Body & Mind

Magdalena Mecweldin yinjooga-workshop

Body & Mind | 15.2.2017 | Katja Kokko

Minulla on ilo ja kunnia ilmoittaa, että upea nainen, jonka ansiosta löysin yinjoogasta turvasatamani, saapuu Suomeen huhtikuussa pitämään workshopin joogasalillemme Hyvinvoimalaan! 

Magdalena Mecweld on Ruotsin tunnetuin yinjooga-opettaja, joka on kirjoittanut aiheesta bestsellerin Serenity Yin Yoga sekä luonut maailman nerokkaimman yinjooga-aplikaation. Lisäksi hän opettaa klassista hathajoogaa, astangaa, restoratiivista joogaa sekä meditaatiota, jota hän on harjoittanut yli 20 vuotta. Ruotsissa Magdalena tunnetaan myös pitkästä toimittajan urastaan ja hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita matkailusta sekä hyvinvoinnista.

Tapasimme Magdalenan kanssa joogaretriitillä Keniassa viime marraskuussa ja energiamme synkkasivat hämmentävän hyvin, aivan kuin olisin tavannut ”isosiskoni”. Lisäksi Magdalenan vetämä yinjoogatunti meni niin syvälle ytimeeni, että vieläkin liikutun, kun muistan sen löytämäni turvallisuuden tunteen ja rauhan. Ilmoitinkin välittömästi naiselle, että haluan tuoda hänet Suomeen pitämään ensin workshopia, jolle voivat osallistua kaikki halukkaat aloittelijoista opettajiin sekä myöhemmin myös vetämään kokonaisen opettajakoulutuksen. Magdalenan kalenteri vain on buukattu yli vuodeksi eteenpäin, joten ei näyttänyt olleenkaan todennäköiseltä saada hänet Suomeen vielä tänä vuonna. Mutta universumi pisti näppinsä peliin ja muutama viikko sitten sain sähköpostia Intiasta, että yksi sunnuntai huhtikuussa olisi vapaana workshopille, mikäli olen vielä kiinnostunut. Ei tarvinnut kahta kertaa kysyä, tottakai olen!

Wokrshop järjestetään sunnuntaina 23.4. Hyvinvoimalassa, Punavuoressa, klo 13-17.30. Workshopin hinta on 85€ ja paikan voi varata verkkokaupan kautta. Paikkoja on vain 30, joten kannattaa tehdä buukkaus pian, mikäli haluat varmistaa osallistumisesi. Workshopiin voi osallistua kuka tahansa. Aiempaa kokemusta joogasta tai yinjoogasta ei tarvita. Lisätietoa workshopista sekä Magdalenasta löydät tapahtuman Facebook-sivuilta.

Toivottavasti näemme workshopissa!

Avainsanat: , , ,

Body & Mind

5 kommenttia artikkeliin “Magdalena Mecweldin yinjooga-workshop”

 1. Titityy

  Yinjooga on kyllä ihanaa, kun vain malttaa rauhottua ja keskittyä. Joskus joku asana tuntuu niin ärsyttävästi venyttävältä, että meinaa kiukku herätä. Siinä sitä kyllä kasvaa, kun vain hengittää syvään ja rauhallisesti ja mikä ehkä mielestäni tärkeintä, keventää asanaa hiukan. Mutta nyt ois myös pyyntö, mun alaselkä on ollut kipeä jo kohta kolme viikkoa. Ei tullut mistään yhtäkkisestä nostosta, tekemisestä ym. Mutta istuminen ja seisominen ovat pahinta, paine kasaantuu alaselkään ja särkee. Oon käyttänyt luonnon hoitogeeli coolmenttia, lämpötyynyä sekä kevyesti venytellyt. Myös keveitä kiertoja oon kokeillut. Oisko sulla joku killeri liike, teko ym, joka pelastaisi mun loppuviikon!!?? Alkaa tympiä toden teolla, kun hiihtokuuksi aikomani helmikuu on ollut tähän asti selällään ja vatsallaan kieriskelyn kuukausi. Ennen ei ole ollut mitään selkäongelmia. Yhtä asanaa epäilen syylliseksi..

  Mutta tuo kurssi ei ole itselle mahdollinen, kirjan voisin puolestaan koittaa löytää 🙂

  • Hehe, juu, yinjooga nostaa helposti kiukun pintaan, jos osuu ärsyttävästi venyttävään kohtaan joku asana 😀 Kuulostaa tutulta tuo selkäkipu! Ei se millään geeleillä tai lämpötyynyillä lähde (tai ole ainakaan itselläni koskaan lähtenyt, ne on pientä lievitystä). Kun särkee kunnolla, paras ensiapu on lepo ja burana + panadol -yhdistelmä, ei venyttelyä, se vain ärsyttää. Kun särky hellittänyt hieman, voi alkaa ihan kevyesti tekemään harjoitusta, johon on sitten monia vaihtoehtoja. Ihan perus vatsamakuulla rintakehän nostot niin, että kääntää päätä puolelta toiselle ja pysäyttää keskellä parin hengityksen ajaksi ennen kuin kääntää pään toiselle puolelle ja laskee rintakehän takaisin lattiaan. Kädet lattiassa vartalon vieressä kämmenet ylöspäin. Cat-camel asento on myös hyvä. Itse tein viimeksi pahan selkäkivun iskiessä Magdalenan yin-apista selkäsarjaa, joka toimi mulla hyvin, mutta esim. satulassa ja sphinxissä ei ollut mitään saumaa rentouttaa, vaan ne toimi nimenomaan niin, että pidensin vartalon etuosaa. Kierrot ja joskus myös lonkkien, etureisien ja pakaroiden venytykset auttavat itselläni myös selkäkipuihin, mutta niitä ei saa tehdä voimakkaana, vaan lempeästi. Liika mylläys pahentaa kipua helposti. Toisinaan pakaroiden venytykset on laukaissut mulla kivun uudelleen, joskus helpottanut. Että siitäpä sitten kokeilemaan mikä auttaa, se riippuu niin paljon siitä, mikä on syyllinen 😀

  • Titityy

   Kiitos! Cat-camel onkin ollut yleensä päivän eka ja vika teko 🙂 Särkylääkkeet pannassa, tai ainakin minimissä, refluksihommien vuoksi. Mutta jo vähän parempi, tänään kivutonta oloa aamupäivän siihen asti, että ekan kerran istahdin tai jäin naamaa laittamaan. Mutta joo kevyesti oon venytellyt, eteentaivutukset ei tunnu hyviltä enkä oo enää kokeillutkaa. Jospa kohta taas polvet syliin ja keinumaan 🙂 Ihanaa viikonloppua!

 2. Maikki

  Kiitos vinkeistä! Itsekin hotellilakanakaipuussani surffasin epätoivoisena jo erään amerikkalaisen nimeltä mainitsemattoman Marriots-ketjun sivuilla, jossa näytti olevan webshop. Koot olivat kuitenkin vaikeita ymmärtää, joten loistavaa jos ihan Suomesta saisi ihanuuksia. Lieköhän tuplapussilakanoita…ne tuntuvat olevan harvemmassa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>