin, mutta se pidentää hiusten kasvatusprosessia niin paljon, että olen koittanut löytää sopivan balanssin karheiden latvojen kanssa elämisen ja hiusten leikkaamisen välille. Tähän toimii parhaiten pörröisyyttä poistavat ja pehmittävät tuotteet. Ohut hiusöljy on myös loistava vaihtoehto, mutta niitä ei voi käytttää aivan päivittäin. Pieni määrä muotoiluvoidetta hierottuna latvoihin toimii puolestaan täydellisesti.

Uniquen muotoiluvoide sisältää kosteuttavaa aloe veraa ja pehmittävää sheavoita ja auringonkukkaöljyä sekä niitä hajotettuja kasviöljyjä, mistä tuolla ylempänä jo puhuin – ja juuri sen vuoksi tässäkin tuotteessa on teknisesti niin loistava koostumus eikä tarvitse pelätä näyttävänsä siltä kuin olisi uittanut kuontalonsa voipaketissa.

Minun kokemukseni Uniquen hiustenmuotoilutuotteista olivat todella positiiviset ja näissä tuotteissa on hinta-laatusuhde oikein kohdallaan. Kiinnostaisi kuitenkin kuulla myös teidän kokemuksia tuotteista, etenkin, jos joukossanne on surffitukkaisia suolasuihkeen käyttäjiä sekä kikkarapäitä. Niiden osalta kun tällä hiuslaadulla on paha mennä arvioimaan tuotteiden toimivuutta käytännössä. Entäs onko joku kokeillut hiuslakkaa oikein kunnon juhlakampauksen kiinnittämiseen?

Uniquen hiustuotteet ovat myynnissä maahantuojan oman verkkokaupan lisäksi mm. Sokoksissa kautta maan, Ruohonjuurissa sekä hyvin varustelluissa luonnonkosmetiikan erikoisliikkeissä ja nettikaupoissa.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,