Beauty

Laser – ainoa keino pysyvään karvanpoistoon

Beauty | 12.1.2017 | Katja Kokko

file-22-11-2016-15-31-52

Kainaloni kohtasivat alkuviikosta kaupungin julmimman viikatemiehen (tai siis naisen), eli laserhoitaja Leena Laukkasen Laser Tilkasta, ja päätin tehdä pienen tilannekatsauksen, miten project mikroshortsit on edennyt ja ovatko karvat pysyneet poissa.

Tilanne on siis tällä hetkellä se, että bikiniraja ja kainalot on käsitelty kuusi kertaa. Bikinirajan käsittelyyn vaaditaan yleensä 3-8 kertaa. Neljännen kerran jälkeen tulokset olivat omalla kohdallani jo niin loistavat, että olisin ollut siihenkin aivan tyytyväinen. Viidennen kerran jälkeen käsitellylle alueelle (joka on ollut todella laaja) kasvoi sinne tänne ehkä yhteensä 10-20 karvaa, joten ne tapettiin nyt samalla, kun kainalot käsiteltiin, jotka vaativat omalla kohdallani näköjään enemmän käyntejä, kuin bikiniraja.

Voit lukea lähtötilanteestani juttusarjan ensimmäisestä osasta, josta käy ilmi, miksi olen päätynyt pysyvään karvanpoistoon laserilla. Kerrottakoon kuitenkin sen verran, että en oikeasti tiedä, miten olisin tehnyt kaikki viime vuoden ulkomaanreissuni ilman laseria. Ei olisi paljon huvittanut olla bikineissä biitsillä. Tai joogata mikroshortseissa. Uimahallissa en olisi edelleenkään käynyt kertaakaan sitten yläasteen. Sanat eivät riitä siihen, kuinka paljon laser on parantanut elämänlaatuani. Ei enää koskaan sokerointeja eikä sheivausta. Ei ikinä. Ei kutinaa, ei karvatupentulehdusta, ei punaisia pilkkuja. Olen katsonut vanhoja joogakuviani, joissa minulla on kädet ylhäällä. Sheivasin ennen kainalot joka päivä ja kainalot olivat tummat, koska karvaa kasvoi niin paljon, että mustat karvatupet näkyivät sheivauksesta huolimatta ja aina joku kohta punoitti. Nyt kainalot ovat sileät kuin vauvanpeppu ja ne karvat, mitä vielä sinne tänne kasvaa, ovat hentoa haituvaa. Voi toki olla, että tämän viikon käsittelyn jälkeen ei kasva enää mitään.

Koska kärsin karvoista teini-ikäisestä saakka, olen ehtinyt vuosien varrella selvittää perinpohjaisesti lähes kaiken mahdollisen pysyvästä karvanpoistosta. Siihen ei ole mitään muuta konstia, kuin laser, jota saavat käyttää vain sairaalat. Kosmetologien tekemät valoimpulssihoidot ovat silkkaa rahan tuhlausta, sillä karvat kasvavat lähes aina takaisin, tai hoidolla ei ole välttämättä mitään vaikutuksia. Itsekin kävin aikoinaan yhdessä käsittelyssä, mutta tajusin sen saman tien olevan täysin tuhoon tuomittu yritys.

Tehokkaita lasereita on kahdenlaisia: diodilaser ja alexandriittilaser, joista jälkimmäinen on kaikista tehokkain. Vuosien varrella selvitin myös, mikä alexandriittilaseria käyttävistä sairaaloista olisi paras paikka karvanpoistolle. Laser Tilkka oli listani kärjessä ja kun luottosokeroijani alkoi kertoa hänen asiakkaiden hyvistä kokemuksista kyseisestä paikasta, oli valintani selvä.

DSC_0189-2

Ainoa, mitä olen harmitellut laserissa on se, että miksen tehnyt tätä aiemmin? Kaikille karvat eivät tuota päänvaivaa, mutta voin kertoa, että henkilölle, jolla on hiuksia ja kulmakarvoja ainakin kolmen ihmisen edestä, karvat ovat issue. Etenkin, jos sattuu rakastamaan paratiisirantoja ja uimista. Jos karvat vaivaavat, ei kannata kahta kertaa tuumia, vaan välittömästi ajanvaraus ilmaiselle testikäynnille ja projekti aluille hyvissä ajoin ennen kesää! Laser ei ole mitään ilmaista hupia, mutta ei se kyllä maltaitakaan maksa. Jos on tottunut käymään kolmen viikon välein sokeroinnissa, niin hoidot maksavat itsensä aika nopeasti takaisin. Hoitojen aloitettua ei myöskään tarvitse sitoutua mihinkään, joten jos yllättäen tulisi tiukka paikka taloudellisesti, niin hoidot voi jättää katkolle, se ei vaikuta niiden tehoon millään tavalla – kun karva on kuollut, se on kuollut lopullisesti.

Laser tehoaa parhaiten tummaan karvaan vaalealla iholla. Ruskettuneelle iholle hoitoa ei välttämättä voi tehdä, muuten kärtsää iho eikä karva. Laser tehoaa myös ruskeaan karvaan, mutta ei blondiin. Kannattaa käydä ensin maksuttomassa konsultaatiossa, jolloin käsitellään testiksi pieni alue. Laser tappaa karvan ainoastaan karvan kasvuvaiheen alussa ja kaikki karvat eivät suinkaan kasva samassa rytmissä, vaan osa karvoista on ns. lepovaiheessa ja tämän vuoksi hoitoja vaaditaan pysyvän tuloksen saamiseksi 3-8. Omalla kohdallani kaksi ensimmäistä hoitoa olivat kurjimmat, koska tapetut karvat jäivät mustiksi pisteiksi karvatuppeihinsa ja kesti useita viikkoja saada ne kuivaharjauksen avulla kaivautumaan ulos. Voit lukea lisää tietoa laserhoidosta täältä.

Itse en ole kiinnostunut plastiikkakirurgiasta ja kyseisen maailman hc-hoidoista, mutta en voi kuin sanoa, että universumille aivan järjettömän iso kiitos laserista! Oman kokemukseni vuoksi en myöskään arvostele ketään, joka haluaa muokata ulkonäköään tai satsata johonkin extreme-hoitoihin. Jos se tuntuu oikealta ja hyvältä, niin go for it. Ja sitä paitsi, se mistä olen fiiliksissä, Laser Tilkassa käytetään luonnonkosmetiikkaa noiden ihmehoitojen lisäksi (tai ainakin myynnissä on luonnonkosmetiikkaa). No, ihmekös tuo, tuloksiinhan siellä tähdätäänkin.

Palataan asiaan taas joskus puolen vuoden päästä! Raportoin kainaloiden osalta, kuinka monta käsittelyä niihin lopulta vaadittiin. Harkinnassa on myös säärten käsittely, sillä kun sheivaamattomuuden makuun pääsee, kiinnostelee sanoa höylälle ikuisesti hyvästit. Siinä kauneudenhoitoväline, jota ei tule ikävä.

Kuinka moni teistä on käynyt laserissa tai oletteko harkinneet asiaa?

bali

Kuvat Henrik Johansson ja Mariko Pajalahti

Avainsanat: ,

Beauty

23 kommenttia artikkeliin “Laser – ainoa keino pysyvään karvanpoistoon”

 1. jossy

  Just mietin, että pitääkin kysyä, mikä tilanne nyt on.

  Aloitin itse just karvanpoiston laserilla ja okei, nyt tilanne näyttää pahalta, mutta odotukset ovat korkealla. Harmittaa vaan, että näinkin kauan jaksoin tätä sheivaamista/sokerointia. Mutta kohta hyvästit sisäänpäin kasvaville karvoille, tulehtuneille karvatupille jne. Heti alkoi kutkuttaa käsitellä muitakin alueita. Kummasti se rahakin löytyy, kun sietokyvyn raja tulee vastaan.

  • I feel you! Aluksi on hirveää! Ekat kaksi käsittelyä on kamalaa, kun iho punoittaa ja karvatupet on täynnä mustia pisteitä! Tosi epäsiistin näköinen voi olla iho ja karvaa toki tulee vielä. Kun tokasta kerrasta on kulunut muutama viikko ja mustat pisteet alkaa kaivautua koloistaan, helpottaa vähän. Kolmannen kerran jälkeen koitti itselleni autuus. Ja luotin hoitoon 100%:esti. Ei vaan olisi ollut mahdollista, ettei hoito olisi tehonnut, koska karva oli paksua ja mustaa ja iho vaalea. Montako kertaa olet käynyt ja onko viime hoidosta pitkä aika?

   Ja juu, sama täällä, kummasti se raha vaan on löytynyt, kun mitta on ollut niin täysi sokerointeja, joista ei omalla kohdallani juuri iloa ollut.

 2. Jossy

  Voi, vasta eka kerta takana eikä siitäkään kuin pari päivää. Juurikin toi punoitus kyllä tekee bikinialueesta melkoisen näyn, huh! Mutta tosiaan mullakin karva mustaa ja vahvaa, joten ihan optimaalicase tähän hommaan.

  Itselläni sokerointi toimi jonkin aikaa (tosin joutui käymään vähintään 4 vk välein), mutta sitten se alkoi jotekin muuttaa ihoa niin, että karvat alkoivat enimmäkseen mataa ihon sisällä ja seurauksena oli tietty tosi ärtynyt iho. Mut oikeesti, en varmaan ilman sun inspiraatiota olisi tähän alkanut, joten kiitos!

  Nyt kyllä hyvin fiiliksin oottelen tulevaa kesää, mahtavaa ettei biksujen alta reuhota karvat tai sänki.

  • Joo eipä kuule hätää! Nyt vaan kuivaharjaat ihoa aamuin illoin kun punoitus on rauhoittunut (levitä siihen aloe veraa). Tokan kerran jälkeen alkaa jo autuus häämöttämään! Ihana kesä tulossa 🙂

 3. Päivi

  Voi kyllä tekisi mieli! Kun on tuota karvaa täälläkin. Multa on laseroitu silmät ja pääsin laseista eroon. Vaikka sivuvaikutuksiakin on (kuivuuden paheneminen hieman) en silti vaihtaisi, tuntuu, että olen saanut uuden elämän. Joten tiedän kyllä tunteen ja ihana kuulla, että olet ollut niin tyytyväinen

  • Täältä näkee hinnat: http://www.lasertilkka.fi/laser-tilkka/ihon_laserhoidot/hinnasto
   Hinta riippuu hoidettavan alueen koosta, mulla on tuo bikini medium, joka maksaa 295€/kerta, mutta muistaakseni kolme (tai kaksi) ekaa hoitoa oli käynnissä kanta-asiakas tarjous 15% tai 20 % alennus. Ja hoitoja on tehty siis kuusi, joista viimeisestä en joutunut maksamaan bikinialueen osalta, sillä karvoja oli vain muutama. Rahaa on siis mennyt bikinialueeseen reilu 1200 €, en muista sen kantisalennuksen suuruutta. Mutta jokaisella hoidot tehoavat yksilöllisesti, eikä etukäteen voi tietää montako hoitoa tarvitaan.

 4. Laura

  Ihana Katja, pelastat tästä laserhommasta kirjoittamalla varmaan monen naisen elämän! Sun ansiosta mullakin eka kerta biksualueella takana ja pian toinen edessä. Harrastin lapsena/teininä kilpauintia, joka sitten jäi osaksi sen karvahärdellin ja siitä seuranneen epävarmuuden seurauksena. Nyt olen jo käynyt katselemassa uimapukuja ja mulla meinaa itku tulla, kun ajattelenkin sitä ihanuutta, että pääsen taas rakastamani harrastuksen pariin ja voin ostaa niitä ihanan pieniä sortseja kaupasta!

  • Aaah äläpä muuta sano! Tän ansiosta koen suorastani olevani oikeutettu hankkimaan oikean uikkarikokoelman, kaikille niille menetetyille vuosille yksi! Miten ihanaa, kun ei tarvitse miettiä enää uikkarin leikkausta! Niin ja minishortsit! Oon aina halunnut joogata minishortseissa kun olen kuumassa maassa, ennen ei olisi tullut kuuloonkaan moinen! Jee, ihanaa että pääset takaisin rakkaan harrastuksen pariin <3

 5. Päädyin tutkimaan tätä karvanpoistoprojektiasi Maria V:n Instakuvakommenttisi myötä. Kiitos kattavasta analyysistä ja rohkaisusta. Itselläni ollut karva-issues neljännestä luokasta alkaen. Sheivaus, vahaus, sokerointi, epilointi, lankaus, valoimpulssi, kasvatus, turhautuminen, kaikki koettu! 😀

  Valoa viikonloppuun,
  Mariela

  • Todellakin tiedän miten iso issue tämä on monelle, joten tämä on mulle sydämen asia jakaa tietoa, että on olemassa oikeasti keino, jolla tästä voi päästä pysyvästi eroon! Ihanaa viikonloppua <3

 6. Ulpu

  Hienoa, että sulla on tullut ”uusi elämä” laseroinnin myötä! Tää alkoi kyllä taas todella kiinnostaa. Kun vaan raaskisi sijoittaa itseensä… Mulla on aika normi karvoitus, mutta kasvattaakaan ei viitsi ;). Ongelma on ihon ärtyminen, en näin talviaikaan edes viitsi sheivata, jos ei ole pakko (uimahalliin tmv. menoa), koska kainalot ärtyy ihan hitosti. Ja bikinirajat myös joskus. Olisi kyllä ihanaa, jos ei tarttis sheivata/kärsiä karvatupentulehduksesta.

 7. Tintti

  Kiitos Katja kun jaat kokemuksesi tästä! Itse kanssa olen siunaantunut suhteellisen runsaalla karvan määrällä ja laserointi houkuttelisi kovasti. Hidasteena minulla on jokin todella outo ajattelutapa laseroinnin pysyvyyden suhteen, että entä jos joku päivä haluaisin karvani takaisin 😀 Mikä on kyllä niin epätodennäköistä, kun en ole koko elämäni aikana viihtynyt karvallisena….

  • Kävin 2,5 kk muistaakseni viimeksi laseroimassa kainalot. Kainaloissa kasvaa varmaan 10 karvaa ja bikinialueella ei kyllä yhtään, siis laseroidulla alueella. Kainalot vaatii ehkä 1-2 kertaa vielä, mutta seuraavaks aloiettaan sääriprojekti sekä huulikarvat 🙂 On tämä vaan niin elämän mullistava hommeli, että pakko laseroida noi sääretkin vielä (koska niitä saa sheivata joka päivä).

 8. Moi Katja! Itse olen nyt siinä pisteessä etten yksinkertaisesti enää jaksa pelata tämän follikuliitti-ihoni kanssa. Mielenterveys pettää kohta. Mulla on niin karmea tilanne navasta alaspäin ettei moni varmaan uskoiskaan: karva on mustaa ja sitä kasvaa KAIKKIALLA ja oi kyllä, takalistoa myöten. Mustaa karvaa, sisäänpäin kasvaneita karvoja, punaisia näppylöitä ja arpia vuosien ronkkimisesta neulojen ja epilaattoreiden kanssa. Voitte vain kuvitella kuinka naiselliselta on tuntunut siitä lähtien, kun karvat alkoivat kasvaa. Kaikki on kokeiltu, ihan kaikki ja alan olla jo niin väsynyt tähän oman ihon häpeämiseen ja ihoni piilotteluun että nyt 30 vuotiaana alan olemaan jo niin väsynyt tähän että päätin kerätä rahat laseriin. Reisien käsittely maksaa tilkalla 500€ mutta esimerkiksi plastic surgerylla huomattavasti vähemmän, oletko kuullut kokemuksia kyseisestä puljusta, epäilyttää edullisempi hinta..
  Tsemppiä kaikille karvojen kanssa painijoille, muistakaa lohdutukseksi että aina on jotain tehtävissä ja aina on joku jolla on vielä pahempi tilanne :’D

  • Laitteissa on todellakin laatueroja ja itse en missään nimessä menisi paikkaan, joka tarjoaa edullisia hoitoja, ottaa nimittäin päähän jälkeenpäin, jos upottaa rahaa hoitoihin, kärsii laserin aiheuttaman inhottavan kuumuuden ja lopputulos ei olekaan toivottu. Laser Tilkkaa suosittelen itse 100 % varmuudella!

 9. Puoliapina

  Hei Katja!

  Täällä yksi puoliapina. Mustaa karvaa on, kaikkialla. Olenkin miettinyt laserprojektiin lähtemistä. Sellainen kysymys mikä mieleeni herää, on se kuuluiko bikinialueen laserointiin myös takapuoli? Kävin jo konsultaatiossa Tilkassa ja tarkoitus olisi alkaa laseroimaan sääriä, reisiä ja bikiniä. En kuitenkaan muistanut kysyä, että mitäs ne takapuolen karvat Laserointiinko sinulla myös takaa?

 10. Mira

  Hei! Kiinnostaisi tietää mikä tilanne on nyt? Ovatko karvat pysyneet poissa? itselläni todella tumma karva, kaiken muun sheivaamisen kanssa pärjää mutta bikinirajat on kammottavat tulehduksia ja sisäänpäin kasvneita karvoja riittää, aivan sama epiloinko, sheivaanko, nypinkö yksitellen vai mitä teen! Laser houkuttaa, mutta olisi kiva tietää onko hoitotulos täydellisen pysyvä 🙂

  • Tää on niin jännä, että tätä samaa kysymystä kysytään yhtä uudelleen ja uudelleen. Vastaus on edelleen kyllä, karvat ovat todellakin poistuneet pysyvästi 🙂

 11. Laura

  Onkohan Pihlajalinnan sisällä samat laserhoidot paikakkunnasta riippumatta? Eikö Laser Tilkka kuulu myös Pihlajalinnaan? Itse Tampereella asuvana mietin mikä olisi yhtä 100% luotettava laserhoito täällä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>