Beauty

Miten Whamisan kasvovedet eroavat toisistaan?

Beauty | 15.9.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Whamisan kasvovedet ovat vertaansa vailla olevia klassikoita. ”Syötä” nestettä iholle 7 skin methodin mukaisesti. Lopputuloksena on mehevä, sileä ja kuulas iho.

Pidin taukoa Whamisan kasvovesistä useamman kuukauden. Ihan vain siitä syystä, että kokeiltavana oli paljon muita merkkejä ja toisaalta sitä kaipaa vaihteluakin. Viimeksi Suomessa käydessäni tartuin kylppärin hyllyllä nököttävään Whamisan toneriin. Heti ensi kosketukselta muistin, miksi nämä kasvovedet ovat maailman parhaita. Hyviä ja jopa timanttisia vaihtoehtoja on tullut myös löydettyä matkan varrella, mutta vasta tämä tauko toi radikaalin kontrastin siihen, kuinka hyviä Whamisan kasvovedet ovat muihin merkkeihin verrattuna. (Olen silti täysin avoin muuttamaan mielipidettäni, kunhan joku vain onnistuisi nämä päihittämään!)

Tuon Suomi-visiitin jälkeen jatkoin silti vielä muiden merkkien testailuja, kunnes nyt tämän postauksen myötä tein jälleen paluun Whamisaan – miten ihoni olikaan kaivannut näitä teholiemiä! Instastoorieni-kohokohdista löytyy videosarja 7 skin methodista ja paluustani takaisin Whamisan pariin.

Ihoni on ollut viime viikot omalla mittapuullani ”huonossa” kunnossa. Gua sha oli tauolla ollessani joogaopettajakoulutukseni, sitten sain vatsataudin, joka tarttui vielä Richardiinkin. Iho nuupahti tämän seurauksena ja pintakuivuus on vaivannut. Ihoa on kiristänyt, rypyt ovat tulleet selkeämmin esiin ja ihossa on kauttaaltaan ollut väsähtänyt look.

Nyt aion siis jatkaa rutiineja tiukasti Whamisan kasvovesillä ja 7 skin methodilla sekä muutenkin Whamisan tuotteita suosien siltä osin kuin vain muiden testailujen lomassa on mahdollista.

Miksi Whamisan kasvovedet ovat niin hyviä?

Salaisuus on taatusti suurilta osin fermentoitujen kasviraaka-aineiden tehokkuudessa (voit lukea lisää fermentoiduista raaka-aineista tästä postauksesta), jotka kirkastavat, kosteuttavat ja uudistavat ihoa, mutta myös suuressa määrässä tehokkaita aktiiviaineita, mikä edelleen erottaa korealaisen kosmetiikan muusta kosmetiikasta. Whamisan raaka-aineluettelot ovat ihanaa luettavaa, sillä tuotteet eivät sisällä iholle hyödyttömiä täyteaineita lainkaan. Kasvovedet jopa säilötään antimikrobisia ominaisuuksia omaavilla kasviuutteilla ja eteerisillä öljyillä tavanomaisten säilöntäaineiden sijasta, joilla on tietenkin myös ihoa hoitavia vaikutuksia. Kasvovesi tai hoitoneste kuulostaakin Whamisan kohdalla todella lattealta ilmaisulta varsinkin näin hoitonesteboomin kultakautena. Whamisan versiot ovat niin tehokkaita, että ne korvaavat helposti seeruminkin ja yhtäkkiä 10 askeleen ihonhoitorutiini typistyykin minimalistin skip-care rutiiniksi!

Miten Whamisan kasvovedet eroavat toisistaan?

Whamisan valikoimassa on kolme kasvovettä: Deep Rich Toner, Original Toner ja Refresh Toner. Niitä yhdistää aloe verasta valmistettu pohja (aloe vera jo itsessään sisältää noin 160 aktiivista ainetta, jotka kosteuttavat, rauhoittavat ja uudistavan ihoa) sekä fermentoidut kukat ja kukkien juuret; krysanteeminkukka, lootuksenkukka ja voikukanjuuri, jotka ovat kaikki perinteisen korealaisen lääketieteen eli hanbangin käyttämiä yrttejä ja tunnettuja tehokkaasti hoitavista vaikutuksistaan.

Krysanteemi pehmentää ja kosteuttaa ihoa sekä vahvistaa ihon suojabarriääriä. Lisäksi se rauhoittaa tulehduksia, supistaa ihohuokosia ja vähentää punoitusta. Lootuksenkukka pehmentää ihoa, suojaa kollageenia, parantaa ihon verenkiertoa ja kirkastaa sekä tasoittaa ihon väriä. Voikukanjuuri puolestaan kirkastaa, kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa, supistaa ihohuokosia ja nopeuttaa ihovaurioiden parantumista.

Lisäksi kasvovedet sisältävät fermentoitua galactomyces-nimistä ainetta, jonka olen päättänyt epävirallisesti suomentaa galaktomysiiniksi, koska en tiedä sille suomenkielistä vastinetta. Se on eräänlainen sieni tai hiiva, jota syntyy fermentoidun saken sivutuotteena. Whamisan perustajalla on pitkä ura takanaan elintarviketeollisuudessa ja hänellä on vankka kokemus ruoan fermentoinnista, joten arvelin aluksi, olisiko tämä erikoinen raaka-aine peruja tuosta kokemuksesta, sillä en ole törmännyt aineeseen minkään muun merkin kohdalla. Google tiesi kuitenkin kertoa, että kyllähän tämä on korealaisessa kosmetiikassa yleinen aine, jonka vaikutuksista löytyy kiinnostavia tutkimuksiakin: se tasapainottaa sebumin tuotantoa, vähentää epäpuhtauksia, kirkastaa ihon väriä ja supistaa ihohuokosia.

Deep Rich Toner on Whamisan kasvovesien klassikko. Sen koostumus on hitusen paksumpaa kuin kahdessa muussa kasvovedessä ja se sisältää myös pienen määrän avokado- ja arganöljyjä. Galactomyses on tämän kasvoveden incissä suuressa roolissa ja lisäksi se sisältää kirkastavaa ja juonteita siloittavaa hibiskuksen kukkaa. Deep Rich Toner on erityisesti kuivan, normaalin, ohuen, ryppyisen ja veltostuneen ihon tuote, joka sopii hyvin myös couperosalle.

Original Tonerin tärkein raaka-aine on kurkku-uute, joka on aivan loistava ikiklassikko ihonhoidossa. Kurkku kirkastaa ihoa ja on todella tehokas pigmenttiläiskien hoidossa. Lisäksi se virkistää ihoa ja supistaa ihohuokosia. Original kasvovedessäkin on galactomyses-uutetta, mutta lisäksi nostaisin esiin meillä Suomessakin tunnetun adaptogeenin, ruusujuuren. Se parantaa ihon verenkiertoa, jonka ansiosta kollageenin tuotanto vilkastuu. Lisäksi se suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Mainittakoon tehoaineista vielä riisiuute, joka on hyvin yleinen raaka-aine korealaisessa ja japanilaisessa kosmetiikassa, arvaatteko miksi? Pigmenttiläiskiä tasoittavan ja ihoa kirkastavan vaikutuksen vuoksi tietenkin. Original Toner sopii normaalille ja sekaiholle sekä erityisesti pigmenttiläiskien hoitoon.

Refresh Tonerissa on etualalla krysanteeminkukkauute. Mutta tätä ei pidä sekoittaa samaan lajikkeeseen, jonka fermentoitu fermentoitu versio tulee vastaa myöhemmin incissä (Chrysanthemum Sinense). Tämä incin alkupään krysanteemi on lajiketta Chrysanthemum Morifolium. Siitä käytetään tuttavallisemmin nimeä kiku. Tämä kukka on perinteisen kiinalaisen lääketieteen sisäisesti ja ulkoisesti käyttämä yrtti ja lisäksi sitä käytetään paljon Japanissa ja Koreassa. Iholle käytettynä kiku parantaa kollageenin tuotantoa (eli korjaa ihoa ja nopeuttaa arpien paranemista) ja rauhoittaa sekä ehkäisee tulehduksia. Lisäksi Refresh Tonerin ainesta täytyy tuoda esille kameleonttilehtiuute ja yuzu-uute, jotka kirkastavat ja tasoittavat ihon väriä tehokkaasti, jolloin näpyt ja arvetkin paranevat nopeammin. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä mainittakoon trendi-raaka-aine gotu kola eli tiikeriruoho, joka on toki tuhansia vuosia vanhaa perua sekin. Gotu kola kirkastaa ihon väriä ja nopeuttaa arpien parantumista, sillä se vilkastuttaa ihon uusiutumista. Refresh Toner sopii parhaiten sekaiholle, rasvaiselle iholle ja epäpuhtaalle iholle. Itse käytän tehokuurina silloin, kun ihoni kaipaa heleytystä – kuten juuri nyt. Tuossa Instan puolelta löytyvällä videolla käytänkin juuri tätä kasvovettä herättelemään sameaa ihoa.

Nyt kun kesä taitaa virallisesti olla ohi ainakin siellä Suomessa (Lontoossa mittari näyttää tällä hetkellä + 26 astetta, joten täällä nautitaan vielä loppukesästä), niin ihon huolellinen kosteuttaminen kasvovedellä on erityisen tärkeää, koska runsas auringossa oleskelu heikentää ihon kosteuspitoisuutta. Kasvovettä kannattaa taputella iholle 7 skin methodin mukaisesti siitä syystä, että sillä tavalla kosteuden saa imeytymään pikkuhiljaa ihon eri kerroksiin. 7 skin method ikään kuin ”syöttää” kosteutta ihoon pikkuhiljaa, mutta hyvin tehokkaasti. Lopputuloksena on sileä, pehmeä, kimmoisa, täyteläinen, kirkas ja kuulas iho.

Mitä versiota Whamisan kasvovesistä sinä käytät?

Haluatko oppia lisää korealaisesta kauneudenhoidosta? Kuulaan kaunis kirjani opastaa korealaisen kosmetiikan saloihin, jonka avulla opit ihonhoidon tehokkaimmat strategiat.

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , ,