Beauty

Tutkimus: rosacea-ihon hoito luonnonkosmetiikalla osa 2

Beauty | 29.12.2014 | Katja Kokko

DSC_0418

Aloitimme lokakuun lopussa serkkuni iholla tutkimuksen rosacea-ihon hoidosta luonnonkosmetiikalla Sukin tuotteita käyttäen. Emme löytäneet yhteistä aikaa tulosten kuvaamiselle, kuin vasta juuri ennen vuoden vaihdetta ja siksi tutkimuksemme toinen osa on saanut odottaa. Serkkuni on kuitenkin jatkanut säntillisesti ihonsa hoitamista ohjeideni mukaan kaikilla tuotteilla ja nyt on aika katsastaa mitä ihossa tapahtui.

Pohjustan taustaa vielä sen verran, että lähtötilannetta viime helmikuulta ei ole kuvattu, jolloin serkkuni oli hoitanut ihoaan kosmetologin ohjeiden mukaan Meinebase-suolalla melkein puolen vuoden ajan. Iho oli tuon seurauksena valehtelematta aivan järkyttävä. Mielestäni se näytti siltä, kuin hänen kasvoilleen olisi heitetty kiehuvaa vettä. Siihen nähden tutkimuksemme lähtötilanne oli jo lähes täydellinen, mutta iho oli edelleen todella kiristävä ja kuivaa karstaa oli otsassa, nenän ja suun ympärillä ja näppyjä puski tasaiseen tahtiin. Kuiva karsta tuntui iholla karhealla ja meikki ei levittynyt sen päälle kunnolla. Tutkimuksemme lähtötilanteen voit lukea täältä.

DSC_0136

Annan serkkuni kertoa omin sanoin kokemuksistaan tuotteista sekä tuloksista, mitä saavutimme kahdessa kuukaudessa.

”Sukin tuotteet ovat loistotuotteita, joita olen jo tilannut kahteen otteeseen uudet satsit sitä mukaa, kun joku on loppunut. Aion myös jatkaa näiden tuotteiden käyttöä jatkossakin, paluuta entiseen ei ole.”

”Kasvovettä ilman ei voi elää. Se on raikastava ja silottava. Seerumi puolestaan tekee mitä lupaa, vaikka näppyjä tuleekin edelleen. Punainen väritys tasoittuu kasvoilla nykyään nopeammin seerumin ansiosta. Kasvovoide on täydellinen varsinkin yhdessä seerumin ja ihoöljyn kanssa. Ihoöljy onkin aivan huippu: antaa hehkun ja pitää ihon kostean näköisenä meikin allakin.”

”Kasvonaamio tuntui hieman raskaalta ja kaipasin jotain raikastavampaa. Voisin mielelläni kokeilla Sukin puhdistavaa naamiota. Puhdismaito ei ollut myöskään suosikkini, sillä ihollani on edelleen näppyjä ja tuntui ettei se puhdistanut ihoa tarpeeksi.”

DSC_0143

”Tulokset: iho on silottunut ja pehmittynyt silmissä! Karstaa ei ole enää lainkaan, otsa on sileä ja moni on sanonut, että ihossani on terve hehku. Vaikka näppyjä tulee edelleen, ne eivät ole niin kipeitä, koska iho ei ole enää kuiva ja yhtä tulehtunut. On lohduttavaa, että vaikka stressi, vatsan kenkkuilu ja huono ruoka tekisivät tuhojaan ja näppyjä tulee, saan ihon rauhoittumaan paljon nopeammin kuin aikaisemmin.”

DSC_0145

”Tuotteet eivät kuitenkaan poista näppyjen tuloa ja ruusufinniläisen todellisuutta: huono ruokavalio (minulla sokeri ja rasvainen ruoka) ja stressi näkyvät heti näppyinä kasvoilla (tätä kokeilua on haastanut isot muutokset ja uudet asia sekä tiukka työaikataulu). Nämä asiat vaikuttavat suoliston kuntoon salakavalasti, joka on yhteydessä ruusufinniin. Toisaalta uskon, että jooga on tukenut ja tasapainottanut projektia ja kokeilu on tehnyt minusta tietoisemman omaan ihooni liittyen; miten kosketan ihoani, miten suuri vaikutus sillä onkaan, että ihoni on paremmassa kunnossa. Haluan pitää itsestäni parempaa huolta, sillä mikään ei ole niin tärkeää kuin terveys. Se on ikuista tasapainoilua, sillä en voi vaan loikoilla riippumatossa ilman stressiä, mutta suurinta osaa toimistani tulisi ohjata hyvinvoinnin edistäminen – parhaat tuotteet iholleni on yksi asia.”

DSC_0152

Nyt olen neuvonut serkkuani jatkamaan samoilla tuotteilla, mutta puhdistusmaito on vaihdettu Iroisien miselligeeliin ja naamio Sukin puhdistavaan naamioon. Suosittelin häntä myös kokeilemaan Juice Beautyn Soothing Serumia. Iho on todella paljon paremmassa kunnossa myös ammattilaisen silmin. Kaikki karsta on kadonnut ja iho on pehmeä ja sileä. Suuri osa punoittavista näpyistä on edellisten arpia.

Olen ollut ikionnellinen serkkuni puolesta hänen iloitessaan ihonsa paranemisesta. Muutoksen tuulet puhaltavat hänen elämässään edelleen ja olen vakuuttunut, että ajan myötä kaikkoavat näpytkin. Kenties palaamme sitten asiaan.

Aplodit ja suurkiitokset ihanalle serkulleni kasvojensa antamisesta käyttööni! Seuraavaksi vuorossa on atooppisen ihon hoidon tutkimus ja siihen haenkin pian koekaniinia, joten pysykäähän kuulolla.

Beauty Guiden rosacea-iholle löydät täältä.

DSC_0430

Tuotteet tutkimukseen lahjoitti Naturelle.fi

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Tutkimus: rosacea-ihon hoito luonnonkosmetiikalla osa 2”

 1. Jennie

  Tosi paljon onnea serkulle! Vau mitkä tulokset! Antaa kyllä toivoa, musta tuntuu koko ajan, että sun sivujen kautta mä oon oppinut ihonhoidosta enemmän kuin ikinä ja oikeasti alkanut ymmärtää, että mitä iho tarvitsee. Kiitos siis tosi paljon! Mun rosacea oireet muuten on täysin hävinneet sillä apteekkisalvalla ja toistaiseksi pysyneet myös poissa, enkä ole enää tarvinnut sitä ollenkaan. Iho ei ole mielestäni enää niin herkkä ja tuntuu tavallaan hassulle, että nyt taas alan hoitaa ihoa eri tavalla kun tämä ongelma poistui. Eli ainoa vaikeus kaikkien oppienkin jälkeen on se, että osaa määritellä mikä oma iho on ja kun tuotteet vaihtuu niin ihokin alkaa toimia eri tavalla. Hyvien kuorintatuotteiden löydyttyä vanhojen tuotteiden kosteustehot ei selvästikkään riitä vaan tilailen nyt uusia tuotteita kaappiin. Täällä siis kovasti koetetaan taustallakin tehdä töitä hyvän ihon eteen ja tuntuu, että parempaan päin mennään hiljaksiin 🙂 Joku päivä mullakin on huippuiho, nyt oon oikeesti alkanu uskoa että se on mahdollista eikä pelkästään geeneissä.

  • Jennie

   Kaisa 🙂 Sen tuubin nimi on Rosazol. Minulla rosacea puhkesi eka kertaa elämässä ja Katjan postausta ei ollut silloin vielä tullut. Lääkärikamu sanoi, että kokeile sitä ja se auttoikin minulla tosi nopeasti ja nyt iho on rauhoittunut enkä ole tarvinnut sitä enää ollenkaan. Jos välillä jostain syystä iho alkaa suun ympärillä punoittaa niin olen niinä päivänä laittanut ja tosi nopeasti taas rauhoittunut. Tää muuten on toiminu mulla ihan hyvin meikin alla myös, ei oo ollut mitään ongelmia!

  • Oikeilla tuotteilla saa aikaan todella paljon. Matka serkkuni ihon lähtökohdasta, josta ei ikävä kyllä ole kuvamateriaalia on aivan amazing race -luokkaa ja todistaa hyvien tuotteiden tehon ja säännöllisen hoidon tärkeyden 🙂

 2. Mari Vee

  Voi miten hienoa, että serkkusi on saanut ihon noin hienoon kuntoon. Olen todella iloinen hänen puolestaan. Ja tosiaan äärimmäisen hienoa, että suostui antamaan kasvonsa tälle testille. Itse kun olen kärsinyt huonosta ihosta yläasteelta asti ja kun siitä on kiusattukin niin yhä edelleen oman ihon näyttäminen ”paljaana” muille kuin puolisolle on aika kiusallista vaikka ei isoja ongelmia kasvoilla enää olisikaan. Ja itse varmaan olisin samaa mieltä puhdistusmaidon vaihtamisesta kun en itsekään koe puhdistusmaitoja niin hyviksi puhdistajiksi kuin geelit tai vaahdot tai öljyt. Vaikka on hienoa, että teet seuraavan tutkimuksen atooppisesta ihosta niin harmittaa kun en omaa atooppista ihoa eli en kelpaa koekaniiniksi. Luen silti toki mielenkiinnolla nekin jutut. Olisi ollut mukavaa olla tällaisessa tutkimuksessa ja saada uutta ajateltavaa kun on ollut karmea loppuvuosi.

 3. Saara

  moikka Katja! Haluan jakaa omatkin testikokemukseni. Sain syksyllä sinulta hyvät rosacea hoito-ohjeet ja tuotetipsit. Alusta asti minulla on ollut käytössä tuo Irosien puhdistusgeeli ja muuten suosittelemasi Suki:n tuotteet. Tulokset ovat olleet ihan HUIKEAT! Ei enää näpyn näppyä (satunnaisesti toki on ilmestynyt joitakin punaisia pirulaisia). Iho on muutenkin kimmoisa, heleä eikä välttämättä tarvitsisi mitään meikkivoidetta. Olen ällistynyt tuloksista ja äärettömän kiitollinen Katja sinulle! Parhaani mukaan olen myös yrittänyt jakaa kokemuksiani ja käännyttää muitakin vaihtamaan luonnonkosmetiikkaan

 4. Anna

  Onpa ihanaa, että serkkusi on löytänyt itselleen toimivat tuotteet ja saanut noin hienoja tuloksia! Itselläni nuorena puhjennut akne on rajoittanut elämääni paljon, vaikuttanut itsetuntoon jne. Olisinpa itse saanut aiemmin noin hyviä neuvoja. Nyt kun ihoni on vihdoin terve, iloitsen siitä joka päivä ja välillä oikein hämmästelen miten kevyellä meikillä iho näyttää lähes täydelliseltä.

  Tuote, joka voisi sopia hyvin serkullesi paikallisesti näppyläkohtiin, on Dr. Alkaitis Soothing gel. Se sopii kaikenlaisesta punoituksesta, ärsytyksestä tai tulehduksesta kärsivälle iholle. Jätin kerran Madatan AHA-kuorinnan liian pitkäksi aikaa iholle, ja tuloksena oli punaisena helottavat ja kuumottavat posket, joita kasvovesi ja öljy eivät rauhoittaneet. Kaivelin kaapistani epätoivoisena jotain helpotusta, ja löysin edellisen Kahina tilauksen yhteydessä saadun näytteen tästä geelistä. Muutamassa minuutissa punoitus ja kuumoitus oli poissa! Olen käyttänyt geeliä myös pienillä näppylöillä, ja aamuun mennessä ne ovat lähes hävinneet. Loistotuote siis, ja se sopii kuulemma hyvin myös rauhoittamaan ihoa auringonoton, ajelun, vahauksen tms. jälkeen.

  • Sepäs se, on turhauttavaa saada iho-ongelmiin virheellistä hoitoa. Harmillista etteivät ihotautilääkärit tunnu näkevän lääkevoiteiden ja apteekkikosmetiikan ulkopuolelle. Luonnonkosmetiikalla voi saavuttaa niin merkittäviä tuloksia ilman synteettistä kuormitusta.

   Olen testannut pari Dr. Alkaitisin tuotetta, mutta toistaiseksi en ole rakastunut enkä pystynyt näytteistä testaamaan niin hyvin, että olisin päässyt sisälle sarjaan. Ulkoasukaan kun ei puhuttele lainkaan, niin ideologia hieman hukkuu vaikka olenkin lukenut tuotteista hyvää ja raaka-aineet näyttävät hyvälle. Maailmassa on niin paljon laadukkaita sarjoja, jotka ovat myös esteettisiä ja kiilaavat kyllä omassa peilikaapissani silloin kärkisijoille.

 5. Kaisa

  Munkin täytyy Katja tulla sua kiittämään! Itsekin aloitin Sukin tuotteiden käyttämisen reilu kuukausi sitten ja rosacea-oireet ovat kyllä lieventyneet merkittävästi! Käytössä on siis öljy, seerumi ja päivävoide. Kummastakaan Sukin puhdistusaineesta en pitänyt lainkaan, mutta Iroisien miselligeeli on ihanaa ja tuoksuu hyvältä! Myös konjak-sieni on ollut hitti! Iho tuntuu rauhoittuneen, näppyjä tulee vähemmän ja punoitus on lievempää. Eli kiitos sinun ja ihanan blogisi, uteliaana siirryin luonnonkosmetiikkaan, eikä paluuta enää taida olla. 😉

 6. Jenni

  Vau, hienoja tuloksia 🙂

  ”Tuotteet eivät kuitenkaan poista näppyjen tuloa ja ruusufinniläisen todellisuutta: huono ruokavalio (minulla sokeri ja rasvainen ruoka) ja stressi näkyvät heti näppyinä kasvoilla ”

  Niinpä. Olen tässä itse kohentanut ruokavaliota viime aikoina ja jättänyt sokerin, maidon ja gluteenin pois ja terveysvaikutukset ovat olleet hyvät 🙂 Rosaceaa ei ole, mutta muita terveysongelmia ja stressiä on piisannut.

  • Jep, eipä sitä tarvitse rosacea puhjeta kärsiäkseen muista stressin ja huonon suoliston kunnon aiheuttamista oireista. Ihan vain krooninen väsymyskin on todella kuluttava oire.

 7. Huikkaan tänne kommentteihin vielä, että serkkuni tuli äsken kaupungilla vastaan aivan suunnattoman hehkuvalla iholla. Käski sanoa, että Sukin puhdistava naamio tekee aivan taikoja, kun sen jättää yöki näppyjen päälle ja Juice Beautyn Soothing Serum on myös loistava 🙂

  • Kaisa

   Ihanaa! Onneksi serkkusi iho voi nyt paremmin ja sydämellinen kiitos hänelle siitä, että toimi koekaniininasi! Siitä on ollut ja tulee varmasti olemaan iso apu monelle!

   Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että valitettavan harvoin kosmetologit ja ihotautilääkärit tuntuvat uskovan luonnonkosmetiikan voimaan vaan mielummin ohjaavat asiakkaansa apteekkiin ja erilaisten lääkevoiteiden pariin. Monet lääkärit ovat skeptisiä luonnonkosmetiikan hyötyjä kohtaan mutta kuitenkin vahvatkaan lääkkeet ja salvat eivät välttämättä auta kaikkia potilaita. En tiedä, tuli sellainen villi ajatus mieleen, että jospa joku luonnonkosmetiikan guru (esim sinä 😉 ) menisi iho- ja allergiasairaalalla piipahtamaan ja pitäisi pienen esitelmän aiheesta. Näin lääkärit ja hoitajat siellä uskaltaisivat ehkä paremmin ohjata asiakkaitaan luonnonkosmetiikan pariin. Tieto on voimaa. Tämä voisi auttaa useita potilaita ja buustata myös luonnonkosmetiikan markkinoita Suomessa.

 8. Mari Vee

  Siinä vuoden 2014 suosikkivoidejutussasi kommentoin omia suosikkeja ja siinä ohessa mainitsin että ohuet fluidimaiset voiteet eivät aina imeydy iholleni hyvin vaan tarvitsevat paljon pyöritystä ja hieromista (joka ei sinänsä ole huono juttu ollenkaan) ja kun tiladin ihana Sukin kasvoveden niin pyysin ja sain näytteeksi tuota samaa voidetta, jota serkullasi on eli Sukin Nourish creamia ja olen ihan myyty. Tuote imeytyy iholleni hetkessä ja laitan sen ohjeen mukaisesti hiukan kostealle iholle eli kasvoveden ja seerumin jälkeen. Ja on tuoteselosteen mukaan omiaan myös iholle jolla on taipumusta pigmenttilaikuille. Voide on jo nyt parin päivän käytön jälkeen noussut suosikiksi ja jahka saan kulutettua Iroisien Botanic voiteen (jota tällä hetkellä käytän kun yritän ehkäistä jokavuotista pakkaskautena alkavaa ruusufinnikaaosta). Ainoa pienoinen ongelma on se, että kun laitoin eilen aamulla Kjaer Weis meikkivoiteen niin tapahtui pientä ”rullausta” eli meikkivoiteen työstäminen vei hieman enemmän aikaa kun voide lähti vähän rullaamaan. Sama kävi tänä aamuna Iroisien BB-voiteen kanssa. Tuo Sukin voide jättää aivan ihanan samettisen tunteen iholleni eli jotenkin sellaisen mattamaisen, johon voisin aavistuksen lisätä kosteuttakin, mutta siksi juuri tykästyin tuotteeseen kun iho pysyy mattapintaisena pitkään. Osaatko sanoa pitäisikö minun työstää Sukin voide paremmin iholle eli malttaa ennenkuin laitan meikkipohjan iholle? Tai onko jotain muuta niksiä? Tai ehkä en ollut antanut Sukin seerumeiden imeytyä kunnolla iholle. Jokatapauksessa Sukin serkullesi suosittelemasi voide on aivan ihana ihoni mielestä.

  • Sama juttu, olen aivan myyty Sukin voiteiden koostumuksille! En usko, että teet mitään väärin. Joko seerumista tai voiteesta jää todennäköisesti ihon pintaan ohuen ohut kalvo, joka voi alkaa rullata, kun meikkivoidetta hieroo siihen päälle. Siihen ei oikein ole mitään niksiä, pitää olla hyppystuntuma vain meikkivoiteen levittämiseen sitten sellainen, että sen saa mahdollisimman tasaisesti. Itselläni Sukin voide ei ole kyllä rullannut, käytössäni on ollut Balancing Day Lotion, ei tämä versio.

   En tiedä huomasitko tuossa ylempänä kommenttini, että serkkuni tuli viikonloppuna kaupungilla vastaan iho hehkuen: Sukin puhdistava naamio oli tehnyt sille taikoja ja ylisti myöskin Juice Beautyn Soothing Serumia 🙂

 9. Mari Vee

  Kiitos vastauksesta. Onneksi rullaaminen on vähäistä ja paikallista eikä lopputulos ole työstämisen jälkeen huono kuitenkaan. Pitääkin kokeilla tuota puhdistavaa naamiota seuraavaksi. Itselläni on se Sukin naamio jota serkullesi suosittelit ensin ja se on toiminut ihollani hyvin sillon kun on ollut pintakuivuutta havaittavissa. Olen jopa jättänyt Naturellesta saamani vinkin mukaan naamion yöksi ja pyyhkinyt vain ylimääräisen pois ja aamulla iho on ollut yllättävän tasaisen värinen. Tämä Suki toimii ihollani loistavasti. Kuten myös Juice Beautyn tehokuorinta ja sen jälkeen Absolution puhdistava naamio. Kun olen laittanut yöksi addiction öljyn, niin aamulla iho on käsittämättömän hyvän näköinen. Ja pigmenttilaikut poskipäissä ovat selvästi vaaleammat kuin vielä pari kuukautta sitten. Säännöllinen kuorinta naamio yhdistelmä ja hyväksi havaittujen tuotteiden käyttäminen tuovat oikeasti tuloksia. Ja mikä parasta, tuotteita on ihana käyttää. Kuulun niihin joille kasvovesien ja muidenkaan tuotteiden käyttö ei ole pakkopullaa vaan mulle kaikki tämä on silkkaa nautintoa ja odotan esimerkiksi aamua innoissani, koska ostin tänään sen Supermoodin silmänympärysvoiteen. Voin vaan kuvitella kuinka ihanaa voide tekee silmänympärysrypyille, joita tähän ikään on jo muutama tullut. Yöksi jatkan Absolutionin jääkaappikylmän silmänympärysvoiteen käyttöä. Näistä mun kommenteista tulee aina näin kamalan pitkiä kun innostun aina niin valtavasti! Tämä aihe on kuin valonpilkahdus tässä pimeydessä ja olen kuin lapsi lelukaupassa kun pääsen lukemaan, jutustelemaan ja kokeilemaan sekä käyttämään ihania kosmetiikka- ja meikkituotteita.

 10. Mari Vee

  Ai niin, itselläni on Sukin kuorinta, jota käytän kun tulee näppylä eli sitä kun laittaa näpyn päälle ja jättää yöksi muhimaan niin aamulla näppy on jo melkein nujerrettu ja ainakin paljon kuivempi. Mutta ruusufinnin kanssa tuota kuorintaahan ei suositella eli se Sukin puhdistava naamio voisi olla osuva jos tulee ruusufinninäppylöitä. Välillä on vaikea erottaa kumpaa on eli hormonaalista paukamaa vai ruusufinniä. Kova pakkanen ja lämpötilamuutokset talvella laukaisevat ruusufinnin mulle jos se on tullakseen ja kipeitä paukamia tulee myös silmäluomille. Muutoin kärsin enemmänkin hormoninäppylöistä satunnaisesti.

 11. saara

  Moikka Katja!

  Täällä kaivataan jatkovinkkejä ihonhoitoon. Olen saanut ihoni tosi hyvään kuosiin noilla suosittelemillasi Suki:n tuotteilla. Periaatteessa ei siis ole mitään syytä vaihtaa, mutta kun on tämä ”purkkihulluus” kosmetiikan ja meikkien suhteen 😀 mieleni tekisi kokeilla blogissasi hehkuttamia muitakin tuotteita (esim. Tata Harper), mutten kuitenkaan haluaisi menettää hyviä tuloksia ihon suhteen kokeiluvimmoissani. Entä anti-agetuotteet, mitä suosittelisit?

  • saara

   Eiku höh, minua höpsöä. Tarkemmalla lukemisella huomasinkin noiden tuotteiden toimivan ilmeisen hyvin myös anti-agetuotteina 😀

 12. jonna

  Hei! Olen tässä pitkään ihmetellyt, että mikä tuossa ihossa on kun nenän ja suun ympäriltä aina enemmän tai vähemmän punottaa. Pientä näppyrykelmääkin välillä ja nyt myös pari katkennutta verisuonta. Eli sellainen kirjava turpavärkki, jonka takia en ilman meikkiä oikein tykkää olla vaikka haluaisin ja muuten iho hyvä. Nyt sitten näitä lukiessani tajusin, että minullahan taitaa olla rosacea! Tilasin tuon rosacea guiden avulla Sukin ihonhoitotuotteita: kasvoveden, kasvovoiteen, seerumin ja vielä sen sävyttävän kasvovoiteen. Minulla on ollut käytössä Patykan puhdistustrio. Onkohan se liian tehokas? Tuntuu ainakin että iho tulee sillä sellaiseksi natisevan puhtaaksi. Jos tämä ei rosaceaa ole niin kaipa nuo tilaamani Sukin tuotteet on omiaan tälle iholle muutenkin?

  • Ottaisin mieluummin Patykan puhdistustrion tilalle May Lindstromin Honey Mudin, jos sinulla on rosacea. Ihosta ei saa koskaan tulla natisevan puhtaaksi putsarilla. Nämä Sukin tuotteet käy kyllä loistavasti hyvin monelle iholle, vaikka ei rosaceaa olisikaan 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>