Beauty

3x varjostusvoide

Beauty | 17.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0002

Kasvojen korotus- ja varjostustuotteet ovat tällä hetkellä (ja vihdoinkin) kovassa huudossa. Vielä kymmenen vuotta sitten tavalliselle kuluttajalle oli vaikea myydä kyseistä konseptia. Itse en lämpene voimakkaalle ja luonnottomalle kasvojen muotoilulle Kim Kardashianin tyyliin, enkä usko tavallisen kuluttajan tavoittelevan omassa arki-, enkä edes juhlalookissa vastaavaa efektiä.

Kasvojen muotoilua voi tehdä hillitymminkin ja luonnonkosmetiikan meikkitarjonnasta löytyy siihen loistavia tuotteita, joista minulla on kolme suosikkia – kaikki näistä ovat voidemaisia. Viimeksi esittelin kolme kuultovoidesuosikkiani, suosittelen lukemaan jutun, mikäli pohdit RMS Beautyn, Kjaer Weisin ja Tata Harperin kuultovoiteiden eroja.

DSC_0015

Varjostusvoide levitetään aina meikkivoiteen päälle. Levitykseen kannattaa käyttää sivellintä, joista parhaimmat ovat RMS Beautyn Skin2Skin poskipuna- ja meikkivoidesiveltimet. Kummatkin käyvät loistavasti varjostusvoiteen levittämiseen ja näillä siveltimillä onnistuu myös värin häivytys pehmeästi, mutta häivytykseen voi käyttää myös Beauty Blender-sienen luonnollisempaa kopiota, Make-Up Blenderia.

Levitä väriä poskiluun alapuolelle, noin korvanjuuren keskiosan kohdalta kohti suupieltä. Älä kuitenkaan anna värin valahtaa suupielen alapuolelle, sillä tarkoitus on kaventaa kasvoja sekä nostaa poskipäitä. Häivytä väri ylöspäin. Lisäksi voit varjostaa otsaa hiusrajasta sekä ohimoita, erityisesti, jos sinulla on korkea otsa. Varjotuksen voi tehdä myös nenän varteen sekä leukaan, mutta tällöin värin tulee olla ehdottomasti mattapintainen ja neutraali ruskea, ei pronssiin taittava. Itse jätän aina nenän- ja leuan varjostukset tekemättä.

Perinteiseen kasvojen muotoiluun ja varjostamiseen käytettävä väri on siis neutraalin ruskean sävyinen ja matta. Pronssiin taittavat sävyt, joissa on kuultoa, ovat bronzing- tai aurinkopuuterituotteita, joilla saa tuotua kasvoille lämpöä ja hehkua, sekä hieman muotoakin, mutta kuten sanottua, ne eivät sovellu kasvojen keskiosien varjostamiseen eivätkä kaulalle ja decolteelle luuston varjostamiseen. Varjostusvoiteisiin pätee sama nyrkkisääntö, kuin kuultovoiteisiin: mattavärit sopivat kaiken ikäisille, mutta hyvin kuultavat tuotteet kannattaa aikuisen naisen jättää hyllyyn.

DSC_0013

Kolme suosikkivarjostus- ja bronzingväriäni ovat tässä:

RMS Beauty Buriti Bronzer

RMS Beautyn Buriti Bronzer on perinteisen aurinkopuuterin sävyinen: kauniin pronssinhohtoinen, mutta ei liian oranssi ja sen kuulto on hillittyä. Sävy on intensiivinen, mutta se häipyy erittäin kauniisti iholla ja sopii myös hyvin vaaleaihoiselle. Tätä tuotetta rakastan itse käyttää varjostukseen kesäisin.

Tata Harper Very Bronzing Contour

Tata Harperin varjostusväri on paras tuote varjostukseen, jonka olen luonnonkosmetiikasta löytänyt. Sävy on varjostamiseen täydellinen: selkeä ruskea, jossa ei ole kuultoa. Tämä sopii loistavasti niin aikuiselle naiselle kuin nuorellekin sekä erittäin vaalealle iholle, sillä sävy ei ole liian tumma. Loistava tuote kasvojen muotoiluun ympäri vuoden ja rusketuksen hävittyä oma suosikkini.

Kjaer Weis Dazzling Bronzer

Kjaer Weisin Dazzling Bronzer on myös kuultovoiteiden tapaan tämän kolmikon kiiltävin. Vaikka en itse välitä voimakkaasta kuullosta, tämä tuote on yksi suosikeistani kesällä. Sävy on nimittäin erittäin vaalea ja sitä voi sutia ruskettuneelle iholle laajastikin korostamaan päivetystä ja tuomaan lämpöä. Väriä voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen tai levittää kevyesti meikkivoiteen alle koko kasvoille. Aikuisen naisen valinta tämä tuote ei ole, sillä kuultavuutensa vuosi se korostaa ryppyjä ja epätasaisuuksia.

Mikä on sinun varjostusvärisuosikkisi?

DSC_0023

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , ,