Beauty

Laser – ainoa keino pysyvään karvanpoistoon

Beauty | 12.1.2017 | Katja Kokko

file-22-11-2016-15-31-52

Kainaloni kohtasivat alkuviikosta kaupungin julmimman viikatemiehen (tai siis naisen), eli laserhoitaja Leena Laukkasen Laser Tilkasta, ja päätin tehdä pienen tilannekatsauksen, miten project mikroshortsit on edennyt ja ovatko karvat pysyneet poissa.

Tilanne on siis tällä hetkellä se, että bikiniraja ja kainalot on käsitelty kuusi kertaa. Bikinirajan käsittelyyn vaaditaan yleensä 3-8 kertaa. Neljännen kerran jälkeen tulokset olivat omalla kohdallani jo niin loistavat, että olisin ollut siihenkin aivan tyytyväinen. Viidennen kerran jälkeen käsitellylle alueelle (joka on ollut todella laaja) kasvoi sinne tänne ehkä yhteensä 10-20 karvaa, joten ne tapettiin nyt samalla, kun kainalot käsiteltiin, jotka vaativat omalla kohdallani näköjään enemmän käyntejä, kuin bikiniraja.

Voit lukea lähtötilanteestani juttusarjan ensimmäisestä osasta, josta käy ilmi, miksi olen päätynyt pysyvään karvanpoistoon laserilla. Kerrottakoon kuitenkin sen verran, että en oikeasti tiedä, miten olisin tehnyt kaikki viime vuoden ulkomaanreissuni ilman laseria. Ei olisi paljon huvittanut olla bikineissä biitsillä. Tai joogata mikroshortseissa. Uimahallissa en olisi edelleenkään käynyt kertaakaan sitten yläasteen. Sanat eivät riitä siihen, kuinka paljon laser on parantanut elämänlaatuani. Ei enää koskaan sokerointeja eikä sheivausta. Ei ikinä. Ei kutinaa, ei karvatupentulehdusta, ei punaisia pilkkuja. Olen katsonut vanhoja joogakuviani, joissa minulla on kädet ylhäällä. Sheivasin ennen kainalot joka päivä ja kainalot olivat tummat, koska karvaa kasvoi niin paljon, että mustat karvatupet näkyivät sheivauksesta huolimatta ja aina joku kohta punoitti. Nyt kainalot ovat sileät kuin vauvanpeppu ja ne karvat, mitä vielä sinne tänne kasvaa, ovat hentoa haituvaa. Voi toki olla, että tämän viikon käsittelyn jälkeen ei kasva enää mitään.

Koska kärsin karvoista teini-ikäisestä saakka, olen ehtinyt vuosien varrella selvittää perinpohjaisesti lähes kaiken mahdollisen pysyvästä karvanpoistosta. Siihen ei ole mitään muuta konstia, kuin laser, jota saavat käyttää vain sairaalat. Kosmetologien tekemät valoimpulssihoidot ovat silkkaa rahan tuhlausta, sillä karvat kasvavat lähes aina takaisin, tai hoidolla ei ole välttämättä mitään vaikutuksia. Itsekin kävin aikoinaan yhdessä käsittelyssä, mutta tajusin sen saman tien olevan täysin tuhoon tuomittu yritys.

Tehokkaita lasereita on kahdenlaisia: diodilaser ja alexandriittilaser, joista jälkimmäinen on kaikista tehokkain. Vuosien varrella selvitin myös, mikä alexandriittilaseria käyttävistä sairaaloista olisi paras paikka karvanpoistolle. Laser Tilkka oli listani kärjessä ja kun luottosokeroijani alkoi kertoa hänen asiakkaiden hyvistä kokemuksista kyseisestä paikasta, oli valintani selvä.

DSC_0189-2

Ainoa, mitä olen harmitellut laserissa on se, että miksen tehnyt tätä aiemmin? Kaikille karvat eivät tuota päänvaivaa, mutta voin kertoa, että henkilölle, jolla on hiuksia ja kulmakarvoja ainakin kolmen ihmisen edestä, karvat ovat issue. Etenkin, jos sattuu rakastamaan paratiisirantoja ja uimista. Jos karvat vaivaavat, ei kannata kahta kertaa tuumia, vaan välittömästi ajanvaraus ilmaiselle testikäynnille ja projekti aluille hyvissä ajoin ennen kesää! Laser ei ole mitään ilmaista hupia, mutta ei se kyllä maltaitakaan maksa. Jos on tottunut käymään kolmen viikon välein sokeroinnissa, niin hoidot maksavat itsensä aika nopeasti takaisin. Hoitojen aloitettua ei myöskään tarvitse sitoutua mihinkään, joten jos yllättäen tulisi tiukka paikka taloudellisesti, niin hoidot voi jättää katkolle, se ei vaikuta niiden tehoon millään tavalla – kun karva on kuollut, se on kuollut lopullisesti.

Laser tehoaa parhaiten tummaan karvaan vaalealla iholla. Ruskettuneelle iholle hoitoa ei välttämättä voi tehdä, muuten kärtsää iho eikä karva. Laser tehoaa myös ruskeaan karvaan, mutta ei blondiin. Kannattaa käydä ensin maksuttomassa konsultaatiossa, jolloin käsitellään testiksi pieni alue. Laser tappaa karvan ainoastaan karvan kasvuvaiheen alussa ja kaikki karvat eivät suinkaan kasva samassa rytmissä, vaan osa karvoista on ns. lepovaiheessa ja tämän vuoksi hoitoja vaaditaan pysyvän tuloksen saamiseksi 3-8. Omalla kohdallani kaksi ensimmäistä hoitoa olivat kurjimmat, koska tapetut karvat jäivät mustiksi pisteiksi karvatuppeihinsa ja kesti useita viikkoja saada ne kuivaharjauksen avulla kaivautumaan ulos. Voit lukea lisää tietoa laserhoidosta täältä.

Itse en ole kiinnostunut plastiikkakirurgiasta ja kyseisen maailman hc-hoidoista, mutta en voi kuin sanoa, että universumille aivan järjettömän iso kiitos laserista! Oman kokemukseni vuoksi en myöskään arvostele ketään, joka haluaa muokata ulkonäköään tai satsata johonkin extreme-hoitoihin. Jos se tuntuu oikealta ja hyvältä, niin go for it. Ja sitä paitsi, se mistä olen fiiliksissä, Laser Tilkassa käytetään luonnonkosmetiikkaa noiden ihmehoitojen lisäksi (tai ainakin myynnissä on luonnonkosmetiikkaa). No, ihmekös tuo, tuloksiinhan siellä tähdätäänkin.

Palataan asiaan taas joskus puolen vuoden päästä! Raportoin kainaloiden osalta, kuinka monta käsittelyä niihin lopulta vaadittiin. Harkinnassa on myös säärten käsittely, sillä kun sheivaamattomuuden makuun pääsee, kiinnostelee sanoa höylälle ikuisesti hyvästit. Siinä kauneudenhoitoväline, jota ei tule ikävä.

Kuinka moni teistä on käynyt laserissa tai oletteko harkinneet asiaa?

bali

Kuvat Henrik Johansson ja Mariko Pajalahti

Avainsanat: ,