Beauty

Oman elämäni huippumalli

Beauty | 13.3.2017 | Katja Kokko

Menin viime viikolla kehuskelemaan täydellisesti föönatulla tukallani ja lupasin kutreista todistusaineistoa. Täältä pesee, huippukuvaaja Elina Simosen ikuistamana. Saapa nähdä minkä tuomion kampaajani Antti antaa tästä föönitukasta.

Olin Elinan kuvattavana PR-materiaalia varten. Päätin satsata huippuvalokuvaajan ottamiin laadukkaisiin kuviin, jotta ei olisi jatkuvasti sellainen olo, että pitää saada uusia kuvia. Olen aina kokenut oloni mukavaksi kameran edessä ja vaikka en mikään ammattiposeeraaja olekaan, minua ei jännitä olla kuvattavana ja olen pitänyt sitä jopa helppona. Nyt voin kertoa, etten ole tiennyt linssin edessä olemisesta yhtikäs mitään! Turhat luulot itsestäni karisivat noin sekunnissa, kun Elina kaivoi kameran esiin. Parin tunnin kuvaussession jälkeen kainaloni olivat aivan hiessä ja tuntui kuin olisin tehnyt täyden työpäivän. Elinalta sateli ohjeita semmoiseen tahtiin, että sain keskittää kaiken energiani niiden kuuntelemiseen ja varsinkin noudattamiseen.

Varmaan kaikilla tavallisilla kuolevaisilla on omat maneerinsa kameran edessä, joihin on tottunut ja jotka tuntuvat luontevalta. Tällä kertaa ne kaikki räjäytettiin taivaan tuuliin. Poseerasin tavalla, joka tuntui kaikelta muulta, kuin luonnolliselta ja helpolta. Itse asiassa tuntui siltä, että näytän täydeltä idiootilta enkä ainakaan luontevalta. Olin varma, että kohta Elina sanoo minun olevan toivoton tapaus ja kuvista ei tule yhtikäs mitään. Tiedän kuitenkin, että Elina on arvostettu kuvaaja, olen nähnyt lukuisia hänen kuviaan ja pidän hänen tyylistään erittäin paljon. Ei siis teoriassa voinut olla mahdollista, että Elina ohjeistaisi minua näyttämään epäluonnolliselta ja kamalalta. Joten luotin Elinaan ja noudatin ohjeita niin hyvin kuin suinkin vain kykenin (jos ratsastuksessa käytetään kaikista syvimpiä lihaksia ja hienovaraisia ohjeita, tässä tarvittiin tismalleen tuota kaikkea). Kun Elina näytti minulle kuvia, tuijotin kameran ruutua epäuskoisena. Kuka tuo nainen on? En ole koskaan nähnyt itseäni tuon näköisenä. En ole koskaan näyttänyt kuvissa yhtä hyvältä! Olin yhtä aikaa sanaton ja kaikki maailman ylisanat pursuilivat suustani.

Tiesin toki odottaa hyvää lopputulosta, mutta kuvat ylittivät silti kaikki odotukseni. Kannatti luottaa ammattilaiseen, jolla on vuosien kokemus ja joka aidosti tietää mitä tekee. Ennen kuvausta Elina jutusteli kanssani samalla, kun asensi valoja paikoilleen. Kaipa hän siinä tarkkaili minua jo kuvausta varten ja sai sitten kaivettua esiin minusta jotain, mitä en itsekään tiennyt olevani. Hyvä kuvaaja ei ole pelkästään teknisesti hyvä, vaan hänellä on toki myös visuaalinen silmä, mutta myös taito nähdä ihmisen sisällä oleva potentiaali. Kuvat myös näyttivät käsittelemättöminä virheettömiltä, mistä huomasi, että asialla ei ollut kuka tahansa amatöörikuvaaja. Lopulliset kuvat ovat käyneet läpi pienen viimeistelyn jälkikäsittelyllä.

Facebookin puolella eräs ystäväni ehti jo kommentoida kuulasta ihoa, joten listaan tähän luottotuotteet, joilla tämä luonnollinen meikki syntyi: meikin alla on koko kasvoilla Juice Beautyn Phyto-Pigments Illuminating Primer ja meikkivoide on Juice Beautyn Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation sävy Sand. Tummat silmänaluset peitin Kjaer Weisin meikkivoiteen sävyllä Just Sheer. Tämän jälkeen tein varjostukset poskiin sekä aivan hitusen hiusrajaan Tata Harperin voidemaisella varjostusvärillä Very Bronzing. Korostuksissa poskiluun yläpuolella, kulmaluulla, nenän varressa, amorinkaaressa sekä otsalla on RMS Beautyn Master Mixer. Lopuksi sipaisin poskille RMS Beautyn voidemaisen Lip2Cheek poskipunan sävyn Smile. Viimeisenä kiinnitin meikkipohjan RMS Beautyn Tinted Unpowder irtopuuterin sävyllä 0-1. Yläluomen ulkonurkassa on aavistus Hyntin vaaleaa luomiväriä Sunlit Dune ja lähes koko luomella Kjaer Weisin luomiväri Charmed. Ripsissä on Kjaer Weisin ripsiväri ja kulmakarvat ovat luonnontilassa. Huuliin töpötin sormella aavistuksen Kjaer Weisin huulipunan sävyä Beloved ja sen päälle huulirasvaa (löysin muuten sadannen kerran maailman parhaan huulirasvan, se on Herbfarmacyn Lip Nurse).

Hiuksiin käyttämäni tuotteet löytyvät viime viikon föönitukka-postauksesta.

Mitä tykkäätte kuvista?

Kuvat Elina Simonen

Avainsanat: , , , , , ,