Body & Mind

Talven astangajoogakurssi ja pranayama-harjoitus

Body & Mind | 5.11.2015 | Katja Kokko

_DSC7061

Tämän syksyn kymmenen viikkoinen astangajoogakurssini päättyy tänään. Seuraavia kursseja on jo kovasti kyselty, joten päätin aloittaa ilmoittautumisen nyt tämän kurssin päättyessä.

Kymmenen viikon kurssi sopii hyvin perusasioiden intensiiviksi, jolta voi tulla hakemaan eväitä omaan arkiharjoitukseen. Omassa harjoituksessa ja erityisesti ohjatessa huomaan, että mitä enemmän kehittyy, sitä enemmän on myös opittavaa – aivan perusasioista lähtien. Missioni on välittää oppimaani turvallisesta harjoituksesta, joka tukee terveyttä joogamaton ulkopuolella. Olen erittäin tarkka esimerkiksi oikeanlaisesta punnerrustekniikasta sekä kehon ja asanoiden linjauksista ja tavoitteeni on saada oppilas ymmärtämään voiman ja rentouden ydin lihaslukkojen avulla. Pyrkimyksenäni on aina koittaa selittää oppilaalle miten – yhteisen kielen löytäminen oppilaan kanssa, jonka kehotuntemus voi olla aivan erilainen kuin minulla.

Talven astangajoogakurssi on 12.1.-17.3.2016. Tunnit ovat tiistaisin klo 17.30-19.30 ja torstaisin klo 19.10-20.40. Paikkana on Hyvinvoimala/Rööperin aamujooga, osoite Merimiehenkatu 21.

Kurssi sopii hyvin joko osittain tai kokonaan ykkössarjaa tekeville sekä kakkossarjan alkua harjoitteleville oppilaille. Lisäksi kurssi sopii loistavasti aivan aloittelijoille, mutta viikonloppualkeiskurssin kautta. Järjestän alkeiskurssin heti vuoden vaihteen jälkeen 2.-3.1.2016 klo 13-15 molempina päivinä. 

Jos et ole koskaan tehnyt astangajoogaa, on alkeiskurssi välttämätön ja suosittelen sitä myös, mikäli olet aloittanut joskus astangan, mutta harjoitus on tyssännyt heti alkuvaiheessa. Muistinvirkistys on tällöin tarpeen, jotta pääset kunnolla mukaan heti kurssin alusta. Alkeiskurssille voi myös osallistua, vaikka ei osallistuisi varsinaiselle kurssille.

_DSC6937

Kaksi ensimmäistä kertaa teemme ohjattua ykkössarjaa ryhmän tason mukaisesti. Tämän jälkeen siirrymme mysoreharjoitteluun eli itsenäisesti tehtävään harjoitukseen, joka on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa. Tällöin voin varmistua yksilöllisestä ohjauksesta jokaisen oppilaan kohdalla sekä antaa uusia asanoita oppilaan oman kehityksen mukaan.

Tuntien alussa otamme tiistaisin myös jonkin teeman, johon keskitymme kyseisellä viikolla ja ainakin yhden kerran teemme terapeuttisen yin-jooga tyylisen harjoituksen.

Tämän lisäksi kurssille tulee vierailevaksi opettajaksi tiistaina 1.2. astangajooga- ja pranayamaopettaja Sami Mälkiä. Hän tulee pitämään kahden tunnin mittaisen lyhyen luennon ja pranayama-harjoituksen. Sami on varmasti koko Suomesta paras henkilö, jolta voi pranayama-oppia hakea. Olin pompata kattoon saadessani idean Samin kutsumisesta kurssille ja kun kysyin tähän oppilaideni mielipidettä, oli into vähintäänkin yhtä suuri.

_DSC7058

Kurssi maksaa 260 € (sis. alv) sisältäen kaikki joogatunnit  sekä Samin kahden tunnin luennon ja pranayaman. Kurssin voi maksaa tarvittaessa (esim. opiskelijat) kahdessa osassa, jolloin 1. osan eräpäivä on 4.1.2016 ja 2. osan 8.2.2016.

Viikonloppualkeiskurssi maksaa 80 € (sis. alv), jolloin varsinaiselle kurssille voi osallistua hintaan 230 €.

En edellytä jokaiselle tunnille osallistumista ylitsepääsemättömän esteen sattuessa, mutta toki silloin saa kurssista irti suurimman hyödyn sekä rahoilleen parhaan vastineen.

Haluan pitää osallistujien määrän pienenä, jotta oppilaiden yksilöllinen ohjaus ei kärsisi. Siksi suosittelen varaamaan paikan pian, sillä kaikki edelliset kurssini ovat täyttyneet muutamassa päivässä. Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse katja(at)katjakokko.com.

Tervetuloa mukaan kaikki rautakanget, spagettikäsivarret ja mahamakkaraiset superjoogit! Rock Om!

_DSC6985

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , ,