BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: hifistelijän unelmasarja Odacité

Beauty | Inken purkkinurkka | 11.8.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Purkkinurkan Inke hamstraa ja hifistelee kosmetiikkaa.

Kaipaatko sarjaa, joka olisi räätälöitävissä jos jonkinlaisiin tarpeisiin? Sarjaa, jota voisi helposti päivittää, tuunata ja täydentää sesongeista tai muista syistä johtuvien ihotilanteiden vastaantullessa? Kiinnostaako hifistely ja juuri tähän hetkeen, juuri sinun tarpeisiisi sekoiteltu kosmetiikkacocktail?

No niin minuakin! Kesän ketterät monitoimituotteet ovatkin enää viimeisiä pisaroita elämää nähneiden purnukoiden pohjalla, joten nyt onkin oikea aika nostaa esiin sarja, joka on juuri omiaan syysskarppausta kaipaaville. Kaiken järjen mukaan tästä sarjasta tulisi löytyä räätälöity ratkaisu juuri sinun ihosi tarpeisiin – erilaisia seerumeita tai tehotiivisteitä sarjasta nimittäin löytyy vaatimattomasti vain parisenkymmentä erilaista.

Odacité on kalifornialainen luonnonkosmetiikkasarja kaikille meille, jotka viihtyivät kemiantunneilla, mutta jotka haluavat kosmetiikkansa luonnonmukaisena. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sarjaan kuuluu vain pari voidetta, kaksi naamiota, muutama kasvosuihke, kolme putsaria… Ja sitten tosiaan nuo liki parikymmentä erilaista tehotippapulloa, joilla ihonhoitorutiini ja muut sarjan tuotteet viimeistellään omalle ihotyypille ja sen tarpeisiin sopivaksi. Pakkauksen mukana tuleva seerumikartta sekä niiden kryptisehköt kirjainyhdistelemänimet tuovat mieleen kemiantunnit ja alkuainejärjestelmän, eikös vain? Pipettipullot eivät ainakaan heikennä tuota mielikuvaa..

Seeruminsa Odacité niputtaa kuuden kategorian alle: vaihtoehtoja löytyy ikääntymistä vastaan, kosteutta kaipaavalle iholle, kiinteytystä halajaville kasvoille, herkälle iholle, pigmenttiongelmiin ja ihon värin tasoittamiseen sekä rasvoittuvan tai epäpuhtauksista kärsivän ihon tarpeisiin. Äärimmäisen tarkoin yksilöityjen ihopiirteiden sekä niiden tarpeisiin täsmärakenneltujen seerumeiden suon setvimisen avuksi Odacité on tehnyt (luojan kiitos!) verkkotestin, josta on hyvinkin apua itselle sopivien pullojen tunnistamiseen.

Minun sekaiholleni sopiviksi täsmätehotipoiksi valikoituivat epäpuhtauksia taklaava Odacité Bl+C Pimples Serum Concentrate sekä heleyttä ja hehkua samealle iholle lupaileva Odacité Pf+O Dull Skin Serum Concentrate.

Epäpuhtauksien eliminointiin sekoitettu Bl+C -seerumi sisältää mustakuminaöljyä, kaarnamyrttiöljyä ja E-vitamiinia – eikä sitten muuta. Mustakuminaöljyllä on puhdistavia ja tasapainottavia ominaisuuksia, kaarnamyrttiöljy on puolestaan antiseptista. Kaarnamyrtillä kerrotaan olevan myös ajatuksia kirkastavia ja eloisuutta aiheuttavia ominaisuuksia – kirkas iho, kirkas mieli, siis!

Heleyttä ihoon pumpataan Pf+O -seerumista, johon on ladattu passionhedelmää ja appelsiinia. Vitamiinipommin sisältämät A- ja C-vitamiinit elvyttävät ja kirkastavat sameaa ihoa, seerumiin sekoitettu appelsiiniöljy puolestaan kiinteyttää ihoa ja tasaa sen väriä.

Molempia seerumeja voisi ymmärtääkseni käyttää pienissä määrin myös yksinään, mutta minä sekoittelen niitä muutaman tipan erissä ja pullojani tarpeen mukaan vuorotellen Odacitén Oleosomes Time Release Delivery Creme -voiteeseen. Voidetta voisi toki käyttää sellaisenaankin, mutta tässä sekoittelussa ja omien cocktaileiden luomisessa on mielestäni koko homman juju! Ainakin tämä voide tarjoaa siihen mitä mainioimman pohjan, sillä se on hyvin imeytyvää ja sopivan kevyttä, mutta silti runsaan ja ravitsevan tuntuista.

Voiteen jujuna ovat eräänlaiset oleosomit, joiden kerrotaan olevan muun muassa auringonkukan siemenistä luontaisesti löytyviä, kasviöljyjä ja E-vitamiinia jemmaavia energiavarantoja. Nämä sulavat ihokosketuksessa hiljalleen ja vapauttavat sekä kuljettavat jemmaamiansa aktiiviaineita ihoon. No, tätä en ole mikroskoopittomana ihmisenä päässyt tarkastelemaan tai todistamaan, mutta ihoani tunnustelemalla voin todeta, että tässäpä meillä on kerrassaan pätevä kosteusvoide. Kosteuttavaa aloe veraa, antioksidanttipitoista teeuutetta, hyarulonihappoa, rauhoittavaa kehäkukkaa ja ravitsevaa porkkanansiemenöljyä sisältävän voiteen koostumus on minulle mieleinen: tarpeeksi tönkkö, mutta hienosti imeytyvä ja mukavasti kosteuttava.

Sekoittelenpa minä seerumeitani muuallekin, naamiojauheeseen nimittäin! Odacité Synergie 4 Masque on mielenkiintoinen sekoitus ihonhoidon kuumimpia trendiaineita, sillä samaan settiin on ladattu kaoliini- ja bentoniittisavien lisäksi aktiivihiiltä, probiootteja, C-vitamiinia, papaijaentsyymiä ja hedelmähappoja. Todellinen all-in-one -hittituote!

Tuotteen eri ainesosien tarkoituksena on puhdistaa, kuoria, kirkastaa sekä kiinteyttää ihoa. Aktiivihiili ja savi puhdistavat ihohuokosia ja estävät epäpuhtauksia. Entsyymit ja hedelmähapot kuorivat kuolleet ihosolut sekä tasoittavat ihon väriä. C-vitamiini ja probiootit puolestaan tukevat ihoa pysymään kiinteänä ja nuorekkaana. Jos haluat omistaa vain yhden naamion, osta tämä. Ei edes kuivahda purkkiin, kuiva jauhe kun on!

Sinertävä, hieman piimältä tuoksahtava jauhe sekoittuu vaivatta hyvin, mutta ohueksi kerrokseksi levittyväksi naamioksi. Hauskan smurffiefektin lisäksi rakastan erityisesti naamiojauheen monikäyttöisyyttä – jonka selittämisen eteen on nähty vaivaa. Pakkauksesta löytyy nimittäin pieni kirjanen, joka on täynnä reseptejä omiin ihococktaileihin! Jos haluat tehostaa kuorivaa vaikutusta, naamio kannattaa kuulemma sekoittaa ananasmehuun tai buustata sitä muutamalla sitruunamehutipalla. Pigmenttiläikkien häivyttäjälle suositellaan naamiopohjaksi luomumaitoa, tehokiinteyttäjä puolestaan sekoittaa naamionsa appelsiinimehuun.

Villejä ideoita naamiopohjiksi on enemmän kuin olisin itse ikinä keksinyt, vaikka taannoin kovasti yritinkin. Aminohappoja voi kuulemma lisätä naamioon kookosvedellä, puhdistavia vaikutuksia suolaisella merivedellä. Ikääntymistä vastaan voi kuulemma taistella sekoittamalla naamion punaviiniin. (Jes, täytyypä avata pullo!)

Itse olen testaillut veden ja hunajan lisäksi kirjasesta löytyvää puhdistavaa reseptiä, johon ehdotettiin sekoitettavaksi tuota puhdistavaa Bl+C-seerumia sekä antibakteerista rosmariiniöljyä. Ainoa omistamani eteerinen öljy sattui olemaan juurikin rosmariinia, jonka otin kohtalon johdatuksena tämän naamiomixin pariin. Sekoituksesta onkin tullut lempparini sellaisiin päiviin, kun haluan iholleni (+ keholleni + mielelleni) totaalisen detoxin. Minusta se tuntuu sen myös tekevän.

Viime aikoina testaamistani sarjoista Odacité on ehdottomasti omalla tavallaan kaikkein mielenkiintoisin. Tällainen hifistely ja pikkutarkkuus ei takuulla ole kaikkien mieleen – mutta jos sellainen kiinnostaa tai tuntuu omalta, tämä sarja luultavasti kolahtaa. Ehdottomaksi tähtituotteeksi nostaisin tuon nerokkaan naamiojauheen, josta saa sekoiteltua kymmeniä erilaisia cocktaileja vaihtelunhaluun ja erilaisiin tarpeisiin, mutta joka on priimakamaa ihan veteenkin miksattuna.

Kiinnostaako kosmetiikkakemistileikki? Oletko jo testannut Odacitéa?

 

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta.

Avainsanat: