Beauty

3x kuultovoide

Beauty | 10.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0057

Saan vähän väliä kommenteissa kyselyitä koskein kuultovoiteita. Mikä on paras kuultovoide, jos ei kaipaa voimakasta kiiltoa, mikä sopii nuorelle ja mikä hieman iäkkäämmälle iholle?

Päätin koota kaikki kolme suosikkikuultovoidettani nyt samaan postaukseen ja kertoa niiden ominaisuudet sekä erot helpottaakseni teidän valintojanne. Vastaavanlaisesti kokoan toiseen postaukseen puolestaan varjostukseen sopivat voiteet, niin molemmille löytyy oma tietolähteensä, johon voin linkata suoraan, kun näitä kysymyksiä sattuu taas kohdalle.

DSC_0033

Kjaer Weis Radiance Highlighter

Kjaer Weisin kuultovoide on ehdottomasti tämän joukon kiiltävin, jolla saa loihdittua discopallo-efektin pienelläkin sipaisulla tuotetta. Kyse ei ole kuitenkaan mistään överikiillosta, jos tuotetta malttaa sipaista purnukastaan vain aavistuksen. Kimalletta siinä on silti selkeästi enemmän verrattuna kahteen muuhun kuultovoiteeseen, joiden valoaheijastavat pigmentit ovat huomattavasti hienojakoisempia.

Itse tykkään Kjaer Weisin kuultovoiteesta ilta- ja juhlameikissä yhdistettynä hillittyyn silmämeikkiin, jolloin sipaisen sitä meikkivoiteen päälle kulmaluulle, poskiluun yläpuolelle sekä amorin kaareen. Hillitymmän kuullon saa, jos levittää voiteen meikkivoiteen alle. Päivänvalossa jälkimmäinen tapa on turvallisempi valinta.

Kjaer Weisin kuultovoide sopii parhaiten hieman nuoremmalle – kun ikää alkaa olla 45-50+ suosittelen tarttumaan hillitymmin kuultavaan korostusvoiteeseen.

DSC_0052

RMS Beauty Living Luminizer

RMS Beautyn kuultovoidetta rakastetaan ja hehkutetaan ympäri maailman niin ammattimeikkaajien kuin kuluttajienkin keskuudessa eikä suotta: tuote on todella loistava, kenties jopa maailman paras kuultovoide. Kiilto on hillittyä, eikä efekti ole samalla tavalla kimaltava, kuin Kjaer Weisin vastaavassa, siis ennemminkin kuultava, ei kiiltävä. Siksi RMS Beautyn voide sopii myös hieman iäkkäämmällekin naiselle ja se on ollut pitkään oma suosikkini ja osa päivittäistä arkimeikkiäni.

Tuotetta voi käyttää meikkivoiteen päällä halutuissa kohdissa tuomaan valoa tai sitä voi levittää kevyesti koko kasvoille meikkivoiteen alle. Toisinaan olen sekoittanut sen meikkivoiteen kanssa yhteen, jolloin saan tasaisen valoa heijastavan pinnan koko kasvoille.

DSC_0035

Tata Harper Very Illuminating Highlighter

Niin se vaan on, että suosikit vaihtuvat, kun joku onnistuu tekemään jotain vieläkin parempaa: Tata Harperin kuultovoide syrjäytti RMS Beautyn vastaavan omissa suosikeissani arkikäytössä. Tatan kuultovoiteen kuulto on vielä aavistuksen verran hillitympää ja hienojakoisempaa, kuin RMS Beautylla. Lisäksi voiteessa on aivan hiuksen hieno aprikoosisen pinkki vivahde, jota RMS:n vastaavassa ei ole (vaikea saada näkymään kuvassa). Sekä tuossa sävyssä että hillitymmässä kuullossa onkin sen erinomaisuuden salaisuus.

Tuote toimii aivan samaan tapaan RMS Beautyn kuultovoiteen kanssa, eli joko meikkivoiteen päällä, alla tai siihen sekoitettuna. Itse levitän sitä välillä jopa ihan poskipäillekin keskelle kasvoja, sillä valoa heijastava efekti on sen verran hillitty. Oma suosikkitapani on koko kasvoilla meikkivoiteen alla, sillä pinkihtävästä sävystä tulee niin ihanan heleä glow.

Tämän voiteen suosittelen aikuiselle naiselle korostukseen, esimerkiksi omalle äidilleni, joka lähentelee 60 ikävuotta, käytin Tatan kuultovoidetta tuomaan ihoon heleyttä taannoisessa meikkipostauksessa. Ja kyllä: tätä, kuten RMS Beautynkin vastaavaa, voi myös käyttää nuorempi, vaikka teini-ikäinen. Eli kyse on halutusta lopputuloksesta.

Eräs ihotyyppiin liittyvä seikka kuultovoiteiden valinnassa kannattaa vielä huomioida: kiilto ja kuulto korostavat ihon epätasaisuuksia, eli epäpuhtauksia ja  toisaalta myös hilseilevää ja karhean kuivaa ihoa. Tällöin kannattaa valita mahdollisimman hillitysti kuultava voide ja unohtaa kaikki kimaltava ja voimakas helmiäinen. Tatan kuultovoide on suositukseni tässä tapauksessa.

DSC_0044

Tässä siis kaikki kolme suosikkiani kuultovoiteista. Pidän kaikista melkein yhtä paljon ja se, mihin purnukkaan milloinkin tartun riippuu halutusta lopputuloksesta, tilanteesta (päivä, ilta, arki vai juhla) sekä omasta fiiliksestäni.

Mikä tai mitkä ovat teidän suosikkikuultovoiteenne?

DSC_0053

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

15 kommenttia artikkeliin “3x kuultovoide”

 1. Lovisa

  Menin hankkimaan KW:n kuultovoiteen jonkin aikaa sitten, valitettavasti lukematta arvosteluja sen tarkemmin, ja tuo oli kyllä pienoinen pettymys. Voiteessa on isoja glitteri/hilepartikkeleita, joita en totisesti olisi kaivannut kuultovoiteeseen. Kasvoilla tuo näyttää kauniin kuultoefektin sijaan siltä, kuin yksittäisiä hileitä olisi ripoteltu sinne tänne, tulee mieleen lähinnä 90-luvun järkyttävät kimallegeelit :D. Vielä enemmän harmittaa se, että kallis tuote oli aikamoinen sijoitus, eikä ainakaan tällä hetkellä ole varaa hankkia RMS:n tai Tatan huomattavasti paremmalta vaikuttavaa kuultovoidetta tilalle.

 2. Suvilia

  Oi ihanaa, tämä vertailu tuli juuri oikeean aikaan. Itselläni on ollut käytössä vain rms kuultovoide, jatkossa olisi kiva kokeilla myös tataa tai kjaeria. Mulla olisi hankinnassa korostusväri, mutta vähän arvelluttaa hankkia tuon rms kuultovoiteen rinnalle jotain kimaltavaa tuotetta. Pitäisikö siis hankkia tatan korostuväri jos pelkää diskopallo efektiä ? 😀

 3. sini

  Jes tämä tuli tarpeeseen! Olen juuri pohtinut pitäisikö kokeilla Tatan kuulto ja varjostus uutuuksia. Vaikuttivat ihanilta kun tutkailin Naturellen sivuilla. Taitaa lähteä itselle joululahjaksi molemmat.:) Kiitos upeasta blogistasi! Olen saanut täältä kaiken tarvitsemani avun aina kun on ollut kysymyksiä mielessä koskien kosmetiikka tai meikkejä.:)

 4. Essi M.

  RMS on ollut käytössä jo useamman kuukauden ja olen ollut siihen oikein tyytyväinen. Kjaerin taidan unohtaa, koska iho on pintakuiva ja ikääkin melkein 40. 🙂 Seuraavaksi voisin toki kokeilla Tatan versiota.

 5. Mari Vee

  Minulla on vain kjaer tällä hetkellä ja pidän siitä kovasti, koska käytän sitä vain hitusen. Se on käytössä arkenakin eli ihan joka päivä mm amorinkaaren yllä. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja ajattelin hankkia Tatan, koska se kuulostaa juuri sellaiselle jota haen ja joka on sopivasti erilainen kuin Kjaer.

  Ihana postaus, kiitos!

 6. Sirpa

  Ihana, kamala ”kuultovoide”. Tämän kanssa pitää olla harjaantunut pelisilmä.

  Joskus testasin The Body Shopin Highlighter & Luminizer voidetta, se oli suht’ OK kun sen työstää ”oikeisiin kohtiin”, ja katsoo TUNNIN päästä, luo jännän kolmiulotteisuuden ja terveen hehkun kasvoille, ongelmana kuitenkin se, että päivän kuluessa ja työpäivän päättyessä, mikäli sitä ei pääse korjailemaan, muistuttaa kasvot diskopalloa, eli ylikorostuu jotenkin hassusti, kun oma iho tasaantuu ja rasvoittuu päivän mittaan, varovainen määrän suhteen ainakin pitää olla.

  Valokynä on varmaan voiteesta jonkinlainen risteytys?

  Uskoisin, että voiteiden koostumus on myös muuttunut hienojakoisemmaksi eikä enää sisällä niin paljon hohtopigmenttiä.
  Tatan versio kieltämättä kuulostaa todella hyvältä, siitä ehkä pitäisin.
  Sirpa

 7. Janita

  Mulla on päivän mittaan helposti rasvoittuva iho… Olen miettinyt hankkivani juice beautyn cc voiteen. Tällä hetkellä käytössä absolutionin meikkivoiteesta vaaleampi sävy ja se on hyvä mulle sävyltään. Estelle thildin light päivävoiteen sävy on mulle liian vaalea. Kumpikohan sävy tosta juice beautyn cc voiteesta olisi parempi?:) ja soveltuuko myös hieman rasvoittuvalle iholle? Kumpaa suosittelisit meikkivoiteen alle, absolutionin kosteuttavaa seerumia vai supermoodin päivävoidetta?

  • JB:n CC-voide sopii hieman rasvoittuvalle iholle, mutta ei iholle, jolla on tulehtuneita epäpuhtauksia. Vaalea sävy on taatusti liian vaalea, jos E&T:n vaaleinkin on, mutta tummempi puolestaan liian tumma, mikäli Absolutionin Light on sulle sopiva. Joudun ehkä suosittelemaan, että odotan JB:n tummemman voiteen kanssa ensi kesään saakka. Meikin alle sopii molemmat mainitsemasi tuotteet. Siis ensin seerumi, sitten voide 🙂 En suosittele kumpaakaan yksinään.

 8. Anna

  Mullekin KW:n voide oli liikaa. Sävy on kyllä kaunis, mutta hileistä en tykkää muuten kuin korkeintaan juhlameikissä. Tataa aion kokeilla seuraavaksi, se kuulostaa sopivammalta mun makuun 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>