Beauty

Talvi-ihon hoitoa luonnonkosmetiikan apteekkisarjalla

Beauty | 21.1.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturativ, sisältää alekoodin

Suuri osa teistä varmasti muistaa ensimmäisen kirjoitukseni puolalaisesta Naturativ luonnonkosmetiikkasarjasta, joka on suunniteltu myyntiin erityisesti apteekkeihin. Tuon kirjoituksen myötä moni herkkäihoinen, joka ei kestä eteerisiä öljyjä löysi sarjasta uuden suosikin ja saan edelleenkin kiitosta tuosta yli puolitoista vuotta sitten tehdystä bloggauksesta.

Naturativ ei sytyttänyt minua aikoinaan ulkoasullaan, mutta tuotteiden raaka-aineluettelot puhuivat puolestaan ja testattuani sarjan silloisen kasvojenhoitotuotteiden valikoiman lähes kokonaan läpi, olin todella vakuuttunut tuotteista, niiden tehokkuudesta ja tuntumasta sekä hyvästä hinta-laatusuhteesta. Naturativin tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä, mutta kaikki tuotteet eivät silti ole hajusteettomia. Tuoksuherkkä saattaa löytää niistä kuitenkin monta hyvää tuotetta itselleen, mutta hajusteallergisen kannattaa tehdä kokeilu aina varovaisuudella. Laajaan valikoimaan kuuluu nykyisin ihonhoitotuotteet kasvoille, 360°AOX-tuotteet haastaviin sääolosuhteisiin, tuotteet vartalolle (vartalolle löytyy kolme eri tuotelinjaa: elvyttävät, hellivät (toffeen tuoksuiset) ja homespa -tuotteet) ja hiuksille sekä miesten ja lasten omat ihonhoitosarjat.

Naturativilla on lisäksi loistava hinta-laatusuhde. Sarjan putsarit menevät hinnaltaan kategoriaan cheap & chic. Hoitotuotteet ovat kalliimpia, mutta kohtuuhintaisia. Postauksen lopusta löytyy tuotteisiin myös huikea 20 % alekoodi.

Pakkaset ja talven kuiva ilma ovat haaste ja rasite kenen tahansa iholle, mutta erityisesti kylmyys rassaa jo entuudestaan kuivaa ja herkkää ihoa. Valitsin Naturativin valikoimasta tehokkaat tuotteet talvi-ihon hoitoon.

Ihon vahvistaminen

Aloitetaan rutiini tällä kertaa seerumeiden nostolla. Seerumit ovat Naturativin ihonhoitorutiinin keskipisteenä, superfoodina ja buustereina iholle, jotta iho pysyisi heleänä, sileänä ja elinvoimaisena kevääseen saakka. Seerumia imeytetään kasvoille ja kaulalle noin yksi pipetillinen kasvoveden jälkeen.

Sarja on tullut tunnetuksi loistavasta Eco Ampulli -seerumivalikoimastaan, johon kuuluu viisi erilaista tehoseerumia: nro 1 herkälle ja kuivalle iholle, nro 2 ikääntyvälle iholle, nro 3 punoittavalle iholle, couperosalle ja rosacealle, nro 4 epäpuhtaalle iholle ja aknelle ja nro 5 silmänympärysiholle. Seerumi valitaan tietenkin oman ihon sen hetkisten tarpeiden mukaan ottaen huomioon myös olosuhteet, kuten vuodenaika ja maantieteellinen sijainti.

Minä valitsin omaan käyttööni kaksi seerumia: Eco Ampulli nro 1 hyaluronihapposeerumin kosteuttamaan ihoa päivän ajaksi ja yökäyttöön Eco Ampulli nro 2 anti-age seerumin vahvistamaan ihoa talven haastavissa sääolosuhteissa, mutta toisaalta myös korjaamaan auringossa vietettyä aikaa. Eco Ampulli nro 5:n valitsin silmänympärysihon tehohoidoksi, sillä paperinohut iho joutuu todella koetukselle talven pakkasilla ja viimassa.

Eco Ampulli nro 1 on varmasti Naturativin klassikko, hyaluronihapposeerumi, joka sisältää runsaan määrän kahden eri molekyylikoon hyaluronihappoa. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta, täyteläistää ja tasoittaa juonteita sekä kiinteyttää ihoa. Merisaunio ja ruusuvesi rauhoittavat ihoa ja vähentävät punoitusta. Tämä seerumi sopii kuivalle, normaalille ja herkälle iholle. Tuote ei sisällä lainkaan hajusteita.

Eco Ampulli nro 2 on nuorentava superseerumi, joka on erinomainen 40+ iholle sekä nuoremmalle iholle, jolla esiintyy ennen aikaisen vanhenemisen merkkejä tai iho on altistunut voimakkaalle stressille (joko emotionaaliselle tai ympäristön ja sääolosuhteiden aiheuttamalle). Lisäksi se sopii korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita, jonka vuoksi valitsin sen itselleni iltakäyttöön, koska olin loppuvuodesta pitkiä aikoja auringossa ensin Etelä-Afrikassa ja sitten Teneriffalla. Seerumi sisältää maninkara puun lehden uutetta, joka suojaa kollageenia ja parantaa ihon elastisuutta. Matkipapu-uute toimii retinolin kaltaisesti stimuloiden kollageenin muodostumista. Kultaleväuute rauhoittaa, vahvistaa ihon omaa suojaa ja ehkäisee UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ihossa. Hyaluronihappo kosteuttaa, ruusuvesi rauhoittaa ja vähentää punoitusta ja tomaatinkuori suojaa aurinkovaurioilta sekä neutraloi vapaita radikaaleja. Seerumi sopii erinomaisesti myös ohuelle ja herkälle iholle ja se on hajusteeton.

Eco Ampulli nro 5 on loistava silmänympärysihon monivaikutteinen tehotuote, vähän kuin silmänympärysihon oma kasvoveden ja seerumin yhdistelmä, silmänympärys essence. Levitän sen aamuin illoin ennen silmänympärysvoidetta. Se kosteuttaa, elvyttää, poistaa turvotusta, häivyttää tummia silmänalusia, parantaa pintaverisuonten verenkiertoa ja kiinteyttää ihoa. Valkoisen lilja, sumajuuren ja muirapuaman yhdistelmä vaalentaa pigmenttiläiskiä ja ehkäisee niiden syntymistä. Kofeiini vilkastuttaa verenkiertoa, poistaa turvotusta ja kiinteyttää. Hyaluronihappo tasoittaa juonteita ja kultalevä rauhoittaa sekä suojaa ohutta silmänympärysihoa. Annostele seerumia pipetillä nimettömälle sormelle ja taputtele sekä sivele kevyesti se alaluomille sekä kulmakarvojen alle sisältä ulospäin suuntautuvin liikkein, kunnes seerumi on täysin imeytynyt. Kevyt naputtelu tehostaa turvotusta poistavaa vaikutusta ja nimetön sormi käsittelee silmänympärysihoa sopivan hellävaraisesti, koska se on sormista ”heikoin”. Seerumi on hajusteeton. Vinkki: levitä seerumi huulille, sillä se kosteuttaa todella tehokkaasti huulten ohutta ihoa.

Ihon puhdistus ja kosteutus

Seerumeiden lisäksi ihon perushoito tulee olla kunnossa ja varsinkin talvella kannattaa hyvästellä peseviä aineita sisältävät putsarit ja puhdistaa lika, meikit (sopii myös silmämeikille) ja epäpuhtaudet mahdollisimman neutraalilla ja hellävaraisella puhdistusaineella. Naturativin puhdistusmaito on loistava perusputsari kaikille ihotyypeille ja se sopii hyvin myös atooppiselle, akneiholle, couperosalle ja rosacealle. Puhdistusmaidossa on erinomainen koostumus: se puhdistaa meikin ja liat kunnolla, huuhtoutuu helposti pois iholta ja jättää ihon pehmeäksi ja joustavaksi. Putsarin hoitavista aineista löytyy punoitusta vähentävää, pehmentävää ja kosteuttavaa spelttivettä, ravitsevaa arganöljyä sekä punoitusta ja ärsytystä lievittävää merisauniota ja rohtosalkoruusua. Puhdistusmaidossa on mieto ja neutraali luonnollinen tuoksu. Reiluun 200 ml pulloon pakattu putsari maksaa vain 15 euroa, joten jos haluat laadukkaan putsarin edullisesti, niin tässä olisi sellainen. (Pakko tunnustaa, etten muistanut ennen tämän postauksen kirjoittamista putsareiden olevan todella näin edullisia!)

Kasvoveden tärkeyttä ei voi korostaa liikaa oikein minään vuodenaikana ainakaan tällä maantieteellisellä sijainnilla, sillä se luo perustan ihon kosteuttamiselle ja seerumeiden aktiivisten aineiden imeytymiselle ihoon. Naturativin kasvovesi sisältää rauhoittavaa, pehmentävää ja kosteuttavaa ruusuvettä, ärsytyksiä rauhoittavaa ja talineritystä tasapainottavaa laventelivettä, antibakteerista ja tulehduksia ehkäisevää rosmariinivettä sekä punoitusta vähentävää merisauniota. Kasvovesi kannattaa taputella kasvoille ja kaulalle käsin, mielellään useampikin kerros näin talvella ja etenkin tuulisella säällä ja pakkasilla. Naturativin kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille ja herkälle iholle. Tämäkin 200 ml laadukas kasvovesi maksaa vain 15 euroa.

Ihon kosteuttaminen ja suojaaminen

Lopuksi kosteus ja ravintoaineet lukitaan ihoon kosteusvoiteella, joka ehkäisee kosteuden haihtumista iholta, suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten viimalta, pakkaselta ja ilmansaasteilta sekä jatkaa ihon kosteuttamista päivän aikana. Valitsin tällä kertaa Naturativin voiteista 40+ iholle tarkoitetun päivävoiteen, koska en ollut kokeillut sitä aiemmin ja loppuvuodesta tuli oltua voimakkaassa auringossa. Lisäksi kokeilin 360°AOX-tuotelinjan kosteusvoidetta, joka on kehitetty suojaamaan erityisesti ilmansaasteilta, elektromagneettiselta säteilyltä ja muilta ulkoisilta rasitteilta sekä sisätilojen ilmastoinnin ja sääolosuhteiden aiheuttamalta ihon kuivumiselta.

40+ ihon päivävoiteessa on aurinkosuojakerroin 10, mutta voide ei jätä iholle valkoista pintaa. Suoja on sen verran matala, että sinkkioksidi on huomaamaton. Voide on koostumukseltaan ”keskitäyteläinen” ja todella miellyttävä. Se kosteuttaa, uudistaa, kiinteyttää ja vahvistaa ihoa sekä parantaa sen kestävyyttä ulkoisia haittoja vastaan. Tämäkään voide ei sisällä yleisimpiä allergeeneja ja se sopii herkälle iholle. Voiteen tuoksu on pehmeä ja mieto. Sinkkioksidi toimii voiteessa fysikaalisena suojana, jota tehostavat hydrolysoitu tomaatin kuori, tamanuöljy ja vuohennokkauute. Arganöljy ja maarianohdakeöljy sisältävät runsaasti uudistavaa ja kiinteyttävää E-vitamiinia sekä omega-rasvahappoja. Saippuoimaton oliiviöljy suojaa ihoa ja auttaa säilyttämään sen kosteus-rasvatasapainon. Sheavoi ja kaakaovoi ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Noni-, gojimarja- ja merileväuutteet kiinteyttävät ihoa ja suojaavat vapailta radikaaleilta sekä neutraloivat niitä.

360°AOX-tuotelinjan kosteusvoidetta halusin kokeilla mielenkiinnosta, sillä tuotteet vaikuttavat todella kiinnostavilta ja ajankohtaisilta nykypäivän haasteita ajatellen ihon kannalta: altistumme toimistotyössä jatkuvasti ilmastoinnin ihoa kuivattavalle vaikutukselle, elektromagneettiselle säteilylle ja talvisin vielä äärimmäisille sääolosuhteille. 360°AOX-tuotteet on kehitetty suojaamaan ihoa näiltä rasitteilta. Mainitsen heti alkuun, että näistä tuotteista löytyy yleisimpien tuoksuallergeenien listalta löytyviä komponentteja, joten jos olet tuoksuallerginen, huomioi tämä. Muille voin sanoa, että voiteessa on aivan ihana sitruksinen tuoksu, joka virkistää mieltä. Voide kosteuttaa tehokkaasti ja jättää iholle suojaavan hunnun, joka tuntuu kuitenkin iholla sileältä ja miellyttävältä. Jos iholla on paljon epäpuhtauksia, tämä voide ei ole välttämättä paras mahdollinen valinta suojaavuutensa vuoksi. Voide sisältää viinirypäleensiemenöljyä, camelinaöljyä sekä iltahelokkiöljyä, joiden omega-rasvahapot ja antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä. Neidonhiuspuu eli gingko biloba, olkikukka ja sitruunanuute kirkastavat ihoa, vahvistavat ihon pintaverisuonia ja lisäksi gingko biloba on yksi maailman vahvimmista antioksidantteja sisältävistä kasveista.

Naturativin silmänympärysvoide ei sisällä hajusteita ja 30 ml kokoinen pullo kestää käytössä lähemmäs vuoden – tuote on siis todella edullinen. Tehokkaasti kosteuttava silmänympärysvoide suojaa ja vahvistaa silmänympärysihoa sekä auttaa vähentämään turvotusta ja tummia silmänalusia. Ruiskukkavesi rauhoittaa, valkoisen liljan, sumajuuren ja muirapuaman uute vaalentavat pigmenttiläiskiä ja ehkäisevät niiden syntymistä. Peptidit stimuloivat kollageenin muodostumista ja ihosolujen uusiutumista kiinteyttäen ihoa. Hyaluronihappo tasoittaa juonteita ja matkipapu-uute uudistaa ihoa. Levitä silmänympärysvoide samaan tapaan kuin Eco Ampulli nro 5 silmänympärysseerumi eli nimettömillä sormilla taputellen ja sivellen alaluomelle sekä kulmakarvan alle silmän sisänurkasta ulospäin, kunnes se on imeytynyt. Levitä voidetta myös huulille aamuin illoin.

Yövoide erikseen

Sydäntalvella ja pakkasilla suosittelen erittäin lämpimästi yövoiteen käyttöä, sillä yövoide sisältää enemmän ihoa ravitsevia ja uudistavia aktiiviaineita, jotka iho hyödyntää kaikista parhaiten yön aikana ihosolujen jakautumisen ja ihon uusiutumisen ollessa vilkkaimmillaan. Päivävoiteet ovat puolestaan ominaisuuksiltaan suojaavia ja varsinkaan aurinkosuojakertoimen sisältävää voidetta ei tulisi levittää iholle yöksi. Naturativin 40+ ihon yövoide sisältää manilkarapuun lehden uutetta, joka auttaa suojaamaan kollageenia ja vahvistaa elastiinia. Peptidit stimuloivat kollageenin ja ihon uusiutumista. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon ja matkipapu-uute toimii luonnollisena retinolin korvikkeena, joka vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista ja kollageenisynteesiä ja parantaa ihon joustavuutta. Yövoide on päivävoiteen tapaa myös vapaa allergeeneistä, mutta siinä on mieto luonnollinen hajuste.

Oma ihoni on pitänyt todella paljon tästä Naturativin tuotekombosta ja ihoa tuli hoidettua säntillisesti useampi viikko näillä tuotteilla, itse asiassa niin pitkään, että ehdin lotrata koko kasvovesipullon tyhjäksi ja silmänympärysseerumikin vetelee viimeisiään. Lämmin suositus Naturativille ja etenkin niille, jotka välttelevät yleisimmin allergiaa aiheuttavia tuoksukomponetteja!

Mitkä ovat sinun suosikkejasi Naturativin tuotteista?

Alekoodi

Saat kaikista Naturativin tuotteista 20 % alennuksen koodilla KATJA20, joka on voimassa 31.1.2018 asti maahantuojan omassa verkkokaupassa.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,