Beauty

Tabitha James Kraan – lempeää ja ylellistä hiustenhoitoa

Beauty | 9.12.2015 | Katja Kokko

  DSC_0033

Yhteistyössä Naturelle.fi

Hiustenhoitorintamalla tapahtuu taas – ja tällä kertaa edes minä en ollut kartalla asiasta, ennen kuin Naturellen valikoima täydentyi tällä uudella sarjalla.

Kyseessä on Tabitha James Kraan, joka lanseerattiin kotimassaan Englannissa vasta viime huhtikuussa yli kahden vuoden tuotekehityksen jälkeen. Mikään noviisi ei tämä nainen (jonka nimeä sarja kantaa) alalla kuitenkaan ole. Jo pikkutytöstä lähtien Tabitha nimittäin haaveili kampaajan ammatista ja vuonna 1993 ollessaan vain 23-vuotias hän avasi oman kampaamon Englannin Costwoldsiin. Vuonna 1999 naisen odottaessa ensimmäistä lastaan, hänen kätilönsä valisti Tabithaa hiusvärien ja hiustenhoitotuotteiden sisältämistä kemikaaleista ja niiden riskeistä. Nainen koki siltä seisomalta sen sortin valaistumisen, että hän päätti muuttaa koko salonkinsa luonnollisia tuotteita käyttäväksi hiusvärejä myöten.

Saatattekin jo arvata, että Tabitha kohtasi luonnollisten hiustenhoitotuotteiden haasteet, sillä laadukkaita tuotteita oli todella vaikea löytää. Vuosikausia hän haaveili oman sarjan kehittämisestä, joka olisi 100 % luonnollinen, mahdollisimman pitkälle luomu, ekologinen, eettinen sekä hellävarainen, mutta tehokas. Alkuun Tabitha teki omia kokeiluja omassa keittiössään, sillä hän alusi ymmärtää joka ikisen raaka-aineen funktion tuotteessa. Pitkän kehittelyn jälkeen tuotteet testattiin perusteellisesti Tabithan omilla asiakkailla ja lopulta sarja oli valmis markkinoille.

DSC_0016

Tabithan tuotteet noudattavat seuraavia periaatteita:

1) Hellävarainen puhdistus. Hän ei edes kutsu shampoitaan shampoiksi, vaan hiustenpuhdistajaksi, sillä ne sisältävät erilaisia peseviä aineita, kuin suurin osa shampoista (luonnonkosmetiikan shampoot mukaan lukien). Periaate on terve ja hyvinvoiva hiuspohja, jolloin hiuksetkin voivat hyvin. Hiustenpuhdistajat sisältävät perinteisten pesevien aineiden sijasta suopapuuta sekä erittäin mietoja pinta-aktiivisia aineita, jotka ovat hellävaraisia hiuspohjalle eivätkä kuormita ympäristöä. Ajan myötä tämä tasapainottaa hiuspohjan omaa talineritystä. Lisäksi hiustenpuhdistajat sisältävät kasviöljyjä, jotka tekevät hennon suojaavan ja sileän pinnan hiukseen. Kauramaito kosteuttaa ja pehmittää hiuksia sekä rauhoittaa hiuspohjaa.

2) Öljytasapaino. Tabithan kehittämä hiusöljy on hänen tuotteidensa sekä hiustenhoitofilosofian kulmakivi, joka vahvistaa ja suojaa hiuksia säännöllisen käytön myötä. Uniikki hiusöljy imeytyy hiukseen latistamatta kuontaloa. Kun hiuksen kosteustasapaino on kunnossa, hiuksista tulee eloisat ja kiiltävät. Hiusöljy pitää myös värjätyt hiukset kauniin sävyisinä. Lisäksi se tasapainottaa hiuspohjan talintuotantoa, kosteuttaa sekä rauhoittaa hiuspohjaa ja se on erinomainen hoito myös rasvaiselle hiuspohjalle.

3) Luonnolliset raaka-aineet. Tabitha ei pyri tuotteissaan vain luonnollisuuteen, vaan mahdollisimman harmittomiin ja vähän prosessoituihin raaka-aineisiin, joka tarkoittaa niin paljon luomuraaka-aineita, kuin mahdollista, mutta myös hellävaraisuutta sekä harmittomuutta niin ihmiselle kuin ympäristölle. Ekologisuus on huomioitu myös pakkauksissa käyttämällä mahdollisimman vähän pakkausmateriaaleja, jotka ovat täysin kierrätettäviä.

DSC_0005

Tabithan tuotteiden valikoima on simppeli: kaksi erilaista hiustenpuhdistajaa, joille on molemmille omat hoitoaineet, yksi hiusöljy, kaksi kuivashampoota (vaaleille ja tummille hiuksille) sekä hiusparfyymi. Kyllä vain, luitte oikein, hiusparfyymi! Lisäksi hiustenpuhdistajista, hoitoaineista sekä öljystä löytyy myös matkakoot, kätevää.

Ja mitä sitten itse tuumin Tabithan tuotteista? No aivan oikein, olen myyty.

Hiustenpuhdistajat tuntuvat ja toimivat käytössä kuin tavalliset luonnonkosmetiikan shampoot, mutta niistä aistii hellävaraisuuden. Vaahtoavuutta kuitenkin löytyy, joten mistään litkushampoosta ei ole kyse. Vaihtoehtoina ovat puhdistava, tasapainottava ja kosteuttava Amber Rose puhdistaja, joka sisältää  luomukauran, argan-, kookos- ja ruusunmarjaöljyn lisäksi aloe veraa sekä ruusun, patsulin, nerolin, kamomillan ja ylang ylangin eteerisiä öljyjä. Tasapainottava, ravitseva ja rauhoittava Golden Citrus sisältää muuten samat vaikuttavat aineet, kuin Amber Rose, mutta sen eteeriset öljyt ovat neroli, teepuu, mandariini, laventeli, mirha ja bergamot. Kovin suurta eroa näillä ei keskenään ole, mutta Golden Citrus on parempi vaihtoehto kutisevalle, hilseilevälle, ärtyneelle ja rasvaiselle hiuspohjalle.

DSC_0015

Amber Rose ja Golden Citrus hoitoaineet sisältävät samat eteeriset öljyt, kuin hiustenpuhdistajat ja toimivat perinteisten hoitoaineiden lisäksi myös hiuksiin jätettävänä hoitona sekä muotoilutuottena keveytensä ansiosta. Molemmat hoitoaineet ovat loistavia. Kumpikin toimii yhtä tehokkaasti, kuin tähän asti käyttämäni suosikkihoitoaineet. Hiuksista tulee sileät ja kiiltävät eikä hius jää tippaakaan purkaksi ja se on helppo selvittää. Hoitoaine on lisäksi uskomattoman riittoisa, omiin hiuksiini tarvitsen vain pari painallusta.

DSC_0010

Scented Hair Oil hiusöljy on lähes 100 % luomutuote, joka sisältää tyrni-, safflori-, ruusunmarja-, gojimarja- ja arganöljyjä sekä ruusun, nerolin ja sitruunan eteerisiä öljyjä. Öljyä käytetään kerran viikossa ja sitä hierotaan kuiviin hiuksiin ja hiuspohjaan yksi tai kaksi painallusta, annetaan vaikuttaa vähintään puoli tuntia ja lopuksi levitetään hiustenpuhdistaja kevyesti hiuksiin, joka puhdistaa imeytymättömän öljyn. Itselleni nämä hiusten öljyhoidot ovat aina olleet vähän vieraita ja tahtovat unohtua muutaman kerran jälkeen, mutta nyt aion kokeilla säntillisesti, mitä kuontaloni tuumii viikottaisesta öljyhoidosta.

Hiusparfyymi on aivan jumalainen, mitä neroutta ylipäätään keksiä tämmöinen tuote! Parfyymia voi suitsutella kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, se tuo ihanan raikkaan tuulahduksen niihin, mutta toimii samalla aromaterapeuttisena hoitona, sillä parfyymi sisältää laventelin, mirhan ja bergamotin eteerisiä öljyjä. Parfyymi pohjautuu appelsiininkukkaveteen, valkoiseen teehen, malvaan ja nokkoseen, jotka raikastavat, kosteuttavat ja tuovat rakennetta hiuksille.

DSC_0028

Kuivashampoita on kaksi erilaista, tummille ja vaaleille hiuksille. Omassa käytössäni on tummien hiusten tuote. Shampoo on pakattu kätevään sirottimella varustettuun pulloon ja sitä ei todellakaan tarvitse kuin pikku tupsaus. Minähän olen täysi kuivashampooaddikti, mutta luonnonkosmetiikan tarjonta on ollut niissä tähän saakka melko huono. Tabithan kuivashampoo on ihanan kevyttää ja hienojakoista. Se sisältää perinteisen savipohjan sijasta kastanjajauhetta, tapiocajauhetta sekä natriumbikarbonaattia. Lisäksi kuivashampooseen on lisättyä hoitavia yhdistelmä raunioyrttiä, takiaista ja valkoista teetä. Tummien hiusten kuivashampoon hienostunut tuoksu tulee litsin, bentsoiinin, sitruunaruohon ja laventelin eteerisistä öljyistä. Vaaleiden hiusten aromaterapeuttinen eteeristen öljyjen yhdistelmä sisältää ruusua, geraniumia ja mirhaa.

Yhteenvetona todettakoon, että Tabitha James Kraan on todella tervetullut lisä pitkän linjan hiusammattilaisten kehittelemien tuotteiden joukkoon. Arvostan erittäin paljon hänen hiustenhoitofilosofiaansa ja tuotteet täyttävät oman laatuseulani täysin pistein.

Muistutan vielä, että koodilla LOISTO15 saa -15 % alennuksen koko Naturellen valikoimasta May Lindstomia lukuun ottamatta 31.12.2015 saakka.

Joko olette ehtineet kokeille Tabithan tuotteita ja millaisia kokemuksenne ovat olleet? Millainen on ensivaikutelmanne sarjasta?

DSC_0024

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Tabitha James Kraan – lempeää ja ylellistä hiustenhoitoa”

 1. Ulpu

  Odottelinkin jo postausta näistä. 🙂 Pakkaukset miellyttää mun silmää, jotenkin erilaiset luonnonkosmetiikassa. Kiinnostaisi kokeilla, en vaan harmikseni uskalla laittaa päähäni oikein mitään kokeilumielessä, koska päänahka on ollut niin pitkään tosi ärtynyt. Jouduin ottamaan kortisoniliuoskuurin, joka rauhoitti kyllä vähän, mutta tuntuu, että taas näppyä (ja kutinaa!) pukkaa. Oon nyt käyttänyt Santen Lava shampoota vaihdellen Khadin Hibiscus shampoon kanssa ja hankin jopa sen Khadin Balsam öljyn, kun vaan muistaisin käyttää sitä. Pari kertaa oon käyttänyt, mutta mitään ihmeempiä vaikutuksia ei sillä vielä ole ollut. Ehkä tämä tästä. 🙂

  • John Masters Organicsilla löytyy myös päänahanhoitoaine, jota on muutamaankin otteeseen kehuttu kommenteissa auttavan tehokkaasti kutisevaan ja ärtyneeseen päänahkaan 🙂

  • Ulpu

   Oon juu lukenut hius/päänahanhoitokommentit läpi, täytynee jossain vaiheessa kokeilla myös JMO:ta. Nyt vaan tuntuu, etten taida saada tätä kuriin ennenkuin saan ruokavalion kuntoon.

   Mitä pesevämpää (syväpuhdistavaa) shampoota suosittelisit? Mulla on viimeksi ollut Aubreyn syväpuhdistava, mutta se on loppu ja voisin hankkia jonkin muunkin.

  • Ulpu

   Peseeköhän se kuinka hyvin, mä tarvitsisin kunnon puhdistuksen aika ajoin, koska käytän vahaa lähes päivittäin… Nyt oon vähentänyt vahan käyttöä, koska on miedommat shampoot käytössä eivätkä pese niin hyvin ainakaan synteettisiä muotoilutuotteita. En kuitenkaan haluaisi ostaa normishampoota, koska aikeissa on ostaa luonnollisempi vahakin.

 2. Nonoora

  Kuulostaa ihanalta! Kumpaa puhdistajaa ja hoitoainetta suosittelisit kuiville, paksuille hiuksille ja kuivalle (joskus vähän kuivuudesta hilseilevälle) päänahalle? Tai jäi vähän epäselväksi, olisiko jompi kumpi kosteuttavampi vaihtoehto. 🙂

 3. Jennie

  Mikään ei meikki tai ihonhoitokokeilu ei saa aikaan yhtä suurta rimakauhua kuin uudet hiustuotteet ja ne olisi juuri ne mitkä pitäisi saada kuntoon. En pysty esim. olemaan pesemättä hiuksia joka päivä vaikka olen jo pitkään käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, päänahka kunnossa ja kaikki.. Joten mieto puhdistus kuulostaa pelottavalta tämän takia 🙁 Ihana olisi pestä vain pari kertaa viikkoon hiukset. Ainoa millä olen onnistunut pitämään tukan hyvännäköisenä on päivän pari on flow:n palashampoot. Hiuspuuteri olisi muuten mun lempparituote, mutta oma päänahka menee siitä tukkoon ja näppyjä alkaa tulla.. Kokeilisin ilomielin uusia juttuja ja mutta suoraan sanottuna pelottaa.

  • Hei mä olen ollut monta vuotta samassa päivittäisessä hiustenpesukoukussa! Nyt olen kaksi viikkoa pidentänyt väliä joka toiseen päivään, sillä tässä jokailtaisessa jynssäämisessä ja föönausrumbassa ei ole mitään järkeä. Olen käyttänyt pelkästään Tabithan tuotteita ja oikeasti tuo shampoo, tai siis hiustenpuhdistaja pesee kyllä hyvin. Ei jää yhtään rasvaiseksi/likaisen tuntuiseksi hiukset. Näistähän saa tosiaan matkakokojakin, jos haluaa kokeilla ensin 🙂

 4. Mari

  Minäpä ostin tuon kuivashampoon heti kun se tuli myyntiin Naturelleen. Ja olen tykännyt siitä tosi paljon.

  Tavoitteena on päästä eroon juurikin tuosta jokapäiväisestä hiustenpesukierteestä. Mulla on ollut vuosikymmenet rasvoittuva, kutiseva ja hilseilevä hiuspohja, jonka vuoksi olen joutunut pesemään hiukset joka päivä. Vasta kun aloin käyttää luonnonkosmetiikan mietoja shampoita ja sieltäkin nimenomaan sulfaatittomia tuotteita (kiitos tästäkin vinkistä Katjalle!), Khadin hiusöljyjä pari kertaa viikossa sekä hiuspohjan kuorintaa (tämä ei ole valitettavasti luonnonkosmetiikkaa), olen päässyt eroon kutinasta, hilseilystä ja nopeasta rasvoittumisesta. Nyt olen vasta oivaltanut, että liian voimakkailla pesuaineilla peseminen vain kuivatti minulla hiuspohjaa ja kiihdytti rasvoittumista.

  Nyt pesuväli on joka toinen päivä ja hiuspohja ja hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin ikinä. Tarvittaessa saan tuolla kuivashampoolla hiukset edustuskuntoon, vaikka en olisi niitä edellisenä iltana pessytkään. Muita Tabitha James Kraanin tuotteita en ole vielä kokeillutkaan

  • Jenni

   Vähän sama juttu täällä. Olen ymmärtänyt, että päänahkaa pitäisi kosteuttaa, mutta käytännön toteutus on ollut sitten vähän haastavaa, kun hiukset on kovin rasvaiset, jos ei niitä koko ajan pese.

   Mulla on käytössä omatekoinen päänahan kuorinta. Laitan siihen sokeria, hieman öljyä (esim. jojobaöljyä), muutaman tipan eteeristä öljyä ja joskus ripauksen savea. Se auttaa minusta paljon kutinaan ja päänahasta tulee hetkeksi raikas. Lisäksi olen tehostanut hoitoa sillon tällöin rasvaiseen hilseeseen tarkoitetulla apteekin shampoolla, jos kutina on päässyt oikein pahaksi.

   Muuten käytössä on ollut mm. JMOn scalp-shampoo ja rosmariinishampoo, Less is moren neem-shampoo, Santen Lava power, JMO:n scalp suihke, suolasuihke ja Khadin öljy, jota tosin en meinaa koskaan muistaa käyttää.

  • Mun täytyy tulla edelleen hehkuttamaan, miten hyvältä oma päänahka nyt tuntuu! Olen tosiaan pari viikkoa mennyt joka toinen päivä pesulla Tabithan tuotteita ja kuivashampoota käyttäen ja hiukset tuntuu todella ihanalta eikä päänahkaa enää kutita toisena päivänä niin paljon. Kuivashampoon kanssa hiukset näyttävät toisena päivänä aivan yhtä freeseiltä, kuin pesun jälkeisenä päivänä. Jatkan kokeiluja ja myös tuota öljyhoitoa… Toiveena olisi, että hiukset ei lässähtäisi niin helposti, kuin ne on viime aikoina tuntunut tekevän pesuista huolimatta. Hiukseni ovat niin paksut ja raskaat, että näyttävät oikeasti järkyltä, jos ilmavuus puuttuu. Nyt vaikuttaa hyvältä!

  • Jenni

   Oon odottanut luonnonkosmetiikan kuivashampoita kovasti. Tuossa vaaleille hiuksille tarkoitetussa epäilyttää ruusu ja pelargoni. Pitäisi päästä kauppaan nuuhkimaan. Tumman aineet olisi ok, mutta se ei taida sopia vaaleille hiuksille.

   Onkohan olemassa jotain muita kuivashampoita? Suolaspray tosin toimii vähän samantyyppisesti, sillä saa yhden päivän pelastettua.

 5. Minulla ongelmana ei ole päänahan tai hiusten rasvoittuminen. Joudun kuitenkin pesemään hiukset joka päivä, koska en pysty korjaamaan pesun jälkeisenä päivänä hiuksia, Hiukset sojottavat kuin takkupesä. Ohuet hiukseni eivät kestä sitä että nukun pää tyynyllä 🙁 tällä hetkellä käytössä on NYR shampoo ja hoitoaine. Olen yrittänyt kuivashampoolla, öljyillä jne. Olen käyttänyt fööniä, muotoilurautaa ja kiharrinta —> ei tulosta. Miksiköhän pesun jälkeen kuivat hiukset kihartuvat mutta ei seuraavana päivänä? Myöskään hiuslakka ei pidä hiuksia kuosissa. Toinen ongelma on, että myös pesupäivänä kampauksen pysymisessä on ongelmia. Joten omia suosikki tuotteita ei vielä ole löytynyt. Näitä varmasti kokeilen seuraavaksi, vaikka uskonkin että todella ohuet hiukseni tulevat aina olemaan ongelmalliset.

  • Jytymmistä shampoista eroon pyrkiville (luonnonkosmetiikkaan siirtyville), paksujen hiusten kanssa kamppaileville (useita vaahdotuskertoja inhoaville), tai muuten vain pään kanssa kamppaileville on muuten Flow-kosmetiikalla mainio kataja-hiushuuhde, joka tasapainottaa päänahan talineritystä ja (ylikierroksella käyvää, oireilevaa) -toimintaa. Pistin itse helpotukseksi suihkepulloon ja laimensin ruusuvedellä (en siis käytä palasaippuoita, ne on musta hankalia).
   http://www.flowkosmetiikka.fi/Hiushuuhtelu-Kataja

   En oo ikinä käyttäny kuivashampoita, mut jostain syystä tän postauksen jälkeen alko tuntuu hyvältä idealta testata tätä Tabithaa 😀

 6. Moi Katja! Olen seurannut jonkin aikaa keskustelua Hairstoryn uudesta New Washista (http://hairstory.com/ ja https://www.forbes.com/sites/kristenphilipkoski/2016/09/30/bumble-bumbles-founder-wants-you-to-never-us-shampoo-again/#492f61cb4a01) ja olisin kiinnostunut kuulemaan siitä mielipiteesi. Markkinoinnin osalta tuote vaikuttaa unelmalta, haluaisin itsekin tehdä siirtymän kokonaan pois shampoista. Silti mietityttää, onko tässä kyse kuitenkin vain siitä kuuluisasta markkinointipuheesta, sillä en ymmärrä tarpeeksi INCIen päälle että osaisin arvioida mihin New Washin teho perustuu ja ennen kaikkea miten se vertautuu muihin luonnonkosmetiikan hiustenpesutuotteisiin. Ensimmäisenä minulle tuli tuosta mieleen tosiaan nämä TJK:n hiustenpuhdistajat, tosin en ole vielä niitäkään kokeillut. Tuossa New Washissa kiehtoo se, että heidän mukaansa erillistä hoitoainetta ei tarvita, toisin kuin näissä Tabithan tuotteissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>