AstrologiaBody & Mind

Uudenkuun ajankuva 7.4. – 5.5.2016

Astrologia | Body & Mind | 7.4.2016 | Kirsi Halla-Seppälä

Uusikuu Oinaassa (7.4.) on vuoden toinen superkuu, ja se käynnistää kevätpäiväntasauksesta alkaneen astrologisen vuoden rumpujen pärinällä ja torvensoitolla. Tätä on odotettu! Koko alkuvuosi on ollut enemmän tai vähemmän ihmissuhteita syväluotaavaa, omaa haavoittuneisuutta esiin nostavaa ja oman itsearvostuksen puutteen ja rakkaudettomuuden paljastavaa prosessia. Mutta nyt kaikki ne menneisyydestä peräisin olevat kipukohdat ja sydäntä raastavat kuviot, jotka maaliskuun pimennykset (auringonpimennys 9.3. ja kuunpimennys 23.3.) nostivat pintaan, on enemmän tai vähemmän käsitelty, ja on aika siirtyä eteenpäin.

Lähes koko huhtikuun tarkkana oleva Neptunuksen ja Marsin neliö voi sumentaa suuntaa ja aktivoida marttyyrikompleksin, jossa annamme oman voimamme pois. Halu panna pää pensaaseen ja paeta vanhoihin toimintamalleihin voi olla vastustamaton. Vanhat riippuvuudet saattavat nostaa päätään, oli kyse sitten ihmissuhteista, sokerista, negatiivisuudessa vellomisesta tai muista huumeista, ja ristiveto luovuttamisen ja elämää muuttavan sisuuntumisen välillä on suuri. Paras keino olla oman elämänsä ohjaksissa ja mennä kohti uutta tulevaisuutta on huomata ja myöntää tällaisten toimintamallien olemassaolo. Jos et havahdu ja kyseenalaista sitä miten olet aina toiminut, olet alitajuisten ohjelmointiesi luoman kohtalon uhri. Se olisi nyt erityisen harmillista, koska tässä ajassa on kaikki ainekset johonkin kertakaikkisen upeaan, koko elämän suunnan oikaisevaan ja sielun liekkiin sytyttävään muutokseen.

oinas uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Tämä kevät on myös perääntyvien planeettojen aikaa, ja huhtikuussa tärkeimmiksi nousevat Merkuriuksen ja Marsin perääntymisjaksojen alkaminen. Vaikka muutokseen ja uuteen aikaa ollaan menossa ryminällä, tiettyä harkintaa ja toiminnan suunnittelua on kuitenkin hyvä harjoittaa. Nyt tapahtuvalla muutoksella on juurensa menneisyydessä, ja pohjimmiltaan kyse on juurikin menneisyyden ohjelmointien näkemisestä kaikessa oveluudessaan ja uusien valintojen tekemisestä tietoisen mielen ohjaamana.

Uudenkuun kierto alkaa tulisissa merkeissä, sillä peräti seitsemän taivaankappaletta on tulen merkeissä, ja suurin osa niistä Oinaassa. Oinas-aika on itsenäisyyden, omapäisyyden, riippumattomuuden, rohkeuden ja suorasukaisuuden aikaa.  Enää ei ole tarpeen miellyttää, sopeutua eikä kysyä lupaa keneltäkään. Jos nyt et voi antaa itsesi olla sitä mitä olet, puhua suutasi puhtaaksi, tunnustaa tosiasioita ja seurata omaa polkuasi ilman kompromisseja, niin milloin sitten? Yrittämällä kieltää sen miten asiat ovat ja teeskentelemällä jotain mitä et ole, sisäinen paine voi kasvaa sietämättömän suureksi, ja päättyä kunnon räjähdykseen.

Tämä on yksi koko vuoden parhaista ajankohdista ottaa uusi suunta, heittäytyä rohkeasti sellaiseen, mitä aiemmin et ole uskaltanut ja tehdä henkinen tai emotionaalinen benji-hyppy tuntemattomaan. Saatat huomata, että tutun toimintamallin valitseminen ja mukavuusvyöhykkeelle jääminen ei ole ollenkaan niin turvallista kuin voisi kuvitella. Kun otat askelia todellisen sydämesi polun mukaisesti, saat maailmankaikkeudelta mahtavan tuen avuksesi. Se, että jotain ei ole tehnyt koskaan aiemmin tai että se pelottaa, ei ole mikään syy jättää asiaa tekemättä.

Uudenkuun kartalla Aurinko ja Kuu ovat Oinaassa neliössä transformaatiota ja vanhojen rakenteiden kuolemaa edustavan Pluton kanssa, sekä yhtymässä kapinaa, vallankumousta ja rajojen rikkomista symboloivan, rohkean ja uudistusmielisen Uranuksen kanssa. Juuri nyt ajan tärkein teema on uskaltaa sanoa ääneen sen mitä haluaa ja sitoutua siihen koko energiallaan. Kenenkään onni tai elämän täyttymys ei ole toisen taskussa, joten ole tarkkana sen kanssa, mitä toivot ja missä muodossa sitä pyydät. Tässä ajassa on aivan uskomaton, uusia polkuja ja ilmentymismuotoja hakeva lataus, joten älä rajoita omaa elämääsi keskittymällä siihen mitä joku toinen haluaa, tai haluaako joku antaa sinulle sitä mitä itse kaipaat. Ajanlaatua kuvaa nyt parhaiten kahlitsematon, kristallinkirkas ja vanhoja uomia kumartelematon vuoristopuro. Virran voima on nyt mukaansatempaavan vastustamaton, ja jos uskallat heittäytyä sen kaiken muuttavaan matkaan, voit nähdä elämäsi selkeämmin, ymmärtää itseäsi paremmin, olla täydemmin se kuka olet ja nauraa vanhoille rajoituksille tai olosuhteille, joiden luulit olevan jonkin tärkeän ja sinulle kuuluvan esteenä.

Kuukauden keskeiset teemat: Uudelleenkäynnistys,  rohkeat aloitukset, dynaamisuus, uskallus, aloitteen tekeminen, kissa pöydälle, suoruus, itsenäisyys, omapäisyys, ei kompromisseja, oma tahto, fyysinen aktiivisuus, räjähtävä voima, ”muutu tai kuole”, soturienergia, vapautuminen , irti päästäminen, ohjaksien ottaminen omasta elämästä, vastuu itseä kohtaan, ohjelmointien muuttaminen, vanhojen rajoitusten rikkominen, uusi tapa toimia.

Kuukauden astrologiset koodit: Uudenkuun kartalla – Aurinko ja Kuu Oinaassa yhtymä Uranus, neliö Pluto, Khiron Kaloissa yhtymä kuun alasolmu, Jupiter neliö Saturnus, Mars neliö Neptunus, Jupiter kolmio Pluto, Uranus neliö Pluto, Jupiter perääntyy Neitsyessä, Saturnus perääntyy Jousimiehessä.

Mars alkaa perääntyä Jousimiehessä, Pluto alkaa perääntyä Kauriissa, Aurinko siirtyy Härkään, Venus yhtymä Uranus, täysikuu Skorpionissa, Merkurius alkaa perääntyä Härässä, Venus siirtyy Härkään.

kirsihsxxxKirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt astrologina ja näkijänä, kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kouluttamisen ohella Kirsi vastaanottaa asiakkaita niin astrologin, näkijän kuin terapeutinkin roolissa, sillä hän opiskelee parhaillaan myös psykoterapeutiksi Bristolin yliopiston ja Helsingin Psykoterapiainstituutin oppilaana.

http://kirsihallaseppala.fi/

 

Avainsanat: