Beauty

Ryppyjen siloitusta luonnon omalla botoxilla

Beauty | 28.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0043

Yhteistyössä Naturelle.fi

Nyt on luvassa semmoisia uutisia luonnonkosmetiikkarintamalla, mitä Suomessa ei ole ennen nähty. Ylellisen ja tehokkaan luksusluonnonkosmetiikan johtavan merkin, Tata Harperin, Supernatural Collection on rantautunut Naturelleen

Tata Harper valitsee jälleenmyyntikanavansa tarkkaan ja haluaa pitää ne rajoitettuna – sarja on myynnissä koko Skandinaviassa yksinoikeudella vain suomalaisessa Naturellessa. Tämän lisäksi Tatan tuotelinjojen kuningattaren, Supernatural Collectionin suhteen yritys on vieläkin vaativampi, sillä tuotteet kuuluvat myös vaativampaan luokkaan hintansa puolesta, joten niitä ei ole suunnattu aivan kaikille kuluttajille.

Yhdysvalloissa Supernatural Collectionin tuotteet ovat Tata Harperin myydyimmät, mutta Euroopassa ja erityisesti Suomessa näin ylellisten tuotteiden kysyntä ei ole samanlaista. Siksi onkin todella hienoa kuulla Tatan olevan niin vaikuttunut tuotteidensa suosiosta täällä pohjolassa, että he antoivat alle vuoden kestäneen yhteistyön jälkeen vaativan Supernatutal Collectionin myyntiin Naturelleen.

DSC_0056

Minun tuntosarveni ovat osoittaneet Supernatural-tuotteisiin jo siitä lähtien, kun sain ensikosketuksen sarjaan. Olen kuitenkin kokeillut tuotteista vain pieniä näytteitä, joita olen tilannut ulkomailta. Nyt sain vihdoin ja viimein tilaisuuden suorittaa perusteellisen kokeilun tuotelinjaan kuuluvilla kolmella seerumilla ja palan halusta jakaa kokemukseni tuotteista myös teille.

Supernatural Collection on suunnattu vaativalle ja ikääntyvälle iholle. Tietoiselle kuluttajalle, joka haluaa panostaa kauneudenhoitoon kaikista tehokkaimmilla, uusimpaa luonnonkosmetiikan teknologiaa hyödyntävillä tuotteilla ja on valmis maksamaan ihonsa hoidosta. Tuotelinja sisältää kolme seerumia: Concentrated Brightening Serumin pigmenttiläiskien hoitoon, Boosted Contouring Serumin, joka muotoilee, kohottaa ja kiinteyttää sekä Elixir Vitaen ryppyjen siloittamiseen ilman ruiskeita. Neljäs ja uusin tuote, Concentrated Brightening Essence ei ole ehtinyt vielä Suomen markkinoille, sillä se lanseerattiin kotimaassaankin vasta parisen viikkoa sitten.

DSC_0060

Seerumit ovat saaneet Jenkeissä uskomattoman paljon loistavia arvosteluja, joiden joukosta löytyy jopa aikaisemmin botoxiin luottaneita naisia, mutta Supernatural Collectionin myötä ihonhoitorutiinit ovat muuttuneet joko osittain tai kokonaan täysin luonnollisiksi.

Omat kasvoni eivät ole menettäneet vielä kimmoisuutta, joten en ole paras testihenkilö kiinteyttävien hoitojen kohteeksi, mutta pieniä ryppyjä minultakin jo löytyy ja kirkastaville hoidoille on aina tarvetta. Täytyy tosin sanoa, että vako nenänpielestä suupieleen eli nasolabiaalivako on meikäläisenkin kasvoilla alkanut syventyä ja maan vetovoima vetää sen ympäröivää aluetta hieman puoleensa. Mutta korkeat poskipääni vaikuttavat asiaan kenties ikää enemmän. Olen testannut jokaisen seerumin niin hyvin, kuin suinkin mahdollista, mutta jatkan perusteellisempaa tutkimusta äitini iholla.

Kaikki kolme seerumia pohjautuvat Tatan Rejuvenating Serumiin, joka on kollageenin tuotantoa aktivoiva ja uudistava tehotuote ikääntyvälle iholle. Kunkin seerumin pohjaan on lisätty tarkoin valikoituja ja huolellisesti vaikutuksiltaan testattuja raaka-aineita haluttujen tulosten mukaisesti. Tuotteiden kehitys ja raaka-aineiden testaus vei muutaman vuoden, ennen kuin ne olivat valmiita markkinoille.

DSC_0009

Omaan testiini valikoin ensimmäisenä Concentrated Brightening Serumin, johon tykästyin jo kokeilemani näytteen perusteella viime talvena. Kun ihon kosteudenhaihtuminen on alkanut taas voimistua talven kynnyksellä, seerumin kosteutustehot ovat ensiluokkaiset. Lisäksi seerumista jää iholle kaunis kuulaus, vaikka se ei sisälläkään valoa heijastavia pigmenttejä. Tämä jää itselleni käyttöön alkutalven luottoseerumiksi ja pitäydyn nyt vain sen käytössä nähdäkseni pitkäaikaisemmat tulokset.

Seerumi vähentää melaniinintuotantoa (johon maksaläiskien hoitotuotteilla siis pyritään), kirkastaa ihon väriä sekä vaalentaa maksaläiskiä samalla kiinteyttäen ihoa. Keskeisimmät raaka-aineet tuotteen sisältämän 35 aktiivisen raaka-aineen lisäksi ovat rapsinsiemen-, norjalainen solmu- eli kelplevä-, madonnanlilja-, tasetti- eli sarjanarsissi-, hietamerinarsissi- sekä merisaniaisuute. Nämä ainesosat vaikuttavat erityisesti melaniinintuotantoon ja maksaläiskien vaalentamiseen. Seerumissa on myös runsaasti antioksidantteja, jotka vahvistavat ihon suojaa vapailta radikaaleilta (johon myös nuo merilevät auttavat), kuten taatelinsiemenuutetta. Mainitsematta ei toki voi jättää hyaluronihappoa, joka on yksi parhaista ja suosituimmista anti-age tuotteiden raaka-aineista ja tärkeä myös pigmenttiläiskien hoidossa.

DSC_0017

Boosted Countouring Serum muotoilee kasvojen piirteitä, kohottaa ja kiinteyttää ihoa. Siinä on täysin erilainen tuntuma, kuin kirkastavassa seerumissa ja toisin, kuin monet kiinteyttävät seerumit, se ei kiristä ihoa, vaan tuo iholle joustavuutta, kimmoisuutta ja samettista pehmeyttä. Seerumin tärkeimmät raaka-aineet 35 vaikuttavan aineen joukosta ovat hydrolysoitu rhizobian kumi, granaattiomenauute, raateuute sekä L-Ornitiini. Nämä ainesosat täyttävät ja tasoittavat juonteita kohottaen kasvojen piirteitä sekä ehkäisevät solujen rappeutumista ja ennenaikaista vanhenemista. Lisäksi seerumissa on toki hyaluronihappoa ja taateliuutetta, sekä ihosolujen uusiutumista vilkastavia paju-, seljankukka- ja mesiangervouutteita, jotka kuorivat ihoa hellävaraisesti sekä kirkastavat ihoa, supistavat huokosia ja häivyttävät juonteita.

DSC_0028

Elixir Vitae on Supernatural Collection tuotteiden kuningatar – ja myös isoimmalla hintalapulla varustettu. Seerumi toimii tehohoitona ryppyjen tasoittamiseen ilman pistoksia: se rentouttaa juonteita muodostavia kasvolihaksia ja tuo iholle täyteläisyyttä samalla madaltaen ryppyjä. 38 aktiivisesta tehoaineesta tärkeimmät ovat suvikellon sipuli-, parakrassi- ja tuoksukurjenmiekan kantasolu-uutteet sekä L-Ornitiini. Näistä raaka-aineista suvikellonsipuli- ja parakrassiuutteet toimivat kuin luonnollinen botox-pistos iholle, sillä ne rentouttavat lihaksia ja ehkäisevät niiden supistumista. In Vivo-tutkimuksissa vaikutuksen on todettu näkyvän jo 24 tunnin kuluessa. Lisäksi suvikellolla on melaniintuotantoa hillitsevä vaikutus. Tuoksukurjenmiekan kantasolu-uute puolestaan parantaa kollageeni- ja elastiinisynteeniä ja siloittaa siten juonteita. Elixir Vitae liftaa seerumeista eniten ja jättää ihon napakaksi, mutta ei nahkeaksi.

DSC_0051

Vaikka kokoelman tuotteet eivät ole edullisimmasta päästä, on luonnonkosmetiikassa ollut tämmöisten todella luksusluokan tuotteiden mentävä kolo; erityisesti niille kuluttajille, jotka ovat panostaneet synteettisen kosmetiikan puolella useamman sadan euron voiteisiin. Tämmöisillä raaka-aineilla perinteisten sarjojen hinnat hipoisivat kuitenkin pilviä. Toivokaamme siis viimeistään nyt niidenkin kuluttajien löytävän luonnonkosmetiikan pariin, jotka ovat tähän saakka luottaneet perinteisten merkkien satojen eurojen voiteisiin – nimittäin nämä tuotteet ovat nyt kohdanneet haastajansa!

Miltä Supernatural Collection teistä vaikuttaa? Onko luonnonkosmetiikkaan mielestäsi kaivattu edistyksellisiä anti-age tuotteita? Mitä seerumeista testaisit itse?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

15 kommenttia artikkeliin “Ryppyjen siloitusta luonnon omalla botoxilla”

 1. Minna

  Ensinnäkin, tosi upeat kuvat! Ihan jäin pidemmäksi aikaa tuijottamaan niitä lumoutuneena.

  Huomasinkin, että tuotteet oli tulleet Naturelleen tänään tupsahtaneen uutiskirjeen myötä. Itse en taida kuulua vielä näiden tuotteiden kohderyhmään alle 30-vuotiaana. Jos jotakin tuotteista saisin ilmaiseksi testata, olisi se tuo Concentrated Brightening Serum.

  Tiesin, että nämä tuotteet tulevat olemaan kalliita, mutta kyllä meinasi mennä iltapäivätee väärään kurkkuun kun katsoin hintoja. Henkilökohtaisesti en olisi valmis maksamaan yhdestä kosmetiikkatuotteesta noin isoja summia. Toivon kuitenkin, että nämä löytävät ostajansa kun ne on nyt saatu Suomen markkinoille. Tosi hienoa, että luonnonkosmetiikan valikoima laajenee koko ajan ja jokaiselle löytyy jotakin.

  Olisi mielenkiintoista kuulla äitisi kokemuksia tuotteista jonkin ajan kuluttua, jos hän ottaa ne aktiivikäyttöön. 🙂

  • Ihana kuulla, että tykkäsit kuvista 🙂 Juu ei näille tuotteille tarvetta ole vielä alle kolmekymppisenä 🙂 Ja juuri se on hienoa, että jokaiselle on jotakin luonnonkosmetiikkamarkkinoilla. Varmasti raportoin, mitä äidin iholla tapahtuu näiden myötä, kunhan maltan postittaa tuotteet hänelle… vielä olen itse fiilistellyt 😀

 2. Mari Vee

  Ihanilta tuotteilta kyllä vaikuttavat. En ole Tatan tuotteista tähän mennessä löytänyt suosikkeja jostain syystä, mutta näissä olisi potentiaalia muodostua suosikeiksi. Ainut miinus on tosiaan liian iso hintalappu. En usko, että mikään tuote on niin tehokas että suostuisin maksamaan siitä yli kolmeasataa euroa. Tuotteen pitäisi ”muokata kasvoja” ja siloittaa ihoa jo sen verran näkyvästi että suostuisin maksamaan siitä niin paljon. Kirkastavaa seerumia suostun harkitsemaan mutta tässä vaiheessa vain harkitsemaan.

  Mutta on toki ihanaa, että valikoima laadukkaassa luonnonkosmetiikassa laajenee. Luksustuotteille löytyy varmasti ostajia.

  • Mari Vee

   Muistit Katja oikein. Tatan kirkastava naamio on aivan loistava!! Vaikka muihin en olekaan lämmennyt, niin naamio on yksi lemppareistani. Tai oli, sillä en ole nyt tilannut uutta kun tekisi mieli kokeilla kosteuttavaa naamiota, mutta siinäkin mietityttää onko niin ihana, että siitä maksaisin liki 100 euroa. Mayn öljy ja balmi ovat olleet kalliimmat tuotteet ja ne ovat olleen hintansa väärtejä joten miksei tämäkin olisi, mutta kun nämä Tatan muut tuotteet eivät ole innostaneet tähän asti. Paitsi siis ehkä nämä uudet, mutta ne ovat liian kalliita.

 3. Netta

  Kuvat on kyllä mahtavat! Nämä tuotteet tuskin koskaan eksyvät kaappiini, ovat sen verta hinnakkaampia enkä aivan vielä taida olla kohderyhmääkään ikäni puolesta. Sitä olenkin pohtinut, että minkä ikäinen lasketaan ikääntyvän ihon omaavaksi luonnonkosmetiikassa? Vai onko tietyt ihon ominaisuudet tärkeämmässä roolissa?

  • Kiva että tykkäsit kuvista! Periaatteessa kaikki ihot ovat ikääntyviä 😀 Ikääntymisen merkit alkavat näkyä vähitellen 25-vuotiaasta eteenpäin, mutta sanoisin, että jos ihoa on hoidettu hyvin ja oikeilla tuotteilla, anti-age tuotteet tulevat kehiin kolmenkympin jälkeen ja varsinaisesti ikääntyvänä ihona voisi pitää noin 35-vuotiasta ihoa. Ihotyyppi tulee kuitenkin aina huomioida, eli jos iholla on runsaasti epäpuhtauksia, en näille seerumeille lähtisi, vaan hoitaisin ensi sijaisesti epäpuhtauksia. Toki tuolloin repertuaariin voi valita runsaasti tuotteita, jotka ovat sekä anti-age, että auttavat myös iho-ongelmiin, kuten hedelmähapot 🙂

 4. Jennie

  Joo, hinnat on taviskuluttajalle aika huimat, mutta sanonpa vaan, että jos pitää valita käykö kosmetologilla hoidattamassa ryppyjä tms. samaan rahaan kuin että ostaa luonnonkosmetiikan huipputuotteen ja käyttää sitä vielä pitemmän ajan niin ehdottomasti ottaisin jälkimmäisen, kyllä niihin pistoksiin yms. hujahtaa penni jos toinenkin. Aika huimaa päästä silti testaamaan tuollaisia :O Mahtavaa, että Tata on uskaltanut haastaa nykymenetelmät ja jos vielä toimii, niin well done. Kyllä näillekin tuotteille on käyttäjäkuntantansa for sure..

  • Kyllä, olen niin samaa mieltä, että mahtava veto Tatalta lähteä haastamaan luksusryppyjen siloituskeinot! Ja vieläpä onnistuneesti ainakin kotimaassaan! Enkä epäile etteikö myös Suomessa, kunhan vain tieto näistä tavoittaa oikean kohderyhmän – ja kyllä niitä täällä bloginkin lukijoissa löytyy, vaikkei enemmistöön kuulukaan 🙂

 5. Upeat kuvat ja mielenkiintoiset tuotteet. Hinta on kyllä melkoinen, mutta voisin investoida yhteen ihan testimielessä. Tosin en oikein tiedä mikä se noista sitten olisi, joka minulle sopisi parhaiten? Oikutteleva iho ja silmien ympärillä alkaa näkymään jo juonteita (33v.).

  Lisäksi toinen kysymys, osaatko sanoa mistä voisin saisin ihokonsultaation tähän PODiin? Ihotautilääkärille en ehkä haluaisi mennä, koska siellä annetaan hoito-ohjeeksi kuitenkin jotain kortisonia tms.

  • Kiva kun pidit kuvista – olen palannut usean kuukauden lainakameran jälkeen omaan, ei kovin hyvään kameraani ja on kyllä haastavaa saada hyvää laatua! Kyllä investoisin itsekin varmasti testimielessä johonkin, sen verran purnukkahullu olen. Nyt kuitenkin sun kohdalla on sanottava, että PODille ei näitä, ei edes testiin.

   Ihotautilääkärille en menisi minäkään, vaan hyvälle kosmetologille, joka voi suositella laajasti tuotteita muualtakin kuin omasta valikoimasta. Olen aiemminkin tosiaan neuvonut, että mieto puhdistusmaito käyttöön miedon ja rauhoittavan kasvoveden kanssa, suosi lyhyitä incejä.

   Ihottumavoiteeksi ottaisin NYRin Calendula Creamin, joka pitää tilata NYRin omasta kaupasta Englannista. Samalla tilaisin myös Macerated Calendula Oilin. Jos ihottumassa on märkivää näppyä, sitä ei kuitenkaan pidä öljytä eikä myöskään hangata musliiniliinalla. Vedellä huuhtominen tekee hyvää (haalea vesi) ja suihkaus kasvovettä. Päälle voi kevyesti taputella Calendula Creamia. Kun näpyt ei ole tulehtuneita, voi rasvata ja öljytä enemmän.

   Tällä metodilla niin pitkään, kunnes oireet helpottaneet. Muualle ihoon voi käyttä kosteuttavaa seerumia esim. Esseltä tai Mia Höydöltä, jos haluaa. Kun ihottuma rauhoittunut, voi pikkuhiljaa ottaa käyttöön tuoterepertuaarin, johon iho on tottunut, mutta uusia tuotteita en aivan heti testaisi. Supermoodin Youth Glo naamio voi myös rauhoittaa mukavasti ihoa ja tuoda kirkastusta sekä vähän puhdistaa.

   No tässähän näitä ohjeita jo tulikin 🙂 Ruokavaliosta myös kaikki sokeri pois, jos siinä semmoista on!

 6. Sirpa

  Elixir Vitae, sain jäykän kouristuksen, mutta en hakenut jäykkäkouristusta.

  Seerumiin on ehkä/onko/tai mitä, laitettu hienon hienoja raaka-aine cocktaileja, niistä en ymmärrä mitään, joten en kommentoi siltä osin. Pomminvarmasti joku tuotten tilaa. En ole ollut niin kiltti, että uskaltaisin pyytää edes joulupukilta, eikä puolestaan niin kilttiä joulupukkiakaan ole, joka sen minulle lahjoittaisi, vaikka polvillani olisin ja vetoaisin seerumin lumoaviin vaikutuksiin : ))))

  Botox-pistoshoito maksaa (klinikasta riippuen) 130/pistos, joten seerumi on hulppean hintainen, en jaksa uskotella, että yksittäinen tuote voi tehdä tuon hinnan arvoisesti hyvää, ilman, että jonkin tyyppistä pistos- tai muuta anti-age hoitoa on jo ”alla”, toimisiko tällaisten hoitojen yhteydessä, tukena, ikään kuin ”apulaisena”, uskomus on koetuksella? Pistoksen koostumusta kavahdan myös, joten en ole sellaistaKAAN ottanut, vaikka tiedän ja olen livenä nähnyt, että saa ”ihmeitä” aikaan : )

  Tatan tuotteista on kokemusta vain kahdesta. Rebuilding Moisturizer Uudistava Kosteusvoide & Regenerating Cleanser Uudistava Puhdistusvoide.

  Kosteusvoiteessa valitettavasti hinta-laatusuhde ei toiminut lainkaan, iso iso pettymys. Puhdistusvoide puolestaan ylitti kaikki odotukset, loistotuote. Kosteusvoide, 94 euroa ja pettymys, joten 365 euroa, en uskaltaisi, en. Se vaatisi monta testeriä ja pitkäaikaisen kokeilemisen, yhden testerin perusteella ei voi varmistua, toimiiko vai ei, pitkän tuotekehityksen tulos vaatii myös pitkäaikaiseen testin ja ehkä testiryhmän. Iho on vähän sellainen, että tuotteisto vaatii pidemmän sisäänajon, ennen kuin toimivuus ”näkyy”.

  Olen hieman kaksijakoinen Tatan tämänkertaisen hintapolitiikan suhteen, tekikö tämän ”luksus” sarjan lanseeraaminen hyvää vaiko myös negaatiota koko luonnonkosmetiikka konseptille. Itse siirryin porrastetusti luonnonkosmetiikkaan eri kokeilujen seurauksena (tästä siirtymisestä muistan Sinut koko loppuelämäni, myös taivaassa) ja totesin, että kohtuuhintaisilla tuotteilla oli hyvä vaikutus (ainakin minun) ihooni, versus ei-luonnonkosmetiikan vastaavat, joten voisko ajatella, että tämän hintaluokan esiinmarssi ei ehkä tehnyt pelkästään hyvää, joku kokeilijaporukka varmaan kertoo tuotteesta meille joskus, jotain, laajemmin?
  Trick-or-treating : )
  Sirpa

  • Minun omalla kosteusvoiteiden TOP 3 listallani Tatan Rebuilding voide on ehdottomasti kärkikastissa! Tuotteessa on todella loistavat ja tehokkaat raaka-aineet ja itselleni täydellinen, tukkimaton koostumus, joka sitoo kosteuden ihoon. En yksinkertaisesti keksi siitä mitään huonoa sanottavaa 🙂 Puhdistustuotteet ovat myös Tatalta todella hintansa väärtejä 🙂

   Elixir Vitae on kallis ja löytänyt muiden Supernaturalin tuotteiden kanssa kohderyhmänsä Atlantin tuolla puolen – toivottavasti myös täällä meillä. Minusta on todella hienoa, että luonnonkosmetiikasta löytyy jokaiselle jotakin, se kasvattaa tietoisuutta ekologisen ja eettisen, aidosti ihoa hoitavan kosmetiikan tehoista ja ylipäätään tuo mukanaan muitakin, moniuloitteisia vaikutuksia, jotka liittyvät tuotteen koko arvoketjuun, joten missään nimessä en näe tämmöistä vetoa Tatalta negatiivisena!

   Raportoin ainakin äitini iholla tapahtuvista vaikutuksista, kunnes hän on saanut seerumit käytettyä 🙂

 7. tuike

  Kiinnostavilta vaikuttavat ja mikäs siinä, jos olisi rahaa kuin roskaa 🙂 Kiinnitin huomioini tuohon hyaluronihappoon, jolla on tunnetusti pieniä juonteita häivyttävä (siihen asti, kunnes se pestään pois) vaikutus. iHerbistä saa kohtuuhinnalla oikein hyviä, luonnonmukaisia hyaluronihappoon perustuvia tuotteita, esim. tämä http://eu.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Hyaluronic-Acid-Firming-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264

  Varmasti noissa Tatan tuotteissa on lisäksi paljon kalliita, hienoja uutteita, mutta onko niillä jokaisella oikeasti vaikutusta, vai ovatko vain imagosyistä laitettu tuotteeseen, ja hyaluronihappo ”tekee työt”? Ei siis ole tarkoitus kyseenalaistaa, mutta toivottavasti saa kysyä näitä ”tyhmiä kysymyksiä” 🙂

  • Hyaluronihappo yksinään ei vielä iholle ihmeitä tee. Iho tarvitsee paljon muutakin, kuin kosteutta pysyäkseen hyvinvoivana ja elinvoimaisena. Antioksidanttien ja omega-rasvahappojen vaikutukset ihoon ovat tutkittuja ja Tatan Supernatural Collectionin tuotteet ovat vaikutuksiltaan testattuja ja raaka-aineet tutkittuja. Mm. suvikello- ja parakrassiuutteiden lihaksia rentouttava vaikutus on tutkittua. Kasviuutteet sisältävät lukuisia eri antioksidantteja ja hivenaineita, jotka ovat niin luonnonkosmetiikassa kuin synteettisessäkin kosmetiikassa tehoaineiden kulmakivi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>