Beauty

Seerumin ja meikkivoiteen pyhä liitto

Beauty | 7.4.2016 | Katja Kokko

DSC_0011-2

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää arvonnan

Reilu kuukausi takaperin bloggasin innovatiivisimmasta meikkituotteesta, johon olen koskaan törmännyt. Kyseessä on jenkkisarja Gressan seerumimeikkivoide, jota olin käynyt kuikuilemassa vuoden päivät sarjan omassa verkkokaupassa. Vuodenvaihteen jälkeen päässäni napsahti ja himotus kävi niin suureksi, että purnukka oli pakko laittaa tilaukseen. Tuote oli vielä uskomattomampi, kuin mitä olin osannut odottaa. Pienellä tipalla meikkivoidetta ihosta tuli photoshopatun näköinen – hyvällä tavalla.

Jäin kaipaamaan sarjaa Suomeen. Se oli vain liian hyvä ollakseen niin monen ulottumattomissa valtameren toisella puolella. Onneksi meiltä Suomesta löytyy luonnonkosmetiikkatoimijoita, jotka eivät kauan päätöksissään aikaile. En ehtinyt kissaa sanoa bloggaukseni julkaisun jälkeen, kun Naturelle oli jo sopinut skype-palaverin Jenkkeihin ja neuvotellut Gressan ekslusiiviseen myyntiin verkkokauppaansa. Ja nyt sarja on täällä! Jeee!

Gressan valikoimaan kuuluvat meikkituotteiden lisäksi myös ihonhoitotuotteet. Tiedän, että ruudun sillä puolen tuo seerumin ja meikkivoiteen pyhä liitto polttelee nyt näpeissä sen verran, että tällä kertaa perehdyn tekemään perusteellisen esittelyn vain meikeistä. Palaan ihonhoitotuotteiden pariin, kun olen ehtinyt tutustua niihin itsekin kunnolla.

DSC_0029

Lyhyt kertaus, mikäli onnistuit missaamaan tuon helmikuisen postaukseni meikkivoiteesta: Minimalist Corrective Serum Foundation on sekä ihoa hoitava vitamiinipommi että täydellisesti peittävä, mutta henkäyksen kevyt meikkivoide. Seerumimeikkivoide. Seerumeille tyypilliseen tapaan se on pakattu pipetilliseen lasipulloon. Meikkivoide on silkkisen ohutta silican eli piin ansiosta. Pohjaöljynä on käytetty parsakaalinsiemenöljyä, joka kosteuttaa, suojaa ulkoisilta stressitekijöiltä, UV-säteilyltä, ravitsee, rauhoittaa, pehmittää ja on jopa luonnollinen vaihtoehto retinolille sisältämänsä A-vitamiinin ansiosta. Lisäksi meikkivoide sisältää mm. neem-, peltokorte-, ruostehappomarja-, tyrni- ja lakritsinjuuriuutteita sekä ubikinonia. Tuote siis periaatteessa korvaa ihoöljyn kokonaan. Itse olen kuitenkin käyttänyt sitä tavallisen meikkivoiteen tapaan normaalien ihonhoitorutiinieni jälkeen.

Myös Gressan muut meikit yhdistävät meikkituotteen ja ravitsevan, antioksidanttipitoisen seerumin: Minimalist Illuminating Serum on valoa heijastava, voimakkaasti heleyttävä korostusseerumi. Minimalist Contouring Serum Bronzer on varjostusseerumi (ilman kiiltoa!!). Lumière on puolestaan pigmenttiseerumi, jota voi käyttää monikäyttöisyytensä ansiosta poskipunana, luomilla tai huulilla. Huulille tarkoitetuissa Lip Boosteissa yhdistyy ravitseva ja huulet pehmeänä pitävä huulihoito, joka näyttää huulilla runsaspigmenttiseltä huulikiillolta.

Ensimmäisen Gressa-bloggaukseni jälkeen minulta on kyselty lupaamaani kuvaa seerumimeikkivoiteesta kasvoillani. Pelkän meikkivoiteen sijasta saattekin kunnon esittelyn sarjan koko meikkirepertuaarista. Ensi alkuun on todettava, että Gressan meikeillä on juuri niin ihana meikata, kuin miltä ne kuulostavat, sillä lopputulos on kuin suoraan airbrushista. Melkein on vaikea ymmärtää, miten näin hennon ohuilla tuotteilla voikin tulla näin tasaista ja kaunista jälkeä.

Alla lähtötilanne, eli meikittömät kasvoni.

DSC_0001

Illuminating korostusseerumia voi käyttää monella tapaa: sekoittaa tippa meikkivoiteeseen, kosteusvoiteeseen tai levittää korostukseksi kasvojen korkeimpiin meikkivoiteen alle tai päälle. Seerumi heijastaa valoa voimakkaasti, mutta ei sisällä kuitenkaan näkyviä hileitä, joten discopalloefektiä ei tarvitse pelätä. Minä levitin korostusseerumin heleyttävän voiteen tavoin ennen meikkivoidetta poskipäille, nenän varteen, amorinkaareen sekä otsaan. Levityksen voi tehdä sormilla, mutta muutaman käyttökerran jälkeen Gressan oma Immaculate Buffing Brush sivellin osoittautui korvaamattomaksi apuvälineeksi kaikille meikeille.

Alla kuva korostusseerumista myös kasvoillani. Kuvasta näkee selkeästi, miten kauniisti se heleyttää ihon.

DSC_0015 DSC_0038

Sitten itse tähtituotteeseen, eli meikkivoiteeseen. Värivalikoima on ensinnäkin niin hyvä, että jokainen löytää taatusti itselleen sopivan sävyn. Ja jos värin valinta tuottaa tilausvaiheessa ongelmia, voit lähettää kuvasi Naturellen asiakaspalveluun, jossa kosmetologi valitsee kuvasi perusteella oikean sävyn.

Alla sävyt vasemmalta oikealle: 1.0, 1.5, 2.0, 2.5, 3.0, 4.0 ja 5.0. Parhaat sävyt skandinaaviselle vaalealle iholle ovat 1.0, 1.5, 2.5 ja 3.0.

DSC_0004-2

Ensimmäinen seerumimeikkivoiteeni oli sävy 3.0, joka oli hyvä, mutta hitusen liian tumma vielä talvella. 1.5 matchasi täydellisesti kaulaani, mutta kaipasin siihen aivan aavistuksen lisää lämpöä (en siksi, etteikö väri olisi ollut täydellinen, vaan makuasioista johtuen) ja päädyinkin melko luovaan ratkaisuun, joka tulee olemaan loistava niksi, kun iho ruskettuu kesällä ja meikkivoide pitäisi päivittää tummemmaksi. Sekoitin nimittäin sävyyn 1.5 yhden tipan Contouring Serum Bronzer varjostustusseerumia! Tuote näyttää hurjan tummalta, jota ei todellakaan kannata säikähtää, sillä se on suorastaan naurettavan helppo häivyttää. Väri on täysin neutraali ja matta, joten keksin sen toimivan loistavana mixerinä vaalean meikkivoiteen lämmittämiseen.

Kuten alta näet, sekoitus onnistui täydellisesti. Kasvoillani on tässä vaiheessa korostusseerumi sekä sen päällä meikkivoiteen sävyn 1.5 ja varjostusseerumin sekoitus. Immaculate Buffing Brush sivellin toimi läpi meikin kaikkien tuotteiden levittämiseen.

DSC_0047DSC_0062

Ja sitten Contouring Serum Bronzer in action. Yksi tippa varjostusseerumia riittää loistavasti poskien ja otsan varjostamiseen. Sen sävy on kerrassaan täydellinen varjostusten tekemiseen, sillä se ei ole liian lämmin, pronssinen tai oranssin sävyinen ja lisäksi se on täysin matta. Silkin ohuen koostumuksen ansiosta väri on helpompi häivyttää, kuin mikään koskaan kokeilemani puuterimainen tai voidemainen varjostusväri. Se liukuu iholla samettisesti ja Immaculate Buffing siveltimellä häivytys käy helposti ja näppärästi.

Alla kuva meikkipohjasta varjostuksilla.

DSC_0072 DSC_0076

Seuraavaksi on Lumièren vuoro, jonka kahdesta värivaihtoehdosta valitsin itselleni korallinvärisen Amelian. Tässä meikissä se sai toimia poskipunana. Pigmenttiseerumi on koostumukseltaan hieman paksumpaa, kuin muut seerumimeikit, mutta ottaen huomioon sen käyttötarkoituksen (poskpuna, luomiväri, huulikiilto), tuotteen täytyykin olla hieman jämäkämpi. En ole pitkään aikaan käyttänyt mitään nestemäistä poskipunaa, eikä luonnonkosmetiikasta taida kovin monelta semmoista löytyäkään. Tässä kyllä helppokäyttöisyys sai taas sydämen lepattamaan. Vesisateessa juoksemisesta kaupungilla ja pitkästä työpäivästä huolimatta väri pysyi hyvin koko päivän.

Alla kuva valmiista meikkipohjasta Lumièret poskilla. Kiinnitin meikkipohjan sipaisulla RMS Beautyn Tinted Un Powder irtopuuteria.

DSC_0079 DSC_0088

Viimeisenä vielä kurkkaus Lip Boost huulihoiteisiin. Vegaaninen tuote koostuu ravitsevista riisiiniöljystä, sheavoista, mangovoista, carnaubavahasta, tyrniöljystä ja ubikinonista. Huulet eivät pääse kuivumaan tällä kombolla, sillä se sitoo kosteutta ihoon ja ehkäisee kosteuden haihtumista.

Valitsin testiväreiksi sävyt Bare, Jolie, Aux Rouge sekä Regal. En osaa päättää mikä näistä on suosikkini, sillä kaikki värit ovat herkullisia. Ruskeaan taittava luumuinen Regal ja klassisen punainen Aux Rouge ovat hyvin elegantteja, joten kenties jompi kumpi niistä?

Alla kuvat Lip Boosteista vasemmalta oikealle: Bare, Jolie, Aux Rouge ja Regal.

DSC_0100 DSC_0103 DSC_0106 DSC_0147DSC_0119

Ja sitten vielä arvontaan:

Kolmella onnekkaalla teistä olisi mahdollisuus voittaa itselleen Immaculate Buffing Brush sivellin. Osallistut arvontaan kertomalla mitkä kaksi meikki- ja ihonhoitotuotetta valitsisit itsellesi Gressalta? Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 17.4.2016 saakka, jonka jälkeen arvon voittajat. 

DSC_0015-2

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,