Astrologia

Sateenkaaren päässä on kultaa – Uusikuu Härässä

Astrologia | 23.4.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 23.4. – 21.5.2020

Uudenkuun (4° Härkää) Saabinen symboli ”Sateenkaaren päässä ruukullinen kultaa” kuulostaa lupaavalta tässä kummallisessa poikkeustilassa, jossa maailman hiljenemisen ja sosiaalisen eristäytymisen myötä monen ihmisen taloudellinen tilanne on muuttunut epävakaaksi tai suorastaan katastrofaaliseksi. Ja kyllä, perinteisen tulkinnan mukaan tämä Saabinen symboli on lupaus runsaudesta, mutta melkoista innovatiivisuutta, päämäärätietoisuutta ja uudistumiskykyä tarvitaan sen vastaanottamiseen.

Uusikuu Härässä on saanut kumppanikseen vallankumouksellisen uhmakkaan Uranuksen, joka edustaa äkillisiä muutoksia, poikkeuksia ja yllätyksellisiä tilanteita. Tämä hullujen ja nerojen oma planeetta toteuttaa tehtäväänsä niin arvaamattomalla tavalla, että kaavoihin kangistuneilta menevät pasmat sekaisin. Sen tarkoitus on osoittaa ne kohdat elämässä, jossa muutos on välttämätön. Se mikä on riittävän joustavaa muuntuakseen, selviytyy Uranus-ajasta voittajana, ja se millä ei ole edellytyksiä uusiutua ja löytää uutta uomaa, tulee tällaisena aikana hajoamaan. Uranus voi tuntua kaoottiselta, koska se ei noudata ennalta määrättyjä sääntöjä eikä sopimuksia. Se ei kunnioita rajoja eikä tunnusta tottumuksia, vaan murtaa elämän padon saaden energian syöksähtämään villin, juuri vapautuneen virran lailla. Sen vauhtia ei voi hillitä, eikä suuntaa kontrolloida.

Härkä on vakaa, turvallisuushakuinen ja pysyvyyteen tähtäävä merkki. Sen maanläheinen luonne pyrkii rakentamaan ja ylläpitämään jotain tuottavaa ja kestävää. Arkkityyppisesti ajateltuna Härkä on todellinen Elämän Puutarhuri, joka huolella ja hellyydellä hoivaa omaansa, oli kyse sitten vertauskuvauksellisista ruusuista tai porkkanoista. Nyt kun Uranus on Härkä-uusikuun vieraana, riippuu ihan ihmisestä ja tilanteesta miten se itse kunkin elämässä näyttäytyy. Mikäli Uranuksen ohjaus otetaan kiitollisuudella vastaan, voidaan puutarha nostaa uudelle tasolle neuvokkaiden uudistusten tai radikaalien raivausten myötä. ja siellä missä ei ole kykyä kuunnella, ymmärtää eikä mukautua, Uranus saattaa panna ranttaliksi ja viedä koko puutarhan mennessään yhdellä pyörremyrskyn kiepauksella.

Ei tässä ole tarkoitus pelotella eikä syyllistää ketään. Kävi niin tai näin, ajanlaatu toteutuu ja muutos mahdollistaa uuden alun. Kevät tulee. Linnut laulavat ja silmut puhkeavat puihin. Vaikka näyttäisi miltä ja mieli syöttäisi uhkakuvia ja kauhutarinaa suut silmät täyteen, hyvä tästä tulee. Parempi kuin ennen, se on varma.

Edellisessä uudenkuun ajankuvassa kerroin seikkaperäisesti siitä, millainen harvinainen planeettayhdistelmä tässä ajassa jyllää. Toukokuun puolivälin tienoilla moni näistä planeetoista alkaa perääntyä. Tämä tuo oman merkillisyytensä entisestäänkin merkilliseen tunnelmaan, ja hiljentyminen, paluu menneisyydessä kesken jääneisiin asioihin sekä sisäisissä maailmoissa syvyyssuuntaan liikkuminen tulevat ajan keskeisimmiksi teemoiksi.

Sen lisäksi, että tämän kuunkierron aikana melkein kaikki näistä yhteen liittoutuneista planeetoista (Pluto, Saturnus ja Jupiter) kääntää kelkkansa kiertoradallaan ja näin vahvistaa sanomaansa entisestään, myös rakkautta, sosiaalista elämää, arvomaailmaa ja talousasioita edustava Venus aloittaa perääntymisen. Tämä saattaa mitä yllättävimmillä tavoilla nostaa esiin jo taakse jääneiksi luultuja ihmisiä, asioita ja Venuksen teemoihin liittyviä elämänkokemuksia. Ristiriitaisissa parisuhteissa tämä on klassinen ”palataan takaisin yhteen” –kuvio, koska tällaisena aikana saamme yleensä uuden näkökulman vanhoihin tilanteisiin ja mieli voi muuttua monen asian suhteen. Tämä on myös arvomaailman kyseenalaistamisen aikaa, mikä kovin usein saattaa saada fyysisen ilmentymänsä jollakin tyyliin tai ulkonäköön liittyvällä muutoksella. Yleinen ohjeistus Venuksen perääntymiseen on, että älä leikkaa otsatukkaa (varsinkaan itse keittiösaksilla), äläkä tee mitään radikaaleja muutoksia, jotka on vaikea korjata tai palauttaa ennalleen Venuksen perääntymisen päätyttyä.

Toisinaan kaikkein isoimmat asiat Venuksen perääntymisen aikana liittyvät raha-asioihin. Ihan omasta menneisyydestä ja asenteesta riippuu onko kyse yllättäen esiin nousevasta tulosta tai menosta. Planeettojen perääntymiskausiin liittyy yleensä kaikuja menneisyydestä, jopa siinä määrin että voidaan puhua karmallisten asioiden aktivoitumisesta. Mikäli karmatilillä on velkaa, sitä saatetaan tulla nyt karhuamaan, mutta yhtä lailla kosminen oikeus voi tapahtua niin että saat ison palkkion aiemmista hyvistä valinnoista (joista et todennäköisesti ole edes tietoinen).

Ehkä paras asenne tähän aikaan on tuumailla, että jänniä aikoja eletään. Luottamus siihen että kaiken taustalla on suurempi suunnitelma ja korkeampi älykkyys auttaa valtavasti selviytymään tiukaltakin tuntuvista tilanteista.

Tuo alussa mainitsemani ”Sateenkaaren päässä ruukullinen kultaa” muuten symboloi pohjimmiltaan siltaa materialistisen ja henkisen välillä. Sateenkaarisilta voi kuljettaa meidät maallisen, konkreettisen ja käytännöllisen elämän kahleista korkeammille taajuuksille, kosmisiin ulottuvuuksiin. He jotka tällaisena aikana etsivät kultaa ulkomaailman sijaan sisäpuoleltaan – sydämestä, luovuudesta, rakkaudesta, yhteisöllisyydestä, hyväntahtoisuudesta, anteliaisuudesta, antautumisesta ja haltioitumisesta arkisen elämän pienten ihmeiden edessä – he ovat niitä jotka tulevat sen löytämään.

The foolish man seeks happiness in the distance, the wise grows it under his feet.

J. Robert Oppenheimer

Ajankohtaiset teemat: äkilliset muutokset, odottamattomat tapahtumat, yllätykset, kahlitsematon eteneminen, irtipäästäminen, uusiutuminen, muutospaine, innovatiivisuus, neuvokkuus, hiljentyminen, vetäytyminen, sisäänpäin suuntautuminen, luovuus, uudet ideat, vapautuminen, menneisyyden aktivoituminen, karmallinen tasapainotus, luottamus, materialistisen ja henkisen välinen silta, sateenkaari

Uudenkuun kartalla: Uudenkuun Saabinen symboli ”Sateenkaaren päässä ruukullinen kultaa”. Aurinko ja Kuu Härässä yhtymä Uranus, neliö Pluto, Saturnus ja Jupiter, puolineliö Neptunus. Pluto, Jupiter, Pallas Athene ja Saturnus stelliumi. Venus yhtymä Vesta. Venus kolmio Mars. Merkurius sekstiili Venus ja Mars. Merkurius neliö Jupiter ja Pluto.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 23.4. UUSIKUU 4° Härkää, 25.4. Pluto alkaa perääntyä, 26.4. Aurinko yhtymä Uranus, 27.4. Merkurius siirtyy Härkään, 7.5. TÄYSIKUU 20° Skorpionia, 11.5. Saturnus alkaa perääntyä, 11.5. Merkurius siirtyy Kaksosiin, 13.5. Mars siirtyy Kaloihin, 13.5. Venus alkaa perääntyä, 14.5. Jupiter alkaa perääntyä, 20.5. Aurinko siirtyy Kaksosiin, 22.5. UUSIKUU 2° Kaksosia

Avainsanat: ,