Beauty

Föönitukka

Beauty | 8.3.2017 | Katja Kokko

Suomen menestyneimpiin valokuvaajakonkareihin lukeutuva Elina Simonen otti minusta uudet potretit tänään. Kun saavuin aamulla Elinan studiolle, sain heti kehuja kauniisti föönatusta tukastani. Nyt täytyy kyllä paukutella henkseleitä, nimittäin ihan ite föönasin. Ja tästä on onneksi todistusaineistoa Konstin Antti Haakanalle, joka leikkaa hiukseni ja on koittanut noin sataviisikymmentä kertaa opettaa minulle, miten saan föönattua mahdottoman kuontaloni yhtä kauniiksi kuin hänen käsittelyssään. En ole kuitenkaan koskaan aiemmin yltänyt lopputuloksessa lähellekään Antin taidonnäytettä.

Antti on aina sanonut, ettei minun tulisi käyttää föönauksessa pyöröharjaa, jotta ei tule mummotukkaa. Mutta hiukseni ovat oikeasti tosi jäykät, latvat kääntyvät väkisin ulospäin tai ärsyttävästi etuviistoon ja pitää olla todellinen föönimestari (kuten Antti on), että ne saa föönattua kauniisti ilman pyöröharjaa. Huomattuani, että alan taas viihtyä enemmän hiukset kiinni kuin auki (koska latvat sojottavat minne sattuu), päätin olla noudattamatta Antin neuvoa ja marssin Jolieen pyöröharjaostoksille.

Jolien valikoimasta löytyy italialainen harjamerkki Tek, joka valmistaa jo toisessa sukupolvessa ympäristö- ja hiuspohjaystävällisiä harjoja ja kampoja. Harjat valmistetaan käsityönä ja niiden päämateriaali on FSC-sertifioitu puu. Tekin koko tuotantoketjussa näkyy luonnon kunnioittaminen ja ympäristövaikutusten huomioonottaminen.

Ostin keraamisen 36 mm pyöröharjan, jonka harjakset eivät tee hiuksia sähköisiksi. Hieman epäröin tekisinkö hukkaostoksen ja löytäisin itseni lähinnä kiroilemasta pyöröharja juuttuneena hiuspehkooni tai föönaustulos olisi yhtä lattea ja onneton kuin Antilta ostamallani Sassoonin superharjalla. Onneksi Jolien Emmi on ammatiltaan kampaaja, sillä ilman hänen vahvistustaan harja olisi ehkä kuitenkin jäänyt ostamatta.

Ensimmäinen föönauskerta uudella harjalla meni pyöreään muotoon tutustuessa, mutta tänä aamuna sain niin uskomattoman hyvän föönaustuloksen, etten tahdo uskoa sitä itsekään! Pyöröharjalla voi varmasti tulla helposti pyöreä mummotukka, mutta tämmöisen föönausamatöörin ja jäykkien suortuvien yhdistelmässä harja on nappivalinta. Täytyykin suorastaan onnitella itseäni, että sain aivan puskista tämän neronleimauksen pyöröharjan kokeiluun. Onneksi lopputuloksesta on huippukuvaajan ikuistamaa todistusaineistoa. Postaan kuvat ja kokemukseni tuosta mielenkiintoisesta kuvaussessiosta heti, kun saan valmiit kuvat käsiini.

Ihan ilman muotoilutuotteita täydellinen tukka ei kuitenkaan syntynyt. Antti neuvoi minulle viimeksi, että voin hieraista kutreihini vaikka pikkuisen kosteusvoidetta, jotta saisin kesytettyä latvat helpommin. Siitä lähtien John Masters Organicsin hiuksiin jätettävä Rose & Apricot Hair Milk on ollut luottotuotteeni, sillä se on kuin kosteusvoidetta hiuksille. Hieron sitä kosteisiin hiuksiin, mutta tarvittaessa sitä voi käyttää myös kuiviinkin suortuviin. Harottavat pikkusuortuvat siloitin John Mastersin Hiuslakalla.

Onko teillä jotain pettämättömiä föönausvinkkejä?

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , ,