Beauty

Ryppyjen siloitusta luonnon omalla botoxilla

Beauty | 28.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0043

Yhteistyössä Naturelle.fi

Nyt on luvassa semmoisia uutisia luonnonkosmetiikkarintamalla, mitä Suomessa ei ole ennen nähty. Ylellisen ja tehokkaan luksusluonnonkosmetiikan johtavan merkin, Tata Harperin, Supernatural Collection on rantautunut Naturelleen

Tata Harper valitsee jälleenmyyntikanavansa tarkkaan ja haluaa pitää ne rajoitettuna – sarja on myynnissä koko Skandinaviassa yksinoikeudella vain suomalaisessa Naturellessa. Tämän lisäksi Tatan tuotelinjojen kuningattaren, Supernatural Collectionin suhteen yritys on vieläkin vaativampi, sillä tuotteet kuuluvat myös vaativampaan luokkaan hintansa puolesta, joten niitä ei ole suunnattu aivan kaikille kuluttajille.

Yhdysvalloissa Supernatural Collectionin tuotteet ovat Tata Harperin myydyimmät, mutta Euroopassa ja erityisesti Suomessa näin ylellisten tuotteiden kysyntä ei ole samanlaista. Siksi onkin todella hienoa kuulla Tatan olevan niin vaikuttunut tuotteidensa suosiosta täällä pohjolassa, että he antoivat alle vuoden kestäneen yhteistyön jälkeen vaativan Supernatutal Collectionin myyntiin Naturelleen.

DSC_0056

Minun tuntosarveni ovat osoittaneet Supernatural-tuotteisiin jo siitä lähtien, kun sain ensikosketuksen sarjaan. Olen kuitenkin kokeillut tuotteista vain pieniä näytteitä, joita olen tilannut ulkomailta. Nyt sain vihdoin ja viimein tilaisuuden suorittaa perusteellisen kokeilun tuotelinjaan kuuluvilla kolmella seerumilla ja palan halusta jakaa kokemukseni tuotteista myös teille.

Supernatural Collection on suunnattu vaativalle ja ikääntyvälle iholle. Tietoiselle kuluttajalle, joka haluaa panostaa kauneudenhoitoon kaikista tehokkaimmilla, uusimpaa luonnonkosmetiikan teknologiaa hyödyntävillä tuotteilla ja on valmis maksamaan ihonsa hoidosta. Tuotelinja sisältää kolme seerumia: Concentrated Brightening Serumin pigmenttiläiskien hoitoon, Boosted Contouring Serumin, joka muotoilee, kohottaa ja kiinteyttää sekä Elixir Vitaen ryppyjen siloittamiseen ilman ruiskeita. Neljäs ja uusin tuote, Concentrated Brightening Essence ei ole ehtinyt vielä Suomen markkinoille, sillä se lanseerattiin kotimaassaankin vasta parisen viikkoa sitten.

DSC_0060

Seerumit ovat saaneet Jenkeissä uskomattoman paljon loistavia arvosteluja, joiden joukosta löytyy jopa aikaisemmin botoxiin luottaneita naisia, mutta Supernatural Collectionin myötä ihonhoitorutiinit ovat muuttuneet joko osittain tai kokonaan täysin luonnollisiksi.

Omat kasvoni eivät ole menettäneet vielä kimmoisuutta, joten en ole paras testihenkilö kiinteyttävien hoitojen kohteeksi, mutta pieniä ryppyjä minultakin jo löytyy ja kirkastaville hoidoille on aina tarvetta. Täytyy tosin sanoa, että vako nenänpielestä suupieleen eli nasolabiaalivako on meikäläisenkin kasvoilla alkanut syventyä ja maan vetovoima vetää sen ympäröivää aluetta hieman puoleensa. Mutta korkeat poskipääni vaikuttavat asiaan kenties ikää enemmän. Olen testannut jokaisen seerumin niin hyvin, kuin suinkin mahdollista, mutta jatkan perusteellisempaa tutkimusta äitini iholla.

Kaikki kolme seerumia pohjautuvat Tatan Rejuvenating Serumiin, joka on kollageenin tuotantoa aktivoiva ja uudistava tehotuote ikääntyvälle iholle. Kunkin seerumin pohjaan on lisätty tarkoin valikoituja ja huolellisesti vaikutuksiltaan testattuja raaka-aineita haluttujen tulosten mukaisesti. Tuotteiden kehitys ja raaka-aineiden testaus vei muutaman vuoden, ennen kuin ne olivat valmiita markkinoille.

DSC_0009

Omaan testiini valikoin ensimmäisenä Concentrated Brightening Serumin, johon tykästyin jo kokeilemani näytteen perusteella viime talvena. Kun ihon kosteudenhaihtuminen on alkanut taas voimistua talven kynnyksellä, seerumin kosteutustehot ovat ensiluokkaiset. Lisäksi seerumista jää iholle kaunis kuulaus, vaikka se ei sisälläkään valoa heijastavia pigmenttejä. Tämä jää itselleni käyttöön alkutalven luottoseerumiksi ja pitäydyn nyt vain sen käytössä nähdäkseni pitkäaikaisemmat tulokset.

Seerumi vähentää melaniinintuotantoa (johon maksaläiskien hoitotuotteilla siis pyritään), kirkastaa ihon väriä sekä vaalentaa maksaläiskiä samalla kiinteyttäen ihoa. Keskeisimmät raaka-aineet tuotteen sisältämän 35 aktiivisen raaka-aineen lisäksi ovat rapsinsiemen-, norjalainen solmu- eli kelplevä-, madonnanlilja-, tasetti- eli sarjanarsissi-, hietamerinarsissi- sekä merisaniaisuute. Nämä ainesosat vaikuttavat erityisesti melaniinintuotantoon ja maksaläiskien vaalentamiseen. Seerumissa on myös runsaasti antioksidantteja, jotka vahvistavat ihon suojaa vapailta radikaaleilta (johon myös nuo merilevät auttavat), kuten taatelinsiemenuutetta. Mainitsematta ei toki voi jättää hyaluronihappoa, joka on yksi parhaista ja suosituimmista anti-age tuotteiden raaka-aineista ja tärkeä myös pigmenttiläiskien hoidossa.

DSC_0017

Boosted Countouring Serum muotoilee kasvojen piirteitä, kohottaa ja kiinteyttää ihoa. Siinä on täysin erilainen tuntuma, kuin kirkastavassa seerumissa ja toisin, kuin monet kiinteyttävät seerumit, se ei kiristä ihoa, vaan tuo iholle joustavuutta, kimmoisuutta ja samettista pehmeyttä. Seerumin tärkeimmät raaka-aineet 35 vaikuttavan aineen joukosta ovat hydrolysoitu rhizobian kumi, granaattiomenauute, raateuute sekä L-Ornitiini. Nämä ainesosat täyttävät ja tasoittavat juonteita kohottaen kasvojen piirteitä sekä ehkäisevät solujen rappeutumista ja ennenaikaista vanhenemista. Lisäksi seerumissa on toki hyaluronihappoa ja taateliuutetta, sekä ihosolujen uusiutumista vilkastavia paju-, seljankukka- ja mesiangervouutteita, jotka kuorivat ihoa hellävaraisesti sekä kirkastavat ihoa, supistavat huokosia ja häivyttävät juonteita.

DSC_0028

Elixir Vitae on Supernatural Collection tuotteiden kuningatar – ja myös isoimmalla hintalapulla varustettu. Seerumi toimii tehohoitona ryppyjen tasoittamiseen ilman pistoksia: se rentouttaa juonteita muodostavia kasvolihaksia ja tuo iholle täyteläisyyttä samalla madaltaen ryppyjä. 38 aktiivisesta tehoaineesta tärkeimmät ovat suvikellon sipuli-, parakrassi- ja tuoksukurjenmiekan kantasolu-uutteet sekä L-Ornitiini. Näistä raaka-aineista suvikellonsipuli- ja parakrassiuutteet toimivat kuin luonnollinen botox-pistos iholle, sillä ne rentouttavat lihaksia ja ehkäisevät niiden supistumista. In Vivo-tutkimuksissa vaikutuksen on todettu näkyvän jo 24 tunnin kuluessa. Lisäksi suvikellolla on melaniintuotantoa hillitsevä vaikutus. Tuoksukurjenmiekan kantasolu-uute puolestaan parantaa kollageeni- ja elastiinisynteeniä ja siloittaa siten juonteita. Elixir Vitae liftaa seerumeista eniten ja jättää ihon napakaksi, mutta ei nahkeaksi.

DSC_0051

Vaikka kokoelman tuotteet eivät ole edullisimmasta päästä, on luonnonkosmetiikassa ollut tämmöisten todella luksusluokan tuotteiden mentävä kolo; erityisesti niille kuluttajille, jotka ovat panostaneet synteettisen kosmetiikan puolella useamman sadan euron voiteisiin. Tämmöisillä raaka-aineilla perinteisten sarjojen hinnat hipoisivat kuitenkin pilviä. Toivokaamme siis viimeistään nyt niidenkin kuluttajien löytävän luonnonkosmetiikan pariin, jotka ovat tähän saakka luottaneet perinteisten merkkien satojen eurojen voiteisiin – nimittäin nämä tuotteet ovat nyt kohdanneet haastajansa!

Miltä Supernatural Collection teistä vaikuttaa? Onko luonnonkosmetiikkaan mielestäsi kaivattu edistyksellisiä anti-age tuotteita? Mitä seerumeista testaisit itse?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,