Beauty

More Than Just a Brand – Tata Harper osa 1/3

Beauty | 9.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0078

Yhteistyössä Naturelle.fi

Otsikko sen jo kertookin, mikä oli vihjailemani arvoituksen takana.

Arvoituksen ensimmäinen kommentoija, ihana Ella arvasi oikein: uusin tulokas Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilla on yhdysvaltalainen Tata Harper. Fanfaarit, ablodeja, hurraa-huutoja, päätöntä hihkumista ja sekoamista!

Tata Harper on itselleni rakkautta ensi silmäyksellä -osastoa. Vaikka en lämpene luonnonkosmetiikassa ajatukselle sammaleenvihreistä pakkauksista, vetää Tatan vihreä sen sijaan puoleensa kuin hunaja kärpäsiä. Sarja on viimeistä piirtoa myöten kaunis ja harkittu.

DSC_0088

Raikkaan vihreissä lasipulloissa, kultakorkeissa ja kirkkaankeltaisessa logossa on jotain häkellyttävää. Tata on yhtäaikaa sataprosenttisesti luonnollinen, erittäin ekologinen, eettinen ja läpinäkyvä, mutta myös tyylikäs, tehokas ja ajaton. Hienostunut. Sloganinsa mukaisesti Tata on paljon muutakin kuin pelkkä brändi.

Esittelen sarjan ideologian, taustan sekä neron sen takana, eli Tatan itsensä, teille hyvin perusteellisesti tuotteita myöten kolmessa eri postauksessa ja hieman myöhemmin tulossa on myös tekemäni haastattelu Tatasta. Pääsette kuitenkin hypistelemään tuotteita jo virtuaalisesti Naturelle.fissä.

Kun katsoin videoita Tatasta ja sukelsin sarjan taustoihin, liikutuin kyyneliin asti ja koko kehoni oli aivan kylmillä väreillä päälakeani myöten. Tata on idolini. En keksi muuta sanaa kuvaamaan tuota naista kuin puhdas nero, siinä missä May Lindstromin May on kosmetiikkagastronautti ja taikuri ja Absolutionin Isabelle nainen, jolla on munaa.

DSC_0085

Raaka-aineet ja valmistus

Tata Harper on sataprosenttisesti luonnollinen. Tuotteista ei täten löydy yhden yhtäkään synteettistä raaka-ainetta. Lisäksi suurin osa aktiivisista raaka-aineista on luomuviljeltyjä. Aktiivisia raaka-aineita on puolestaan tuotteissa käsittämättömän huikea määrä ja tuotteet ovatkin kiistattoman tehokkaita. Tuotteiden valmistamisessa käytetty teknologia on lisäksi uusinta uutta, joten koostumukset ovat erittäin teknisiä. Suurin osa tuotteista on vegaanisia ja sarjalla on myös Ecocert-sertifikaatti, toisin kuin monella muulla jenkkisarjalla. Pakkaukset on valmistettu kierrätetystä paperista ja niissä käytetyt musteet ovat ympäristöystävällisiä. Mutta sitten seuraa paras asia: kaikki tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Vermontissa, missä Tata itsekin asuu. Hyvin suuri osa raaka-aineisiin käytetyistä kasveista luomuviljellään omalla tilalla, jolloin lopulliset raaka-aineet valmistetaan itse.

Tatalle on erittäin tärkeää ettei prosesseja ole ulkoistettu vaan kaikki tehdään itse, sillä näin voidaan varmistua raaka-aineiden parhaasta laadusta, mikä on myös erittäin ekologista ja varsinkin eettistä. Itsetekeminen on koko Tata Harperin sielu ja sydän.

A Look inside Tata Harper’s Product Manufacturing from Tata Harper on Vimeo.

Sarjan omat nettisivut ovat aivan mahtavat ja niillä voisikin viettää aikaa tuntikausia. Sivuilla on mahdollista mm. jäljittää omat tuotteensa ja tarkistaa milloin ne on valmistettu. Lisäksi sivuilla johdatetaan tutustumaan perinpohjaisesti tuotantoprosessiin sekä esitellään ihmiset sen takana. Kaikki on mietitty läpinäkyväksi. Rakastan tätä, kuinka paljon informaatiota on tarjolla, jopa tuotteiden hinnoittelupolitiikasta.

DSC_0124

Tatan tuotteita rakastetaan ympäri maailman. Niiden käyttäjiin lukeutuu useita Hollywood-tähtiä (kyllä tämä vain merkkaa paljon sarjan imagolle), tuotteet ovat valloittaneet kymmenien naistenlehtien sivut ja ne ovat voittaneet useita palkintoja. Mielestäni tämä ei ole mikään ihme vaan puhtaalla intohimolla, rakkaudella ja huolellisella suunnittelulla tehdyn työn tulosta. Mikä Tatasta tekee erityisen ihanaa on, että hän tapaa myös erittäin paljon ihan tavallisia asiakkaita jälleenmyyjiensä luona vaikka onkin kiireinen kaiken muun työnsä ohella.

Alla olevassa videossa Tata kertoo sarjasta sekä ihonhoitofilosofiastaan. Suosittelen lämpimästi katsomaan muutkin videot – nainen on todella inspiroiva!

Seuraavassa osassa aloitamme tutustumisen tuotteisiin. Oletteko mukana?

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “More Than Just a Brand – Tata Harper osa 1/3”

 1. Mari Vee

  Ah, ihanan olonen tuotesarja! Sainkin juuri Naturellesta sähköpostia, että tämä sarja tullut heille ja huomasin sen kun tilasin sen ihanan Sukin voiteen, joka serkullasikin on. Kun kerroin, että meikki rullautui hieman niin oli vain ne pari kertaa eli mistä lie johtui mutta ei rullaa enää ja hyvä niin, ei Kjaer Weis eikä Iroisie BB. Jään innolla odottelemaan tuoteesittelysi näistä tuoteuutuuksista.

  • Mahtavaa kuulla, että rullaaminen loppui! Tata on aivan ihana, tulet rakastumaan kirkastavaan naamioon, seerumiin, öljyyn, kasvoveteen ja ohuempaan kosteusvoiteeseen – vähintään näihin! Omassa kylppärissäni on semmoiset Tata-vibat tällä hetkellä, että onneksi kukaan ulkopuolinen ei ole näkemässä, kun fiilistelen tuotteita – saattaisivat pitää hulluna.

 2. saara//

  Oih mikä rakastuminen tuohon naiseen! Katselin lumoutuneena tuota intoa ja rakkautta tehdä mitä haluaa. Haluan imeä tuota voimaa itsellenikin. Ja ah miten ihana meikki hänellä…hehku ja glow ja wau! Aijon ehdottomasti testata jossain vaiheessa:)

 3. Ella

  Mä arvasin! Tata Harper on kyllä ollut niin paljon esillä juurikin Jenkeissä ja Euroopassakin että tiesin olevan vain ajan kysymys milloin kerrot omat Tata-kokemuksesi. Hyvä Katja, luen nämä jutut innolla!

 4. Jennie

  Mäkin kävin jo Naturellessa näitä ihastelemassa, ottaisin hyllyyn kans ihan väriterapian vuoksi. Hinnat kauhistutti meikäläisen, taidan joutua ihailemaan kaukaa.. epäilemättä hinta on perusteltu kun katsoo noita esittelyjä. Tosin joskus joku kalliimpi tuote saattaa kestää pienen ikuisuuden, riittoisuus olisikin aika kiva tieto kuluttajalle, voi vaikuttaa isosti ostopäätökseen. Ja lisäksi tuotenäytteet saa ison peukun multa tai voisihan sitä myydä kokeilupakettia. Joka tapauksessa jälleen kerran ihan super-inspiroiva tarina! Herättää hirveästi ajatuksia tälläset jutut ja kasvattaa omaa intoa kotikosmetiikan valmistuksen suhteen 🙂 Täytyy olla oman elämän Tata. Odotan myös innolla jatkoa!

  Vähän aiheen vierestä, toivottavasti ei haittaa. Kävin myös googlettamassa kokemuksia, ne aina tietysti kiinnostaa kun joku sarja/tuote nousee pinnalle. Törmäsin ihmetyksekseni Paula Begoun arviointiin ja hämmästelin rankkaa arvostelua mitä tämä ja moni muu luonnonkosmetiikka saa siellä osakseen. Paulan oma raati on tietysti arvioinut omat tuotteensa luokkaan best, mikä kyllä herättää epäilyksen ettei raati ole ihan puolueeton. Muutenkin toisten tuotteiden lyttäys ja oman korostaminen on mielestäni huonoa mainosta firmalle. Not nice 🙁

  • Hitsi sentään, en ymmärrä miksi Paula lyttää kaiken luonnonkosmetiikan, olen todellakin pistänyt tämän merkille ja sen vuoksi en luota hänen informaatioonsa. Tsekkaan sieltä ainoastaan raaka-aineiden funktioita, josta ei voi tarjota risririitaista tietoa.

   Tatan hinnat ovat mielestäni edulliset ja perustellut etenkin tuotteiden koko huomioiden: seerumit ja voiteet ovat 50 ml mikä alkaa olla jo monen merkin kohdalla harvinaisuus. Mutta tosiaan, jos on rajallisesti rahaa käytettävissä kosmetiikkaan, ymmärrän tämän. Tatalta saa myös kokeilupaketteja sekä pienempiä kokoja, mutta eivät ole Suomen valikoimassa.

 5. Mari Vee

  Heh, menin sitten äsken tilaamaan tuon naamion (samalla kun tilasin NYR Wild Rose Beauty Elixiirin) kun en voinut vastustaa tuota naamiota. Huomasin, että Tatan omilla nettisivuilla oli enemmän tuotteita kuin Naturellen sivuilla. Erityisesti Tatan kirkastava seerumi kiinnostaa eli toivotaan, että tulee Naturelleen myös. Tosin nyt on seerumeita niin paljon, että käytän ensin näitä nykyisiä (huipputuotteita nämäkin) ja katson sitten Tatan seerumit. Suki on kirkastanut kasvoni näkyvästi enkä epäile hetkeäkään ettei Tatan seerumi tekisi samaa. Tuota naamiota en vaan voinut vastustaa. Odotan nyt pakettia kuin joulupukkia konsanaan. Voisikohan naamion laittaa sen tehokkaan Juice Beautyn kuorinnan jälkeen? Oletan, että yhdistelmä vastaisi hoitolakokemusta tehoiltaan. Rahaa tähän kosmetiikkaan saa tosiaan menemään aika tavalla, mutta kun tuotteet ovat riitoisia ja niitä voi useitakin käyttää yhdessä muiden luonnonkosmetiikkamerkkien kanssa, niin laadukkaaita tuotteita on pitkäksi aikaa tarjolla ja mielestäni esim kosteusvoidetta ja seerumia on hyvä olla paria sorttia sen mukaisesti millä tuulella iho on; onko rasvaisempi kausi/päivä vai kenties kuivempi. Yöksi pyrin käyttämään ravitsevia, kosteuttavia anti-age tuotteita ja iho saa kiiltääkin ja jos on näppylöitä niin niille erikseen joku hyvä nujerrusaine esim Sukilta. Koska ihoni kiiltelee helposti, niin päivisin käytän mielellään heleyttäviä ja kiiltelyä ehkäiseviä hyvin imeytyviä tuotteita, jotka tasoittavat ihon väriä ja ovat hyviä meikin alle. Ja kun ikää on 36 niin pieniin juonteisiin on tärkeää kiinnittää huomiotaja siksi koen, että useat seerumit ja voiteet sekä öljy ovat ihonhoitoni kannalta kaikki tärkeitä. Ja useat tuotteet kestävät tosiaan todella kauan. Toki myönnän, että sekoan tästä ihanuudesta, että tekisi mieli ostaa näitä kaikkia ihanuuksia, mutta yritän pitää järjen mukana, koska kaapissa ihanuuksia jo ennestään…

  • Jennie

   Niin näistä sekoaa, mutta eikös me naiset voida ihan hyvällä omatunnolla vaalia kauneutta kun sitä meille on suotu! 🙂 Itse en käy oikeastaan ollenkaan kauneushoitoloissa, joten olen ajatellut panostaa päivittäiseen ihonhoitoon, itseasiassa koen muutenkin, että harvoilla kosmetologikäynneillä ei välttämättä tapahdu ihmeitä jos ei ole omat rutiinit kunnossa ja oikeat tuotteet käytössä. Minulla on nyt tavoitteena saada iho mahdollisimman hyvään kuntoon, tasainen ja kirkas ei kaipaa niin paljon meikkiäkään mitä tällä hetkellä laitan. Kaikkee kyllä tekis mieli aina testata, mutta kyllä ne purnukat minulla ainakin sen verran hitaasti kuluu ettei kovin montaa tarvi vuosittain ostaa.

  • Juu, Naturellessa ei ole aivan kaikkia tuotteita, mutta melkein kaikki. Tatan omilla sivuilla on samoista tuotteista kahta eri kokoa, joten äkkiseltään tulee vaikutelma, että valikoima on todella laaja. Kaikista kalleimpia tuotteita odotan itse innolla, samoin kuin loppuja putsareita!

   Naamiota testanneena voin kyllä sanoa, että hyvin voi käyttää JB:n kuorinnan jälkeen, kunhan muistaa sen jälkeen runsaan kasvoveden, seerumin ja öljyn. Mutta sinullahan se on hallussa 🙂

   Minäkin pidän aina aktiivisessa käytössä paria eri seerumia, voidetta ja öljyä – iho ei todellakaan ole joka päivä samanlainen ja etenkin talvisin säät vaihtelevat plussan puolelta kovaan pakkaseen, joten tämä tulee huomioida ihonhoitorutiineissa – kuunnella ihoa 🙂

 6. Anna

  Mä vähän arvelinkin, että tästä merkistä on kyse! 🙂 Lukemani perusteella ja yhtä tuotetta kokeilleena taidan joutua seuraamaan tätä hypetystä etäältä. Tata Harperin tuotteet ovat käsittääkseni tunnettuja voimakkaista tuoksuistaan, mikä ei ole tällaiselle herkkänenäiselle hyvä juttu. Ihanaa kuitenkin, että Suomen markkinoille tukee uusia huippulaadukkaita luonnonkosmetiikan merkkejä! 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>