Body & Mind

Maanantain parhaat

Body & Mind | 18.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0126

Minulla on Facebookissa kaveri, jonka mielestä maanantai on päivistä parhain. Joka maanantai hän toivottaa ystävilleen viikon parasta päivää tavalla, joka nostaa suupielet väkisinkin ylöspäin. Viikko sitten huomasin, että minunkin maanantaini ovat olleet viime viikkoina loistavia. Tässä tämän maanantain parhaat:

1. Tasapainoinen unirytmi. Vihdoinkin! Loppuvuoden epäsäännöllisen elämän vuoksi päälaelleen kääntynyt unirytmi on vihdoin asettunut aloilleen. Sen tietää siitä, että herään tikkana kellon lyödessä viisi. Aamukahvit tulille ja joogamatto kainaloon, paremmin ei voisi viikko alkaa. Säännöllinen unirytmi on kenties merkittävin tekijä omassa hyvinvoinnissani, sillä se vaikuttaa kaikkeen: haluuni ja jaksamiseeni liikkua, keskittymiseen sekä ruokailuun (väsyneenä lounastan helposti ulkona ja syömiset ovat vähän sinne päin).

2. Hyvä olo vatsassa. Aloitin Vatsa kuntoon -valmennuksen ruokavalion vasta lauantaina. Pala on kadonnut kurkusta. Ensimmäistä kertaa viikkokausiin olen ollut kohta kaksi vuorokautta ilman tuota tukalaa tunnetta. Toki syynä voi olla myös unirytmin kautta tullut kokonaisvaltainen balanssikin, mutta sen lisäksi myös vatsani on ihan litteä. Mielenkiinnolla odotan miten oloni kehittyy tulevina viikkoina. Uutiskirjeessä vinkkaamani detox-henkinen viikko on muuten tulossa blogiin ihan tuota pikaa. Taittaja vielä huhkii materiaalin kimpussa, sitten on valmista!

3. Talvi. Ikuinen kesän lapsi lupaa olla tästä lähtien valittamatta talvesta enää ikinä! Minulle kelpaa mikä tahansa muu, kuin se harmaa Mordor, jossa elimme jouluun saakka. Silkkaa kärsimystä ihmislapselle. Tuo synkkyys kalvoi sieluani niin, että liekö kaikki loppuvuoden ahdinkoni sen syytä. Ei haittaa kylmyyskään, koska on valoa ja raikasta ilmaa. Nariseva lumi jalkojen alla ja silmiin satavat lumihiutaleetkin ovat alkaneet tuntua varsin eksoottisilta. (Ajattelin silti olla vuoden päästä tähän aikaan kuvien maiseman kanssa samalla pallonpuoliskolla.) Lisäksi löysin Samujin alennusmyynnistä mielettömän kauniin, vaalean beigen talvitakin. Vaikka Samujin toinen takkini onkin kaunis, pitkä musta kolttu alkoi tuntua liian synkältä ja painavalta, kun oma olo on keventynyt ja huojentunut.

IMG_3792 IMG_3835 IMG_3903

4. Vanha ystävä. Lounastin tänään vanhan ystäväni kanssa, jota en ollut nähnyt kuuteen vuoteen. Luulin, että tiemme ovat eronneet ikihyviksi. Hänellä oli vuosia sitten kovin vaikeaa ja koitin parhaani mukaan auttaa häntä. Mutta ihminen, jolla ei ole halua auttaa itseään, ei pysty ottamaan apua vastaan muiltakaan. Halu muuttua pysyvästi lähtee omasta sisimmästä. Olen sekä ylpeä että onnellinen, että ystävälläni tuo halu oli herännyt viime kesänä. Tänään minua katsoi ihminen, jolla tuikki silmissään elämän ilo, uteliaisuus ja onni. Ensimmäistä kertaa vuosiin. Tuntui myöskin, kuin olisimme nähneet viimeksi muutama kuukausi sitten, vaikka kaikki oli muuttunut. Tärkeä muistutus, että jokainen meistä kulkee polkua omaan tahtiinsa. Ketään ei voi muuttaa väkisin, todellinen muutos lähtee omasta itsestä ja joskus on vain parasta antaa toisen mennä.

5. Äijäjooga. Päivän työt eivät ole vielä pulkassa, sillä illalla minua odottaa vielä salillinen ahkeria joogimiehiä. Viime viikolla pyysivät kotiläksyjäkin. Mahtavan innostunutta porukkaa. Äijäjooga on konsepti, jota tulen varmasti jatkamaan.

Mitäpä hyvää teidän maanantaihin kuuluu?

P1010015

Kuvat Katja Kokko, paitsi alin kuva Cindy Riera

Avainsanat: ,