Beauty

Kesäarvonnan voittaja ja ajatuksianne blogista

Beauty | 16.5.2016 | Katja Kokko

DSC_0027

Kesäarvonnan voittaja on nyt arvottu. Onnetar suosi Karoliina Saarnikkoa!

Haluan kiittää koko sydämestäni kaikkia teitä, jotka jaksoitte vastata kyselyyn. Vastauksenne olivat todella hyödyllisiä ja mielenkiintoisia! Kyllä veti nöyräksi lukea, että blogini on teille se paikka, josta tullaan tarkistamaan suositukset uusia tuotteita ostaessa ja ylipäätään hakemaan informaatiota. Tämmöisen luottamuksen saaminen on suuri kunnia ja teen parhaani, että blogini palvelee jatkossakin vähintään yhtä hyvin tai paremmin.

Mietin tuossa taannoin erästä kosmetiikkabloggausta lukiessani, että kaikenlaisia tuotearvosteluita sitä netistä löytyy. Eräs bloggaaja kehui tuotesarjaa laadukkaaksi, mutta perusteluita tälle sai kuitenkin turhaan hakea, sillä ainoa perustelu oli, että tuotteet tuntuvat hyvältä. Toivottavasti lukijat sentään ymmärtävät, että hyvä tuntuma ei tee tuotteesta laadukasta ja tehokasta, vaikka toki se tekee tuotteesta miellyttävän, joka voi olla yksi laatukriteeri.

Muutama teistä esittikin toiveen, että kirjoittaisin joskus myös kritiikkiä tuotteista tai hutiostoksista. Noudatan blogissani pääosin positiivista viestintää, jonka vuoksi en ainakaan mitään hurjaa kritiikkiä halua kirjoittaa. Me kuluttajat olemme niin kovin erilaisia ja arvostamme erilaisia asioita. Toiset haluavat parasta ja tehokkainta ja pystyvät maksamaan siitä. Joidenkin ostopäätöksiä ohjaavat pelkkä tuoksu ja pakkausdesign ja riittää, että tuote on luonnonkosmetiikkaa. Toiset haluavat mahdollisimman edullisia tuotteita. Tämän vuoksi haluan kirjoittaa myös näistä näkökulmista. Cheap & Chic -kategorianhan perustinkin aikoinaan tätä varten, sillä suurin osa teistä tietää, että käyttämäni tuotteet ovat hintavia ja minulle tärkeintä ovat tehokkuus ja laatu pakkausdesignin ohella. Cheap & Chiciin puolestaan voin laittaa tuotteita, jotka eivät välttämättä päätyisi omaan käyttööni pitkässä juoksussa, mutta etsin sinne helmiä ja tutkailen tuotteiden raaka-aineluettelot tarkkaan. Edullisten ja keskihintaisten tuotteiden kohdalla on nimittäin eniten laatueroja ja esimerkiksi viimeksi parhaita edullisia ihonhoitotuotteita metsästäessä kerroin, kuinka vaikka kasvoöljyn hinta saadaan putoamaan alas (jolloin myös laatu kärsii). Toisaalta, harva tuote on täydellinen alusta loppuun saakka ja joissain minunkin lempituotteissa olisi mielestäni parannettavaa. Voin toki tämmöistä positiivista kritiikkiä tuoda esille enemmän.

Oli myös mielenkiintoista kuulla mitkä ovat teidän suosikkiaiheita blogissa. Lähes 100 % vastaajista lukee kaikista mieluiten perusteellisia katsauksia tuotteisiin sekä uusien tuotteiden esittelyjä. Ihonhoitoinformaatio ja suosikkituotelistaukseni olivat myös suosituimpien joukossa. Lisäksi moni tykkää kehon ja mielen hyvinvointiin liittyvistä jutuista. Eniten mielipiteet jakautuivat raaka-aineisiin perehtyvissä postauksissa ja henkilökohtaisemmissa pohdinnoissa. Osalle ne olivat listan kärjessä, osalle puolestaan viimeisenä. Onneksi ei kiinnostavat jutut voi aina skipata ja blogi painottuu niihin eniten kiinnostaviin. Itse rakastan tutkia raaka-aineita ja siksi on mukava niistä myös kirjoittaa, vaikka aihe ei ehkä olekaan valtavirtaa koskettava. Blogissani on myös alusta saakka ollut henkilökohtainen ote ja aina silloin tällöin saan kipinän henkilökohtaisempiin pohdintoihin.

Todella moni teistä toivoi myös juttuja tulevilta kesän reissuiltani ja sen voin kyllä luvata, että tänä kesänä tekin kuvittelette olevanne Sisiliassa ja Balilla, eli matkapäivityksiä on todellakin luvassa!

Lämmin kiitos vielä kaikille vastaajille!

Avainsanat:

Beauty

2 kommenttia artikkeliin “Kesäarvonnan voittaja ja ajatuksianne blogista”

  1. Ninne

    Minusta on hieno ja hyvä arvovalinta jättää suurempi kritiikki blogista pois. On arvokasta, että joku haluaa edelleen jakaa pääosin positiivista fiilistä ja hyviä kokemuksia. Negatiivisuutta on tässä maailmassa tarpeeksi, vaikka sillekin on toki ajoittain paikkansa. Itse myös blogia pitkään seuranneena koen, että teet postauksia kattavasti eri merkeistä ja mielestäni sekin jo kertoo jotakin laadusta mitkä merkit blogissa näkyvät. Vaikkei toki minkään merkin poissaolostakaan voi suoraan tehdä johtopäätöstä että tuote olisi huono. Olen myös kommenttiboksia seuranneena todennut, että sinulta saa vastauksia myös muita kuin blogissa esiintyviä merkkejä koskien ja vinkkejä tuotteiden valintaan muutoinkin.

    Olen yksi niistä joka kommentoi blogiin liittyvien tuotteiden hintaa. Mielestäni on hyvä, että blogissa näkyy kaiken hintaiset tuotteet ja jokainen voi poimia sieltä itselleen sopivia tuotesuosituksia. Cheap & Chic kategoriaan toki tulee harvemmin postauksia kuin ehkä muihin, mikä on ymmärrettävää, koska blogistasi käy hyvin ilmi se millaisia tuotteita itse käytät ja haluat käyttää. On kuitenkin mukava, että myös muunlaisia vaihtoehtoja löytyy ajoittain ja olet myös niitä halunnut tuoda esille. Itse en kaikista kalleimpiin tuotteisiin pysty tällä hetkellä panostamaan, vaikka niin mielelläni tekisinkin jos siihen olisi mahdollisuus. Toistaiseksi siis helposti hyppään yli kalleimpia tuotteita koskevat tekstit, koska ne eivät yksinkertaisesti ole itselleni ajankohtaisia. Varmasti palaan niiden pariin, jos tilanteeni jossain kohden muuttuu. Blogissa on kuitenkin mielestäni hyvin vinkkejä keskihintaisiin tuotteisiin. Niiden avulla saa hyvin pohdittua omalla tahollaan sitä mihin tuotteisiin haluaa itse panostaa ja minkä kohdalla tekee kompromisseja ja tyytyy hieman edullisempaan! 🙂 Blogisi on todellinen aarreaitta!

    • Juuri näin, en mitenkään ehdi kirjoittaa kaikista brändeistä, mitä edes Suomenkaan markkinoilta löytyy, mutta se ei tee niistä huonoa 🙂 Yhtenä tulee mieleen vaikkapa Ekopharma 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>