Beauty

Ayurvedinen ihonhoitorituaali

Beauty | 20.1.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: OM Organic Beauty, postaus sisältää tarjouksen

Ayurvedinen ihonhoito ulottuu pintaa syvemmälle. Ihonhoitorutiiniin kuuluu kymmenen päivittäistä rituaalia. Kaiken perustana on rytmin kunnioittaminen.

Varmasti moni teistä tietää, että intialainen lääketiede – tai elämäntiede – ayurveda on minulle erittäin lähellä sydäntä. Se tuo minulle ennen kaikkea viitekehyksen ja syvällistä ymmärrystä ihmisen terveyteen kokonaisuutena ottaen huomioon fyysisen kehon ominaisuudet, persoonallisuuden piirteet, energian ja temperamentin sekä taipuvaisuuden erilaisiin kehon epätasapainotiloihin, sairauksiin ja iho-ongelmiin.

Ayurveda tarjoaa pintaa syvemmälle ulottuvan lähestymistavan myös ihon ja iho-ongelmien hoitoon. Kaiken perustana on rytmi, joka tarkoittaa kausiluontoisen rytmin noudattamista niin vuorokauden eri aikoina kuin vuodenaikoinakin. Puhun jatkuvasti säännöllisten rutiinien tärkeydestä, sillä ne muodostavat koko perustan hyvinvoinnille, ja rytmi sekä rutiinit ovatkin koko ayurvedisen ihonhoidon ja elämäntavan ydin.

Ayurvediseen ihonhoitoon kuuluu kymmenen päivittäistä rituaalia:

1. Kausittaiset rytmit

Syksyllä ja talvella ravitaan ihon syviä kerroksia kylmäpuristetuilla luomulaatuisilla kasviöljyillä ja suojataan ihoa. Keväällä autetaan ihoa puhdistumaan kuona-aineista oikeanlaisilla tuotteilla sekä ayurvedisellä hieronnalla. Kesällä puolestaan viilennetään ihoa erilaisilla yrteillä ja suojataan se UV-säteilyltä.

2. Luonnolliset ihonhoitotuotteet

Ayurvedassa on itsestään selvää, että iholle ei laiteta aineita, mitä ei voi vaikka syödä, koska iho on kaikista ihmisen elimistä suurin.

3. Tuore ja puhdas ruoka

Ihoa ravitaan sisältäpäin syömällä puhdasta ja tuoretta luonnonmukaisesti tuotettua aitoa ruokaa.

4. Tietoinen syöminen

Syöminen on rituaali, jolle rauhoitetaan oma hetki ilman älylaitteita ja televisiota. Ruoka pureskellaan aina rauhassa. Kaikista tärkeintä syömisessä on intentio: kunnioitetaan sitä ruokaa, joka pitää meidät elossa.

5. Hieronta

Ihoa hierotaan aamuisin, koska se aktivoi verenkiertoa, parantaa ravinteiden kulkemista ihoon sekä vilkastuttaa kuona-aineiden poistumista.

6. Lepo

Keho uudistuu ja palautuu nukkuessamme. Lepoa tarvitaan vähintään 6-8 tuntia vuorokaudessa. Riittävä lepo on hehkuvan kauniin ja kuulaan ihon edellytys.

7. Stressin vähentäminen

Stressi vanhentaa ihoa ennenaikaisesti, vilkastuttaa vapaiden radikaalien tuotantoa kehossa sekä häiritsee hormonitoimintaa ja ruoansulatusta. Tasapaino työn, harrastusten, itsehoidon ja vapaa-ajan kesken on tärkeä osa ayurvedaa ja harmonista rytmiä.

8. Päivittäinen ihonhoitorituaali

Ihonhoitorituaali tehdään aamuin illoin ja sen vaiheet ovat ihon puhdistaminen, ravitseminen ja kosteuttaminen.

9. Hemmottelu

Ayurvedassa on kyse siitä, että otat aikaa itsellesi: hemmottele ja hiero itseäsi, joogaa, meditoi ja vietä spa-päivää kotona. Anna itsesi säteillä luonnollista kauneutta!

10. Määritä oma kauneuskäsityksesi

Ayurveda opettaa kokonaisempaa kuvaa kauneudesta. Se on syvällinen ja eheä kokemus omasta sisäisestä voimasta, rakkaudesta ja vitaalisuudesta.

Lähde: OM Organic Beauty

OM Organic Beauty – ayurvediseen ihonhoitoon erikoistunut verkkokauppa

Rovaniemeläinen OM Organic Beauty on ayurvediseen ihonhoitoon keskittynyt verkkokauppa. Sen perustajat ovat kosmetologi ja ayurvedahoitaja Jaana sekä kauppatieteiden maisteri Mia. Jaanalla on myös Rovaniemellä oma ekokauneushoitola Natural Beauty.

Kun OM Organic Beautyn verkkokauppa avautui, en ollut pysyä nahoissani, sillä konsepti on ainoa laatuaan niin Suomen kuin maailmankin mittakaavalla. Perinteisen ihotyyppijaottelun sijasta ayurvedassa lähestytään ihonhoitoa doshien, eli kehotyyppien näkökulmasta, joita on kolme; vata, pitta ja kapha. Ayurvediset ihonhoitotuotteet tasapainottavat kullekin doshalle ominaisia epätasapainotiloja.

OM Organic Beautyn valikoima on niin kiehtova, että haluaisin heti esitellä teille kaikki sarjat, mutta olen päässyt itsekin tutustumaan niistä vasta yhteen ja sen perusteella voin sanoa, että tämähän ottaakin aikaa normaalia kauemmin. Tuotteissa on sen verran monia ulottuvuuksia, että niiden kanssa saa tehdä pitkäaikaista tuttavuutta päästäkseen kaikkiin vaikutuksiin kunnolla ”sisälle”.

Ayurvedinen ihonhoitosarja Dafna’s

Testissäni on ollut nyt yksi OM Organic Beautyn maahantuonnissa olevista tähtisarjoista, espanjalainen luonnonkosmetiikkasarja Dafna’s. Olen niin iloinen, että yhteistyökumppanini sattuvat olemaan sellaisia, joiden tuotteista riittää paljon sanottavaa sekä analysoitavaa ja kaikesta saa kirjoittaa rehellisesti. Ensivaikutelmani Dafnasta oli nimittäin luokkaa yksi sarja mustien mironlasipullojen joukossa, jolla on ihana tarina ja vakuuttavat raaka-aineet – ns. kaikki perusasiat kunnossa.

Tummanvioletit mironlasipullot ja -purkit eivät jätä hirveästi tilaa mielikuvitukselliselle ulkoasulle ja nykyisin yhä useampi luonnonkosmetiikkabrändi suosii kyseistä pakkausmateriaalia, koska se on tuotteiden säilyvyyden kannalta ylivoimainen sekä kierrätettävä. Odotin Dafnan olevan laadukas sarja, josta ei löydy mitään moitittavaa, mutta sarjan ulkoasu ja tuoksut eivät saaneet minua huokailemaan myöskään ihastuksesta – kunnes…

…olin käyttänyt Dafnan tuotteita noin viikon verran, kun aloin huomaamaan miten kuulaalta, kimmoisalta ja täyteläiseltä ihoni näytti. Tuotteita levittäessä iholleni huomasin olevani erityisen tietoinen niiden tuoksuista ja tuntumasta. Tuntui kuin olisin sukeltanut jotenkin todella syvälle sarjaan ja tuotteiden käyttö oli pelkkää suurta nautintoa, joka vei mennessään. Sarja on yksi upeimmista ihonhoitosarjoista, mitä olen koskaan käyttänyt enkä tiedä miten maltan jättää sitä tauolle muiden tuotetestauksieni tieltä. Tehdäänpä siis tuotteisiin hiemaan syvällisempi katsaus…

Tiede kohtaa ayurvedan

Sarjan perustaja Dafna on ammatiltaan aromaterapeutti ja naturopaatti, jolla on yli 18 vuoden kokemus alalta ja kasviuutteiden, eteeristen öljyjen sekä bioteknologian tutkimuksesta. Ennen oman ihonhoitosarjansa perustamista hän työskenteli konsulttina pääasiassa lääkeyhtiöissä. Tutkijoiden kanssa yhteistyössä kehitetyn Dafnan filosofia pohjautuu ayurvedaan, luonnollisiin ja bioaktiivisiin aineisiin sekä pitkälle kehittyneeseen bioteknologiaan.

Pintaa syvemmälle vaikuttaviin tuotteisiin on valittu yli 40 aktiivista ainesosaa (kasviuutteita, kylmäpuristettuja kasviöljyjä, eteerisiä öljyjä ja bioteknologian avulla muokattuja kasveja), jotka muodostavat synergiassa tehokkaita ja turvallisia tuotteita. Kaikki Dafnan tuotteet sopivat myös raskaana oleville naisille.

Dafnan tuotteet on suunniteltu hidastamaan ikääntymisen merkkejä, ei estämään niitä, eli ne auttavat ihoa ikääntymään kauniin ja terveen näköisesti. Tuotteet puhdistavat ihoa ja ehkäisevät ulkoisten haittatekijöiden kuten auringon, ilmansaasteiden ja ilmastoinnin vaikutuksia iholla. Lisäksi ne tuovat iholle elinvoimaa ja suojaavat ihosoluja sekä korjaavat ikääntymisen merkkejä, kuten pigmenttiläiskiä, juonteita ja veltostunutta ihoa. Raaka-aineet ehkäisevät myös sisäisen stressin aiheuttamia ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä ja tuovat ihosoluille energiaa auttaen parantamaan kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Dafnan tuotteet

Dafnan tuotteiden koostumukset ovat täyteläisiä ja ylellisiä ja niiden tuoksu takaa käyttäjälleen ainutlaatuisen ja kokonaisvaltaisen ihonhoitoelämyksen. Olen itse yleensä hyvin ohuiden ja vesimäisten koostumusten ystävä, jonka vuoksi Dafna’s yllättikin minut täysin. Pelkät täyteläiset ja samettiset kosteusvoiteiden koostumukset olivat todella nautinnollisia, joiden jokaisesta pisarasta huokuu pitkälle hiottu tuotekehitys ja ammattitaito – näitä tuotteita ei ole sekoiteltu missään kotikemistin keittiössä! Täyteläisistä koostumuksista huolimatta yksikään tuote ei saanut ihoani tukkeutumaan eikä niistä jäänyt tippaakaan sellaista tuntumaa, että iho olisi kaivannut ohuempia tuotteita.

Dafnan kehittämistä raaka-aineyhdisteistä mainittakoon MelaCare, kolmesta kasvista (kameliaöljy, kolmiokäenkaali ja Eremanthus erythropappus) valmistettu kuivaöljy, joka ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. TensUp on puolestaan kahden kasvin (sikurijuuri ja Tara spinosa) muodostama ihoa kohottava, siloittava ja kollageenin tuotantoa parantava yhdiste.

Active Mist

Suihkutettavassa kasvovedessä on hienostunut kukkainen ja sitruksinen tuoksu. Suihke sisältää MelaCaren lisäksi kosteuttavaa ja viilentävää viikunamehua sekä rauhoittavaa kehäkukkaa. Suihke sopii kaikille keho- ja ihotyypeille. Minä olen käyttänyt kasvovettä 2-3 kerrosta imeyttäen jokaisen kerroksen käsillä taputtelemalla ihoon. Tuote on koostumukseltaan ohuempaa kuin paksuhkot hoitonesteet, joihin olen viime aikoina rakastunut. Koen kuitenkin, että Dafnan muiden tuotteiden kanssa kannattaa käyttää ehdottomasti juuri tätä suihketta, jotta tuotteiden koostumukset ja vaikutukset pääsevät oikeuksiinsa.

Eye Care

Silmänympärysvoiteessa on erittäin ohut ja miellyttävä koostumus ja se on todella riittoisaa. Voide kosteuttaa, vähentää turvotusta, virkistää ja siloittaa silmänympärysihoa. Aktiiviaineista löytyy TensUpia, pienimolekyylistä hyaluronihappoa, hibiscusta, kehäkukkauutetta ja aloe veraa. Tässä on tehokas ja hinta-laatusuhteeltaan loistava silmänympärystuote ikääntyvälle iholle.

Serum Anti-Aging & Glow

Kaikille keho- ja ihotyypeille sopiva seerumi kiinteyttää ihoa, parantaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa, ravitsee ja optimoi ihon kosteustasapainoa. Seerumi sisältää TensUpin lisäksi pienimolekyylistä hyaluronihappoa, joka varastoi kosteutta ihosolujen väleihin tehden ihosta täyteläisen ja sileän. Seerumi on täysin hajusteeton eikä se siis sisällä eteerisiä öljyjä.

Seerumi tekee ihon rakenteesta todella sileän, miellyttävän pehmeän ja napakan sekä vahvemman oloisen. Mielestäni sarjan seerumilla on oleellinen rooli koko Dafnan ihonhoitorituaalissa optimaalisten vaikutusten saamiseksi.

Moisture+ – elvyttävä päivävoide

En olisi uskonut rakastuvani Dafnan kahdesta kosteusvoiteesta täyteläisempään, mutta niin vain kävi. Voiteen koostumus on suoranaista emulsion valmistamisen taidetta eikä täyteläinen ja samettinen koostumus ole tippaakaan kuivakka ja tunkkainen, vaan ihanan hengittävä ja kosteuttava.

Voide sisältää aloe veraa, ruusuvettä, arganöljyä ja pienimolekyylistä hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat, uudistavat ja korjaavat ihoa. Bambun ja mimosan uutteet parantavat ihon rakennetta ja kosteuttavat. Dafnan kosteusvoiteesta löytyy myös kevyempi Light-versio, jolla on samanlaiset vaikutukset kuin täyteläisellä voiteella, mutta se soveltuu paremmin seka- ja rasvaiselle iholle eli pittalle ja kaphalle. Kevyen voiteen pakkauskoko on muuttumassa, jonka vuoksi vanha 30 ml pakkaus on tällä hetkellä alennuksessa OM Organic Beautyssa. Ohuen voiteen koostumus on myös huippuluokkaa ja omalle normaalille iholleni valitsisin tämän kesällä. Täyteläisempi voide sopii parhaiten kuivalle (vata) ja ikääntyvälle iholle.

Nutrition – korjaava yövoide

Dafnan yövoide on todellinen unelmien yövoide ja yksi ylellisimmistä, tehokkaimmista ja hinta-laatusuhteeltaan loistavimmista yövoiteista, joihin olen törmännyt. Upean samettinen ja täyteläinen koostumus imeytyy nopeasti ja jättää iholle hengittävän hunnun.

Yövoiteen raaka-aineet saavat sukat pyörimään jaloissani, sillä tuotteesta löytyy adatogeenejä, kuten lääkinnällistä sientä reishiä eli lakkakääpää, joka uudistaa ja puhdistaa ihoa. Ginseng tasoittaa ihon sävyä ja parantaa ihon rakennetta. Gotu kola parantaa puolestaan kollageenin tuotantoa, häivyttää ja hoitaa arpia sekä ihottumia. Vihreä tee häivyttää punoitusta ja propolis uudistaa ihoa. Lisäksi voide sisältää kohottavaa ja siloittavaa TensUpia.

Tämä on oikea yövoiteiden kuningatar, joka soveltuu parhaiten kuivalle (vata) ja ikääntyvälle iholle.

Revival Bio-Active Beauty Mask

Dafnan kaksivaikutteinen naamio kosteuttaa ihoa sekä puhdistaa iholta epäpuhtauksia ja ehkäisee vapaiden radikaalien vaikutuksia.

Kaikille keho- ja ihotyypeille sopiva naamio käytetään kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa naamio levitetään iholle ja annetaan sen vaikuttaa 5-10 minuuttia, jolloin hyaluronihappo, ginseng ja reishi kosteuttavat ihoa. Toisessa vaiheessa naamiota hierotaan kostein sormin, kunnes mustat aktiivihiilikapselit ovat sulautuneet ihoon ja naamio muuttuu väriltään harmaaksi. Naamion annetaan vaikuttaa vielä 3-5 minuuttia, jolloin aktiivihiili imee iholta epäpuhtauksia.

Hellävarainen naamio virkistää ja palauttaa ihon elinvoiman stressaantuneelle iholle ja se onkin täydellinen ayurvedisen ihonhoitorituaalin hemmottelu- ja koti-spatuote kerran viikossa.

Dafnan perusteella OM Organic Beautyn tarjonta on puhdasta timanttia. Tämä sarja tulee taatusti jäämään peilikaappiini, mutta aion jatkaa kaupan muihinkin ayurvedisiin sarjoihin tutustumista.

Dafna’s kampanja

Kun ostat kaksi Dafnan tuotetta, saat kaupan päälle jade kasvorullan, joka vilkastuttaa ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kampanja on voimassa 31.1.2019 OM Organic Beautyssa sekä kaikilla Dafnan jälleenmyyjillä, joita ovat Natural Goods Company, PUR Kauppa, Ecos Natural Beauty Shop sekä ekokauneushoitola Natural Beauty.

Ayurvedisen kauneuden teemailta

OM Organic Beautyn ihanat naiset pitävät ayurvedisen kauneudenhoidon teemaillan Kampin PUR Kaupassa torstaina 31.1.2019 klo 18.30-20.00. Varaa paikkasi tapahtumaan etukäteen täältä.

Oletteko kiinnostuneet ayurvedisestä ihonhoidosta ja oletteko ehtineet tutustua OM Organic Beautyn valikoimaan tai Dafnaan?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,