Beauty

Pink Iris – se oikea parfyymi

Beauty | 27.4.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Sen oikean parfyymin löytäminen on melkein yhtä haastavaa kuin sen oikean elämänkumppanin tapaaminen. Mutta kun sen vihdoin kohtaa, ei epäröi enää hetkeäkään.

Näin minulle kävi, kun nuuhkaisin toissapäivänä Abelin uutta Pink Iris parfyymiä. Tiesin, että se on nyt tässä, vihdoin ja viimein, minun tuoksuni.

Abel on niche-parfyymitalo, jonka parfyymit ovat 100 % luonnollisia. Sarja on vaatinut itseltäni hyvin pitkää ja perusteellista tutustumista ennen kuin koin sen tuoksumaailman omakseni – niin, toisinaan siihen elämänkumppaniinkin saa tutustua hyvän tovin ennen kuin tajuaa, että tässä se nyt on. Olen kirjoittanut Abelin parfyymeistä todella kattavan esittelyn viime kesänä, löydät postauksen täältä. 

Pidän jokaisesta Abelin parfyymista ja olen käyttänyt niitä mielialaani ja fiilikseeni sopivasti. Toisinaan olen kokonaan ilman parfyymiä ja toisinaan käytän In Fioren voidemaisia parfyymejä, jotka ovat luonteeltaan aivan erilaisia kuin Abelit. Välillä puolestaan Uniquen hyvin eri maailmasta tulevat tuoksut ovat vetäneet puoleensa. Hyviä tuoksuja on siis hyllystäni löytynyt, mutta totta puhuakseni sellainen todellinen suosikkituoksu on kuitenkin puuttunut. Sellainen, jonka kokisin olevan juuri minua. In Fiore on kyllä ollut lähellä, mutta voidemainen parfyymi ei kestä iholla kovin pitkään, jonka vuoksi olen kaivannut kunnon parfyymiä.

Kun huomasin Abelin lanseeranneen uuden parfyymin, suuntasin välittömästi Jolieen. Yksi nuuhkaisu riitti kertomaan, että Pink Iris on minun signature-tuoksuni. Siinä yhdistyy kaikki mitä tuoksulta kaipaan: ripaus makeutta ja kukkaisuutta, mutta myös voimakasta särmikkyyttä ja raikkautta, joka ei tee tuoksusta tunkkaista. Ja olen ehdottomasti pehmeiden ja feminiinisten tuoksujen ystävä. Tässä tuoksussa on vahva feminiininen yin-lataus.

Pink Iriksen sydäntuoksussa tuoksuvat iiris, jasmiini ja ruusu. Latvatuoksun sichuan pippuri ja tuore basilika tuovat tuoksuun täyteläisyyttä ja raikkautta. Ripaus pohjatuoksun vaniljaa yhdessä myskin kanssa antavat tuoksulle sopivasti makeutta ja särmää. Luin parfyymin täydellisen ainesosalistan vasta tätä kappaletta kirjoittaessani ja melkein hämmästelen miten tuoksut vastaavat juuri edellä mainitsemaani kuvausta, jota parfyymiltäni kaipaan. Pink Iris ja minä olemme todellakin match made in heaven.

Niin paljon kuin pidänkin myös Abelin muista tuoksuista, lahjoitan ne nyt ystäväpiirissäni uusiin koteihin. Minulle riittää Pink Iris ja kun kaipaan vaihtelua ja hieman kevyempää tuoksua, In Fioren voidemaiset parfyymit ovat täydellisiä siihen.

Mikä on teidän suosikkiparfyymi luonnonkosmetiikasta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,