Body & Mind

7 Day Simplifying Detox

Body & Mind | 19.1.2016 | Katja Kokko

IMG_7788-copy

Viettäessäni joulua pallomahaisena, sain ajatuksen kevennyskuurista, jolla aloittaisin uuden vuoden parantaakseni oloani loppuvuoden juhlakauden jälkeen.

Idea lähti tapansa mukaan lentoon ja pian keittiössäni padat vain kolisivat, kun minä kokkasin ja Kirsikka kuvasi. Mariko käänsi kaikki 23 reseptiä englanniksi kansainvälisten seuraajieni iloksi ja Musla-blogista tuttu graafikko Enni taittoi luomuksistamme vihkosen pdf-muotoon, jotta se olisi mahdollisimman helppo jakaa teille.

Kyseessä ei ole mikään varsinainen detox, vaan ehdotus olon keventämiseen ja mielen kirkastamiseen herkullisella ja lempeällä ruoalla. Reseptejä on seitsemän päivän ajaksi, pitäen sisällään kullekin päivälle aamiaisen, lounaan, välipalan ja illallisen. Olen suunnitellut kaikki reseptit omista lähtokohdistani: herkullista ja nopeasti valmistuvaa ruokaa, jolla oma oloni pysyy keveänä, mutta kylläisenä. Kaikki reseptit ovat maidottomia, viljattomia ja lihattomia, mutta kananmunia ja kalaa sen sijaan käytetään. Lisäksi olen ottanut reseptejä suunnitellessani huomioon toteutuksen niin, että yksi resepti saattaa toistua pari kertaa ja raaka-aineita hyödynnetään useassa reseptissä, jolloin kauppareissu helpottuu eikä mitään menisi hukkaan.

Niin, ja reseptit ovat yhden hengen sinkkureseptejä! (Haha, kerrankin näin. Sanoinhan, että suunnittelin kaiken omista lähtökohdistani.)

Mainittakoon vielä, että kaikki kunnia reseptien inspiraatiosta ei kuulu yksinomaan meikälaiselle, vaan osa resepteistä on ikisuosikkejani, joita olen varioinut sopivaksi omaan makuuni, kuten kukkakaalisalaatti Safkaa-kirjasta ja punajuuri-omena-fenkoli-keitto sekä kvinoaa, rucolaa & herkkutatteja Gwyneth Paltrown It’s All Good -kirjasta. Kookosjogurtti on puolestaan peräisin Hannamari Rahkosen Raakaleivonnan ABC e-kirjasta.

IMG_7703-copy

Toivottavasti reseptit tuottavat iloa sekä keveää ja energistä oloa myös teille! Itselleni tämä projekti oli ilo toteuttaa ja ihanaa vaihtelua muulle työlleni. Yhdessä toteutetut projektit antavat aina enemmän, kuin yksin työskentely! Joten kiitos Kirsikalle, että hän otti ajatuksesta kopin ennen kuin kerkesin kissaa sanoa, Marikolle käännöksistä sekä Ennille kauniista taitosta!

Lataa 7 Day Simplifying Detox itsellesi tästä: 7DaySimplifyingDetoxSuomi

Syömisen iloa ystävät!

IMG_7628

Kuvat Kirsikka Simberg

Avainsanat: , ,

Body & Mind

8 kommenttia artikkeliin “7 Day Simplifying Detox”

 1. Minna

  Vau! Kiitos tästä, pistin heti talteen itselle. Tosi kaunis ja mielenkiintoisia ja monipuolisia reseptejä!

  Jos ei omista mehustinta, miten suosittelisit korvaamaan mehuvälipalat? Smoothieilla?

  Resepteissä olevan kauramaidon voi varmaan korvata esim. mantelimaidolla? Ja miten kauan tuo kookosjugu säilyy jääkaapissa? 🙂

  Parhaat hapankaalimerkit otetaan myös ilolla vastaan, se on edelleen aika irvistellen alas menevää tavaraa täällä suunnalla 😀

  • Juu, mehut smuutilla ja maito voi olla ihan mistä ite tykkää 🙂 Kookosjuge ei säily pitkään, koska sen haluaa syödä heti! En tiedä siis miten kauan se säilyy, kun itsellä ollut korkeintaan pari vuorokautta ja purkki on jo tyhjä! Mulla ei ole lempihapankaalia, kun ostan vaan luomua, merkillä ei väliä, tykkään kaikista. Mutta parasta on itse tehty ja siihen tulee parhaat bakteerit, tämän opin Essen Trevorilta 🙂

 2. Viivitys

  Ihan mahtavaa, kiitos tämä tuli hyvään saumaan! Into kokkailuun on ollut hukassa ja olen syönyt vähän mitä sattuu, ihan terveellisestikin, mutta ihan liikaa. Sinkkureseptit on hyviä, niistä saan vähän perspektiiviä annoskokoihin, taidan syödä tällä hetkellä ison miehen annoksia (ja kyllä, olen pieni naisihminen) :).
  En ehkä tähän hätään noudata ohjeita ihan päivätasolla, mutta aion kokeilla montaa resepteistä heti pian ja otan vinkkiä välipaloihin. Ehkä sitten joskus koko viikon kuuri.

 3. MariaK

  Kiitos tästä!Itselläni alkamassa pienimuotoinen elämäntaparemontti =) Tästä hyviä vinkkejä olon keventämiseen!

 4. Anna

  Oi, onpas herkullisen kuuloisia reseptejä! Itse en koe tarvetta erityiselle detox-kuurille, mutta herkullisille ja terveellisille resepteille on aina tilausta! Kiitos! 🙂

 5. Valo

  Hei, ihania reseptejä! Aloitan kuurin heti kun mies lähtee työmatkalle! 😉
  Yksi juttu: millä suosittelisit korjaamaan kalan, olen kasvissyöjä?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>