Beauty

Pink Iris – se oikea parfyymi

Beauty | 27.4.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Sen oikean parfyymin löytäminen on melkein yhtä haastavaa kuin sen oikean elämänkumppanin tapaaminen. Mutta kun sen vihdoin kohtaa, ei epäröi enää hetkeäkään.

Näin minulle kävi, kun nuuhkaisin toissapäivänä Abelin uutta Pink Iris parfyymiä. Tiesin, että se on nyt tässä, vihdoin ja viimein, minun tuoksuni.

Abel on niche-parfyymitalo, jonka parfyymit ovat 100 % luonnollisia. Sarja on vaatinut itseltäni hyvin pitkää ja perusteellista tutustumista ennen kuin koin sen tuoksumaailman omakseni – niin, toisinaan siihen elämänkumppaniinkin saa tutustua hyvän tovin ennen kuin tajuaa, että tässä se nyt on. Olen kirjoittanut Abelin parfyymeistä todella kattavan esittelyn viime kesänä, löydät postauksen täältä. 

Pidän jokaisesta Abelin parfyymista ja olen käyttänyt niitä mielialaani ja fiilikseeni sopivasti. Toisinaan olen kokonaan ilman parfyymiä ja toisinaan käytän In Fioren voidemaisia parfyymejä, jotka ovat luonteeltaan aivan erilaisia kuin Abelit. Välillä puolestaan Uniquen hyvin eri maailmasta tulevat tuoksut ovat vetäneet puoleensa. Hyviä tuoksuja on siis hyllystäni löytynyt, mutta totta puhuakseni sellainen todellinen suosikkituoksu on kuitenkin puuttunut. Sellainen, jonka kokisin olevan juuri minua. In Fiore on kyllä ollut lähellä, mutta voidemainen parfyymi ei kestä iholla kovin pitkään, jonka vuoksi olen kaivannut kunnon parfyymiä.

Kun huomasin Abelin lanseeranneen uuden parfyymin, suuntasin välittömästi Jolieen. Yksi nuuhkaisu riitti kertomaan, että Pink Iris on minun signature-tuoksuni. Siinä yhdistyy kaikki mitä tuoksulta kaipaan: ripaus makeutta ja kukkaisuutta, mutta myös voimakasta särmikkyyttä ja raikkautta, joka ei tee tuoksusta tunkkaista. Ja olen ehdottomasti pehmeiden ja feminiinisten tuoksujen ystävä. Tässä tuoksussa on vahva feminiininen yin-lataus.

Pink Iriksen sydäntuoksussa tuoksuvat iiris, jasmiini ja ruusu. Latvatuoksun sichuan pippuri ja tuore basilika tuovat tuoksuun täyteläisyyttä ja raikkautta. Ripaus pohjatuoksun vaniljaa yhdessä myskin kanssa antavat tuoksulle sopivasti makeutta ja särmää. Luin parfyymin täydellisen ainesosalistan vasta tätä kappaletta kirjoittaessani ja melkein hämmästelen miten tuoksut vastaavat juuri edellä mainitsemaani kuvausta, jota parfyymiltäni kaipaan. Pink Iris ja minä olemme todellakin match made in heaven.

Niin paljon kuin pidänkin myös Abelin muista tuoksuista, lahjoitan ne nyt ystäväpiirissäni uusiin koteihin. Minulle riittää Pink Iris ja kun kaipaan vaihtelua ja hieman kevyempää tuoksua, In Fioren voidemaiset parfyymit ovat täydellisiä siihen.

Mikä on teidän suosikkiparfyymi luonnonkosmetiikasta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,

Beauty

12 kommenttia artikkeliin “Pink Iris – se oikea parfyymi”

 1. Karoliina

  Itse olen tykästynyt Red Santaliin, mutta vielä mietityttää tuoksujen pysyvyyden kesto. Tuoksuuko parfyymi vielä iholla neljän tunnin jälkeen?

 2. Ulpu

  Mulla ei ole suosikkiparfyymiä, ainakaan vielä. Nyt en ole edes käyttänyt pitkään aikaan tuoksuja, en oikein tiedä miksi. Käytössä ovat olleet Acorellen Absolu Tiare ja Sabe Massonin voidemainen Zazou.

 3. Mona

  Ihana kuulla, että oma tuoksu löytyi!
  Minulla etsintä on edelleen käynnissä. Suosin ylivoimaisesti eniten Acorellen Citrus Infusion, välillä Absolu Tiare, mutta (kuten varmaan tiedät), eiväthän ne sellaisia todellisia tuoksuja ole, vaan haihtuvat pian pois.
  Lisäksi Ruohonjuuri lopetti ne valikoimistaan, byyh… mutta onneksi ainakin toistaiseksi House of Orgnicsista vielä saa.
  Odotan silti, että törmään vielä siihen omaan tuoksuun joku päivä!

 4. Elluliini

  Luonnollisista tuoksuista olen käyttänyt Vamp NY-tuoksua, jonka halusin vaihtaa. Kävin Abelin tuoksujen rantautuessa Suomeen nuuhkimassa kaikki silloiset tuoksut ja omakseni valikoitui Cobalt Amber. Tykkään Cobalt Amberin ihanasta kaakaon ja vaniljan tuoksusta. Abelin Cobalt amber pysyy ihollani oikein hyvin aamusta iltaan.

  Kävin hakemassa Pink iriksen 1,5 ml:n testerin ja tänään ensimmäistä kertaa tuoksu ihollani. Ensituoksu oli omaan makuuni jotenkin liian kukkainen, mutta hetken kuluttua tuoksu muuntui oikein hyväksi. Pink Iris on mielestäni hieman kevyempi (ja samalla helpommin iholta haihtuva) tuoksu. En osaa vielä sanoa vaihtuuko Cobalt Amber Pink Irikseen, täytyy jatkaa testailua. Tällä hetkellä tuntuu, että Cobalt Amber on vielä tuoksuni, mutta katsotaan miten käy.

 5. Maria

  Pink Iris on ihana! Kävin viime viikolla myös nuuhkimassa Joliessa, kun sattui Helsingin reissu sopivaan saumaan. Oli pakko ostaa pikkupullo mukaan, jotta voin sitten rauhassa tutustua tuoksuun. Abelia olen käyttänyt muutoinkin, ja lempparit niistä on White Vetiver, Cobalt Amber ja Green Cedar. Lisäksi In Fioren Night Queen on mahtava, mutta siinä on tietysti vähän juuri tuo mainitsemasi kesto ongelma. Tai töissä se kyllä on hyvä, koska tällä hetkellä läheisimmällä kollegallani on paha tuoksuallergia, mutta tuo ei häntäkään ärsytä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>