Beauty

More Than Just a Brand – Tata Harper osa 2/3

Beauty | 10.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0151

Yhteistyössä Naturelle.fi

Tata Harperin tervetuliaiset jatkuvat. Tällä kertaa sukellamme sarjan puhdistusaineisiin, kasvoveteen, kirkastavaan naamioon sekä huulituotteisiin. Naturellen valikoimassa ei ole aivan kaikkia Tatan tuotteita, mutta ei hätää, bestsellerit kuitenkin löytyvät. Odotan silti innolla valikoiman täydentymistä vielä lopuillakin tuotteilla, jotka vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta ja tehokkailta.

Tata rakastaa jakaa naisille kauneutta ja tehdä naisista kauniita. Onhan hän latinalainen, kolumbialaissyntyinen nainen, jotka tunnetusti panostavat kauneudenhoitoon poikkeuksellisen paljon. Tiedä sitten virtaako minussakin jotain kaukaista latinalaista verta, mutta tunnen Tatan mission omakseni jokaista pienintä soluhiukkastani myöten.

Inspiroidun huikean paljon Tatan videoista enkä malta olla jakamatta niitä teidän kanssanne lisää. Tällä videolla Tata kertoo mitä kauneus hänelle merkitsee. Allekirjoitan.

Mutta niihin tuotteisiin. Naturellen valikoimasta löytyy kaksi putsaria Tatalta: uudistava Regenerating Cleanser sekä virkistävä Refreshing Cleanser.

Kuten olen valottanutkin, olen syksyn aikana löytänyt vihdoin omaan käyttööni myös putsarit, jotka eivät muodosta vaahtoa, eli puhdistusvoiteet ja -balmit – puhtaasti ihonhoidollisista syistä. Luonnonkosmetiikan vaahtoputsareissa käytetään mahdollisimman hellävaraisia tensidejä/surfaktantteja, eli pintajännitystä poistavia raaka-aineita, jotka saavat meikin ja lian irtoamaan kasvoilta ja muodostavat vaahtoa, mutta vaikka luonnonkosmetiikan surfaktantit onkin valmistettu luonnosta peräisin olevista raaka-aineista ja ne ovat yleensä hellävaraisempia kuin synteettisen kosmetiikan vastaavat, niitä joudutaan prosessoimaan kemiallisesti, jotta saadaan aikaiseksi vaahtoa muodostava, pesevä aine. Voimakas pesu ei ole iholle hyväksi ja oman ihotyypin huomioiminen on tuotteen valinnassa a ja o. Suuri osa kuluttajista on koukussa vaahtoavaan koostumukseen ja narskuvan puhtaaseen tunteeseen iholla, mutta kannustaisin kokeilemaan mitä iholle tapahtuu ilman tämmöisiä aineita ja tunnetta, jolloin suojakelmu on pesty käytännössä pois.

On jokaisen henkilökohtainen valinta, millaisia raaka-aineita haluaa käyttää ja mitä vältellä. En itse noudata ehdotonta linjaa, mutta täytyy sanoa, että hydrolipidikalvolle mahdollisimman hellävaraiset putsarit ovat tulleet peilikaappiini pysyäkseen. Kaunis iho perustuu paitsi kosteutukseen, myös tasapainoiseen hydrolipidikalvoon, jonka pH on noin 5,5 eli hapan, eikä sitä tulisi saattaa väkisin epätasapainoon, minkä voimakkaasti pesevät puhdistusaineet tekevät.

DSC_0137

Molemmat Tatan puhdistukset ovat voidemaisia, mutta perinteisiä puhdistusmaitoja tehokkaampia. Ne ovat erittäin hellävaraisia ihon suojakelmulle, mutta sisältävät ihoa hyvin miedosti kuorivia ja puhdistavia entsyymejä. Pidän erittäin paljon tästä ajatuksesta puhdistustuotteen takana – ettei ihoa hinkata voimakkailla emäksisillä aineilla, vaan lisätään putsariin miedosti happamia aineita. Tatan putsarin voi jättää vaikka vaikuttamaan iholle muutamaksi minuutiksi ennen pois huuhtomista, jolloin entsyymit vaikuttavat paremmin.

Regenerating Cleanser on oma suosikkini. Se sisältää aivan pieniä rakeita jauhetusta aprikoosinkivestä, jotka kuorivat ihoa mekaanisesti, mutta erittäin hellävaraisesti. Tuote ei siis missään nimessä ole kuin perinteinen mekaaninen kuorintavoide, sillä se on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja poistan sillä itse myös silmämeikinkin.

Putsari sisältää rakastamaani paju-uutetta, jonka luonnollinen salisyylihappo kirkastaa ihoa ja supistaa ihohuokosia. Granaattiomenan entsyymit puhdistavat mustapäitä ja supistavat huokosia, samoin kuin punainen savi, joka on detox-vaikutteinen ja stimuloi mikroverenkiertoa.

Uudistava putsari tuoksuu ihanan kirpsakalle greipille ja nerolille. Koostumus on kevyen voidemainen ja se puhdistaa erittäin hyvin, mutta ilman suojakelmun vaurioitumista eli iholle ei jää kiristävää tunnetta. Se sopii kaikille ihotyypeille ohutta ja herkkää ihoa lukuunottamatta. Raaka-aineista 82 prosenttia on luomuviljelty.

DSC_0143

Refreshing Cleanser sopii kaikille ihotyypeille ja se on kehitetty erityisesti herkälle iholle. Jos ihosi on ohut ja siinä on couperosaa, ihottumaa tai psoriasis, on tämä valintasi.

Runsaasti mineraaleja sisältävä putsari ei kuivata ihoa tippaakaan, mutta puhdistaa meikin tehokkaasti. Tässä putsarissa ei ole lainkaan detergenttejä eli pintajännitystä vähentäviä raaka-aineita ja näin ollen se on erityisen hellävarainen ihon suojakelmulle.

Virkistävä putsari puhdistaa ihoa entsyymien, saven ja eteeristen öljyjen avulla. Se sisältää samoja tehoraaka-aineita kuin uudistava putsarikin, eli granaattiomenan entsyymejä, punaista savea, paju-uutetta ja lisäksi ihon väriä kirkastavaa greippiuutetta ja bergamottia. Raaka-aineista 84 prosenttia on luomuviljelty.

DSC_0098

Sitten päästäänkin lempiasiaani, eli suihkutettavaan kasvoveteen. Aaah ja ooh, tämä on ihana! Hydrating Floral Essence on Tatan ainoa kasvovesi, eikä sarja kyllä muuta kaipaakaan. Olen tuotteelle aivan myyty.

Kaikille ihotyypeille sopiva kasvovesi on Tatan rakastetuin tuote. Hyaluronihappo on yksi sen tärkeimmistä kosteuttavista raaka-aineista. Sitä esiintyy ihon dermiksessä luonnostaan, se sitoo kosteuden ihoon ja pitää ihon kimmoisana. Hyaluronihapon määrä kuitenkin vähenee iän myötä ihosta, joten sitä lisätään kosmetiikkatuotteisiin. Gotu kola -uute on puolestaan tehokas anti-age raaka-aine, joka kiinteyttää ihoa ja tukee mikroverenkiertoa. Aloe vera -mehu, damaskuksenruusuvesi, laventelivesi sekä hamamelisvesi kosteuttavat, kirkastavat ja supistavat ihohuokosia. Lisäksi kasvovesi sisältää kevyesti kuorivaa paju-uutetta sekä punajuuriuutetta, jossa on runsaasti heleyttäviä antioksidantteja. Raaka-aineista 94 prosenttia on luomuviljelty eikä se sisällä lainkaan puhdistettua vettä.

Tätä voikin suihkia iholle sitten joka välissä: puhdistuksen jälkeen, ennen kuorintaa ja naamioita, seerumeiden ja öljyjen alle sekä virkistykseksi kesken työpäivän. Tuoksu on raikas, kukkainen ja hieman kirpsakka.

DSC_0085

Floral Essence on epäilemättä Tatan rakastetuin tuote, mutta veikkaanpa Resurfacing Maskista jo vuoden hittituotetta. Tässä tuotteessa on onnistuttu täydellistäkin paremmin. Kirkastava naamio on koostumukseltaan jotain hyytelön ja geelin välimuotoa, siis aivan ihanaa jellyä. Se sisältää runsaasti paju-uutetta, joka kuorii ihoa, kirkastaa sen väriä ja supistaa ihohuokosia. Naamiossa ei kuitenkaan ole hedelmähappoja ja se on hellävarainen. Tässä on siis täydellinen kirkastushoito myös herkimmällekin iholle! Ihanan geelikoostumuksen kruunaa vielä se, että naamio kuivuu iholle liftaavaksi kalvoksi ja imee iholta epäpuhtauksia ja talia kuivattamatta tippaakaan. Raaka-aineista 82 prosenttia on luomuviljelty.

Naamio on kaikille ihotyypeille sopiva instant glow -tuhkimotuote. Tätä pitäisin aina peilikaapissani yhden putelin spontaaneja juhlahetkiä varten – tai elähtäneen ihon elvyttämiseen ja sen ennaltaehkäisyyn. Beauty Guide -materiaalia!

DSC_0124

Sokerina pohjalla, tehdään katsaus vielä Tatan huulivoiteisiin, joissa on huikaiseva määrä aktiivisia raaka-aineita ja jotka ovat ujuttaneet itsensä jo lompakkooni, yöpöydän kulmalle ja työpisteen viereen. Be Adored on huulivoiteista sävytetty ja myös minun lempparini. Kymmenet kansainväliset kauneusbloggaajat ja -vloggaajat ovat hehkuttaneet tätä tuotetta, eikä suotta: se antaa huulille naisellisen, mutta kevyen sävyn.

Kosteuttaviin raaka-aineisiin, jotka tekevät huulista myös täyteläiset silottamalla ryppyjä, lukeutuu sellaisia ihanuuksia kuin vihreän teen siemenöljy, kaakaovoi, aprikoosinkiviöljy, avokadoöljy, acaiöljy, taateliuute, laventeliuute, mesiangervouute, alfalta-, kehäkukka- ja kamomillauute. Raaka-aineista 84 prosenttia on luomuviljeltyjä. Yrttiterapiaa huulille!

Be True on Be Adoresta väritön versio ja Be Fierce puolestaan erittäin syväkosteuttava ja korjaava huulihoito, kaikista rohtuneimpien ja käppyräisimpien huulten pelastus.

Huulivoiteissa ei ole lainkaan täyteaineita, ne ovat siis täynnä hoitavia ja ravitsevia raaka-aineita. Truly adorable!

Loppuun vielä video, jossa sukelletaan sarjaan syntyyn. Ensi kerralla tutustutaan seerumeihin ja kosteusvoiteisiin, mutta mikä tämän kertaisista tuotteista herätti eniten kiinnostustanne?

Tata Harper….the beginning from Tata Harper on Vimeo.

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,