Beauty

Rasasara – autenttista ayurvedistä ihonhoitoa

Beauty | 3.4.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: OM Organic Beauty

Rasasara Skinfood on autenttinen ayurvedinen ihonhoitosarja, joka kirjaimellisesti pakottaa pysähtymään ja keskittymään tietoisesti ihonhoitorituaalin tekemiseen.

Kirjoitin pari kuukautta sitten rovaniemeläisestä OM Organic Beautysta, joka on ayurvediseen ihonhoitoon erikoistunut verkkokauppa. Tuolloin keskityin postauksessa Dafna’s-nimiseen sarjaan, jota voisi kuvailla sanoilla tiede kohtaa ayurvedan. OM Organicin konsepti kuin myös Dafna’s saivat ihan huikean vastaanoton ja sarjan jälleenmyyjäverkosto onkin ehtinyt kasvaa parissa kuukaudessa mukavasti.

OM Organicin valikoiman testaus ei kuitenkaan jäänyt pelkästään Dafnaan. Tällä välin olen ehtinyt nimittäin tutustumaan melkeinpä täysin päinvastaiseen sarjaan, Rasasara Skinfoodiin, jota voisi kuvailla matkaksi autenttisen ayurvedisen ihonhoidon lähteille.

Rasasara on kaukana modernista ihonhoitosarjasta. Tämä sarjaa henkii kiireettömyyttä, läsnäoloa ja itsensä hemmottelua isolla i:llä. Olen kuulkaa aivan myyty. Olen myyty sille, miten sarjan ihonhoitorituaali kirjaimellisesti pakottaa pysähtymään ja keskittymään tietoisesti ihonhoitorituaalin tekemiseen.

Holistinen ihonhoito, kasvohieronnat ja erilaiset autenttiset ihonhoitovälineet tulevat yleistymään rytinällä tulevina vuosina. Nämä eivät jää ohimeneviksi trendeiksi, sillä lähtökohtaisesti jokainen meistä kaipaa rauhaa ja hyvinvointia, koska elämme jatkuvan ulkoapäin tulevan kuormituksen alaisena. Gua sha on jo nyt iso trendi, mutta ayurvedan vastine gua shalle on kansa wandpuinen sauva, jolla hierotaan ihoa. Esittelen tässä postauksessa teille myös kansa wandin.

Rasasara on australialainen, ayurvedaan pohjatuva ihonhoitosarja, jonka raaka-aineet ovat monikäyttöisiä ja yhdisteltäviä: jyvä- ja yrttijauheita, kukkaisvesiä ja öljyjä. Tuotteissa käytetään vain luonnollisia aineita ja suositaan luomusertifioituja sekä biodynaamisesti viljeltyjä raaka-aineita sekä vapaana ja villinä kasvaneita kasveja ja ayurvedisia yrttejä.

Jokaiselle doshalle, eli kehotyypille, löytyy omat ihonhoitolinjansa eli vata, pitta ja kapha. Lisäksi valikoimassa on muutama tridoshic-tuote, eli kaikille doshille sopivat tuotteet.

Itse olen kehotyypiltäni pitta, melko runsaalla vatalla höystettynä. Ihollani ei ole kuitenkaan pittalle tyypillisiä iho-oireita. Ayurvedassa täytyykin muistaa, että aina esimerkiksi ihonhoitoa suunniteltaessa ei huomioida pelkästään doshaa, joka on hallitsevin. Doshiin nimittäin vaikuttavat myös ikä ja vuodenajat. Vata-ikä alkaa varsinaisesti noin 45 vuoden ikäisenä, mutta päädyimme silti OM Organicin naisten kanssa valitsemaan minulle vata-tuotteet, koska ne on tarkoitettu ikääntyvälle ja kuivalle iholle.

Vata-ihonhoitorutiinistani löytyivät siis seuraavat tuotteet: Vata Face Cleansing Bar kasvosaippua, Hydrating Mist kasvosuihke, Face Nourishing Oil kasvoöljy, Exfoliant & Mask kasvonaamio- ja kuorintajauhe, Tridoshic Cleansing Compress Drops puhdistavat komperssiotipat ja Gentle Eye Gel & Makeup Remover silmänympärysgeeli ja silmämeikin puhdistusaine.

Rasasaran ihonhoitorituaali:

Aamuisin iho puhdistetaan lämpimällä kasvokompressilla. Lämpimään veteen lisätään muutama tippa Tridoschic kompressiotippoja, jotka sisältävät palmarosan, jasmiinin ja seetripuun eteerisiä öljyjä. Tippoja ei tule käyttää suoraan iholle, vaan ne pitää aina laimentaa vedellä.

Kasvopyyhe kastellaan veteen ja asetetaan vaikuttamaan kasvoille tiiviisti hetkeksi ja lopuksi iho pyyhitään pyyhkeellä. Kompressiin voi käyttää isompaa kasvopyyhettä, jonka saa käärittyä tiiviiksi paketiksi kaulan iholle asti. Itse käytin musliiniliinaa, jolla ei saa aivan yhtä tehokasta vaikutusta. Kompressiotipat avaavat ja puhdistavat huokosia sekä pehmentävät ihoa ja valmistelevat ihon hoitotuotteisiin.

Meikit poistetaan iltaisin Trisdoshic puhdistusaineella, joka on koostumukseltaan ohutta, maitomaista emulsiota ja se on tarkoitettu myös silmämeikinpoistoon ja sopii jopa silmänympärysgeeliksi – tuote on siis hyvin hellävarainen.

Iltaisin iho puhdistetaan meikin poistamisen jälkeen kasvosaippualla, joka ei pese ihoa lainkaan yhtä voimakkaasti kuin tavallinen saippua, vaan se on yllättävän hellävarainen ja jättää ihon pehmeäksi. Saippua sisältää valkoista savea sekä sitruunan ja geraniumin eteerisiä öljyjä, jotka tasapainottavat talineritystä ja kirkastavat ihoa.

Puhdistuksen jälkeen iho kosteutetaan Vata kasvosuihkeella, joka sisältää pehmittävää appelsiininkukkavettä ja juonteita siloittavaa sekä ihon toimintoja tasapainottavaa geraniumin eteeristä öljyä ja viilentävää ruusukvartsijauhetta. Jos iho tässä vaiheessa kaipaa lisäkosteutusta, sitä saa Tridoshic Aloe-seerumista, joka on aivan kaikille ihotyypeille sopiva kosteuttava, rauhoittava, uudistava ja viilentävä seerumi.

Ayurvedisessä ihonhoitorituaalissa ei 7 skin methodeja tunneta (joskaan mikään ei estä fuusioimasta metodia tähänkin), vaan tarkoitus on sen sijaan suihkuttaa iho kosteaksi kasvovedellä ja hieroa sitten kostealle iholle Vata kasvoöljyä, jonka sekaan olet lisännyt pari suihkausta Vata kasvovettä – kasvovesi toimii öljyjen ”kuljettimena” ja tulet ikään kuin luoneeksi samalla ihollesi seerumimaisen ohuen emulsion sillä erotuksella, ettet levitä ihollesi lainkaan mm. emulgaattoria – tässä rituaalissa ollaan siis todellakin autenttisen ihonhoidon alkulähteillä, sillä juuri tällaista luonnonkosmetiikan käyttö on aikoinaan ollut. Halutessasi voit myös sekoittaa aloe-seerumia kasvoveden ja kasvoöljyn joukkoon.

Vata kasvoöljy sisältää valkoisten ja mustien seesaminsiementen öljyä, jojobaöljyä sekä geraniumin, sitruunan, ruusujuuren ja jatamansin eteerisiä öljyjä, jotka parantavat ihon mikroverenkiertoa, solujen uusiutumista, vahvistavat ihoa ja ehkäisevät tulehduksia.

Vata-iholle suositellaan kuorintaa ja naamiota viikottain. Siihen käytetään jauhemaista naamio- ja kuorintajauhetta, joka tuoksuu aivan pullataikinalta (arvaattekin varmaan, että tuote sisältää kardemummaa). Kardemumman lisäksi jauhe sisältää valkoista savea, jauhettua riisiä, ashwagandaa, neilikkaa, appelsiinin kuorta ja geraniumin eteeristä öljyä. Tuoksu on huumaava!

Kuorintana jauhe toimii sekoittamalla siitä kädellä veden kanssa tahnan, joka levitetään iholle hellävaraisesti pyörivin liikkein. Tahnan voi antaa vaikuttaa hetken iholla, jonka jälkeen se huuhdotaan pois.

Naamio puolestaan saadaan sekoittamalla kulhossa kaksi lusikallista (pakkauksessa tulee mukana ihana puinen annostelulusikka) pieneen määrään esimerkiksi kookoskermaa, jogurttia tai avokadoa. Minä olen käyttänyt paksua luomukermaa – yhdistelmä on taivaallisen ihana. Naamion annetaan vaikuttaa iholla 20 minuuttia ja sen voi pitää kosteana suihkimalla päälle kasvovettä.

Naamio puhdistaa iholta kuollutta solukkoa, epäpuhtauksia, ilmansaasteita, parantaa ihon mikroverenkiertoa ja vahvistaa ihoa. Ihastuin toden teolla naamion hellävaraisuuteen, tuoksuun ja pitkästä aikaa käsillä värkkäämiseen ja erilaisten DIY-sekoitusten tekemiseen.

Rasasaran tuotteista on saatavilla Starter Kit aloituspaketit kullekin doshalle. Pakkaukset ovat huhtikuun ajan 20 % alennuksessa OM Organic Beautyssa ja sarjan jälleenmyyjillä, tämä on siis oiva tilaisuus päästä kokeilemaan koko ihonhoitorituaali edullisesti. Ainoastaan tridoshic-tuotteet täytyy ostaa erikseen, jos ne haluaa mukaan rituaaliin.

Lupasin vielä kertoa kansa wandista, joka oli itselleni aivan uusi tuttavuus, mutta ayurvedassa tuhansien vuosien ajan käytetty väline. Sauva on valmistettu puusta ja sen iholle tuleva pää on pinnoitettu pronssilla. Ayurvedan mukaan pronssi tasapainottaa kaikkia kolmea doshaa ja sitä pidetään hoitavana metallina.

Hieronta tehdään kansa wandilla huolellisesti kasvovedellä ja kasvoöljyllä kosteutetulle iholle. Sillä ei venytetä ihoa, vaan sauvan annetaan liukua iholla sen oman painon mukaan. Hierontaliikkeet suuntautuvat kasvojen keskiosasta ulospäin. OM Organic Beautyn sivuilta löytyy perusohjeet kansa wandin käyttöön.

Hieronnan vaikutukset kansa wandilla ovat hyvin samanlaiset kuin monilla muillakin menetelmillä: verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat, iho uusiutuu nopeammin, ihon väri kirkastuu, rypyt siliävät ja iho saa napakkuutta. Lisäksi jännitykset vapautuvat ja kasvojen luusto piirtyy selkeämmin esille.

Kansa wand on todella tervetullut täydennys hierontavälineideni joukkoon. Hieronta sujuu sillä paljon helpommin kuin gua shalla, sillä sauva on helppokäyttöisempi ja sillä on vaikeampi käsitellä ihoa liian kovakouraisesti. Sauvan muoto myöskin mukailee todella hyvin lihaksistoa ja luustoa eikä se ole lainkaan liian iso kasvoille, vaikka aluksi hieman epäilinkin sitä. Loistava kapistus ja ehdoton lisäys myös kasvohoitojen yhteyteen kosmetologeille. Välineet tuovat myös lisätehoa itsehoitoon kotona ja varsinkin niska- ja hartiakipujen hoitoon kansa wand toimii myös erinomaisesti.

Yhteenvetona sanottakoon, että itse olen menossa niin omassa työssäni kuin elämässäni entistä syvemmälle holistisuuteen. En voi enää nähdä ihonhoitoa vain tehokkaina tuotteina, enkä kasvojen hoitoa erotettuna vartalonhoidosta, sillä niillä on vahva yhteys keskenään. Siksi tällaisista rituaaleista kertominen on minulle sitä eniten sydäntä lähellä olevaa työtä, vaikka toki maailma on täynnä kuluttajia, jotka tarvitsevat vain perustietoa luonnonkosmetiikasta. Rasasaran ihonhoitorituaali johdattaa kuitenkin todella olennaisten asioiden äärelle: itsensä rakastamiseen, hyvinvointiin ja luonnon kanssa harmoniassa elämiseen.

Ayurvedisestä ihonhoidosta kiinnostuneille on luvassa ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan rituaaliin syvällisemmin, sillä Rasasaran perustaja Sonia Lloyd saapuu Australiasta asti Helsinkiin pitämään ayurvedisen ihonhoidon workshopin yhdessä OM Organicin kanssa 19.5.2019. Liput tapahtumaan ovat myynnissä täällä.

Rasasaran Starter Kit aloituspakkaukset ovat 30.4.2019 asti 20 % alennuksessa OM Organic Beautyssa sekä kaikilla sarjan jälleenmyyjillä, joita ovat Ekokauneushoitola Natural Beauty, Natural Goods Company, PUR Hyvinvointikauppa, Stoorla ja Shantila. Aloituspakkauksista löytyy vaihtoehdot Vatalle, Pittalle ja Kaphalle.

Oletko jo tutustunut Rasasaran tuotteisiin tai muihin ayurvedisiin ihonhoitosarjoihin?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

6 kommenttia artikkeliin “Rasasara – autenttista ayurvedistä ihonhoitoa”

 1. Saana

  Tulipas jotenkin sopivalla hetkellä tämä postaus kun ayurveda on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, kiitos tästä! Kävin kuukausi takaperin Hakaniemen Pür:issa ihanan Rosin ihoanalyysissä, josta mukaan tarttui Pitta-aloituspakkaus. Oli muuten yllätys saada tietää omaavansa pitta-ihon, koska luulin olevani ihan 100% vata! Taidan kuitenkin olla vata-pitta ja tällä hetkellä fyysisesti tunnun oireilevani pittan mukaan ja henkisesti vatan mukaan, heh. Tuo kasvovesi&öljy on toiminut hyvin ja tuntuu ihanalta, mutta kasvosaippua kyllä pesi kaikista lupauksista huolimatta ihon natisevaksi ja kiristäväksi? Ekalla käyttökerralla lisäksi kirveli voimakkaasti ja kirvely jatkui vielä pitkään peseytymisen jälkeen ja sai kaikki aknenäpyt helottamaan. Käytin saippuaa viikon koska ajattelin että iho tottuisi, mutta sitten kasvoihin alkoi tulla hilseileviä kohtia, joita minulla ei ole ollut ollenkaan sen jälkeen kun olen käyttänyt puhdistysöljyä ja maitoa. Lopetinkin saippuan käytön ja aloin noudattaa rutiinia Avril puhdistusöljy + Madara puhdistusmaito ja pesun jälkeen Rasasaran kasvovesi + öljy, lisäksi olen käyttänyt joko Mossan tai nyt uuden tuttavuuden Senjan light päivä&yövoidetta. Aamulla Mossan misellipyyhintä ja sama kosteutusrituaali kuin illalla. Minulla on kuitenkin kasvot täynnä pikkuruisia epäpuhtausnäppylöitä, kystisiä aknenäppyjä nousee toistuvasti ja miiliumeja on edelleen vaikka jo pidemmän aikaa olen keskittynyt kosteutukseen ja 7 skin methodiin. Rasasara ja ayurvedinen hoitorituaali kiinnostaa juurikin yksinkertaisten ja puhtaiden ainesosien vuoksi, mutta valitettavasti hinta-tuotekoko-suhde on turhan korkea jotta kaikki tuotteet voisivat olla näitä, koska ihotuotteita kuitenkin kuluu aika runsaasti. Mitähän tuotteita/käytäntöjä mahdollisesti tuossa hoitorituaalissa tulisi muuttaa että tukisi akneihon paranemista ja pienten epäpuhtauksien poistumista? Kannattaisiko käydä jossain mekaanisessa ihonpuhdistuksessa vai esim lempeämmässä ayurvedisessa ihohoidossa?
  Ja koska olemme monimutkainen paketti, iho-ongelmat heijastelevat 100% varmuudella myös kehon sisäistä ja psyykkistä tilaa eikä ulkoisilla tuotteilla varmastikaan saa tilannetta täysin haltuun. Olen syönyt nyt lähes vuoden keto/paleo-tyyliin, mutta iho on silti huonommassa kunnossa kuin koskaan ja silmäpussit ja luomien turvotus niin karmeat että en todellakaan näytä hyvinvoivalta ja tämä turhauttaa suuresti. Ihan vain mielipidekysymyksenä, olisiko enemmän hyötyä käydä tässä tilanteessa flt-ravintovalmennuksessa vai esim. Pardaman Sharman ayurvedakonsultaatiossa jotta saisi kehon tasapainoon, vai molemmissa?
  Tästä tuli nyt pitkä selonteko omasta tilanteesta, mutta ehkä jollain muulla lukijalla saattaisi olla samankaltaisia pohdintoja joihin kaipaa apua. Kiitos siis jo etukäteen! 🙂

  • Saippua ei välttämättä kaikille toimi ja silloin kannattaakin vaihtaa, jos toteaa ettei sovi itselle. Pysyisin aknen kanssa hellävaraisuudessa ja öljypuhdistuksessa/maidossa, koska se tasapainottaa talineritystä. Kapha-ihon tuotteet ovat ennemminkin aknelle kuin pittan. Tässä voi olla eroavaisuuksia ja riippuu aknen tyypistä – pitta on herkempi ja kuivempi, kapha kosteampi ja öljyisempi.

   Mä suosittelisin kansa wandia tai gua shaa ihonhoidon tueksi parantamaan verenkiertoa ja lymfakiertoa. Jos olet ketolla, suosittelen Astris-klinikkaa ja Yazka Loven konsultaatiota, muuten tulee aivan liian monimutkaiset ja ristiriitaiset vinkit.

 2. Laura

  Esittelit täällä blogissa pari vuotta sitten Lakshmi -sarjan. Miten vertaisit näitä tuotesarjoja?
  Mulla on nyt käytössä Lakshmin Vata puhdistusmaito ja kasvovesi. Makuuni todella voimakkaasti tuoksuvia (pahalta) ja kirvelevät silmiä ja atooppinen ihoni kuivuu hieman näistä. Pur’n myyjä näitä mulle suositteli, vaikka olisin itse valinnut Pittan tuotteet.

 3. Kati

  Hei huippupostaus! Kuuntelin juuri ayurveda-aiheista podcastia ja mietinkin miten tämä ihoon soveltuisi. Ilmeisesti olen kropaltani yhdistelmä kapha/pitta. Osaatko sanoa ovatko nämä tuotteet ok myös kuivalle mutta helposti ärsyyntyvälle iholle? Pintakuiva ihoni puskee jatkuvasti pientä punaista epäpuhtautta poskiin ja tuntuu että monet tuotteet ärsyttävät näitä ennestään. Käytössä vaihdellen whamisan öljyputsari ja kasvovesi ja avrilin vastaavat. Öljynä käytän neal’sin appelsiiniöljyä ja kosteutukseen mossan vitamin cocktailia.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>