Beauty

Luonnollista apteekkikosmetiikkaa

Beauty | 16.5.2016 | Katja Kokko

DSC_0032

Kaupallinen yhteistyö: Naturativ

Ei ole itsestään selvää, että mikä tahansa luonnonkosmetiikkamerkki voi ostaa blogistani näkyvyyttä. Minulle on tärkeää, että näen brändissä ja tuotteissa jotain, joka säväyttää ja johon itse uskon. Punainen lanka täytyy löytyä, jotta voin välittää myös teille jotain, minkä uskon kiinnostavan ja hyödyttävän teitä. Tällöin yhteistyö on hedelmällistä kaikille osapuolille.

Nyt tutustutan teidät sarjaan, jonka kohdalla sain tehdä todella perusteellisen taustatyön ja tutustumisen ennen yhteistyöhön suostumista. Puolasta kotoisin oleva Naturativ ei nimittäin sytyttänyt mielenkiintoani ulkoasullaan, joka on kuin suoraan apteekin hyllystä – ja sieltäpä hypoallergeeninen sarja löytyykin. Kun jostain sarjasta innostuu, perusteluksi ei riitä, että tuotteet tuntuvat hyvältä. Jos ulkokuori ei saa sydäntä lyömään nopeammin, niin mikä sitten? Raaka-aineluettelon on pakko tehdä se, muuten jäädään keskinkertaiseksi ja hukutaan massaan.

Surffasin Naturativin verkkokauppaan tutkimaan tuotteita ja pistin merkille, että sarjaan kuuluu monta seerumia. Niiden raaka-aineluettelot tutkittuani pulssini kiihtyi: tässähän on ihonhoitosarja, jonka suunnittelussa on ollut aidosti vahva näkemys ihonhoidosta ja kaiken lisäksi tuotteet ovat erittäin kohtuuhintaisia. Tässä vaiheessa paloin jo halusta kokeilla tuotteita. Lisäksi bongasin suojakertoimellisen päivävoiteen sekä perinteisen hyaluronihapposeerumin. Äkkiä tuotteet testiin!

NaTrue-sertifioidun Naturativin perustajatiimistä löytyy farmaseutti sekä kosmetiikan kemisti yli 30 vuotisella kokemuksella, joista 10 vuotta luonnonkosmetiikan parissa. Sarjasta on haluttu tehdä aidosti laadukas, tehokas sekä herkälle iholle ja allergiselle sopiva, jonka vuoksi sen kohteena ovat erityisesti apteekit. Raaka-aineluetteloita lukiessani en voinut kuin todeta, että perustajien osaaminen todella näkyy niissä.

Naturativista löytyy kaikki tarvittavat tuotteet päästä varpaisiin, mutta minä vakuutuin erityisesti kasvojenhoitotuotteista. Testasin sarjasta puhdistusmaidon, kasvoveden, 30+ ihon päivävoiteen, 30+ ihon yövoiteen sekä kaikki viisi seerumia: silmänympärysseerumin, kosteuttavan seerumin, kiinteyttävän ja uudistavan seerumin, couperosa- ja rosaceaihon seerumin sekä akneihon seerumin. Kaikki kasvojenhoitotuotteet ovat hypoallergeenisiä. Niiden tuoksukomponentit ovat hyvin mietoja ja osassa hajusteita ei ole lainkaan, jonka vuoksi tuotteet sopivat loistavasti herkällekin.

DSC_0005

Puhdistusmaito on muiden kasvojenhoitotuotteiden tavoin vegaaninen. Koostumus on pehmeän kermainen ja se sopii myös silmämeikin puhdistamiseen. Spelttivesi, rohtosalkoruusu ja merisaunio rauhoittavat ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Arganöljy pehmittää ihoa ja sisältää runsaasti antioksidantteja. Puhdistusmaito huuhtoutuu iholta hyvin vedellä, mutta puhdistusta voi tehostaa musliiniliinalla tai konjac-sienellä.

Kasvovesi on yhdistelmä rauhoittavaa, pehmentävää ja kosteuttavaa ruusuvettä, antibakteerista ja tulehdusta ehkäisevää rosmariinivettä, rauhoittavaa ja huokosia supistavaa laventelivettä sekä punoitusta ja ärsytyksiä rauhoittavaa merisauniouutetta. Näin loistavan hinta-laatusuhteen kasvovettä saa hakea! Tuote sopii loistavasti kaikille ihotyypeille. Kasvoveden lisäksi valikoimasta löytyy myös misellivesi.

DSC_0007

Kosteusvoiteista löytyy vaihtoehdot 30+ ja 40+ ihoille, joiden päivävoiteet sisältävät aurinkosuojakertoimen 10. Testaamani 30+ ihon päivävoide on koostumukseltaan yhtä aikaa täyteläinen, mutta kevyen ilmava. Voide suojaa ihoa auringolta ja ennenaikaisen vanhenemisen merkeiltä, parantaa ihon kosteustasapainoa sekä ihon kiinteyttä ja elastisuutta. Oli hauska törmätä raaka-aineissa lohikäärmeen veri nimiseen raaka-aineeseen, sillä olen tätä kyseistä uutetta käyttänyt itsekin kosmetiikkakokkailuissani. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja vahvistaa kollageenia. Hiivan aminohapot kiinteyttävät, kosteuttavat ja vilkastuttavat kollageenin tuotantoa. Vuohennokkauute suojaa vapailta radikaaleilta ja ehkäisee melaniinisynteesiä eli liikapigmentaation muodostumista. Voiteen sisältämä vesi on spelttivettä, joka rauhoittaa ihoa ja öljyt sekä rasvat (arganöljy, voipuunrasva, kaakaovoi, tamanuöljy) antavat iholle tärkeitä rasvahappoja, mineraaleja sekä proteiineja parantaen ihon kosteustasapainoa. Aurinkosuojakerroin on luonnonkosmetiikan tapaan fysikaalinen, mutta sen olemassaoloa ei tuotteesta huomaa, eli voide imeytyy hyvin eikä jätä iholle tahmaista pintaa.

DSC_0008

30+ ihon yövoide on koostumukseltaan hyvin samettinen ja täyteläinen. Myös tässä voiteessa vesi on runsaasti mineraaleja sisältävää spelttivettä, joka rauhoittaa ihoa. Voide auttaa pitämään ihon kimmoisana ja ehkäisee tehokkaasti ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Manilkarapuun lehden uute kiinteyttää ja suojaa ihoa glykaatiolta (joka aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista). Lohikäärmeen veri ja hexapeptide-11 vahvistavat kollageenia ja merileväuute sitoo ihoon kosteutta. Kummassakin kosteusvoiteessa on nerokas pakkaus, jonka ilmatiivis ja kierrettävä pumppu tekee annostelusta helppoa ja säilyvyttä parantavien aineiden määrä voidaan pitää alhaisena.

Vaikka Naturativin kaikki tuotteet ovat loistavia, nostaisin seerumit esiin tähtituotteina, sillä niiden raaka-aineet on todella hyvin valittu, tehot ovat kohdallaan ja lisäksi kohtuullinen hinta tuo ne niidenkin ulottuville, jotka kaipaavat edullisempia tuotteita.

DSC_0013

EcoAmpulli 1 on oikein perinteinen hyaluronihapposeerumi, jollaista ei luonnonkosmetiikasta löydy kenties keneltäkään toiselta. Hyaluronihapon voi tuntea seerumin koostumuksesta, sillä sitä on todella runsas määrä. Pelkkää hyaluronihappoa ei iholle olisi turvallista käyttää tai sen kosteutta sitova vaikutus kääntyy itseään vastaan ja se onkin yhdistetty seerumissa rauhoittavaan ruusuveteen sekä merisaunioon. EcoAmpulli 1 on syväkosteuttava tehohoito kuivalle, herkälle ja kiristävälle iholle.

EcoAmpulli 2 on kiinteyttävä ja uudistava tehoseerumi ikääntyvälle iholle ja sen raaka-aineet ovat suorastaan timanttiset: manilkarapuun lehden uute suojaa glykaatiolta, tomaatista saatava lykopeeni auringon aiheuttamilta haitoilta ja neutraloi vapaita radikaaleja. Huippuraaka-aineena on matkipapu – luonnollinen korvike retinolille, joka stimuloi kollageenin muodostumista ja lisää ihon kimmoisuutta. Kultaleväuute vahvistaa ja rauhoittaa ihoa sekä suojaa auringon haitoilta ja hyaluronihappo auttaa sitomaan kosteutta ihoon. Seerumissa ei ole hajusteita, jonka vuoksi sen raaka-aineet, erityisesti lykopeeni tuoksuvat tuotteesta läpi. Minusta raaka-aineiden tuoksu tekee tuotteista mielenkiintoisia.

DSC_0024

EcoAmpulli 3 vahvistaa kapillaareja ja vähentää ihon punoitusta. Se on tehoseerumi erityisesti couperosan, rosacean, pigmenttihäiriöiden ja herkän ihon hoitoon. Muiden seerumin tavoin timanttiset aineet hallitsevat tässäkin. Erityisen innoissani olen ginkgo bilobasta eli neidonhiuspuusta, jota aivan liian harvat valmistajat tajuavat hyödyntää tuotteissaan. Ginkgo biloba vahvistaa ja rauhoittaa ihoa, kiinteyttää, vähentää turvotusta ja kirkastaa ihoa. Viininlehtiuute vahvistaa kapillaareja sekä neutraloi vapaita radikaaleja. Lakritsinjuuriuute kirkastaa ihoa on loistava aine pigmenttiläiskien hoidossa. Kultaleväuute suojaa ihoa ja hyaluronihappo kosteuttaa.

EcoAmpulli 4 on akneihon tehoseerumi, joka pitää huokoset puhtaina, ehkäisee niiden tukkeutumista, rauhoittaa tulehduksia sekä kosteuttaa ihoa. Takiaisenjuuriuute tasapainottaa talineritystä, puhdistaa ja ehkäisee tulehduksia. Tamanuöljy ehkäisee ikävien aknearpien muodostumista, uudistaa ihoa ja on antibakteerinen. Kultaleväuutetta löytyy tästäkin seerumista, kuten myös hyaluronihappoa – ne kosteuttavat ja suojaavat ihoa. Fermentoitu rypsiöljy ja vehnä parantavat tulehdusta sekä tasapainottavat talineritystä. EcoAmpulli 4 sopii myös rosacealle, jossa on runsaasti märkäpäitä. Rinnalle voi ottaa EcoAmpulli 3:sen.

EcoAmpulli 5 on silmänympärysihon seerumi, joka elvyttää hiussuonten ja pintaverisuoniston verenkiertoa, suoristaa ryppyjä, kosteuttaa ja häivyttää silmäpusseja. Sitä voi käyttää sellaisenaan tai silmänympärysvoiteen alle. Itselleni seerumi riittää tähän aikaan vuodesta sellaisenaan. Tämä oli tuote johon hullaannuin toden teolla, sillä tämmöiseenkään en ole aiemmin törmännyt. Turvotus ja väsymyksen merkit lähtevät hetkessä. Iholle ei jää kiristävää ja napakkaa tunnetta, pelkästään sileä ja kosteutettu. Ruiskukkavettä on käytetty silmähauteissa iät ja ajat, sillä se rauhoittaa tehokkaasti. Valkoinen lilja, marapuama ja pfaffiauutteet (Brasilian gingseng) häivyttävät silmäpusseja, pigmentoitumisesta aiheutuneita tummia silmänalusia sekä vahvistavat ohutta ihoa. Kofeiini pistää nesteet liikkeelle ja häivyttää turvotusta. Hyaluronihappo siloittaa juonteita ja kosteuttaa ja kultaleväuute suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Seerumin lisäksi valikoimasta löytyy myös silmänympärysvoide.

Naturativin pelkistetty ja yksinkertainen ulkoasu istuu täydellisesti yhteen hypoallergeenisuuden ja apteekkimaailman kanssa sekä selkeään ajatteluun tehokkuudesta. Kasvojenhoitotuotteet ovat aidosti hintaluokassaan kirkkaasti parhaimmistoa ja joukossa on todellisia helmiä. Uskon, että tämä sarja tulee leviämään hyvin nopeasti. Tällä hetkellä Naturativia myy Suomessa merkin oma verkkokauppa, Biodelly sekä muutamat apteekit ja verkkoapteekit. Jos sarjan jälleenmyynti kiinnostaa, yhteystiedot löytyvät täältä.

Minkä vastaanoton Naturativ saa teiltä? Mitkä tuotteet kiinnostaisivat eniten?

DSC_0027

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , ,