Beauty

Säärikarvojen ikuinen kadotus osa 2

Beauty | 11.6.2018 | Katja Kokko

Säärikarvojeni matka kohti ikuista kadotusta jatkui viime viikolla. Voit lukea matkan aloitusosan täältä. Kyseessä on siis projekti nimeltä karvanpoisto laserilla, joka tuhoaa karvat koko loppuelämäksi. Bikinirajani ja kainaloni ovat jo käyneet läpi tämän prosessin kolme vuotta sitten ja nyt on säärikarvojen vuoro. Jos olet missannut projektin bikinirajan osalta, löydät kaikki postaukset aiheesta täältä.

Muistatte varmasti kun viikatenainen laserhoitajani Leena Laukkanen suorastaan hyrisi innostuksesta säärikarvojani kohtaan, jotka hän nimesi julmakarvoiksi (olivat kuulemma semmoista sorttia, että on palvelus ihmiskuntaa kohtaan päästää ne päiviltään). Leenan hymy hyytyi, kun hän näki säärikarv… siis anteeksi säärihaituvani viime viikolla. Ensimmäinen käsittely nimittäin tehosi niin hyvin, että takaisin kasvaneet karvat olivat ainakin omasta mielestäni entiseen verrattuna kuin untuvaa. Tai no, ainakin paljon pehmeämpää ja vaaleampaa. Olin ehtinyt sheivaamaan ne muutamaan otteeseen ennen viime viikkoa ja siinä missä karvat kasvoivat ennen takaisin mustana piikkisänkenä alle vuorokaudessa, nyt sääret pysyivät sileänä melkein viikon. Käsittämätöntä!

Olen myöskin kertonut aiemmin, että bikinirajan kanssa ensimmäiset pari käsittelyväliä olivat yhtä helvettiä, koska kuolleet karvat jäivät jumittamaan koloihinsa viikkokausiksi, mikä teki bikinirajasta aivan jäätävän näköisen. Säärikarvojen kohdalla tilanne ei kuitenkaan ollut lähellekään yhtä kammottava; vaikka sääriin jäikin mustia pisteitä muutaman viikon ajaksi, ei tilannetta voinut edes verrata siihen, miltä sääret ennen näyttivät sheivauksen jälkeen. Voinkin sanoa, että minun kohdallani säärikarvojen matka ikuiseen kadotukseen näyttää olevan lastenleikkiä, eikä se edes satu, ainakaan yhtä paljon kuin bikinirajan laserointi.

Moni on kysellyt voiko karvanpoistoa laserilla aloittaa kesällä. Jos aikoo olla auringossa ja ruskettua, homma menee vähän kinkkiseksi, koska laser tehoaa parhaiten tummaan karvaan vaalealla iholla ja ruskettuneella iholla se saattaakin napata ihon pigmenttiin. Minun sääreni olivat ehtineet saada melkoisen rusketuksen Portugalissa, toukokuun hellepäivinä ja laseria edeltävänä viikonloppuna Stadikalla (kaikki tietävät, että kun Stadikalla vain vilauttaa hipiäänsä auringolle, se näyttää siltä kuin olisi maannut puoli tuntia solariumissa). Jos iho on ruskettunut, laserin käyttö harkitaan aina tarkkaan tapauskohtaisesti ja lähtökohtaisesti siihen suhtaudutaan Laser Tilkassa nihkeästi. Leena päätyikin tekemään säärilleni käsittelyn erittäin matalalla teholla, jotta laser ei nappaa ihon pigmenttiin kiinni, mutta saisin kuulemma sileät sääret koko kesäksi. Testasimme ensin erittäin matalaa tehoa pienelle ihoalueelle, jonka perusteella Leena arvioi voidaanko hoitoa tehdä matalalla teholla koko säärille, minulle voitiin. Seuraava kunnon tehokäsittely voidaan tehdä vasta loppusyksyllä, kun kesän rusketukset ovat lähteneet. Itseäni tuo ei haittaa, sillä sääret ovat jo nyt todella paljon sileämmät ja karva niin hentoista, että olen aivan taivaassa tästäkin.

Olen kuivaharjannut ja kuorinut säärten ihoa ahkerasti nopeuttaakseni hieman kuolleiden karvojen tippumista. Paras vartaloharja kuivaharjaukseen on pyöreä ja nuppipäinen. Mielestäni kahvallinen harja on vaikea käyttää, mutta makuasioitahan nämä ovat. Oma harjani on Iris Hantverkin hevosen karvasta valmistettu pyöreä vartaloharja ja olen ostanut sen Annankadulta Formverkista. Google kertoi, että merkin tuotteita myydään melko monessa verkkokaupassa, mm. Cillasissa. Näyttäisi siltä, että siellä tuo vartaloharjani on juuresharja. Hahahhaha, no hyvin toimii kropallakin!

Patykan Marine Crystals vartalokuorinta on myös ollut ahkerassa käytössä, se on yksi suosikkikuorinnoistani vartalolle ja toimii jotenkin erityisen juuri tähän tarkoitukseen (karvan raatojen nyhtämiseen koloistaan).

Laserin jälkeen on tärkeää kuorruttaa iho kosteuttavalla, rauhoittavalla ja uudistavalla voiteella. Tämän viimeisimmän käsittelyn jälkeen otin käyttöön ekstrauudistavan voiteen, koska jos laser nappaa ihon pigmenttiin, iho kuoriutuu. En ole tosin huomannut mitään kuoriutumista, eli joko kaikki lasersäteet purivat suoraan karvoihin tai sitten voide on tehnyt tehtävänsä. Kyseessä on australialaisen Pure Papayan Renew Cream, johon olen niin ihastunut, että keksin mitä tahansa tekosyitä vuorata sillä itseni melkein päästä varpaisiin. Tulette todellakin kuulemaan tästä sarjasta lisää, mutta oli pakko intoilla tästä jo nyt. Pure Papayan tuotteet perustuvat fermentoidun papaijan uudistavaan vaikutukseen ja Renew Cream on tarkoitettu arpien, ihovaurioiden ja erittäin kuivan ihon hoitoon. Kiikutin yhden tuubin testiin myös personal rainerilleni Aarolle, joka rynäisi taannoin kaupunkipyörällä (pyörästä irtosi satula kesken ajon) niin pahasti, että olkapäästä puuttuu nahkaa nyrkin kokoisen palleron verran. Minä tietenkin näin tilanteessa heti vain mahdollisuuden meheväksi koekaniiniksi. Suosittelen ehdottomasti korvamerkkaamaan tämän uuden sarjan.

Minun säärikarvojeni krematorio sijaitsee siis Laser Tilkassa, joka on nykyisin osa Pihlajalinnaa. Laser Tilkassa on käytössä alexandriittilaser, joka on tehokkain laser pysyvään karvanpoistoon. Jos harkitset karvanpoistoa laserilla, niin ota huomioon, että pelkkä alexandriittilaser ei kuitenkaan vielä takaa hyvää tulosta. Laitteissa on eroja kuin Mersulla ja Ladalla. Laser Tilkassa on käytössä lasereiden Ferrari ja aivan järjettömän ammattitaitoinen henkilökunta. Olen kertonut tämän varmaan joka ikisessä laserpostauksessa, mutta kerron silti uudelleen, että ehdin haaveilla laserista yli kymmenen vuotta ennen kuin aloitin hoidot. Noiden vuosien aikana ehdin tehdä perusteellisen taustatyön aiheesta, nimenomaan laserin käytöstä karvanpoistossa. Taustatyön perusteella päädyin Laser Tilkkaan enkä ole katunut hetkeäkään enkä senttiäkään. Kerron tämän siksi, että sinä et kantaisi rahojasi mihinkään muualle kuin paikkaan, jossa taatusti tiedetään mitä tehdään ja laitteet ovat kohdallaan.

Onko teistä jollain meneillään laserointiprojektia tällä hetkellä? Olisi kiva kuulla kokemuksianne!

Säärikarvojen laserointi saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,