Beauty

Viidakkoputsari

Beauty | 23.1.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

En ole ihan yhteen tai kahteen otteeseen päivitellyt, että miamilaisessa Lilfoxissa on jotain täysin selittämätöntä ihanuutta. Olen palavasti rakastunut sarjan kasvoöljyistä Prickly Pear Illuminating Beauty Nectariin ja Seabuck + Neroliin, joiden erinomaisuus on ihonhoidon näkökulmasta loistavasti valituissa pohjaöljyissä ja eteerisissä öljyissä, mutta myös jossain lähes taianomaiselta tuntuvassa vetovoimassa, jonka aistin näistä purnukoista (ja asiakkaiden tekemien tuotearvostelujen perusteella en ole ainoa, joka on tätä mieltä!)

Lisäksi on pakko nostaa esille Lilfoxin tapa merkitä raaka-aineet INCI-luetteloon: niihin on listattu myös eteeristen öljyjen sisältämät komponentit, jotka kuuluvat yleisimmin tuoksuallergiaa aiheuttavien 26:n komponentin joukkoon (näin kuuluu lain mukaan tehdäkin EU:ssa). Todella moni Jenkkibrändi ei näin tee, joten tämäkin kertoo, että sarjan perustajalla Alexis Rosella on aromaterapeutin koulutus perusteellisesti hallussa.

Kun Lilfox lanseerasi uuden Amazon After Dark puhdistusbalmin ja näin sen raaka-aineluettelon (= huuhtoutuu iholta pois vedellä), alkoi maaninen odotus tuotteen saapumisesta Suomeen. Viime lauantaina käväistessäni Naturellen myymälässä tiedustelin putsarin tilannetta ja kuinka ollakaan, se oli saapunut myyntiin edellisenä päivänä! Ostin purnukan välittömästi kokeiluun ja testasin sitä heti samana iltana, jonka jälkeen sormeni suorastaan syyhysivät päästä kertomaan uutuudesta myös teille.

En turhaan ollut hyperventiloinut tuotteesta, sillä se on aivan taivaallisen ihana! Moni teistä on rakastunut palavasti Mahalon key lime pielta tuoksuvaan The Unveil puhdistusbalmiin ja rakastan kyseistä tuotetta itsekin. Ainoa pieni miinus siinä vain on, että se kirvelee silmiäni. Viidakkoputsari sen sijaan ei kirvellyt lainkaan, se puhdisti ihon perusteellisesti ja huuhtoutui pois helposti, kun sen emulgoi huolellisesti vedellä.

Viidakkoputsarin kanssa kävi sama kuin muidenkin Lilfoxin tuotteiden kohdalla: en rakastunut pelkästään täydelliseen ihotuntumaan, tehokkuuteen, loistaviin raaka-aineisiin, mehukkaaseen ja mystiseen tuoksuun vaan myös oloon, jonka se sai aikaan. Näissä purnukoissa on jotain spesiaalia, sanokaa minun sanoneen.

Amazon After Darkin pohjana toimii murumuruvoi, joka sisältää yli 45 % antibakteerista lauriinihappoa. Öljysekoituksesta löytyy myös passionhedelmänsiemenöljyä, joka on erinomainen epäpuhtaalle ja helposti tukkeutuvalle iholle, koska sen sisältämä runsas määrä linolihappoa auttaa vähentämään tulehduksia. Cameliaöljyssä on puolestaan runsaasti E-vitamiinia, joka alentaa niin ikään tulehduksia ja uudistaa ihoa. Passionhedelmänsiemenölyyn ja cameliaöljyyn on uutettu hibiskusta, joka tunnetaan luonnon omana ”botoxina”. Hibiscus sisältää myös mietoja hedelmähappoja sekä tulehdusta hillitseviä antioksidantteja. Lisäksi putsarissa on babassuvoita, mangovoita, cupuacuvoita ja risiiniöljyä. Risiiniöljy on suosikkiraaka-aineeni puhdistusöljyissä ja -balmeissa sen loistavan puhdistustehon vuoksi. Kaduku-luumu, valkopaju ja Amazonian lilja kirkastavat ihoa, neutraloivat vapaiden radikaalien vaikutuksia ja auttavat ehkäisemään epäpuhtauksien syntymistä.

Sunnuntaina kaivoin kaapistani myös Jungle Glow puhdistus-kuorinta-naamion ja tein oikein kunnon Lilfox-rituaalin. Jungle Glown hunaja on sen verran tymäkkää ja rakeista, että tuote pitää levittää iholle pitkin, huolellisin sivelyin. En suosittele vielä tässä vaiheessa hieromaan rakeita ihoon, jotta vaikutus ei ole mekaanisesti liian voimakas. Jungle Glowssa on niin hoitavat raaka-aineet (viidakkohunajaa, raakakaakaota, passionhedelmänsiemenöljyä ja ruusunmarjaöljyä), että sen kannattaa antaa vaikuttaa iholla tarpeeksi pitkään saadakseen kirkastavat, ravitsevat, kosteuttavat ja siloittavat vaikutukset kunnolla hyödynnettyä. Itse pidin naamiota ihollani noin parikymmentä minuuttia. Tämän jälkeen kostutin sormet veteen ja aloin hellävaraisesti pyöritellen emulgoimaan tuotetta pois iholta, hunajan ansiosta öljyt emulgoituvat iholta pois vedeltä kanssa. Hunaja on myös ihoa kosteuttava humektantti, jonka ansiosta iho on viidakkonaamion jälkeen ihanan pehmeä ja tasainen sekä joustava ja kosteutettu. Viidakkohehku kuvaa melko osuvasti tuotetta, sillä minun piti ihastella ihoani oikein nenä kiinni peilissä käsittelyn jälkeen ja toistin rituaalin heti seuraavana iltana uudelleen.

Lilfoxia myy Suomessa ainoastaan Naturelle, mutta valikoimasta ei löydy aivan kaikkia tuotteita. Olenkin tässä harkinnut tilausta Belgiaan, josta löytyy tietääkseni ainoa jälleenmyyjä Euroopassa Naturellen lisäksi. Sielläkään valikoima ei kata ihan kaikkia tuotteita, mutta kiinnostaisi kokeilla ainakin Cucumber + Black Seed silmänympärysbalmia, parfyymiöljyjä sekä vartalonhoitotuotteita. Eilen kävin kuitenkin täydentämässä Naturellesta naamiovarastojani Chlorophyll + Tourmaline Brightening Maskilla sekä Bamboo Charcoal Purifying Maskilla, koska niitä en ole vielä kokeillut. Aktiivihiilestä on muutenkin tulossa juttua blogiin lähiaikoina, sillä se on yksi tämän hetken kuumimmista trendiraaka-aineista.

Tutustu myös syvällisempään bloggaukseeni Lilfoxista tässä postauksessa.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,