Astrologia

Piste jolta ei ole paluuta – Uusikuu Ravussa

Astrologia | 20.7.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 20.7. – 18.8.2020

Nyt kun pimennysjakso on päättynyt, Merkuriuksen ja Venuksen perääntyminen on ohi, poikkeustilan tiukimpia ohjaksia on höllennetty ja kesä on kukkeimmillaan, voisi helposti alkaa kuvitella, että se oli siinä. Että nyt kaikki se viime kuukausien aikana jostakin kollektiivisen tietoisuuden pohjamudista esiin noussut sakka on käsitelty ja kaikki voi palata taas ennalleen. Jos näin olisi, niin mitä hyötyä tästä kaikesta sitten oli? Minkään ei ole tarkoitus palata ennalleen, koska kaikki tämä marssitettiin silmiemme eteen siksi, että asiat muuttuisivat.

Uudenkuun Saabinen symboli (29° Rapua) ”Kreikkalainen muusa punnitsee kultaisella vaa’alla vastasyntyneitä kaksosia” on mielikuvana mitä viehättävin, ja vaikka tämän symbolin viesti liittyy vaihtoehtojen punnitsemiseen ja päätöksentekoon, eikä niinkään vauvoihin, eräänlaisista kaksosista kuitenkin on kyse, kun kesä- ja heinäkuun uusikuu ovat molemmat Ravun merkissä. Ja vaikka ovatkin samassa merkissä, luonteeltaan tämä 20.7. syntyvä vauvakuu on kesäkuussa syntynyttä sisartaan suoraviivaisempi, rohkeampi, eteenpäin suuntautuneempi ja asioita kärjistävämpi. Edellisen uudenkuun uhrienergia ja marttyyrimeininki on jätetty taakse, menneiden muistelu ja nostalginen haikailu on kuopattu, ja palavasieluinen, kiihkeä, emotionaalisesti latautunut, muutokseen suuntautunut soturienergia on täällä!

Uusikuu on tosiaan nyt toistamiseen Ravussa, mutta tällä kertaa tuon ”herkän ja tunteellisen” merkin usein ohitettu aloitteellinen, johtava ja määrätietoinen puoli on ohjaksissa. Uudenkuun Aurinko ja Kuu ovat yhtymässä omistautumista, intohimoa ja kundaliinienergiaa edustavan Vestan kanssa, joten itselle tärkeät ja sydäntä koskettavat asiat voivat nyt tuntua ytimissä asti. Rapu on emotionaalinen merkki, jota ajaa eteenpäin sisäinen vimma tavoitella sitä mikä on henkilökohtaista, merkityksellistä ja kestävää.

Kun olemme sisäisessä ohjauksessa ja intohimojemme äärellä, meistä tulee päämäärätietoisia ja sinnikkäitä, emmekä ole enää valmiita valjuihin, elämää kieltäviin kompromisseihin. Uudenkuun kartta resonoi samanlaista päättäväisyyttä ja voimaa, kuin ihminen joka tietää mitä haluaa, tietää mikä on tärkeää, eikä ole enää valmis tinkimään periaatteistaan. Tämän uudenkuun energia on kuin nyrkin lyönti pöytään. On tultu pisteelle jolta ei ole paluuta. On tiettyjä asioita joiden äärellä ei voi enää joustaa. Se polku on jo kuljettu ja se mihin se vie on nähty. Vaikka tämä voima ja tinkimättömyys voi herättää vahvaa vastustusta ja kyseenalaistamista, mikään ei voi enää hetkauttaa asioita pois oikeilta raiteiltaan. On tahoja jotka voivat yrittää vaientaa sisällä ulvovien susien kutsua uhmaamalla, kiristämällä, syyllistämällä, vähättelemällä tai mitätöimällä, mutta siitä huolimatta on tehtävä valinta ja sinetöitävä päätös, joka on kypsynyt ja kehkeytynyt sisäisessä todellisuudessa jo pitkän aikaa.

Uusikuu on tiukassa oppositiossa eli vastakkain tämän vuoden erikoisuuden, harvinaisen suuryhtymän (= Pluto, Saturnus, Jupiter ja Pallas Athene yhtymässä Kauriissa) kanssa. Voit lukea siitä tarkemmin maaliskuun ja kesäkuun ajankuvista. Pluto kuvaa tässä yhteydessä syvää ja perinpohjaista muutosta. Siitä mikä ei palvele enää kasvua on luovuttava. Vanhan muodon on kuoltava, jotta uudella elämällä olisi mahdollisuus. Saturnus tuo kuvioon rakenteellista haastetta. Sovinnaiset arvot, kaavoihin kangistuneet asenteet ja uskomukset, tavat ja tottumukset tai rajoittavat säännöt ja sopimukset ovat kuin myllynkivi muutoksen kaulassa. Muutos ei voi tapahtua niin että yritämme ohittaa käytännön rakenteet, vaan muuttamalla näitä rakenteita luomme kasvualustan uudenlaiselle elämälle. Siinä missä Saturnus puhuu rajoitusten kielellä: ”ei voi, ei pysty, ei jaksa, ei onnistu, en uskalla, ei ole rahaa, ei ole aikaa, olen liian vanha”, Jupiter toitottaa optimismin ja rajattomien mahdollisuuden puolesta: ”teet vaan, kyllä pystyt, menet ja lähdet, kaikesta selviää, hieno mahdollisuus, elämäsi tilaisuus, nyt tai ei koskaan!”.

Kipukohtien ja itse-epäilysten symboli Khiron on yhtymässä aggression, aloitteiden, energian ja uskalluksen planeettaan Marsiin Oinaassa. Yhdistelmä aktivoi ohjelmointeja, jotka liittyvät yksin pärjäämiseen, omilla jaloilla seisomiseen, itsenäisyyteen ja rohkeisiin irtiottoihin. Esiin voi nousta monenlaisia asioita ja tilanteita, jotka yrittävät vahvistaa kykyäsi puolustaa itseäsi, seisoa oman totuutesi takana ja luottaa itseesi ja siihen minkä tiedät todeksi. Khironin luonne on aktivoida haavojamme ja nostaa esiin menneisyydestä tuttuja teemoja, jotta voisimme nyt uuden tietoisuuden myötä nähdä että sen mikä oli joskus totta ei tarvitse päteä enää, ja sen mikä oli joskus vaarallista ja pelottavaa, ei tarvitse rajoittaa valintojasi tänä päivänä.

Yksi tämän uudenkuun tärkeimmistä teemoista liittyykin sen hyvästelemiseen, mikä ei ole enää ajankohtaista. Jotta voisimme tehdä niin, meidän täytyy ensin nähdä mikä on totta nyt ja mikä vain oman ajattelumme ylläpitämää muistumaa menneisyydestä.

Kun aika on oikea, asiat voivat lähteä etenemään isoin harppauksin. Ulkopuolisesta se voi näyttää hurjalta, siltä että ollaan tekemässä hätiköityjä ratkaisuja tai hullunrohkeita hyppyjä tuntemattomaan. Mutta kun esirippu repeää, esiin tuleva muutos näyttää niin suurelta siksi, koska se on ollut tekeillä niin kauan aikaa. Se on kasvanut ja kehittynyt näkymättömissä pinnan alla, kauniina ja kutsuvana kuin himmeää valoa hohtava helmi.

“So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.”

F. Scott Fitzgerald

Ajankohtaiset teemat: 

päätös, rohkeus, vahvat emootiot, sisäinen voima, johtajuus, lujuus, järkähtämättömyys vastustuksen edessä, sitkeys, päämäärätietoisuus, sisällä kypsynyt muutos, ei kompromissejä, luottamus itseen, oma totuus, menneisyyden sinetöiminen

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli ”Kreikkalainen Muusa punnitsee kultaisella vaa’alla vastasyntyneitä kaksosia”. Aurinko ja Kuu Ravussa yhtymä Vesta, oppositio Pluto, Saturnus ja Jupiter, sekä kolmio Neptunus. Khiron yhtymä Mars neliö Merkurius. Pluto yhtymä Jupiter, Saturnus ja Pallas Athene. Neptunus neliö Venus ja sekstiili Jupiter. Mars sekstiili Venus. Pluto, Neptunus,  Saturnus, Jupiter, Khiron, Ceres ja Pallas Athene perääntyvät.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

20.7. UUSIKUU 29° Rapua, 22.7. Aurinko siirtyy Leijonaan, 27.7. Jupiter sekstiili Neptunus, 3.8. TÄYSIKUU 12° Vesimiestä, 4.8. Mars neliö Jupiter, 7.8. Venus siirtyy Rapuun, 13.8. Mars neliö Pluto, 15.8. Uranus alkaa perääntyä, 19.8. UUSIKUU 27° Leijonaa.

Avainsanat: , ,