Body & Mind

Pääsiäinen

Body & Mind | 24.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0226

Mitä aiotte tehdä pääsiäisenä? Minä suuntaan Helsingin astangajoogakoululle brittiopettaja Charlie Taylor-Rugmanin joogaintensiiville, eli vietän pyhäni kaupungissa. Juuri, kun ehdin retostella Vatsa kuntoon -valmennuksesta saamallani virkeydellä ja energiamäärällä, iski kevätväsymys kuin lekalla päähän. En ole saanut aikaiseksi mitään pakollisten sovittujen menojen lisäksi ja uni tulee silmään väkisinkin keskellä päivää. Pääsiäinen tulee sopivaan saumaan.

Keho tuntuu myös kaipaavan hyvin kevyttä ruokaa ja freesejä mehuja. Huomenna aion antaa mahdollisuuden mustapavuille, sillä eläinproteiinit eivät vedä lainkaan puoleensa ja uskon, että oloa on syytä kuunnella. Saa nähdä mitä vatsa tuumii. Eilen söin Kirsikan kanssa som tamia paistetulla tofulla, jonka seurauksena sain koripallomahan.

Mutta kertokaahan, mitä haluaisitte lukea blogista pääsiäisenä? Voisin toteuttaa pari toivepostausta (heh, jos aiheet resonoivat). Aiheet saavat mielellään olla ihonhoitovinkkien ulkopuolelta, sillä niitä löytyy blogin arkistosta luettavaksi vaikka koko pääsiäiseksi muutenkin.

Palataan langoille pian, minä suuntaan kohta aamupäivän uinnille Vuosaaren uimahalliin! Siellä on muuten vesiliukumäki.

Kuva Katja Kokko

Avainsanat:

Body & Mind

16 kommenttia artikkeliin “Pääsiäinen”

 1. Pirjo

  Hei, mielelläni kuulisin äitisi kokeilussa olleiden Tata Harperin seerumien tuloksista. Muistaakseni lupailit tästä juttua jossain vaiheessa.

  • Niin lupasin! Ja kuvat jäi jouluna ottamatta! Valo oli niin Mordorista 🙁 Sain kyllä äidiltä perusteelliset analyysit tuotteista, mutta ajattelin, että vähän turhaa laittaa niitä ilman kuvia, ei ole niin uskottavaa. Mutta äidin omien sanojen mukaan ihosta tuli mm. täyteläisempi ja selkeästi sileämpi silmänalusista alaspäin. Rypyt siis siloittuivat. Eräs Personlal Beauty Guide asiakkaani oli myöskin tilannut Elixit Vitaen ja kommentoi minulle meilitse sen olevan täydellinen ja häivyttäneet melkein kaikki rypyt, iho tuntui huomattavasti sileämmältä ja kosteammalta.

 2. Titityy

  Hei, ja heti alkuun virkeää ja mämmistä pääsiäistä (siis jos mämmi uppoaa, taitaa kyllä tehä ainaski mulle koripallomahan :/)!

  Lukisin mielelläni joogaharrastuksesi alkamisesta sekä siitä, kuinka nopeaa kehityit ja mitä hyvää jooga on tuonut elämääsi. Itse olen joogannut aiempien epäsäännöllisten kertojen jälkeen nyt kaksi ja puoli vuotta erittäin säänöllisesti. Jäin täysin koukkuun, eikä enää mitkään jumpat/ salilla rehkimiset nappaa yhtään. Aloitin joogan lähinnä sen fyysisen puolen vuoksi. On onnekseni käynyt niin, että saan siitä nykyisin myös mm. apua stressiin, murehtimiseen, ym. turhaan ajanhukkaan.

  Peilistä näkee selvästi etenkin hartialinjan ja käsivarsien voimistumisen. Myös reidet ovat tiivistyneet. Minulle onkin koitunut vaikeimmaksi notkeuden lisääminen, eritoten nivuset laittavat vastaan. Lenkkeilen paljon, joten olisikohan juoksulla ja kävelyllä osansa tässä jumiasiassa. Tai siis liian vähäisellä kehonhuollolla :/

  Mutta jos voisit kertoa myös vinkkejä, kuinka saada notkeutta. Vai onko resepti yksinkertaisesti venyttely(yinjooga), jooga, venyttely(yinjooga), jooga 🙂

 3. Aura

  Vaikka liittyykö ihonhoitoon, niin lukisin mielelläni taannoin ostamastasi jaderullasta!
  Mikäli se on siis käytössä 🙂

 4. Hanna

  Minusta olisi kiva lukea miksi limonella ja limolool aiheuttavat voimakasta silmä-ärsytystä ja miksi niitä on melkein kaikissa luonnonkosmetiikan tuotteissa? Ilmeisesti säilöntäaine mutta jotkut (harvat) tuotteet säilyvät ilmankin. Sitä käytetään niin laajalti että jatkuvasti käytettynä suurempi ja suurempi osa kuluttajista tulee herkistymään näille.

  • Koska ne ovat hyvin monen eteerisen öljyn komponentteja ja ne täytyy merkitä inciin, jos tuote sisältää eteeristä öljyä, jossa jompi kumpi on yhtenä komponenttina. Harvoin niitä eristettyinä yksittäisinä komponentteina luonnonkosmetiikkatuotteisiin lisätään, jollei tuote sisällä hajusteita. Eristettyinä ne myös aiheuttavat helpommin ärsytystä, kuin osana kokonaisuutta, tätä asiaa on myös tutkittu.

 5. Ulpu

  Minkälaisia lisäravinteita syöt, olisi kiva kuulla? Sivusitkin tätä aiemmin, mainitsit Terranovan mm.

  Sulla on ilmeisesti jonkinlainen mehustin/mehulinko, mehujen tekoon? Millainen?

  Mukavaa pääsiäisen aikaa! 🙂

 6. tuike

  Joku kiva tyyli- / vaatepostaus 🙂 Onko jotain uusia vaatteita, mitä himoitset kevääksi / kesäksi?
  Joogajutut myös kiinnostaa, ja kaikki ”hörhöilyjutut” (tämä siis erittäin hyvällä sanottuna! 🙂 <3 )

 7. Sanni

  Täällä olisi toivepostaus erilaisista ravintolisistä, jotka olet kokenut oikeasti hyödylliseksi, ja jotka ovat säännöllisesti käytössäsi. Halauaisin tietää kannattaako esimerkiksi maitohappobakteerikuureja harrastaa tai käytätkö viikoittain ruokavaliossasi joitakin superfoodeja yms yms. 🙂

 8. Ninni

  Hei Katja,
  Astangajoogasta ja ylipäänsä joogasta on aina kiva lukea kokemuksiasi. Mitä mieltä olet/ oletko ollut joogamatkoilla turistikohteissa ( esim. Kreeta, Italia )? Tekisi mieli lähteä..mutta arveluttaa..(”yksin”).

 9. Pilvi

  Hei Katja! Olisi kiva kuulla suosituksia ja ohjeita kasvojen aknearpien hoitamiseen. Pääseekö niistä koskaan eroon ja miten? Ihanaa pääsiäistä!

 10. minnimari

  Olet kertonut, kuinka kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi ovat osaltaan vaikuttaneet hyvän kosmetologin, hierojan ja terapeutin löytyminen. Kosmetologiaiheesta on ollutkin puhetta, mutta olisin kiinnostunut, miten olet valinnut esim. juuri hierojan tai terapeutin, miten olet löytänyt heidän luokseen. Oletko mennyt suositusten mukaan, etsinyt jonkin tietyn koulukunnan edustajia vai hakenut täsmähoitoa johonkin tiettyyn asiaan? Itse otin haasteesi vastaan sen oman luottokosmetologin löytämisessä, paria olen jo tavannut, mutta ehkä vielä etsin 🙂 Nämä muut kiinnostavat myös.

 11. Mielelläni lukisin vinkkejä tuotteista tai ainesosista, joita erityisesti suosittelisit miehille tai vauvoille/lapsille. Itse käytän vain luonnonkosmetiikkaa ja nyt olisi tarkoitus vaihtaa myös muun talouden kosmetiikka luonnollisempaan.

  Miehet voivat toki käyttää samoja tuotteita kuin naiset, mutta tuntuu, että vastakkainen sukupuoli suostuu käyttämään hyvin rajattua määrää tuotteita, eli tuotteiden pitäisi olla kompakteja monitoimituotteita. Lisäksi ainakin meillä on hankalaa saada miestä ostamaan yhtään kalliimpia kosmetiikkatuotteita, vaikka kuinka kertoisi hyvistä ominaisuuksista/riittävyydestä. Helppokäyttöisyys tuntuu myös olevan yksi kriteeri.

  Meille syntyy vauva keväämmällä ja tavoitteena olisi käyttää myös hänellä vain luonnonkosmetiikkaa/luonnollisempia juttuja ihonhoitoon (esim. perunajauho tms) (ne vähät mitä nyt vauvoilla on tarpeen; perusvoide, talkki, öljy jne). Apteekin voiteet tai vastaavat eivät houkuttele, koska en niitä omaan naamaanikaan laittaisi. Toisaalta vauvan iho on varmasti herkkä hajusteille ja liian voimakkaille ainesosille (vaikka olisivatkin 100% luonnollisia), eli mikä tahansa luonnonkosmetiikkakaan ei varmaankaan vauvalle sovellu.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>