Beauty

Luonnonkosmetiikan parhaat kirkastavat seerumit

Beauty | 12.9.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Takana ovat ne päivät, kun luonnonkosmetiikkamarkkinoilta sai turhaan hakea tehotuotteita, joiden vaikutuksen näkee ilman suurenlasia tai mikroskooppia. Viime vuosien aikana tarjonta on suorastaan räjähtänyt ja nyt iskee jo valinnan vaikeus esimerkiksi seerumiostoksilla. Olipa ihovaiva mikä tahansa, sopivia tuotteita on tarjolla pitkä rivi.

Juuri nyt tekee mieli vaalia kesän (ja hyvän hoidon) aikaan saamaa mehukasta ihoa: tekee mieli tarttua kirkastavaan seerumiin. Jos iho on muhinut kostean ja lämpimän ilman sekä aurinkovoiteen vaikutuksesta kesän aikana ja pukannut pintaa tukkeumaa, pigmenttiläiskät ovat nostaneet päätään tai iho kaipaa elävöitystä, tässäpä löytyy neljä loistokasta vaihtoehtoa ihon tehokirkastukseen. Näistä jokainen puteli on huolella ja hartaudella testattu ja sekä Novexpertistä että Kypriksestä on menossa jo toiset pullot (vai liekö Kypriksestä jo kolmas?).

Putelit sopivat noin 25+ iholle ja lähes kaikille ihotyypeille pois lukien herkkä iho, atopia, POD ja rosacea.

Tata Harper Resurfacing Serum, 91 €

Tata lanseerasi kulttinaamionsa, kukkaishyytelöksi nimeämäni tuhkimotuotteen jatkeeksi alkukesästä samaa nimeä kantavan Resurfacing Serumin, jonka osa varmasti muistaa nähneensä Instastooreissani. Rakastuin tähän seerumiin sen siliän tien ja tästä tuli ehdottomasti ykkönen kaikista Tatan seerumeista. Koostumus on täydellisen vesimäisen ohut ja kosteuttava, seerumissa on aavistus valoa heijastavia pigmenttejä, jotka tuovat hennosti valoa iholle, mutta hiukkasia ei juurikaan meinaa erottaa silmällä, eli mitään glitter-efektiä ei tarvitse pelätä. Seerumi on ladattu täyteen aineksia, jotka kirkastavat ihoa ja auttavat avaamaan tukkoista ihoa sekä ehkäisevät uusien tukkeumien syntymistä. Tämä on todellinen healthy glow -tuote ja ehkäpä tällä hetkellä seerumihyllyni nro 1.

Tehoaineksista löytyy betahydroksi- eli salisyylihappoa sisältää pajunkuoriuutetta, joka avaa tukkeutuneita huokosia, alfahydroksihappoja sisältävää mustikka-, sokeriruoko-, sokerivaahtera- ja sitrusuutteita, jotka kirkastavat ihoa sekä kunnon tujaus antioksidantteja sisältäviä kasviuutteita, kuten tomaattia ja kakadumarjaa (kakadumarjasta puheen ollen vaikuttaa siltä, että australialaiset kasvit ovat tällä hetkellä vallitseva raaka-ainetrendi luonnonkosmetiikassa).

Novexpert C-vitamiiniboosteri, 54,90 €

Novexpertin oranssin värinen ja mandariinimehun tuoksuinen C-vitamiinipommi lukeutuu myöskin lempituotteisiini. Tehokkaampaa C-vitamiinicocktailia (25 % C-vitamiinia) ei luonnonkosmetiikassa ole tarjolla ja tässä seerumissa huikeaa on myös se, että sitä voi (ja kannattaa) käyttää myös auringossa oleskellessa. C-vitamiiniboosterin koostumus on myöskin omaan mieleeni ihanaa litkua, joka ei jätä ihoa tahmeaksi vaan sujahtaa ihoon tuossa tuokiossa. Seerumi kirkastaa, heleyttää, tasoittaa, kiinteyttää ja kosteuttaa ihoa. Tartun yleensä tähän pulloon, kun tuntuu siltä, että iho ei ”herää” aamulla. Yhdistettynä ihoöljyn ja gua shan kanssa tehtyyn kasvohierontaan, kasvot näyttävät siltä kuin olisi käynyt kalliimmankin puoleisessa kauneussalongissa. (Kiinnostaisiko teitä muuten gua sha tutorial??)

Jos diggailet C-vitamiinista ihonhoitotuotteissa, on tämä boosteri must have, koska se sisältää kolmea eri C-vitamiinin stabiloitua muotoa ja ihan oikeasti säilyttää tehonsa. Suosittelen lukemaan tuotteesta tarkemmin tästä postauksesta.

Patyka Dark Spot Correcting Serum, 59 €

Tämä Patykan pigmenttiläiskille tarkoitettu seerumi on todella tehokas. Kun laitat tätä illalla, et voi olla huomaamatta vaikutusta aamulla. Vaikka seerumi onkin suunniteltu kirkastaamaan ja vaalentamaan pigmenttiläiskiä, tuotteen tehoista voi aivan hyvin nauttia myös kaikki, joiden ihon sävy tuntuu kulahtaneelta ja ihon pinta kaipaa napakoittamista ja siloitusta. Seerumi sisältää viittä eri AHA-happoja sisältävää kasviuutetta: mustikkaa, sokeriruokoa, sokerivaahteraa, sitruunaa ja appelsiinia – eli tismalleen samaa, mitä löytyy myös Tatan seerumista. Tämä yhdistelmä onkin hyvin yleinen AHA-happococktail luonnonkosmetiikkatuotteissa.

Pidän myös todella paljon Patykan Antioxidant Perfecting Serumista (59 €), joka on hyvä perusheleyttävä seerumi. Itse tykkään käyttää Dark Spot seerumia iltaisin ja Antioxidant Perfecting seerumia aamuisin.

Kypris Moonlight Catalyst, 83 €

Moonlight Catalyst on myös aivan omaa luokkaansa ja tarkoitettu käytettäväksi vain iltaisin. Seerumi auttaa avaamaan tukkoisuutta, ehkäisee uusien tukkeumien muodostumista, kirkastaa ja heleyttää ihoa, napakoittaa, sileyttää, kiinteyttää… you name it! Seerumin tehoaineista löytyy fermentoitua kurpitsaa, joka pehmittää ja siloittaa ihon pintaa sekä uudistaa ihosoluja, kirkastavaa persikkauutetta, tukkoisuutta avaavaa pajunkuoriuutetta ja retinolin kaltaisesti vaikuttavaa, kiinteyttävää matkipapu-uutetta. Tuote ei sisällä muuten lainkaan hajusteita, mikä varmasti ilahduttaa hajuherkkiä.

Oletko kokeillut jota kuta näistä seerumeista? Mikä on sinun mielestäsi paras kirkastava seerumi?

Kirjasuositus: Nykiläisen CAP Beautyn perustajien kirja High Vibrational Beauty. Kaunein ja inspiroivin kirja mitä olen pitkään aikaan lukenut. Kiitos Inkelle synttärilahjasta!

Kuvat Katja Kokko

Tatan seerumi saatu maahantuojalta

Avainsanat: , , , , , , , , , ,