Beauty

Lempeää hoitoa hiuspohjalle

Beauty | 4.12.2016 | Katja Kokko

dsc_0016

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Olen kirjoittanut useasti kutisevasta hiuspohjastani, jolle ei tunnu sopivan kuin yksi ainoa luonnonkosmetiikkamerkki. Siksi olen kymmeniä eri shampoita testattuani luovuttanut ja luottanut pitkäaikaisessa käytössä hyväksi todettuun merkkiin.

Saatatte siis arvata, että pyörittelin silmiäni, kun sain haasteen kokeilla englantilaisen Tabitha James Kraanin hiustenhoitotuotteita. Olin todella skeptinen tuotteiden suhteen, sillä olihan minulla niistä kokemusta jo tasan vuoden takaa. Tuotteissa ei tosin silloin ollut mitään vikaa, mutta palataanpa siihen tuonnempana.

Voit lukea tuosta vuoden takaisesta postauksesta kaikista tuotteista hyvin yksityiskohtaisesti, mutta kerrataan kenties tärkein pointti Tabithan tuotteista tässä välissä: shampoo kulkee nimellä hiustenpuhdistaja, koska se ei sisällä lainkaan voimakkaasti peseviä aineita, detergenttejä. Puhdistavat aineet ovat sen sijaan mietoja ja hellävaraisia, eivätkä ärsytä ihoa, eli tässä tapauksessa hiuspohjaa, eivätkä pese sen omaa sebumia pois. Tabithan hiusputsarista tunteekin välittömästi, että se on huomattavasti hellempi, kuin useat muut luonnonkosmetiikan shampoot. Minulle on kuitenkin edelleen mysteeri, mitkä pinta-aktiiviset aineet, eli surfaktantit, kutittavat päänahkaani ja mitkä eivät. Sulfaatit ja Cocamidopropyl betaine kutittavat varmuudella, mutta muuten en ole onnistunut jäljittämään kutinan syytä, ainoastaan sopimattomia tuotteita. Keskusteltuani aiheesta kosmetiikan kemian asiantuntijan, Maria Nykäsen kanssa, tulimme siihen tulokseen, että syy on todennäköisesti surfaktanttien määrässä ja kokonaisuudessa, johon ne on sekoitettu.

tabitha2

Olen pessyt yläasteikäisestä saakka hiukseni joka päivä. Siis joka ikinen päivä. Voitte siis kuvitella, kuinka herkistynyt hiuspohjani on ollut, kun olen hinkannut sitä yli kaksikymmentä vuotta pesevillä aineilla, päivittäin. En voisi kuvitellakaan puhdistavani kasvoja enää pesevillä aineilla, mutta päivittäiseen hiustenpesuun olen ollut täysin koukussa, sillä tiedättehän: kun kuontalon totuttaa moiseen, se myös rasvoittuu siihen tahtiin, että hiustenpesuväliä on todella työlästä pidentää ja pesujen välillä kutina on sietämätöntä. Olen kokeillut vuosien varrella pesuvälin pidentämiseen vaikka mitä konsteja kuivashampoista suolasuihkeisiin, mutta muutaman viikon taistelun jälkeen olen aina palannut samaan vanhaan pesutyyliin. Asiaa ei ole lainkaan helpottanut myöskään hiustyylini, joka oli vuosia leikattu tiukasti malliin, johon ei sopinut huoleton elämä, vaan tukan piti olla tip top ja putipuhdas näyttääkseen hyvältä (kampausneuroosi, tiedän).

dsc_0007

Järjetön hiusten peseminen tuli käännekohtaan viime kesänä Balilla, kun Mariko alkoi letittämään hiuksiani. Lettien ansiosta pystyin olla pesemättä hiuksiani monta päivää. Kutina oli aluksi sietämätöntä, sillä hiuspohjaparka oli taatusti ihmeissään, kun hanat menivät kiinni. Pidempään pesuväliin totutellessa hiuspohja kutiaa, ja juuri tämän vuoksi en vuosi sitten jatkanut Tabithan tuotteiden käyttämistä pidempään, sillä koitin tuolloin pidentää pesuväliä Tabithan hiustenhoitofilosofian mukaisesti, mutta lopulta luovutin kutinan ja lässähtäneen kampauksen neuroosin vuoksi. Mariko myös huomautti Balilla, että hiuspohjani hilseilee! Se oli toinen syy ryhtyä pidentämään pesuväliä toden teolla. Olin yksinkertaisesti pessyt hiuspohjani pilalle. Puolitoista kuukautta Balilla kutrit letitettynä teki kuitenkin tehtävänsä: Suomeen palattuani jatkoin pidennetyllä pesuvälillä ja hiukset näkivät shampoota vain joka toinen tai kolmas päivä. Hiustenkasvatusprojektin ansiosta sain hiukset suttunutturalle, joten kevyt rasvoittuvuus ei näkynyt heti latistuneena kampauksena.

Olin kuitenkin jäänyt siihen uskoon, että hiuspohjani on todella herkkä, eikä kestä kuin yhden merkin tuotteita. Vasta nyt Tabithan tuotteiden kohdalla aloin miettimään jo ennen ensimmäistä pesukertaa, että onko perimmäinen syy kutinaan ollut kuitenkin usein toistuvan pesun herkistämässä hiuspohjassani, jonka vuoksi se on kestänyt pesua vain harvoilla aineilla? Mitä todennäköisimmin kyllä, koska näin käy myös iholle, kun sitä pesee geeleillä ja vaahdoilla, iho herkistyy.

dsc_0046

Takana on nyt kolme pesua Tabithan Golden Citrus Hair Cleanserilla ja arvatkaapa, onko hiuspohja kutissut lainkaan? No ei ole. Kyllä muuten nolottaa myöntää, että niin paljon, kuin saarnaan ihonhoidossa liian voimakkaasta pesusta, olen samaan aikaan tehnyt sitä hiuspohjalleni. Tabitha on toki tiennyt tämän viisauden jo vuosikaudet tuotteita suunnitellessaan pitkän kampaajauransa aikana. Hänen hiustenhoitofilosofiansa mukaan hiuksia ei todellakaan pestä joka päivä, ja sen vuoksi sarjasta löytyykin kuivashampoo, jolla on helppo pidentää pesuväliä.

tabitha

Yksi Tabithan periaatteiden kulmakivistä on hellävaraisen pesun lisäksi hiuspohjan ravitseminen ja kosteustasapainon ylläpitäminen (kuulostaako kenties tutulta ihonhoidosta?). Scented Organic Hair Oil onkin hiustenpuhdistajan ja hoitoaineen ohella sarjan tärkein tuote. Ylellisen luomuviljeltyjen öljyjen cocktailin muodostavat saflor-, ruusunmarja-, argan-, tyrni- ja kookosöljyt, joihin on sekoitettu gojimarjauutetta sekä geraniumin, ruusun, appelsiinin, benzoin, nerolin ja sitruunan eteerisiä öljyjä, tuoksu on aivan huumaava. Parantavien kivien voimaan uskoville kerrottakoon, että pullon pohjalle on sujautettu pieni ametisti tuomaan parantavaa ja positiivista energiaa. Pakko paljastaa, että allekirjoittanut on sipaissut tuota ravinnetiheää antioksidanttipommia salaa myös kasvoihinsa. Miksikäs ei?

Hiusöljyä voi käyttää hiuspohjan tehohoitona ennen pesua: pari painallusta öljyä hierotaan huolellisesti hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa puoli tuntia. Tämän jälkeen hiukset pestään Tabithan hiustenpuhdistajalla, joka poistaa ylimääräisen öljyn. Minä päädyin käyttämään kutinan pelossani öljyä hieman eri tavalla ja sekoitin sitä kädellä 1-3 painallusta suoraan hiusputsarin joukkoon. Hiuspohjani on suorastaan rakastanut tätä yhdistelmää.

dsc_0044

Tabithan hoitoaine toimii neljällä eri tavalla: perinteisenä huuhdeltavana hoitoaineena, hiuksiin jätettävänä hoitoaineena (jolloin se antaa myös hieman lämpösuojaa), kuivan ja hilseilevän hiuspohjan kosteuttamiseen, sekä muotoilutuotteena. Hoitoaine on koostumukseltaan ja toimivuudeltaan todella hyvä. Se sisältää pienen määrä kvatiksi luokiteltavaa kasvipohjaista ainetta (Cetrimonium Chloride), joita käytetään usein hoitoaineissa silottavana ja hiusta selvittävänä aineena. Kvatteja ei aiemmin sallittu luonnonkosmetiikassa niiden ympäristövaikutusten takia, mutta green chemistryn ottaessa huimia edistysaskelia, muutamat sertifikaatit ovat sallineet kasviperäisten, mahdollisimman ympäristöystävällisten kvattien käytön hiustenhoitotuotteissa. Kriittisimmät vastustavat moista joustavuutta, mutta itse en ole kokeillut vielä yhtään luonnonkosmetiikan hoitoainetta, joka täyttäisi tekniset vaatimukset ilman kvatteja. Hiukset eivät saa jäädä purkaksi pesun jälkeen. Siispä oma näkökulmani asiaan on, että mieluummin mahdollisimman luonnollinen hoitoaine pienellä määrällä kvatteja, kuin täysin synteettinen hirvitys.

dsc_0013

Tabithan tuotevalikoima täydentyi hiljattain kuivashampoon matkakoolla, joka on pakattu ison siroittimella varustetun pullon sijasta erittäin kätevään pumppupulloon. Juuri tämmöistä pakkausinnovaatiota olen kaivannut luonnonkosmetiikan kuivashampoisiin, kun aerosolipakkaukset eivät ole sallittuja. Tästä kauniista, kultaisesta pumppupullosta on erittäin helppo annostella kuivashampoota tasaisesti ja vähän kerrallaan. Valikoimasta löytyy oma kuivashampoo tummille ja vaaleille hiuksille erikseen.

Olen kirjaimellisesti hieman pyörällä päästäni tästä ihmiskokeesta ja sen tuloksista. En aio enää koskaan, KOSKAAN, palata takaisin entiseen hiuspohjan kidutukseen. Ja kun hiuspohja on tottunut mietoihin puhdistaviin aineisiin, aion niissä myös pysyä. Ja hiusöljyn sekoittamisessa shampooseen, mitä nerokkuutta itseltäni, heh! Mukavaa on myöskin se, että ihmiskokeen myötä löytyi hyviä tuotevaihtoehtoja yhden merkin sijasta. Tabithan kanssa jatkan kokeilujani todella mielellään.

Jos Tabithan tuotteet herättivät kiinnostusta, niin Naturelle tarjoaa tuotteista -20% alennuksen koodilla TJK20, joka on voimassa 19.12.2016 saakka.

Millaisia kokemuksia teillä on Tabithan tuotteista? Kiinnostaisi tietää onko täällä muita hiuspohjansa päivittäisiä kiduttajia ja alkaako teilläkin päänahka kutista, jos pesuväliä yrittää pidentää?

dsc_0018

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

52 kommenttia artikkeliin “Lempeää hoitoa hiuspohjalle”

 1. Hallelujah kiiiitos tästä jutusta!
  Täällä aivan samat ongelmat! Itse lopetin synteettisten shampoiden & kuivashampoon käytön noin vuosi sitten, ja se oli todella hyvä päätös, mutta nyt hiukset on pestävä joka päivä, hiuspohja rasvoittuu alle 24 tunnissa todella pahasti. Pitkät kuivat hiukset (koska jokapäiväinen pesu) ja rasvainen päänahka, not nice..
  Voisin kokeilla näitä tuotteita, mikä fiilis sulla kuivashampoosta, tekeekö päänahkalle hallaa/ jää hiuspohjaan niin kuin synteettiset tekevät? Ja toimisikohan tuo cleanser vaikka hiuspohja on todella rasvainen?

  Nyt tuli pitkää pohdintaa, kiitos jos vastailet ja kiitos blogista ! 🙂

  • Siis avain on siinä, että hiuspohja pitää totuttaa pois pesemisestä. Eli sinnikkäästi vaan oltava pesemättä, pidettävä hiuksia kiinni, leteillä, mikä kampaus vaan ikinä auttaa olemaan pesemättä. Mun oma hiuspohja näytti aivan kamalalta Balilla, kun totutin sitä. Rasvoittui ihan hirveästi. Ja hiuspohjaan en käyttäisi kuivashampoota, vaan hiukseen poistamaan rasvaisuutta. Tabithan hiusputsareista juuri tuo Citrus on rasvoittuvalle hiuspohjalle sopiva.

  • Jeps, eikun totuttelua vaan sitten ja kärsivällisyyttä, noi letit vois olla avainasemassa ehkä, että sais pidennettyä väliä, koska karmea on just se sana, millainen pää on kun ei pese joka päivä : D laitoin tilaukseen putsarin ja katotaan miten käy, kiitos tuotevinkistä ! 🙂

 2. NinaK

  Tulipa sopivaan saumaan tämä postauksesi! Itsekin kärsin kutisevasta hiuspohjasta ja on se hilseillytkin. Olen pitänyt stressiä hilseilyn syynä, kun oireet alkoivat samoihin aikoihin opiskelujen kanssa. En ole osannut yhdistää kutinaa pidennettyyn pesuväliin. Tosin minulla on aina ollut pitkät hiukset enkä siten ikinä ole päivittäin pessyt hiuksia. Pitääkin seurata miten tuo pesuväli liittyy kutinaan.
  Tabithan tuotteista olen jo reilun vuoden käyttänyt kuivashampoota ja se on loistavaa! Pitääkin testata noita mainitsemiasi putsaria ja hiusöljyä. Minäkin olen tällä hetkellä luottanut ainoastaan JMOn shampooseen. Mukava jos tulee enemmän vaihtoehtoja 🙂 Keväällä olin ostanut Tabithan hoitoaineen, varmaan juuri hiuspohjan vuoksi. Mutta se oli unohtunut kaapin perälle. Pitääkin ottaa se heti käyttöön.
  Ja toisaalta nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa näkyä oliko se stressi syynä hilseilyyn vai ei.. Viime viikolla valmistuin, niin eipä opiskelut enää aiheuta stressiä 🙂

  • Joo ei varmasti kaikilla pitkä pesuväli aiheuta kutinaa, ja varsinkaan, jos hiuspohja on siihen tottunut. Mulla oli ongelma just se, että hiuspohja oikein syyhysi pesujen välissä aiemmin ja oli todella herkkä. Kutina voi liittyä stressiinkin, mutta kannattaa tarkistaa ettei shampoossa ole ainakaan sulfaatteja, ne herkistävät. Tabithan hoitoaine on todella hyvä myös ja sitä voi hieroa myös hiuspohjaan.

 3. Ulpu

  Mielenkiintoista! Mullahan on ihan tosi paha ongelma hiuspohan kanssa, oon suunnitellut ihotautilääärille /päänahka-asiantuntijalle menoa. Työterveydestä sain tietty vaan kortisoniliuosreseptin ja hätäpäissäni olen sitä pari kertaa käyttänytkin. Auttaa jonkin verran, mutta eihän sitä voi jatkuvasi käyttää.

  Oon aika hukassa päänahan kanssa, mulla on lyhyt tukka ja pesen joo joka päivä. Oon käyttänyt jo vuosia luonnonkosmetiikan shampoita ja muotoilutuotteet on nykyään kokonaan luonnonkosmetiikkaa (lähinnä vaan Uniquen suolasuihketta ja joskus Rahuan vahaa). Oon kokeillut muutamia shampoita, joiden pitäisi sopia ongelmaiselle päänahalla (JMO:n scalp sh ei myöskään auttanut), ja alan olla aika epätoivoinen. En osaa yhdistää kutinaa mihinkään, kutisee juu, jos yritän olla pesemättä tai vaikka pesen.

  Mä oon alkanut ajatella niin päin, että puhdistuuko päänahka kunnolla, vaikka pesen sitä joka päivä. Oon jopa miettinyt, että pitääkö mun ostaa synteettinen tai joku muu pesevämpi shampoo, koska päänahka ei tunnu puhtaalta. Joissain päänahan sairauksissahan kehoitetaan pesemään päänaha joka päivä, mä oon miettinyt läpi kaikki mahdolliset läpi (ja mies on syynännyt päänahkaa), mutta en ole keksinyt.

  Ruokavalio ja stressi toki ovat mulla varmaan suurimmat syylliset, niiden muutokset tuntuu vaan niin vaikeilta toteuttaa. Tätä on jatkunut jo monta vuotta, alkuun lievänä ja pidempään jo välillä lähes sietämättömänä.

  Arvaa vaan, kiinnostaisiko kokeilla Tabithaa? ::

  • Oletko kokeillut miten pitkään olla pesemättä hiuksia vain pari kertaa viikossa? Mulla vaati todella pitkään totuttelua. Pesujen välissä kutitti monta viikkoa, kunnes vähitellen alkoi rauhoittua. Mutta en ole hiuspohjan sairauksiin perehtynyt sen syvemmin, joten en osaa neuvos välttämättä aivan oikein. Oletko käynyt ekokampaajalla hiuspohjan hoidoissa? Stressillä ja ruokavaliolla on vaikutusta varmasti ja ilman muutoksia voi tottakai olla, ettei muutoksia tapahdu myöskään hiuspohjassa. Mutta uskoisin, että jokin ulkoinen konsti kuitenkin lievittäisi oireita. Kääntyisin itse ekokampaajan puoleen.

  • Ulpu

   Täytyy varmaan vielä koittaa olla pesemättä pidempään. Loma-aikana se olisi helpompi toteuttaa, töissä ei huvittaisi olla liimalettinä. Lyhyt tukka on haastava, kun ei sitä pysty oikein mitenkään likaisena pitää. Kuivashampoo tietty jeesaa jonkin verran.

   Meillä ei täällä ole ekokampaamoa, Tampereelta olen kyllä katsellut, täytyisi vaan varailla se aika. On muuten jännä (ja harmillista) kuinka vähän monet tavan kampaajat tietävät/ovat kiinnostuneita hiuspohjan hoidosta. Tai sitten mulle on vaan sattunut muutama sellainen kampaaja. Kesällä kävin Hesassa Hiusgalleriassa, oli ihana, kun kampaaja oli kiinnostunut ja antoi vinkkejä päänahan hoitoon. Hän suositteli laittamaan teepuuöljyä shampoon joukkoon ja niin olen välillä tehnytkin. Kun mulle tulee aika ajoin oikein kunnon finnejä päänahkaan, ja pieniä, kutiavia näppyjä on jatkuvasti. Silloin teepuuöljy on varmasti passeli. Täytyy nyt vielä koittaa luonnollisin keinoin löytää tasapaino tähän hommaan. Kiitos sulle. <3

 4. Minna

  Minä olen käyttänyt luonnonkosmetiikan shampoita (ensin Rahuaa, nyt ollut pidempään käytössä JMO) nyt reilut puolitoista vuotta. Siirtymä oli melko kivuton. Olen jo monen monta vuotta pessyt hiukseni vain pari kertaa viikossa. Pelkäsin tietysti että synteettisestä luonnonkosmetiikan shampooseen siirryttäessä olisi hirveä lähmäkausi, mutta ei onneksi. Sen sijaan kutina ja hilseily kyllä tulivat. 🙁

  Olen nyt pitkään käyttänyt shampoona vain JMO:n Scalp-shampoota, ja olen miettinyt että onkohan se liian kuivattavaa, vaikka en pesekään hiuksia läheskään joka päivä. Jos mulla kasvojen ja kropan ihokin on kuiva ja talvisin myös atooppisia oireita näkyy, niin miksi tosiaan päänahka olisi eri asia… Hoitsikoita olen vaihdellut Rahuan, JMO:n ja Unique Hair-Caren välillä.

  Tabithan tuotteita en ole kokeillut. Jotenkin sanana tuo ”hiusputsari” ei kuulosta siltä, että se pesisi hiukset ja päänahan kunnolla 😀 Hölmöä, tiedän. Inhoan sitä tunnetta jos hiuspohja tuntuu lähmäiseltä pesunkin jälkeen. Tuleeko tulla öljy + shampoo -yhdistelmällä oikeasti puhdas tunne päänahkaan ja hiuksiin?

  Ehkä näille Tabithan tuotteille voisi antaa mahdollisuuden. Multa löytyy kyllä myös Khadin Balsam-öljy josta varmasti olisi apua mutta olen niin laiska käyttämään sitä säännöllisesti 🙁

  • Itse huomasin myös, että Scalp kuivatti mulla joka päivä hiuksia, ei niinkään hiuspohjaa, joka puolestaan rakasti sitä, koska se on niin rauhoittava ja viilentävä. Ja siis kyllä, Tabithan öljy + shampoo yhdistelmällä tulee todellakin puhdas hiuspohja, eikä kutita yhtään, hiukset ei ole lainkaan lähmäiset yms.

 5. Jennie

  Ei kokemusta Tabithasta. Mutta kokemusta päänahan kiduttamisesta kyllä on, pesen siis päivittäin hiuspohjan ja minulla on luonnokihara pitempi hius ja sen kanssa on kyllä melko takkuiset olot välillä. Yritin sinnikkäästi olla muutaman viikon pesemällä joka toinen päivä, mutta kamalaahan se oli ja luovutin, koska hiukset rasvoittui ja aloin kuulema näyttää likaiselle hipille 😀 no se siitä sitten. Olen monesti miettinyt että tuolla lettisysteemillä saattaisi päästä pesukierteestä pois, koska iho ehtisi rauhoittua ja päänahka parantua. Joskus vuosia sitten käytin enemmän kuivashampoota ja tuntui että siitä se päänahka vasta menikin tukkoon ja näppyjä tuli ja kutina kamala. Argh.. Miten tästä kierteestä pääsee irti ilman että on näyttää ihan kodittomalta…?! Ja toinen kysymys mulla ohi aiheen, mulla on NYR kylpyöljy, mutta ei kylpyammetta, mihin tätä voisi kierrättää ja käyttää?

  • Itselleni letit olivat täydellinen ja ainoa keino päästä kierteestä! Hiuspohja näytti kamalalta, kun totuttelin pois liiasta pesemisestä, mutta lopulta se tottui. Vaatii todellakin aikaa enemmän kuin muutaman viikon. Käytä kylpyöljy suihkuöljyjä tai jalkakylpyyn 🙂

 6. piu

  Tabitha tuotteista ei ole kokemusta. Olen varmasti kokeillut aivan kaikkia muita luonnonkosmetiikan hiustuotteita, niin halpoja kuin kalliita. Tulos on aina sama, ihan sama mitä käytän. Myös synteettiset tuotteet, ihan sama. Eli hiukset on pestävä joka päivä. Hiukset rasvoittuvat ja menevät pitkin päänahkaa, toisena päivänä niitä ei pelasta mikään. Hiukseni ovat erittäin ohuet ja myös määrällisesti vähän. Lisäksi ne kasvavat hitaasti eikä koskaan alle hartioiden. Ponnari on nipin napin pikkurillini paksuinen kuivashampoolla tai puutereilla en ole pystynyt korjaamaan tilannetta. Odotan eristyksissä elävän kutsumus munkin keksivän lääkkeen ongelmaan. Tätä ihme -eliksiiriä odotan, voi kun se valmistuisi pian

  • Heheh, no omasta kokemuksesta voin sanoa, että ihme eliksiiriä ei ole. On vaan sinnikäs totuttelu pois tuosta liiasta pesemisestä, joka vie aikaa useasta viikosta ainakin pariin kuukauteen. Varmasti yksilöllistä, niten nopeasti hiuspohja tottuu.

 7. Pee

  Tutulta kuulostaa. Hiukset rasvoittuvat nopeasti, ja (lähes) päivittäinen pesu luonnonkosmetiikan tuotteilla kuuluu kuvioon. Aina kun yritän pidentää pesuväliä iskee kutina ja tukkeumat… Päänahka on viime aikoina myös herkistynyt.

 8. Tiina

  Omat hiukseni ovat vaaleat ja hennot ja jos ne pesisi joka päivä (yritin joskus) olisi se kuolemaksi hiuksilleni ja päänahalleni. Pesun ja suoristelun sijasta sallin tukan olla hieman pörröinen. Pesen noin joka kolmas päivä. Hauschkan silkkipuuteri on auttanut, pitääp kokeilla Tabithaa!

  • Tiina

   Kävin tutkailemassa Tabithan matkakoon hiuspuuteria, ostin purkin. Se on uudelleen täytettävä ja käyttöliittymä on ihana! Rakastan. Tämä ei hajoa kassin pohjalle ja ulos saa pientä suihkua kerrallaan. Aivan täydellistä.

 9. Noora

  Heippa!
  Kiitos tästä, minun on pitänyt laittaa sähköpostia pitkään ja ehdottaa, että tekisit jutun kutisevasta päänahasta ja nikseistä sen taltuttamiseen. Laitan ehdottomasti tuon hiustenpuhdistajan kokeiluun!

  Itse olen saanut pesupäiviä harvempaan juuri Tabithan kuivashampoon avulla, mutta siinä on yksi ongelma, joka on saanut minut harkitsemaan kuivashampoon vaihtamista heti kun saan tämän hetkisen purkkini tyhjäksi. Tummille hiuksille tarkoitettu tuote muuttuu vihreäksi kastuttuaan. Eli jos kiireessä sitä jää päänahkaan, eli en ole harjannut tarpeeksi huolellisesti ja hieronut viimeisiäkin jäänteitä pois (tiedän, että tuotetta on tarkoitus käyttää hiuksiin, ei päänahkaan, mutta välillä sitä joutuu vauhdissa sinnekin) ja tämän jälkeen hiukset kastuvat, eli esimerkiksi hikoilen, on lopputulos kirkkaan vihreä hiustyvi. Olisiko kellään vinkkejä muista hyvistä kuivashampoista joissa tätä ongelmaa ei olisi? Toistan siis, jos olet huolellinen, etkä tällainen kiirehäslääjä, niin tuota on ihana ja hyväntuoksuinen ja tehokas. Itse vain hieman kärsin ajoittain huolimattomuudestani. 😀

  • Kokeile Tabithan vaaleaa shampoota matkapakkauksessa! Sen annostelu on ihan eri leveleillä, kuin sirottimen kanssa ja vaalea väri sopii mielestäni myös tummalle, kun harjaa hiukset hyvin!

 10. JaanaJ

  Olen pessyt hiukseni joka päivä varmaankin viimeiset 30 vuotta muutamaa päivää lukuun ottamatta. Joka ikinen aamu varsinkin viikolla kun pitää mennä töihin on pakko pestä hiukset. Hiuspohjani ei ole kuitenkaan onneksi vielä ärtynyt eikä kutise, mutta mulla on niin rasvainen päänahka, että ei auta. Aamulla kun herään, niin hiukset sojottaa joka suuntaan ja näyttää kuin olisin voilla hieronut päänahkaa. Lettejä en osaa tehdä enkä mitään muutakaan hiuksille, joten tällä systeemillä mennään. Kalliita ja halpoja luonnonkosmetiikan merkkejä olen kokeillut, mutta en ole huomannut niissä mitään eroja- synteettisiä en ole käyttänyt vuosiin.

 11. Kati

  Minulla myös kutisee ja välillä hilseilee enkä pese todellakaan joka päivä pitkää tukkaani. Välillä kutisee heti pesun jälkeen välillä kun olisi aika pestä. Lähinnä JMO:n shampoita ja hoitsikoita käyttänyt. Käyn EcoWellnessBeauytyssa ja viimeksi tehtiin savipuhdistus ja meni kuukausi ilman kutinaa! Nyt ajattelin kokeilla Logonan syväpuhdistavaa shampoota jota on jäänyt kaapin perälle. Myös Weledan hiusvesi on välillä auttanut kutinassa.

  • Ekokampaajien tekemät hiuspohjan hoidot ovat todella tehokkaita. Itsekin olen kuullut hyvää noista savihoidoista ja mulle on myös tehty hoito hiuspohjaan, joka tuntui todella hyvältä. Weledan hiusvesi on ihana!

 12. Anna

  Mullakin päänahka oireilee aika ajoin (kutinaa, rasvoittumista, hilseilyä jne), yleensä talvisin. Olen kokeillut monia eri shampoomerkkejä ja todennut Urtekramin shampoot itselleni parhaiksi. Ne pesevät puhtaaksi mutta eivät kuivata tai ärsytä. JMO:n shampoot jostain syystä aiheuttavat kutinaa. En pese hiuksia ihan joka päivä, jottei päänahka kuivuisi. Pitäsi varmaan munkin yrittää harventaa pesuväliä entisestään.

 13. Kiitos taas mielenkiintoisesta jutusta! Asian vierestä: onko sinulla suositusta ripsiväristä, joka kestäisi myös ilon kyyneleitä? 🙂

 14. Julia

  Oi, tuotteet kuulostavat ja näyttävät ihanalle! Näin talvella ärsyttävästi hilseilevä ja kuiva hiuspohja tarvitsisi todellakin hoitoa..

  Mieleeni tuli myös kysymys, voiko Sukin balancing ihoöljyä käyttää jonkin muun merkin kasvovoiteen kanssa sekaisin? Vai suosittelisitko ostamaan Sukin kasvorasvan.

 15. Janita

  Miksei tabithan kuivashampoota voi sirotella hiuspohjaan?
  Olen tehnyt niin koska ei mun hiukset rasvoitu vaan päänahka. Oon laittanut sitä jakaus jakaukselta ja hieronut pääänahkaan ja sitten harjannut. 🙂

 16. ee-i

  Itse olen huomannut, että kun olen alkanut käymään säännöllisesti uimahallissa uimassa (viikoittain 1-3 krt.), niin sekä hiuspohja että iho on alkanut kutista. Oletko huomannut että sinulla olisi tilanne pahentunut uinnin aloittamisen myötä?

  Itselläni uinnin jälkeen kasvojen iho on erityisen herkkä ja saa reaktion joistain tuotteista joita yleensä pystyn käyttämään ongelmitta. Nyt ostinkin uintikassiini herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita ja alan käyttämään niitä säännöllisesti heti uinnin jälkeen. Hiuspuoli on tietysti ongelmallisempi, mutta tuollainen hiuspohjalle tarkoitettu öljy voi auttaa.

 17. Anu

  Täälläkin yksi päänahkaongelmainen! Olen tosin jo pitkään yrittänyt pidentää pesuväliä kun olen pitkähiuksinen, mutta se ei ole helpottanut ja päänahka kutiseekin jo välittömästi pesun jälkeen. Shampoo tuskin syynä, koska olen jo kauan pyrkinyt käyttämään mietoja sulfaatittomia shampoita. Omalla kohdallani olen siis epäillyt päänahan kuivuutta ja stressiä syyksi.

  Siitä huolimatta innostuin tästä postauksesta tosi paljon! Millainen tuo puhdistaja on koostumukseltaan ja vaahtoaako se yhtään? Itse kaipaisin kovasti vaahtoavuutta, muuten tuntuu ettei puhdistu. 🙂 Ihana blogi, taisinpa jäädä koukkuun!

 18. JenniR

  Tällä hetkellä hiuspohjani on älyttömän herkistynyt… En edes muista, että tällaista kutinaa olisi ollut koskaan ennen. Pesen hiukset joka toinen päivä, lyhyt tukka näyttää muuten lehmän nuolemalta. Aikoinaan pitkän tukan kanssa olin joskus viikonkin ilman pesua kun pieni rasvoittuminen oli helppo peittää sotkunutturoin. Joten kasvatusta taitaa olla edessä… 🙂 Pitääkin seuraavaksi koittaa Tabithan tuotteita, tällä hetkellä käytössä rahuan sh ja hoitsikka jotka kyllä ovat hyviä, mutta tuo kutina… Johtuisikohan jostain ainesosasta, tai sitten siitä, että olen aika hiljan siirtynyt lk tuotteisiin ja päänahka joutuu tottumaan erilaiseen pesuun.

  • Rahuan tuotteet ovat ihania myös, mutta itselleni tuli lopulta kutinaa hieman. Pesevät aineet ovat niissä vähän voimakkaammat. Tabithan tuotteisiin olen enemmän kuin tyytyväinen, juuri eilen mietin, että eipä hiuspohja kutissut aikoihin ja nytkin on hiukset pesemättä neljättä päivää.

 19. Voi ihanaa! Mä en oo seurannut sun kirjoituksia aiemmin mutta bongasin tän facebookista ja ai että miten onnellinen olen. Mulla on pitkät ja melko tuuheat hiukset, mutta oon ihan luopunut toivosta milloin kutisevan, milloin rasvaisen tai hilseilevän päänahan kanssa. Pesen hiukset joka toinen tai kolmas päivä.Luomushampoot saivat aikaan kutina kierteen ja nyt kun olen palannut ei luomujen pariin niin tälle hilseilylle ei tuu loppua millään shampoolla. Oon jo pidempään miettinyt et mistä ihmeestä kysyn apua, ja nyt sain toivoa tästä. Saako tuon alennuksen myös Naturellen myymälästä? Vai vaan verkosta tilaamalla.

  • Saa sekä myymälästä että verkkokaupasta! Nyt vielä ehtii. Mulla ei ole kyllä kutissut yhtään ja olen kaikin puolin supertyytyväinen tuotteisiin. Golden Citrus putsari yhdessä sen öljyn kanssa sekoitettuna on aivan huippu kombo ja hoitoaine lopuksi!

 20. Kaikki neljä tuotetta hankittu tänään Naturellelta. Myyjä suositteli mulle sitä amber rosea. Innolla odotan että pääsen kokeilemaan ma tai ti. Odotukset on tosi korkeella! Kiitos vielä tästä postauksesta 🙂

  • Mä kokeilin vuosi sitten Amber Rosea isommat pullot ja nyt kun olen käyttänyt molempia (tällä kertaa Golden Citrus) niin Citrus-tuotteet ovat kyllä omat suosikkini. Toivottavasti pidät tuotteista, raportoihan sitten 🙂

 21. Minna

  Tilasin Tabithalta hiusputsarin, hoitoaineen, öljyn ja kuivashampoon. Tein just äsken ekan pesun n. tunnin öljyhoidon jälkeen.

  Öljy tuntui ihanalta päänahassa, kutina lievittyi samantien kun levitin sen päähäni. Pelkäsin vähän, että miten puhtaaksi hiukset ja päänahka lähtevät tuolla putsarilla, mutta kyllä lähtivät! Tein tosin varmuuden vuoksi kaksi pesua putsarilla. Olin lukenut monista ulkomaisista blogeista, ettei tuo putsari vaahtoa yhtään. Olinkin aika yllättynyt, kun toisella pesukerralla sain kyllä ihan selkeän vaahdon aikaiseksi hiuksiin. Ei sillä, että se vaahto pesisi yhtään mitään 🙂 Tuntuma on vain tällöin minusta mukavampi.

  Jännä nähdä, miten kauan hiukset pysyy puhtaana. JMO:n Scalpilla pestessä pystyn venyttämään pesuväliä kolmeen päivään, mutta kutina ja hiusten kuivuus on olleet sen kanssa viime aikoina sietämättömiä. Toivotaan, että nyt olisi löytynyt täydellinen sarja omien hiusten ja päänahan hoitoon! 🙂

 22. veera

  Aika hurjaa… mä olen vuosia pessyt kerran viikossa. Joskus viikolla kerran pelkällä vedellä, joka sekin puhdistaa ihan riittävästi. Aika harvoin kutisee.

 23. Susanna

  Kuinka pian näiden tuotteiden käytön sekä pesuvälin pidentämisen tulokset pitäisi näkyä? Syksystä 2016 saakka olen pessyt hiukseni joka kolmas päivä. Tämän postauksen innoittamana otin joulukuussa käyttöön Tabithan Citrus-putsarin sekä öljyn tuolla samalla tavalla kuin sinä käytät. Hiuspohja hilseilee ja kutisee edelleen, mutta muuten shampoo tuntuu sopivan. Tässä ei onneksi ole piparminttua/mentholia, jota monessa scalp-tuotteessa on.. Se aiheuttaa minulla kutinaa ja kuumotusta. Syksyllä lisäsin ruokavalioon hyviä rasvanlähteitä ja olen vähentänyt maidon, venhän sekä sokerin käyttöä. Mikään ei tunnu auttavan 🙁 En haluaisi siirtyä apteekkituotteisiin tai kortisoniin, jota lääkäri varmasti tähän vaivaan suosittelisi.

  • Noin 2-3 kuukaudessa pitäisi alkaa tulokset näkyä. Tietenkin vaikutukset on yksilöllisiä, jos hiuspohjassa on enemmänkin herkkyyttä ja kutinaa tai muuta oireilua. Kokeile myös hieroa öljy hiuspohjaan ja anna vaikuttaa noin 30 minuuttia, pese tämän jälkeen putsarilla. Suosittelen myös hiuspohjan hoitoa ekokampaajalla tilanteen rauhoittamiseksi. Ongelmat ovat yleensä monisyisiä, joten pelkkä maidoton, sokeriton ja vehnätön ruokavalio ei välttämättä ratkaise vielä mitään (ks. postaukseni kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta: https://katjakokko.com/ihonhoitoa-pintaa-syvemmalta/). Tarkista myöskin ettei vartalosi pesuaineissa ja hammastahnassa ole sulfaatteja sekä päivitä kaikki kodin pesuaineet pyykinpesua myöten ekoaineisiin, kuten Ecoverin tai Attituden tuotteisiin.

 24. Picou

  Hiustenpesu ja pesuveden kovuus. Joskus miettinyt kun Suomessa on pehmeä vesi, niin ulkomailla tai keski-euroopassa on kova/kovempi vesi. Käsitääkseni pehmeä vesi on pesevämpi kuin kova vesi. Voi olla että ”ulkomaalainen shampoo” on liian pesevä tällaisessa olosuhteessa (Suomessa) pehmeän veden kanssa.
  Näillä hakusanoilla voi etsiä googlesta, ”pesuveden/veden kovuus”, ”vesi pehmeä/kova”.
  Mitä mieltä olet? Tästä aiheesta voisi tehdä vaikka juttua. 🙂

 25. Sirocci

  Onko kokemusta (tai jotain tietoa että onko hyviä) Lumo Finlandin Hair Balance (HB) tuotteista? Kiinnostuin kovasti kun nettisivulla lukee 0% sulfaatteja, 0% silikoneja ym. Shampoon ja hoitoaineiden INCI lista aika lyhyehkö.

  Mielenkiintoisin onkin Deep Cleansing syväpuhdistava shampoo. Harvinaista kun syväpuhdistava shampoossa ei ole sulfaattia(!).

  Harmi että huono saatavuus, näköjään vain Hairlekiini parturi-liikkeistä.

  Nettisivu: http://lumofinland.fi

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>