Beauty

C-vitamiinitankkaus

Beauty | 24.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Nyt seuraa jatkoa kosmetiikka-alan nobelistien kehittämälle cosmeceutical-sarja Novexpertille, johon tutustuimme blogissa ensimmäistä kertaa helmikuussa herkälle iholle suunnatun Magnesium-linjan tuotteilla. Tällä kertaa ovat aiheena kosmeettisten aineiden ikuiset klassikot: C-vitamiini ja hyaluronihappo.

Pääsin maaliskuun lopussa tapaamaan Novexpertin ranskalaista päämiestä ja keskustelumme olivat niin mielenkiintoisia, että sain siinä sivussa kutsun Pariisiin visiitille sarjan labraan ja tapaamaan Cyrille Telignea, Novexpertin perustajaa. Toivottavasti reissu toteutuu, sillä päämiehen edustaja päivitteli useaankin otteeseen, että juttuni ovat aivan samanlaisia kuin Cyrillellä!

Novexpertin C-vitamiinilinja on kiinnostanut itseäni alusta saakka kaikista eniten hyaluronihapposeerumin ohella, joten tämän kertainen testaus oli erityisen mehevää ja kiinnostavaa (mutta en ala nyt edes luettelemaan jäljellä olevista tuotteista niitä, mitä haluaisin vielä kokeilla, sillä sarjan valikoima on aivan liian kiinnostava!).

C-vitamiini on varmasti hyaluronihapon ohella suosituin aktiiviaine kosmetiikassa, mutta sen tehokkuus ei ole aivan niin yksiselitteistä, vaikka luvatut vaikutukset ovatkin loistavia myös tutkimusten perusteella. C-vitamiinia käytetään kosmetiikassa eri muodoissa ja sen haasteet liittyvät aineen stabiiliuteen: C-vitamiinin (ja etenkin L-askorbiinihapon) tehot tuhoutuvat veden, valon ja lämmön vaikutuksesta. Kaiken lisäksi sen pitäisi olla todella happamassa ympäristössä imeytyäkseen ihoon hyvin (pH noin 2-3, mikä on iholle jo liian hapanta). C-vitamiini myöskin vaikuttaa välittömästi ihoon, mutta vaikutus on lyhytaikainen; tunnin kuluttua levityksestä vaikutus on jo hiipunut.

Novexpert on ratkaissut C-vitamiinin haasteet kahdella stabiloidulla C-vitamiinin muodolla (jotka eivät ole vielä sertifioituja luonnonkosmetiikassa, mutta ne ovat Ecocertin tutkimuksen alla). Novexpertin käyttämät C-vitamiinit ovat Ascorbyl Methylsilanol Pectinate ja 3-O-ethyl Ascorbic Acid. C-vitamiinilinjan huipputuote Booster with Vitamin C sisältää 25 % C-vitamiinia, eli erittäin korkean pitoisuuden ja maailmasta ei taida löytyä yhtäkään tuotetta, jossa stabiloidun C-vitamiinin määrä olisi yhtä suuri. Ascorbyl Methylsilanol Pectinate on piistä johdettu ranskalainen C-vitamiini, joka ehkäisee tehokkaasti juonteita. 3-O-ethyl Ascorbic Acid on puolestaan japanilainen C-vitamiini, joka on luokiteltu osittain lääkkeeksi tehokkuutensa vuoksi ja se ehkäisee pigmenttiläiskiä.

Stabiloitu C-vitamiini tarkoittaa käytännössä sitä, että tuote säilyttää kykynsä imeytyä, kun pH on yli 4,2, mikä toteutuu C-vitamiiniboosterissa. Lisäksi C-vitamiini säilyttää tehonsa useita kuukausia avaamisen jälkeen: kolmen kuukauden päästä avaamisesta se on heikentynyt 37 asteen lämpötilassa vain 3 % siinä missä tavallinen C-vitamiini on romahtanut 40 %:lla. Lisäksi se kestää jopa 50 asteen lämpötilaakin yli 20 tuntia. Novexpertin C-vitamiini vapautuu iholle hitaasti, yli kahdeksan tunnin ajan. Näillä C-vitamiineilla on lisäksi korkea sietokyky ja ne voivat sopia hyvin myös herkälle iholle.

C-vitamiiniboosteri on kaikille ihotyypeille sopiva unisex-tuote 25-vuotiaasta eteenpäin. Se auttaa ehkäisee ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä, joita aiheuttavat mm. UV-säteily, ilmansaasteet, tupakointi ja stressi. Boosteri on erinomainen tehotuote, kun iho on elottoman värinen, veltostunut, väsyneen näköinen tai iholla esiintyy ilmeryppyjä tai pigmenttiläiskiä.

C-vitamiinia ei yleensä suositella käytettäväksi auringossa, mutta Novexpertin C-vitamiiniboosteri muodostaa tässäkin poikkeuksen, sillä tuotetta voi levittää iholle ennen ja jälkeen auringolle altistumisen sekä sen aikana. Se ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista, vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita ja kompensoi auringon hävittämää C-vitamiinia iholla. Boosteria voi käyttää yksinään (kasvovesi kuitenkin ennen!), ennen kosteusvoidetta tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Muista käyttää myös fysikaalista luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa, jos oleskelet auringossa yli 20 minuuttia tai sinulla on taipumus pigmenttiläiskiin.

C-vitamiiniboosterissa on todella mielenkiintoiset raaka-aineet C-vitamiinin lisäksi: fytiinihappo, Novaxyline (Novexpertin patentoima leväuute), ellagiinihappo, E-vitamiini ja betakaroteeni suojaavat solukalvoja vapailta radikaaleilta. C-vitamiinit, Novaxyline ja andenosiini (aminohappo) tehostavat kollageenin toimintaa ja lisäksi andenosiini aktivoi kollageenia tuottavien fibroblastisolujen toimintaa. Mieto pitoisuus maitohappoa heleyttää ihoa ja hienojakoiset mica-pigmentit tuovat iholle valoa. Sodium PCA ja hyaluronihappo kosteuttavat ihoa ja bisabolol rauhoittaa. Seerumin heleyttävä oranssi väri on peräisin betakaroteenista.

C-vitamiiniboosteri sopii käytettäväksi ympäri vuoden, mutta se on erityisen hyvä tehotuote näin kesällä ehkäisemään pigmenttiläiskiä ja valovanhenemisen merkkejä. Boosteria voi käyttää kasvoille, kaulalle, decolteelle ja jopa silmänympärysiholle. Suositeltavia täydentäviä tuotteita sen kanssa ovat sarjan Booster Serum with Hyaluronic Acid (aamulla hyaluronihapposeerumi, illalla C-vitamiiniboosteri), Repulp Mask veltostuneelle iholle ja hyvin kuivalle iholle Booster Serum with 5 Omegas (iltaisin omega-seerumi).

Omat kokemukseni boosterista ovat pelkästään positiiviset ja tuote on tälläkin hetkellä käytössä ehkäisemässä auringon aiheuttamaa valovanhenemistä. Yleensä kerrostan seerumia iholle pari kertaa kasvoveden jälkeen ja imeytän sen taputellen kasvoveden tapaan. Seerumi saa ihollani aikaan aivan pienen pienen punoituksen, joka muuttuu hetkessä ihon heleytykseksi ja pakko antaa myös erityismaininta herkullisesta mandariinimehun tuoksusta. Boosteri taitaakin muuten olla paras seerumi, mitä olen tänä vuonna ehtinyt kokeilla ja en tiedä kuvittelenko, mutta voimakas sibelius-ryppyni ja otsassa oleva juonne näyttävät hieman madaltuneen…?

Minä kokeilin C-vitamiiniboosterin lisäksi C-vitamiinilinjan puhdistusvaahtoa, silmänympärysvoidetta, kuorivaa yövoidetta ja kirkastavaa kuorintaa sekä hyaluronihappolinjan hyaluronihappoboosteria, kasvosuihketta ja uudistavaa naamiota. Ennen kuin esittelen muut tuotteet, muistutan tässä välissä, että Novexpertin tuotteet ovat täysin säilöntäaineettomia. Sarjan käyttämä teknologia sen mahdollistamiseksi on niin hienoa, että meikäläinenkään ei oikein tahdo ymmärtää sitä, mutta kerroin edellisessä bloggauksesta tästä siinä määrin, mitä tajuttomasta tietomäärästä pystyin selkokielellä tiivistämään.

Express Radiant Cleansing Foam puhdistusvaahto yllätti siinä mielessä etten ole tunnetusti vaahto- ja geeliputsarien ystävä, mutta tämä vaahto ei pessyt ihoa liiaksi, vaikkakin pysyn jatkossakin öljy- ja maitoputsareiden käyttäjänä. Ihmettelin kuitenkin pehmeää tunnetta iholla puhdistuksen jälkeen ja lopulta minulle selvisi, että putsarin sisältämä fytiinihappo pehmentää vesijohtoveden sisältämän kalkin kuivattavaa vaikutusta iholla. Kenties tämä oli tuotteen salaisuus. Lisäksi putsari sisältää talineritystä tasapainottavaa sinkkiä sekä heleyttäviä ja siloittavia papaijan entsyymejä ja polyhydroksihappo gluconolactonea. Lämmin suositus, jos olet vaahtojen ystävä (ja ihonhoitorutiini on kunnossa kasvoveden kerrostamista, seerumia ja ihoöljyä myöten!).

Radiance Lifting Eye Contour silmänympärysvoiteesta tuli suosikkini, sillä voide imeytyy salamannopeasti ja jättää ihon pehmeäksi. Talvella tämä saattaisi olla liian ohut, mutta keväällä ja kesällä tismalleen sopiva. Silmänympärysvoide sisältää C-vitamiinin lisäksi myös muita tehokkaita antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ennenaikaisen vanhenemisen merkeiltä, kuten Novaxyline-leväuutetta, granaattiomena-, parsakaali-, vihreä tee- ja maarianohdakeuutetta sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Peeling Night Cream kuoriva yövoide on yksi Novexpertin tuotteista, joihin iskin silmäni heti kättelyssä sarjaan tutustuessani. Mielestäni tuotteen konsepti on nerokas: mikäs sen ihanampaa kuin nukkua todelliset prinsessaunet, boostata ihon uudistumista yön aikana ja herätä aamulla uudistuneella ja heleällä iholla. Kuoriva yövoide sisältää matalat pitoisuudet ihoa syvältä kuorivaa maitohappoa ja glykolihappoa eli AHA-happoja, sekä gluconolactonea, joka on ihoa pintaa kuoriva polyhydroksihappo.  Kuolleiden ihosolujen irrottamista tehostavat vielä C-vitamiini sekä papaijauute, jonka kuoriva vaikutus tulee papaiini-entsyymistä. Novaxyline-leväuute puolestaan rauhoittaa tulehduksia ja suojaa vapailta radikaaleilta. Hyaluronihappo kosteuttaa ja täyteläistää ihoa ja jojobaöljy sekä karitevoi ravitsevat ja pehmittävät ihoa.

Kuoriva yövoide oli yhtä toimiva kuin olin odottanutkin: iho kirkastuu ja tasoittuu yön aikana silmin nähden. Voide kihelmöi iholla aavistuksen verran levittämisen jälkeen ja silmänympärysiholle sitä ei kannata levittää. Voide sopii intensiiviseksi tehohoidoksi kuukauden ajan jokaisena iltana, mutta näin kesällä tuotetta ei kannata käyttää, jos aikoo altistua auringolle. Hieman herkemmälle iholle voide sopii joka toinen yö 2-3 viikon hoitojaksona, mutta herkkäihoisen on hyvä tiedostaa, että kuorivat hapot voivat myös ärsyttää ihoa. Herkkäihoisen kannattaa myös välttää levittämästä tuotetta nenänpieliin. Voiteen alle kannattaa käyttää kasvovettä ja C-vitamiiniboosteria.

Halusin päästä kokeilemaan myös sarjan hyaluronihappoboosteria, sillä tuote sisältää suurimman annoksen hyaluronihappoa koko maailmassa. Yhdessä pullossa on vastaava määrä hyaluronihappoa kuin 20 hyaluronihappoinjektiossa. Ja itse asiassa juuri hyaluronihappoinjektioista koko seerumi onkin saanut alkunsa, kun eräs injektiohoitoja tekevä ihotautilääkäri alkoi käyttämään hyaluronihappoa suoraan ruiskusta iholle ennen ja jälkeen toimenpiteen sekä antoi ampulleja mukaan asiakkaille, jotta he pystyivät jatkamaan hoitoa kotona.

Hyaluronihappoboosteri on täydellinen yhdistelmä C-vitamiiniboosterin kanssa (C-vitamiiniboosteri illalla, hyaluronihappoboosteri aamulla) kaikille ihotyypeille 25-vuotiaasta ylöspäin. Boosteri sisältää hyaluronihappoa neljässä eri molekyylikoossa, joista kaikista suurin koko vaikuttaa aivan ihon pinnassa, suuri iholla, keskikokoinen ihon pinnan alla ja pienin syvällä ihossa. Boosteri kosteuttaa, täyteläistää ja siloittaa ihoa. Se on täydellinen anti-age hoito veltostuneelle iholle sekä ikääntyvälle iholle, kun kasvot alkavat painua ”kuopalle” näyttäen ns. tyhjiltä. Rasvaiselle iholle se on myöskin loistava öljytön anti-age hoito ja miehille erinomainen after shave.

Boosterin vaikutuksia tehostavat todella kosteuttava humektantti sodium PCA, joka kiinnittyy keratiinisäikeisiin ehkäisten ihon kuivuutta ja karheutta, ihon bakteerikantaa tukevaa probioottista uutetta, kosteuttavia ja siloittavia xylitoleja sekä uudistavaa ja rauhoittavaa aloe veraa. Hyaluronihapposeerumit jättävät helposti ihon tahmaiseksi, mutta tällä seerumilla ihon pinnasta tulee aivan sileä eikä tahmaisuudesta ole tietoakaan, kun seerumi on imeytynyt kunnolla. Tämä on kokeilemieni hyaluronihapposeerumien Ferrari, jonka vaikutukset näkee ja tuntee välittömästi. Vahva suositus!

Kokeilin hyaluronihappolinjasta myös Soothing Toning Mist kasvosuihkeen, jonka yksi painallus sisältää miljardi hyaluronihappomolekyyliä. Tämän lisäksi tuotteen muukaan sisältö ei jätä kylmäksi vaan suihkeesta löytyy kollageenin tuotantoa stimuloivaa adenosiinia, siloittavaa ja iholle happea tuovaa riboosia, vapailta radikaaleilta ja raskasmetalleilta suojaavaa fytiinihappoa sekä ihon bakteerikantaa tukevaa probioottista uutetta. Pakko todeta, että Novexpertin tuotteet ovat kyllä modernia cosmeceutical-luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan ja antavat ihan uuden ulottuvuuden koko luonnonkosmetiikka-käsitteelle. Kasvosuihketta voi käyttää kasvoveden tapaan ja pitkin päivää meikin päälle tuomaan lisäkosteutta ja suojaa ilmansaasteita vastaan. Pullo on 100 ml kokoinen, joten sen saa ottaa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavaroihin. Jotkut kasvosuihkeet saavat ihon pinnan vain kiristämään päivän aikana meikin päälle suihkutettuna, mutta tämä suihke pehmittää ihoa tehden siitä täyteläisen ja kosteahkon näköisen.

Lopuksi vielä katsaus Novexpertin tuhkimotuotekaksikkoon: C-vitamiinilinjan kuorintaan ja hyaluronihappolinjan naamioon. Kuorintavoiteessa yhdistyvät gluconolactonen, papaijan ja C-vitamiinin biologisesti kuoriva vaikutus aprikoosinsiemenjauheen mekaanisesti kuoriviin rakeisiin. Kaksivaikutteinen kuorinta levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen sitä hierotaan hellävaraisesti iholla 1-2 minuutin ajan. Tämän jälkeen kasvoille ja kaulalle levitetään uudistava Repulp Mask naamio, joka on rescue-tuote voimakkaalle auringolle, kylmyydelle, viimalle, stressille, merivedelle, kloorivedelle ja rankalle liikunnalle altistuneelle iholle, jolloin ihosta tulee karhea, kiristynyt, veltostunut ja ärtynyt. Naamion sisältämä Novaxyline-leväuute, hyaluronihappo, trehaloosi, granaattiomenauute, vihreä tee -uute, parsakaaliuute, helokkiöljy ja sheavoi kosteuttavat, rauhoittavat, täyteläistävät, ravitsevat ja uudistavat tuoden välittömästi helpotusta ohuelle, veltostuneelle ja väsyneelle iholle. Moitteetta hoiti hommansa tämäkin kaksikko, mutta itse olen enemmän täysin rakeettomien kuorintojen ystävä ja omalle iholleni naamio on puolestaan tällä hetkellä liian tuhti ja ravitseva. Veikkaan naamion toimivan parhaiten edellä mainituilla ihoilla: ohuella, veltostuneella ja ärtyneellä.

Novexpert on kyllä onnistunut tekemään minuun suuren vaikutuksen next level -tuotteillaan, jotka tuovat erittäin tervetulleen tuulahduksen luonnonkosmetiikkamaailmaan innovatiivisilla ja moderneilla tuotteillaan sekä tehokkailla cosmeceutical-raaka-aineillaan puhumattakaan tietenkään siitä, että sarjan tuotteet ovat kosmetiikka-alan huippujen kädenjälkeä; taustalta löytyy mm. Kanebon entinen tutkimusjohtaja Daniel Colletta sekä maailman johtaja peptidi-asiantuntija ja kosmetiikka-alan nobelisti Karl Lintner. 

C-vitamiinilinjan ja hyaluronihappolinjan kolahtivat itselleni viimeksi esittelemiäni magnesium-tuotteita kovemmin, mutta jäljellä on vielä monta kutkuttavaa testattavaa.

Mitä tuotteita olette kokeilleet Novexpertiltä? Onko teillä kokemuksia C-vitamiiniboosterista tai hyaluronihapposeerumista?

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,