Beauty

Tutkimus: rosacea-ihon hoito luonnonkosmetiikalla osa 2

Beauty | 29.12.2014 | Katja Kokko

DSC_0418

Aloitimme lokakuun lopussa serkkuni iholla tutkimuksen rosacea-ihon hoidosta luonnonkosmetiikalla Sukin tuotteita käyttäen. Emme löytäneet yhteistä aikaa tulosten kuvaamiselle, kuin vasta juuri ennen vuoden vaihdetta ja siksi tutkimuksemme toinen osa on saanut odottaa. Serkkuni on kuitenkin jatkanut säntillisesti ihonsa hoitamista ohjeideni mukaan kaikilla tuotteilla ja nyt on aika katsastaa mitä ihossa tapahtui.

Pohjustan taustaa vielä sen verran, että lähtötilannetta viime helmikuulta ei ole kuvattu, jolloin serkkuni oli hoitanut ihoaan kosmetologin ohjeiden mukaan Meinebase-suolalla melkein puolen vuoden ajan. Iho oli tuon seurauksena valehtelematta aivan järkyttävä. Mielestäni se näytti siltä, kuin hänen kasvoilleen olisi heitetty kiehuvaa vettä. Siihen nähden tutkimuksemme lähtötilanne oli jo lähes täydellinen, mutta iho oli edelleen todella kiristävä ja kuivaa karstaa oli otsassa, nenän ja suun ympärillä ja näppyjä puski tasaiseen tahtiin. Kuiva karsta tuntui iholla karhealla ja meikki ei levittynyt sen päälle kunnolla. Tutkimuksemme lähtötilanteen voit lukea täältä.

DSC_0136

Annan serkkuni kertoa omin sanoin kokemuksistaan tuotteista sekä tuloksista, mitä saavutimme kahdessa kuukaudessa.

”Sukin tuotteet ovat loistotuotteita, joita olen jo tilannut kahteen otteeseen uudet satsit sitä mukaa, kun joku on loppunut. Aion myös jatkaa näiden tuotteiden käyttöä jatkossakin, paluuta entiseen ei ole.”

”Kasvovettä ilman ei voi elää. Se on raikastava ja silottava. Seerumi puolestaan tekee mitä lupaa, vaikka näppyjä tuleekin edelleen. Punainen väritys tasoittuu kasvoilla nykyään nopeammin seerumin ansiosta. Kasvovoide on täydellinen varsinkin yhdessä seerumin ja ihoöljyn kanssa. Ihoöljy onkin aivan huippu: antaa hehkun ja pitää ihon kostean näköisenä meikin allakin.”

”Kasvonaamio tuntui hieman raskaalta ja kaipasin jotain raikastavampaa. Voisin mielelläni kokeilla Sukin puhdistavaa naamiota. Puhdismaito ei ollut myöskään suosikkini, sillä ihollani on edelleen näppyjä ja tuntui ettei se puhdistanut ihoa tarpeeksi.”

DSC_0143

”Tulokset: iho on silottunut ja pehmittynyt silmissä! Karstaa ei ole enää lainkaan, otsa on sileä ja moni on sanonut, että ihossani on terve hehku. Vaikka näppyjä tulee edelleen, ne eivät ole niin kipeitä, koska iho ei ole enää kuiva ja yhtä tulehtunut. On lohduttavaa, että vaikka stressi, vatsan kenkkuilu ja huono ruoka tekisivät tuhojaan ja näppyjä tulee, saan ihon rauhoittumaan paljon nopeammin kuin aikaisemmin.”

DSC_0145

”Tuotteet eivät kuitenkaan poista näppyjen tuloa ja ruusufinniläisen todellisuutta: huono ruokavalio (minulla sokeri ja rasvainen ruoka) ja stressi näkyvät heti näppyinä kasvoilla (tätä kokeilua on haastanut isot muutokset ja uudet asia sekä tiukka työaikataulu). Nämä asiat vaikuttavat suoliston kuntoon salakavalasti, joka on yhteydessä ruusufinniin. Toisaalta uskon, että jooga on tukenut ja tasapainottanut projektia ja kokeilu on tehnyt minusta tietoisemman omaan ihooni liittyen; miten kosketan ihoani, miten suuri vaikutus sillä onkaan, että ihoni on paremmassa kunnossa. Haluan pitää itsestäni parempaa huolta, sillä mikään ei ole niin tärkeää kuin terveys. Se on ikuista tasapainoilua, sillä en voi vaan loikoilla riippumatossa ilman stressiä, mutta suurinta osaa toimistani tulisi ohjata hyvinvoinnin edistäminen – parhaat tuotteet iholleni on yksi asia.”

DSC_0152

Nyt olen neuvonut serkkuani jatkamaan samoilla tuotteilla, mutta puhdistusmaito on vaihdettu Iroisien miselligeeliin ja naamio Sukin puhdistavaan naamioon. Suosittelin häntä myös kokeilemaan Juice Beautyn Soothing Serumia. Iho on todella paljon paremmassa kunnossa myös ammattilaisen silmin. Kaikki karsta on kadonnut ja iho on pehmeä ja sileä. Suuri osa punoittavista näpyistä on edellisten arpia.

Olen ollut ikionnellinen serkkuni puolesta hänen iloitessaan ihonsa paranemisesta. Muutoksen tuulet puhaltavat hänen elämässään edelleen ja olen vakuuttunut, että ajan myötä kaikkoavat näpytkin. Kenties palaamme sitten asiaan.

Aplodit ja suurkiitokset ihanalle serkulleni kasvojensa antamisesta käyttööni! Seuraavaksi vuorossa on atooppisen ihon hoidon tutkimus ja siihen haenkin pian koekaniinia, joten pysykäähän kuulolla.

Beauty Guiden rosacea-iholle löydät täältä.

DSC_0430

Tuotteet tutkimukseen lahjoitti Naturelle.fi

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,