Beauty

Heleyttävä pohjameikki aikuiselle naiselle

Beauty | 6.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0017

Yhteistyössä Naturelle.fi

Tällä kertaa meikkimallina on erehdyttävästi minua muistuttava nainen, mutta 24 vuotta vanhempana – ihana äitini!

Sain muutama viikko sitten käsiini Tata Harperin meikkiuutuuksista voidemaisen Highlight-korostusvärin sekä Countour-varjostusvärin. Purnukat avattuani myhäilin jo tyytyväisenä, sillä mieleeni tuli välittömästi vastaavat suosikkini Chanelilta useiden vuosien takaa, kun vielä käytin synteettistä kosmetiikkaa. Näissä tuotteissa erityistä oli se, ettei väreissä ollut lainkaan kiiltoa, mikä teki niistä täydellisiä aikuiselle naiselle, jolla on jo syviäkin juonteita ja ryppyjä.

Päähäni pälkähti idea näiden meikkien esittelystä aikuisen naisen kasvoilla ja kuinka sopivasti sattuikaan, että vanhempani ilmoittivat seuraavalla viikolla vierailustaan luokseni. Buukkasin äidin välittömästi mallikseni. Hänestä onkin tullut virallinen koekaniinini Tata Harperille, sillä Supernatural Collectionin Elixir Vitae ja Boosted Contouring Serum ovat paraikaa matkalla Keski-Suomeen. Palaamme tuloksiin vuoden vaihteessa.

DSC_0006DSC_0029

Tata Harperin meikkiuutuudet ovat nousseet minulla meikkipussin tämän hetken suosikeiksi. Contour-varjostusväri on sävyltään niin priima, etten muuttaisi siinä mitään. Täydellinen varjostusväri tulee nimittäin olla neutraali mattaruskea – ei pronssiin taittava eikä valoa heijastava. Lisäksi se ei saa olla liian tumma, jotta lopputulos olisi luonnollinen ja väri sopisi myös hyvin vaalealle iholle. Tässä napissa ovat kaikki nämä ominaisuudet. Väri on helppo levittää sormin, tai RMS Beautyn meikkivoidesiveltimellä.

Highlight-korostusvärissä on hitunen kiiltoa, siis hi-tu-nen. Vähemmän, kuin RMS Beautyn Living Luminizerissa, eli korostuksesta tulee äärimmäisen luonnollinen ja se sopii loistavasti myös ryppyiselle iholle tuomaan kuulautta ja heleyttä. Ja toki molemmat värit käyvät myös nuoremmallekin, joka ei toivo pohjameikkiinsä kiiltoa.

DSC_0022

Loihdin äidille less is more -tyylisen pohjameikin. Semmoisen, joka freesaa ja heleyttää ilmettä, mutta olisi kuitenkin luonnollinen sopien myös äidin työhön. Lisäksi meikkipohja suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, joka on tärkeää erityisesti ilmojen viiletessä: meikkivoide on loistava suoja esimerkiksi couperosaa vastaan. Oma mielikuvani yli viidentoista vuoden ajalta keski-iän ylittäneistä naisista on, ettei meikkiä hirveästi käytetä, mutta silti haluttaisiin huoliteltu ilme. Arkiaamuina ei myöskään haluta käyttää aikaa meikkaamiseen, joten heleän ilmeen pitäisi syntyä muutamassa minuutissa. Tämä meikki on juuri semmoinen.

DSC_0015

RMS Beautyn meikkivoiteen lisäksi sipaisin sormella korostusväriä kulmaluulle, nenän varteen, kulmakarvojen tyven yläpuolelle, poskiluun yläpuolelle ja amorin kaaren yläpuolelle. Varjostusvärin levitin poskikuoppiin ylöspäin häivyttäen sekä lämmitin sillä kasvoja myös hiusrajasta otsalla. Lopuksi sipaisin poskipäille Tata Harperin voidemaista Volumizing Lip & Cheek Tintin sävyä Very Charming. Siihen toimii loistavasti RMS Beautyn poskipunasivellin, mutta myös sen levitys onnistuu sormilla.

DSC_0008DSC_0009

Kulmakarvat huolittelin RMS Beautyn Eye Polishin mattasävyllä Karma käyttäen siihen viistopäistä sivellintä. Suosittelen kulmakarvojen säännöllistä muotoilua kaikille naisille, sillä se nopeuttaa kaunistautumishetkiä aamuisin ja pitää katseen avarana. Lopuksi taivutin ripset ja lisäsin niihin RMS Beautyn Defining Mascaran. Huulissa on myös Very Charming Tatan voidemainen monitoimituote.

DSC_0019

Kun luomivärien levitykseen ja silmien rajaukseen ei halua arkiaamuisin käyttää aikaa, mutta haluaa silti näyttää huolitellulta, on tässä meikissä kaikki se, mitä vähintään kannattaisi käyttää ikää alkaessa olla enemmän kuin viisikymmentä. Tähän meikkiin aikaa kului noin kymmenen minuuttia ja omille kasvoilleen koko komeuden loihtii taatusti nopeamminkin.

Mitäs sanotte? Mitkä ovat meikkituotteita, joita ilman ette olisi arkena?

DSC_0002

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

26 kommenttia artikkeliin “Heleyttävä pohjameikki aikuiselle naiselle”

 1. Anna

  Ihanaa, että äitisi suostui malliksi ja meikki on todella onnistunut. Jo muutama tuote freesaa ilmeen ja tekee huolitellun vaikutelman. Tosin ei alkutilanteessakaan mitään vikaa ole, päinvastoin (tasainen, kaunis iho, hyvä muoto kulmissa jne.) Itselläni kun kulmat ja ripset ovat lähes värittömät, iho hyvin vaalea ja silmänaluset luonnostaan melko tummat, niin näytän ilman meikkiä paljon valjummalta.

  Nämä Tatan uutuudet vaikuttavat todellakin kokeilemisen arvoiselta. Mä luulen, että nämä voisi olla mulle hyvät, koska tykkään juuri tuollaisesta luonnollisesta ja huolitellusta lopputuloksesta. Päätin lahjoittaa mun KW:n korostusvärin eteenpäin, koska mun ei vaan tule käytettyä niin glitteristä tuotetta. Tatan poski- ja huulivärejä en vielä ole kokeillut, koska en kerta kaikkiaan osaa nettikuvien perusteella päättää minkä sävyn valitsisin; Very Sweet, Very Charming vai Very Nice. Multa löytyy jo RMS:n Demure ja KW:n Embrace ja Blossoming. Minkä sävyn valitsisit vaaleaihoiselle ja sinisilmäiselle?

  • Ulpu

   Ihana äitisi! 🙂

   Kulmakynä/väri on ehdoton, kulmat täytyy laittaa aina, koska omat on luonnostaan niin mitättömät. Peitevoide kuuluu myös vakkareihin, koska arvet/näpyt. Ja meikkipuuteri sekä ripsari ovat myös osa arkimeikkiä,

   Mitä kulmakynää/tuotetta suosittelisit? Mun kulmakynä alkaa vedellä viimeisiään ja voisin hankkia seuraavan luonnonkosmetiikan puolelta, jos löytyy sellainen mikä pysyy rasvoittuvammalla iholla.

  • Äidillä on kyllä hyvä iho. Käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo vuosia ja muistan kyllä siirtymisvaiheen, kun iho alkoi hehkua sen seurauksena!

   Tatalle on tullut uusia sävyjä meikkeihin, joista en ole testannut kaikkia. Vaalealle iholle sopii ainakin Very Sweet todella hyvin ja se on käytössä tällä hetkellä itselläkin. Mutta kaikkia voi laittaa myös vain aavistuksen, jolloin lopputulos on kevyt. Very Nice vaikuttaa hyvältä, sen varmaan valitsisin ja kiinnostaisi myös testata itse 🙂

 2. Sini

  Itsellä toimii arkena Sukin sävyttävä päivävoide, perus kulmakynä, rms:n lip2cheek poskipuna ja tarvittaessa silmien alla vähän peiteväriä. Lisäksi tärkeinä päivinä olen laittanut silkkipuuteria päälle ettei naama ala kiiltaa välittömästi.

  Olin juuri pohtinut näitä uutuuksia. Miten on, voiko noita Tatan meikkejä käyttää myös ei niin vanhat..eli kolmikymppiset..vai ovatko ne parempia juuri ikääntyneelle iholle?

 3. Oi, onpa teissä paljon samaa näköä! Jäin katsomaan äitisi lempeitä kasvoja, toisin sanoen less is more onnistui täydellisesti, kun itse meikkiin ei ensimmäisenä kiinnitä huomiota. Sain itse juuri alkuviikosta Living Luminizerin käyttööni ja testailen sitä itselleni.

  Mukavia hetkiä äitisi kanssa. <3

 4. Hanna

  Kaunis ja kuulas meikki! Millä muuten levität RMS:n meikkipohjan? Sormilla, siveltimellä vai sienellä? Hain viime viikolla purnukan itselleni kun talvea kohti kaipasin hieman tuhdimpaa pohjaa mineraalipuuterin sijaan 🙂

 5. Maarit

  Ihana äiti niin lempeä ja kaunis ilman meikkiäkin.
  Jokaiselle naiselle löytyy varmasti ne oikeat tuotteet korostamaan parhaita puolia, ikään katsomatta. Ja tässä loistava esimerkki.
  Itse en liikahda aamulla ennenkuin vähintää meikkipohja on tehty ja silmät ’kaivettu’ näkyviin. Turhamaista, ehkä mutta tekee ilmeestä pirteämmän ja huoliteltu ulkonäkö on mielestäni myös kunnioitus muita kohtaan.
  Kiitos Katja, että otat huomioon eri-ikäiset naiset.

  • Sama juttu, meikkipohja on minullakin ehdoton juttu ja tykkään olla aina huoliteltu päivästä riippumatta. Voisin tehdä myös äidille aikuisen naisen silmämeikin, kunhan taas nähdään 🙂

 6. Jennie

  Hieno äiti! eikä tosiaankaan kaipaa liikaa meikkiä, less is more for sure. Ja jos mullakin ois hyvä iho niin en varmaan käyttäis kuin muutamaa ehostusta, poskipunaa, kulmaväriä ja ripsaria, ehkä joskus huulipunaa. Jos saisin laittaa vaan yhtä tuotetta niin valitsisin ehkä poskipunan.

 7. Mari Vee

  Kauniita olette molemmat! Tuotteet jäivät kiinnostamaan ja juurikin sen vuoksi, ettei niissä ole sitä kiiltoa.

 8. Eeva

  Hei! Olen miettinyt varjostusvärin ostamista. Olen suunnitellut ostavani RMS:n buriti bronzerin, mutta nyt alkoi kiinnostamaan Tata Harperin Bronzer. Kumpi näistä sopii paremmin nimenomaan varjostamiseen erittäin vaalealle iholle? Mitä eroa näillä tuotteilla on? Minulla on jo ennestään käytössä korostukseen RMS:n living luminizer. Haluaisin vielä kiittää ihanasta blogista, josta olen saanut hyviä vinkkejä omaan ihonhoitooni.

 9. Sirpa

  Jännää ja toisaalta hellyttävää saada loihtia meikki omalle äidilleen, sitä eivät monet pääse tekemään.

  Kaikkien naisten murheenkryyni, veteen piirretty viiva, olla huoliteltu, mutta ei meikattu, varsinkaan arkisin, mutta ihanaa saada törsätä extra-aikansa juhlameikin tekoon ja sen pysyvyyteen. Dramaattinen, mutta ei ylidramaattinen iltalook – wow !

  Tämä vuodenaika on kamalaa (murrrr) myös meikkaamiselle, luonnonvalon määrä on vähäinen tai olematon, wc:n katossa sellaiset ”kylmäsävy” halogeenit, että ”syövät” kaiken värin kasvoilta ja aamukiireen tuottama tuska vain lisää mielitekoa heittää hyvästit peilikuvalle ja purnukoille.

  Käyttämäsi varjostus-& korostusväri, varmaan tosi kätevä apukaksikko!
  Sirpa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>