Beauty

3x kuultovoide

Beauty | 10.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0057

Saan vähän väliä kommenteissa kyselyitä koskein kuultovoiteita. Mikä on paras kuultovoide, jos ei kaipaa voimakasta kiiltoa, mikä sopii nuorelle ja mikä hieman iäkkäämmälle iholle?

Päätin koota kaikki kolme suosikkikuultovoidettani nyt samaan postaukseen ja kertoa niiden ominaisuudet sekä erot helpottaakseni teidän valintojanne. Vastaavanlaisesti kokoan toiseen postaukseen puolestaan varjostukseen sopivat voiteet, niin molemmille löytyy oma tietolähteensä, johon voin linkata suoraan, kun näitä kysymyksiä sattuu taas kohdalle.

DSC_0033

Kjaer Weis Radiance Highlighter

Kjaer Weisin kuultovoide on ehdottomasti tämän joukon kiiltävin, jolla saa loihdittua discopallo-efektin pienelläkin sipaisulla tuotetta. Kyse ei ole kuitenkaan mistään överikiillosta, jos tuotetta malttaa sipaista purnukastaan vain aavistuksen. Kimalletta siinä on silti selkeästi enemmän verrattuna kahteen muuhun kuultovoiteeseen, joiden valoaheijastavat pigmentit ovat huomattavasti hienojakoisempia.

Itse tykkään Kjaer Weisin kuultovoiteesta ilta- ja juhlameikissä yhdistettynä hillittyyn silmämeikkiin, jolloin sipaisen sitä meikkivoiteen päälle kulmaluulle, poskiluun yläpuolelle sekä amorin kaareen. Hillitymmän kuullon saa, jos levittää voiteen meikkivoiteen alle. Päivänvalossa jälkimmäinen tapa on turvallisempi valinta.

Kjaer Weisin kuultovoide sopii parhaiten hieman nuoremmalle – kun ikää alkaa olla 45-50+ suosittelen tarttumaan hillitymmin kuultavaan korostusvoiteeseen.

DSC_0052

RMS Beauty Living Luminizer

RMS Beautyn kuultovoidetta rakastetaan ja hehkutetaan ympäri maailman niin ammattimeikkaajien kuin kuluttajienkin keskuudessa eikä suotta: tuote on todella loistava, kenties jopa maailman paras kuultovoide. Kiilto on hillittyä, eikä efekti ole samalla tavalla kimaltava, kuin Kjaer Weisin vastaavassa, siis ennemminkin kuultava, ei kiiltävä. Siksi RMS Beautyn voide sopii myös hieman iäkkäämmällekin naiselle ja se on ollut pitkään oma suosikkini ja osa päivittäistä arkimeikkiäni.

Tuotetta voi käyttää meikkivoiteen päällä halutuissa kohdissa tuomaan valoa tai sitä voi levittää kevyesti koko kasvoille meikkivoiteen alle. Toisinaan olen sekoittanut sen meikkivoiteen kanssa yhteen, jolloin saan tasaisen valoa heijastavan pinnan koko kasvoille.

DSC_0035

Tata Harper Very Illuminating Highlighter

Niin se vaan on, että suosikit vaihtuvat, kun joku onnistuu tekemään jotain vieläkin parempaa: Tata Harperin kuultovoide syrjäytti RMS Beautyn vastaavan omissa suosikeissani arkikäytössä. Tatan kuultovoiteen kuulto on vielä aavistuksen verran hillitympää ja hienojakoisempaa, kuin RMS Beautylla. Lisäksi voiteessa on aivan hiuksen hieno aprikoosisen pinkki vivahde, jota RMS:n vastaavassa ei ole (vaikea saada näkymään kuvassa). Sekä tuossa sävyssä että hillitymmässä kuullossa onkin sen erinomaisuuden salaisuus.

Tuote toimii aivan samaan tapaan RMS Beautyn kuultovoiteen kanssa, eli joko meikkivoiteen päällä, alla tai siihen sekoitettuna. Itse levitän sitä välillä jopa ihan poskipäillekin keskelle kasvoja, sillä valoa heijastava efekti on sen verran hillitty. Oma suosikkitapani on koko kasvoilla meikkivoiteen alla, sillä pinkihtävästä sävystä tulee niin ihanan heleä glow.

Tämän voiteen suosittelen aikuiselle naiselle korostukseen, esimerkiksi omalle äidilleni, joka lähentelee 60 ikävuotta, käytin Tatan kuultovoidetta tuomaan ihoon heleyttä taannoisessa meikkipostauksessa. Ja kyllä: tätä, kuten RMS Beautynkin vastaavaa, voi myös käyttää nuorempi, vaikka teini-ikäinen. Eli kyse on halutusta lopputuloksesta.

Eräs ihotyyppiin liittyvä seikka kuultovoiteiden valinnassa kannattaa vielä huomioida: kiilto ja kuulto korostavat ihon epätasaisuuksia, eli epäpuhtauksia ja  toisaalta myös hilseilevää ja karhean kuivaa ihoa. Tällöin kannattaa valita mahdollisimman hillitysti kuultava voide ja unohtaa kaikki kimaltava ja voimakas helmiäinen. Tatan kuultovoide on suositukseni tässä tapauksessa.

DSC_0044

Tässä siis kaikki kolme suosikkiani kuultovoiteista. Pidän kaikista melkein yhtä paljon ja se, mihin purnukkaan milloinkin tartun riippuu halutusta lopputuloksesta, tilanteesta (päivä, ilta, arki vai juhla) sekä omasta fiiliksestäni.

Mikä tai mitkä ovat teidän suosikkikuultovoiteenne?

DSC_0053

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,