Cheap & Chic

3x toimiva hiusöljy

Cheap & Chic | 2.9.2016 | Katja Kokko

Yhteistyössä Unique Haircare

DSC_0020-2

Moni teistä varmasti muistaa, etten ole universumin suurin kuivaöljyjen ystävä. Tämä johtuu siitä, että kuivaöljyissä kokonaisia kasviöljyjä ikään kuin laimennetaan kasviöljyistä johdetuilla esteriöljyillä, jolloin tuotteen hoitavuus kärsii. Moni teistä varmasti muistaa myös sen, etten ole maailman suurin hiusöljyjen ystävä, sillä ne tekevät muualle kuin päänahkaan käytettynä hiuksista helposti rasvaiset. Mutta entäpä jos yhdistetään nämä kaksi edellä mainittua asiaa, kuivaöljy ja hiusöljy? Lopputulos on kerrassaan fantastinen!

Tanskalainen Unique Haircare on varmasti ainakin osalle teistä jo tuttu sarja. Korkealaatuisissa (mutta edullisissa) tuotteissa yhdistyvät ympäristöystävällisyys ja tietämys luonnon raaka-aineista. Valmistuksessa suositaan paikallisuutta ja uusiutuvia raaka-aineita. Tuotteiden avainraaka-aine on runsaasti vitamiineja, proteiineja ja mineraaleja sisältävä luomuhera, joka vahvistaa, suojaa ja elvyttää hiusta pintaa syvemmältä. Lisäksi tuotteet sisältävät tarkkaan valikoituja aktiivisia luonnon raaka-aineita. Valikoimaan kuuluu hiustenhoito- ja muotoilutuotteet, jotka on viimeistelty kauniilla ja raikkaalla pakkausdesignilla.

Sarjan uutuudet ovat hiusöljyt, joita on kolme erilaista: kutisevaa päänahkaa hoitava Omega-3 Scalp & Hair Oil, siloittava ja kiiltoa tuova Vitamin F Oil sekä kuivia ja vaurioituneita hiuksia elvyttävä Argan Hair Oil. Kaikki öljyt ovat kevyitä ja kuivaöljymäisitä (Vitamin F Oil kunnon kuivaöljy), jonka vuoksi rasvaista ja lässähtänyttä lookia ei tarvitse pelätä. Kaiken lisäksi tuotteet menevät mielestäni kategoriaan Cheap & Chic alle 20 € hinnallaan ja tässä kuussa öljyt ovat vieläpä tarjouksessa Ruohonjuuressa!

unique

Tehdäänpä öljyihin hieman syvällisempi katsaus:

1. Omega-3 Scalp & Hair Oil

Kutiseva päänahka on yksi eniten kommentteja herättävä aihe blogissani, sillä yllättävän moni kärsii päänahan kutinasta ja siihen jaetaan paljon tuotevinkkejä. Nyt joukkoon liittyy jälleen yksi kutinan helpottaja. Omega-3 Scalp & Hair Oilin sisältämä piparminttuöljy helpottaa kutinaa välittömästi sekä viilentää ja virkistää päänahan verenkiertoa samalla, kun rosmariiniöljy hoitaa ja ravitsee hiuspohjaa vähentäen hilsettä. Rosmariiniöljy on yksi tunnetuimmista hilseilevän ja kuivan hiuspohjan hoitajista. Lisäksi öljy sisältää vahvan annoksen omega-3 ja -6-rasvahappoja (linoli- ja linoleenihappoja), jotka ravitsevat ja kosteuttavat hiuspohjaa. Jojobaöljy imeytyy erittäin hyvin ja parantaa hiuspohjan kosteustasapainoa.

Öljy on kevyttä ja helppo annostella pipetillä. Annostelin omaan päänahkaani kuusi pipetillistä ja hieroin sen hyvin koko hiuspohjaan. Annoin öljyn vaikuttaa puoli tuntia, jonka jälkeen pesin hiukset normaalisti. Hiuspohja tuntui ihanan rauhoittuneelta. Ohuen koostumuksen ansiosta öljyä voi levittää myös kosteisiin tai kuiviin hiuksiin pituuteenkin, mutta tällöin riittää hyvin pieni määrä, noin kolme tippaa.

2. Vitamin F Hair Oil

Vitamin F Hair Oil on suosikkini koko kolmikosta, kerrassaan huipputuote, jollaista olen jäänyt kaipaamaan, kun vuosien takainen lempituotteeni ranskalaiselta Melvitalta lopetettiin. Tämä öljy on koostumukseltaan joukon ohuin ja ”kuivin” ja se on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan hiusten pituuteen. Öljyn tuntuma on melkein silikonimainen ja tuo mieleeni jonkin synteettisen hiustuotteiden kiiltovoiteen liki kymmenen vuoden takaa. Hiuksista tulee todella kiiltävät, sileät ja elinvoimaiset välittömästi ja lisäksi öljy tuoksuu aivan ihanalta. Öljyä voi käyttää kuiviin ja kosteisiin hiuksiin sekä latvoihin ja se imeytyy todella nopeasti. Tuote sisältää F-vitamiinia eli linoleenihappoa sekä linolihappoa ja jojobaöljyä, jotka vahvistavat ja kosteuttavat hiusta.

unique2

3. Argan Hair Oil

Argan Hair Oil on joukon täyteläisin öljy, mutta silti kuivaöljymäinen. Se on tarkoitettu erityisesti pörröisten ja kuivien kutrien kesyttämiseen sekä kuivan hiuspohjan hoitoon, mutta soveltuu myös hiuksiin jätettäväksi tehohoidoksi, sillä kevyt koostumus ei ole liian rasvainen. Öljyä annostellaan pipetillä hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa puoli tuntia, jonka jälkeen hiukset pestään normaalisti shampoolla. Arganöljy elvyttää ja ravitsee kuivia ja käsiteltyjä hiuksia samalla, kun F-vitamiini eli linoleenihappo vahvistaa hiuksia ja ehkäisee niiden katkeilua. Bonuksena tuote soveltuu myös kuivien kynsinauhojen pehmittäjäksi!

Uniquen hiusöljyt olivat todella ilahduttava uusi tuttavuus. Omaksi suosikikseni päätyivät minttuinen Omega-3 öljy sekä erityisesti F-vitamiini öljy heti ensi kokeilulla. Vahva suositus näille tuotteille!

Mainittakoon lopuksi vielä kaksi tärppiä edulliselta Uniquelta: hiuksiin jätettävä Leave In Hoitoaine sekä tuuheuttava muotovaahto (molemmat tuotteet ovat parhaillaan tarjouksessa Ruohonjuuressa), sillä loistavia hiustenhoito- ja muotoilutuotteita ja varsinkin edullisia sellaisia ei luonnonkosmetiikasta liikaa löydy. Hiuksiin jätettävä hoitosuihke on vähän kuin ”hiusten kasvovesi” – kosteuttaa ja pehmittää, mutta ei latista. Muotovaahto puolestaan tuo sopivasti rakennetta, eikä jätä hiuksia tahmeiksi.

Joko olette ehtineet kokeilla Uniquen hiusöljyjä ja onko teiltä sarjalta muita suosikkeja?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,