Beauty

More Than Just a Brand – Tata Harper osa 1/3

Beauty | 9.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0078

Yhteistyössä Naturelle.fi

Otsikko sen jo kertookin, mikä oli vihjailemani arvoituksen takana.

Arvoituksen ensimmäinen kommentoija, ihana Ella arvasi oikein: uusin tulokas Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilla on yhdysvaltalainen Tata Harper. Fanfaarit, ablodeja, hurraa-huutoja, päätöntä hihkumista ja sekoamista!

Tata Harper on itselleni rakkautta ensi silmäyksellä -osastoa. Vaikka en lämpene luonnonkosmetiikassa ajatukselle sammaleenvihreistä pakkauksista, vetää Tatan vihreä sen sijaan puoleensa kuin hunaja kärpäsiä. Sarja on viimeistä piirtoa myöten kaunis ja harkittu.

DSC_0088

Raikkaan vihreissä lasipulloissa, kultakorkeissa ja kirkkaankeltaisessa logossa on jotain häkellyttävää. Tata on yhtäaikaa sataprosenttisesti luonnollinen, erittäin ekologinen, eettinen ja läpinäkyvä, mutta myös tyylikäs, tehokas ja ajaton. Hienostunut. Sloganinsa mukaisesti Tata on paljon muutakin kuin pelkkä brändi.

Esittelen sarjan ideologian, taustan sekä neron sen takana, eli Tatan itsensä, teille hyvin perusteellisesti tuotteita myöten kolmessa eri postauksessa ja hieman myöhemmin tulossa on myös tekemäni haastattelu Tatasta. Pääsette kuitenkin hypistelemään tuotteita jo virtuaalisesti Naturelle.fissä.

Kun katsoin videoita Tatasta ja sukelsin sarjan taustoihin, liikutuin kyyneliin asti ja koko kehoni oli aivan kylmillä väreillä päälakeani myöten. Tata on idolini. En keksi muuta sanaa kuvaamaan tuota naista kuin puhdas nero, siinä missä May Lindstromin May on kosmetiikkagastronautti ja taikuri ja Absolutionin Isabelle nainen, jolla on munaa.

DSC_0085

Raaka-aineet ja valmistus

Tata Harper on sataprosenttisesti luonnollinen. Tuotteista ei täten löydy yhden yhtäkään synteettistä raaka-ainetta. Lisäksi suurin osa aktiivisista raaka-aineista on luomuviljeltyjä. Aktiivisia raaka-aineita on puolestaan tuotteissa käsittämättömän huikea määrä ja tuotteet ovatkin kiistattoman tehokkaita. Tuotteiden valmistamisessa käytetty teknologia on lisäksi uusinta uutta, joten koostumukset ovat erittäin teknisiä. Suurin osa tuotteista on vegaanisia ja sarjalla on myös Ecocert-sertifikaatti, toisin kuin monella muulla jenkkisarjalla. Pakkaukset on valmistettu kierrätetystä paperista ja niissä käytetyt musteet ovat ympäristöystävällisiä. Mutta sitten seuraa paras asia: kaikki tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Vermontissa, missä Tata itsekin asuu. Hyvin suuri osa raaka-aineisiin käytetyistä kasveista luomuviljellään omalla tilalla, jolloin lopulliset raaka-aineet valmistetaan itse.

Tatalle on erittäin tärkeää ettei prosesseja ole ulkoistettu vaan kaikki tehdään itse, sillä näin voidaan varmistua raaka-aineiden parhaasta laadusta, mikä on myös erittäin ekologista ja varsinkin eettistä. Itsetekeminen on koko Tata Harperin sielu ja sydän.

A Look inside Tata Harper’s Product Manufacturing from Tata Harper on Vimeo.

Sarjan omat nettisivut ovat aivan mahtavat ja niillä voisikin viettää aikaa tuntikausia. Sivuilla on mahdollista mm. jäljittää omat tuotteensa ja tarkistaa milloin ne on valmistettu. Lisäksi sivuilla johdatetaan tutustumaan perinpohjaisesti tuotantoprosessiin sekä esitellään ihmiset sen takana. Kaikki on mietitty läpinäkyväksi. Rakastan tätä, kuinka paljon informaatiota on tarjolla, jopa tuotteiden hinnoittelupolitiikasta.

DSC_0124

Tatan tuotteita rakastetaan ympäri maailman. Niiden käyttäjiin lukeutuu useita Hollywood-tähtiä (kyllä tämä vain merkkaa paljon sarjan imagolle), tuotteet ovat valloittaneet kymmenien naistenlehtien sivut ja ne ovat voittaneet useita palkintoja. Mielestäni tämä ei ole mikään ihme vaan puhtaalla intohimolla, rakkaudella ja huolellisella suunnittelulla tehdyn työn tulosta. Mikä Tatasta tekee erityisen ihanaa on, että hän tapaa myös erittäin paljon ihan tavallisia asiakkaita jälleenmyyjiensä luona vaikka onkin kiireinen kaiken muun työnsä ohella.

Alla olevassa videossa Tata kertoo sarjasta sekä ihonhoitofilosofiastaan. Suosittelen lämpimästi katsomaan muutkin videot – nainen on todella inspiroiva!

Seuraavassa osassa aloitamme tutustumisen tuotteisiin. Oletteko mukana?

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,